Activiteiten dreumes

Leuke activiteiten met een dreumes, die ga ik vandaag delen! Ik zeg heel eerlijk, ik vind het soms best moeilijk om leuke activiteiten te verzinnen voor mijn kindje. Nu ze iets groter wordt, vind ik het wel wat makkelijker worden. Ook het steeds beter wordende weer maakt het makkelijker om activiteiten te verzinnen. Inmiddels hebben we wel ons ritme hier gevonden en weet ik altijd wel wat leuks te verzinnen. Je wordt daar vanzelf creatiever in denk ik. Om anderen wat inspiratie hierop te geven deel ik vandaag wat leuke activiteiten die ik graag met mijn dreumes onderneem. Die overigens voor verschillende leeftijden heel geschikt zijn. Ik ben benieuwd wat jullie graag ondernemen met je kindje(s).

Act1

Lijstje met leuke activiteiten met een dreumes:

 •  Tekenen/knutselen: Lana begint dit al steeds beter onder de knie te krijgen, haar motoriek wordt iets fijner waardoor ze stiftjes kan vasthouden of een potlood kan gebruiken.    Hierdoor kunnen we echt aan tafel gaan zitten, gaan kleien, tekenen enzovoorts. Haar concentratie is nog niet zo heel hoog, na 10 minuten is ze er wel klaar mee, maar het is leuk om te doen, ook wanneer het weer wat minder is.
 • Naar de bibliotheek: Dit hebben we laatst nog ontdekt, ik was daarvoor nog niet met Lana daar geweest. Ik heb haar een abonnement gegeven (is gratis tot 18 jaar) en we zoeken nu wekelijks nieuwe boekjes en spelletjes uit. Ook kan ze daar even lekker spelen.
 • Spelen met speelgoed: Bijvoorbeeld met Duplo, dat is een activiteit die je heel leuk samen kunt doen. Samen een toren bouwen waarbij het kindje jou de blokken aangeeft, de blokkentoren samen omgooien, alle blokken weer in de bak doen, zo kun je een tijdje zoet zijn.
 • Fietsen: Ik ga er regelmatig met Lana op uit om heerlijk te fietsen samen. Dan fietsen we naar het dierenparkje, gaan we de dieren voeren en fietsen we weer terug. Lana zit nu nog voorop in het stoeltje, maar we hebben ook al het achterop stoeltje voor wanneer ze bij papa op de fiets zit.  De stoeltjes die wij hebben zijn de ‘One’ uitvoeringen van Bobike en daarin zit Lana comfortabel, stevig en ze kijkt zo graag rond op de fiets. Ook is het een hele veilige manier van vervoeren*

Act2

 • Wandelen: Ook gaan we regelmatig op pad om te gaan wandelen met Lana. Even naar de winkels voor wat boodschappen, naar de bossen om een frisse neus op te halen of gewoon om ergens op visite te gaan. Soms zit Lana dan in de kinderwagen en soms op haar driewielertje die ik via een duwstang kan duwen. Super gezellig!
 • Muziek aan en dansen: Lana vindt muziek super leuk. Zodra er muziek opstaat die haar bevalt dan begint ze te swingen. Super leuk om samen te doen, even lekker gek doen op de muziek. Heel erg leuk om met je kindje te ondernemen en jezelf ook weer jong te voelen.
 • Naar een indoorspeeltuin zoals Monkeytown of Ballorig. Je ontmoet hier ook andere kinderen en ouders en je kindje kan er een heleboel ontdekken. Ook leren ze zo spelen met andere kindjes en leren ze ook door anderen na te doen.

Het deel in dit artikel over Bobike is gesponsord.

Wat voor activiteiten onderneem jij graag met je kindje? Laat het me weten bij de comments, misschien kunnen we elkaar zo wat leuke nieuwe ideeën geven!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

25 gedachten over “Leuke activiteiten met een dreumes”

 1. Muziek en dansen is hier favoriet! Ik ben wel blij dat Saar richting de leeftijd gaat dat spelen en vooral knutselen leuk wordt. Ik vond het in de auto richting de vakantie in Frankrijk heel lastig om haar te vermaken. Net zo’n tussenleeftijd! Ik ga binnenkort naar een spelotheek. Ken je dat? Voor een klein bedrag per jaar kun je daar speelgoed huren en kijken wat ze leuk vindt. Soort bibliotheek maar dan voor speelgoed.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Het leven begint buiten je comfortzoneMy Profile

 2. Knutselen is hier altijd goed, maar ook de geitenboerderij/kinderboerderij is leuk! Verder samen LEGO bouwen, even lekker de stad in (ja, ik heb een jongetje dat dat leuk vindt haha), films kijken, dagjes weg etc. We hebben inmiddels al zoveel gezien dat het soms lastig is iets nieuws te verzinnen.
  Mamablogger onlangs geplaatst…Bij opa en oma mag alles?!My Profile

