Kletsen over samenwonen en verhuizen?

dia1

Yannick en ik wonen nu in totaal 4 jaar samen en zijn 6,5 jaar bij elkaar. In deze video ga ik vertellen over het begin van ons samenwonen, waarom we kozen om eerst te huren t.o.v. kopen en hoe dat ging toen we kinderen kregen en getrouwd zijn. Hoe doen we dit financieel? Hoe verdelen we dit? Ook vertel ik je over onze toekomstplannen en eventuele plannen tot verhuizen! Er was veel vraag naar een video over samenwonen, dus bij deze!Klik hier als je de video niet kunt zien

Dit is tevens een van de eerste ‘zittende’ video’s met mijn nieuwe camera, ik ben benieuwd hoe jullie de kwaliteit hiervan ervaren.
Hoe zit dan bij jullie? Woon jij al samen of heb je die plannen? Hebben jullie eerst een huis gehuurd of zijn jullie gelijk gaan kopen? Hoe verdelen jullie dit financieel? Klets erover mee bij de comments, ik ben heel nieuwsgierig naar jullie ervaringen!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

31 gedachten over “Kletsen over samenwonen en verhuizen?”

 1. Leuke kletsvideo. Spannend dat jullie volgend jaar naar een koopwoning aan kijken :-)! Mijn vriend en ik zijn eerst gaan huren en hebben zo’n 3 jaar geleden een appartement gekocht. Met een beetje geluk gaan we binnenkort een andere woning kopen en nu lekker een huis. Wij hebben ook beide een eigen betaal- en spaarrekening en een gezamenlijke betaal- en spaarrekening en verdelen het huishouden ook lekker samen. Ideaal!
  Femke onlangs geplaatst…Review: ArtDeco primer en eyelinerMy Profile

 2. Ps… de kwaliteit van je camera vind ik mooi.. Heel scherp, dat was je andere camera ook.. maar ja, mooi beeld :-).

 3. Leuke kletsvideo! Klinkt heel herkenbaar allemaal. Toen mijn vriend en ik wilde gaan samenwonen, zijn we ook eerst een appartement in het centrum hier gaan huren. Daar hebben we precies een jaar gewoond. We hebben ons in dat jaar georiënteerd om iets te gaan kopen. Nu wonen we in een leuke eengezinswoning in hetzelfde dorp in een gezellige, levendige wijk. Hier wonen we in december alweer 2 jaar. Ondertussen getrouwd en 3 maanden mama van Noud ❤
  Qua financiën doen wij precies hetzelfde haha! Werkt heel goed voor ons. Al word het steeds gezamenlijker allemaal ?

  Liefs,
  Anne

 4. Mijn man en ik zijn ook eerst gaan huren. Zelfs anti-kraak eerst eventjes. Na anderhalf jaar hebben we een huis gekocht. Eerst huren leek ons toch wat verstandiger. Voor hetzelfde geld vind je elkaar helemaal niet leuk als je samen woont en dan zit je met een koophuis waar je van af wil 🙂
  Marije onlangs geplaatst…Het Ronald McDonald KinderfondsMy Profile

 5. Leuke video, tof om eens te horen hoe jullie alles verdelen ook financieel. Wij wonen inmiddels bijna 7 jaar samen en we hebben toen wel meteen gekocht. We willen volgend jaar ook eens rustig gaan kijken naar een groter huis maar we moeten natuurlijk wel eerst verkopen 🙂 fijne dag vandaag!
  Nicky onlangs geplaatst…Ik ben de (blog) inspiratie even een beetje kwijtMy Profile

 6. Leuke kletsvideo! Wij hebben eerst samengewoond bij onze ouders in (mijn moeder heeft een relatie met de vader van mijn man) daarna een flat gehuurd in het centrum. Toen hebben we een huisje gekocht, maar dat hebben we ondertussen al weer verkocht en zijn we bezig met koophuis nummer twee. Echt bizar hoe snel dat allemaal is gegaan.
  Nienke onlangs geplaatst…Lievelings dingen.My Profile

 7. Leuke video! Ik ben 6,5 jaar geleden ingetrokken bij mijn vriend. We hebben toen zo’n 4 jaar samen in een appartement gewoond. Dit was koop. Toen kregen we de kans om het huis van mijn schoonouders te huren. Groot huis, mooie tuin en iets waar we ons hele leven in zouden willen wonen. Dit doen we nu al dik 2 jaar en bevalt ons prima. Ik hoef niet per se meer te kopen. We kunnen alles doen in dit huis wat we willen qua aanpassingen. Heerlijk deze constructie. We zijn straks 7 jaar samen en hebben nog steeds geen gezamelijke rekening. Alles is 1 hoop eigenlijk. Soms pak ik de pinpas van mijn vriend, soms die van mijzelf. Zeker nu we Mila hebben betalen we maar net hoe het uitkomt. Is mijn geld op pak ik zijn pas. En vaak betaal ik ook spullen voor haar van mijn rekening.
  Dita onlangs geplaatst…Een luie zondagMy Profile

 8. Leuk om te horen hoe een ander gezin dit doet! Mijn man heeft een succesvol bedrijf en ik word binnenkort bewust huismama. Wij hebben het huis 50-50 en de rest gooien we op 1 hoop. Ik koop kleren voor het gezin, verzorgingsproducten, doe boodschappen, richt het huis in en noem maar op. Dit werkt voor ons super!