 3. Leuk! Dat naar buiten gaan en fietsen of wandelen mag nog meer hier. We blijven toch vaak in de tuin hangen. Verder os hier nog favoriet: boekjes lezen en in bad zwemmen. En ook ontmoetings spelletjes met knuffels en auto’s waarbij dagelijkse dingetjes zoals eten en slapen en hoe heet jij naspelen 🙂 Liefs!
  Eva onlangs geplaatst…mama’s die mediterenMy Profile

 4. Mijn zoontje wordt volgende week 1 jaar, en is dan ook een echte dreumes..
  Het babyspeelgoed is al lang niet meer interessant, hij begint nu al auto’s leuk te vinden,
  Is gek op blokjes en vind het geweldig als wij een torren voor hem maken.
  Verder is hij druk bezig met tijgeren, aan de bank staan, dingen uit de kast halen.
  Ik fiets graag met hem ( ook in de bobike trouwens), naar de kinderboerderij, zwemmen
  of gewoon naar het park. Wij waren in het weekend de eerste keer met hem in een binnenspeeltuin, hij
  vond het erg leuk, lekker klimmen en gezellig net andere kindjes spelen.

 5. Leuk artikel met fijne tips, ik heb een kleintje van 9 maanden en ik ben ook al wel eens benieuwd wat ik met hem kan doen als hij wat groter wordt, op een gegeven moment is wandelen niet voldoende, maar ik zie leuke tips erbij staan

 6. ja muziek op en dansen is zo leuk! Doe ik ook met mijn dochters van 2 en 5 🙂

 7. Ik was vroeger echt iemand die de hele dag zat te tekenen en knutselen. En de bibliotheek, zeker een paar keer per week. Ik vind het zo zonde dat veel mensen niet meer lezen en ik denk ook dat het vaak is omdat ze niet van jongs af aan het mee hebben gekregen, ik vind het een goed iets en nog leuk ook! 🙂
  Amber onlangs geplaatst…What I ate this weekMy Profile

 8. Precies de dingen die wij ook graag doen met onze dochter! Vooral dansen en Monkeytown vallen goed in de smaak bij haar. Maar ook de gewone dagelijkse dingen als samen boodschappen doen vind ze gezellig

 9. Hoi!
  Alle activiteiten die jullie doen, doen mijn man wn ik ook graag met ons zoontje van bijna 2! Alleen kleuren heeft hij nog wat minder interesse in.
  Mijn zoontje is echt n “buiten” kindje. Zodra de deur open staat wil hij buiten spelen in zijn speelhuisje of zandbak!

  We gaan graag met hem naar de kinderboerderij, of de speeltuin (bijv plaswijck in Rotterdam is ideaal: een speeltuin, zwembad en dierentuin//kinderboerderij in 1!)

  Mijn zoontje zit ook al n tijd op ouder/kind gym. Heerlijk op maandag ochtend 3 kwartier klimmen en klauteren, spelletjes spelen, liedjes zingen, dansjes doen, met n bal spelen en als afsluiter n verhaaltje lezen. Hij vind t super leuk!

  Soms gaan we ook zwemmen. Omdat we dat niet heel vaak doen, merk je dat hij dan in t begin moet “wennen” maar dat is na 10 minuten over en is hij t badje niet meer uit te slaan!
  Groetjes
  Cynthia

 10. Mijn kinderen (1 en 3) vinden bovengenoemde activiteiten ook erg leuk.

  Het meest genieten ze nog van een rondje fietsen of lekker een stukje wandelen naar de stad of naar het bos. Verder scoor ik ook altijd punten met bellen blazen (buiten of boven in bad), stoepkrijten, een (strand)bal overgooien/rollen of lekker voetballen op het veldje bij ons in de buurt.

  Daarnaast gaat mijn vriend regelmatig zwemmen met de oudste en wat ze in het verleden ook vaker deden was samen een treinreisje maken of een rondje rijden in de bus. Daar heeft mijn zoontje het nog altijd over! Binnenkort gaan we dit ook nog eens met de jongste er bij doen. De kinderen reizen gratis en je kunt zelf bepalen hoe ver je reist (met de ov chip ben je zo in- en uitgecheckt).

 11. In de herfstperiode plus lente en de avonden van de zomers is het aanbevolen om de palmboom met vocht te sproeien. Door dit te doen verdwijnt het stof
  van de bladeren, en daarbij worden ze mooier en komt licht beter binnen om om te zetten naar groei.

  Take a look at my blog teeninga palmen
  teeninga palmen onlangs geplaatst…teeninga palmenMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.