 9. Wij hebben gelijk gekocht, huren in ‘ons’ dorp was 2 keer zo duur als de hypotheek die we nu hebben. Daarnaast kwam ik net van school dus hadden we maar een salaris voor een hypotheek (wat nu iedere maand heel gunstig is 😉 ). We wonen hier alweer bijna 4 jaar en in januari verwachten wij ons eerste kindje. Voor nu gaat het allemaal prima in ons huisje maar met meerdere kindjes zal het krap worden..
  Fenna onlangs geplaatst…Nutella Oreo BrowniesMy Profile

 10. Toen we gingen samemwonen trok ik bij mijn (toen nog) vriend in, in zijn flat. Na een aantal jaar.hebben we samen een huis gekocht. Helemaal naar ons zin en we wonen er nog steeds. Intussen getrouwd en een kindje rijker 😉
  Veel plezier met jullie zoektocht!
  MetMirjam onlangs geplaatst…Kinderkleding | Herfst outfitMy Profile

 11. Van de week hoorde ik dat volgens mij vanaf volgend jaar er hypotheken verstrekt kunnen worden wanneer je 1 jaar ondernemer bent. Wij hebben een koophuis die groot genoeg is maar zouden op den duur wel naar een vrijstaand huis willen. Wij zijn allebei ondernemer dus wanneer wij zouden verhuizen wordt het denk ik ook wat ingewikkelder.
  Saskia onlangs geplaatst…Vrijwillige ouderbijdrage: vrijwillig?My Profile

 12. Leuke video! Ik ben 6,5 jaar samen met mijn man en we wonen ongeveer 5,5 jaar daarvan samen. Eerst gehuurd en sinds een jaar een huis gekocht. Qua geldzaken hebben we het ongeveer hetzelfde geregeld, hebben alleen geen gezamenlijke spaarrekening.
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Zwanger: week 25My Profile

 13. Dat klopt!, Echter als je 3 jaarverslagen kunt overleggen is het voor de bank stabieler en zal je iets meer kunnen lenen.

 14. Super leuke video!
  Wij zijn bijna 3 jaar getrouwd en hebben gelijk een huis gekocht en zelf laten bouwen. Qua financiën doen wij het anders; wij hebben samen een bedrijf.

 15. Eerst bij mijn man ingetrokken in koopappartement, daarna dat verkocht en samen een huis gekocht. Als dat appartement huur was geweest was wel voordeliger geweest want huisprijzen gedaald dus behoorlijke restschuld. Helaas weet je dat niet van te voren. Wonen nu een jaar in ons droomhuis en nu met ons zoontje erbij!

 16. Leuk onderwerp!
  Wij hebben na een half jaar ons 1e huis gekocht. Incl samenlevingscontract en testament. Inmiddels zijn we bijna 10 jaar samen en getrouwd 🙂
  We hebben een gezamelijke rekening en eigen spaarrekeningen 50/50

 17. Wij zijn toen we ongeveer een jaar samen zijn gaan kijken om allebei het huis uit te gaan. Toen kwam daar een koophuis op ons pad wat aan onze eisen voldeed en hebben we gereageerd. Afgelopen februari hebben we de sleutel gekregen en na veel klussen konden wij 20 mei onze eerste nacht daar doorbrengen! Wij willen hier allebei niet meer weg!

 18. De kwaliteit van je camera is erg goed!

  Ik woon nu 3,5 jaar samen met mijn vriend. Wij huurden eerst een particuliere woning, maar dit was in een buitenwijk en daarnaast vrij prijzig. Was verder wel heel rustig en mooi om te wonen hoor. Nu wonen we in een sociale huurwoning met een speeltuin en park voor deur. Ook is het centrum op loopafstand (en hier komt binnenkort de primark, ideaal!), zit er een onwijs goede sushizaak op loopafstand. Dus we wonen hier heel fijn. Ooit willen we nog wel gaan kopen als het mogelijk is.

 19. Wij wonen in april 5 jaar samen en zijn ook precies 6jaar en 8 maanden samen.
  In het eerste jaar dat wij samen waren liet mijn vriend al weten dat hij vooruit wilde. Hij wilde gaan samenwonen en voor zijn 30ste een eerste kind hebben. Toen hij 28 was en ik 24 kregen we onze dochter. We hebben in 2011 een appartement gekocht en de keuken gerenoveerd. Een open keuken gemaakt. ijn vriend wilde alles ineens perfect en de meubels moesten van goede kwaliteit zijn zodat ze een heel leven meekonden. Nu achteraf gezien zijn we misschien toch een beetje te snel en te optimistisch geweest met alles want er zijn, zeker nu met onze dochter allerlei dingen veranderd. Financiëel is het nu een moeilijke tijd voor ons en onze zorgenloze kosten zijn nu plots wel zorgwekkend. We kunnen niet meer elke week 125€ aan eten uitgeven bij Albert Heijn. We kunnen ons geen extraatjes meer permiteren. Het is even knokken en leven van het goedkoopste eten en zo weinig mogelijk. Hopelijk word het in de toekomst wat beter. Ik ben ook diegene die nu al 2 jaar werkt als enige.
  Wij hebben een gezamelijke rekening.
  Maar het appartement waar we wonen is veranderd van syndicus en alle kosten die in de afgelopen 30 jaar niet gebeurt zijn, willen ze nu op 10 jaar tijd uitvoeren. Daar gaat al ons spaargeld dus. Het kan dus zijn dat wij binnenkort ons app. zullen moeten verkopen en iets tijdelijk gaan huren om t eunnen sparen.

 20. Leuk, zo’n kletsvideo! 🙂 Ik snap dat jullie het niet zien zitten om nog een hele tijd te blijven huren. Hopelijk vinden jullie binnenkort een mooi én groot genoeg huisje dat jullie kunnen kopen. En toen leefde het gezinnetje Aimy , Lana, Kelly en Yannick nog lang en gelukkig… 😀
  Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.