Even bijkletsen over trouwen en ‘Army wife’

Niet te geloven eigenlijk, dat ik over 3 weken en 2 dagen ga trouwen. Dat die grote dag die we al maanden aan het voorbereiden en plannen zijn, dan zover is. Het voelt eerder alsof ik iemand anders’ bruiloft aan het plannen ben. Ik droom hier al mijn hele leven van, nu komt het zo dichtbij dat ik het gewoon eng vind. Bang dat ik door de zenuwen niet kan genieten. Bang dat dingen niet goed zullen verlopen? Bang dat die ene dag, waar ik jaren naar uit kijk en waar we een goudmijn aan uitgeven, tegen gaat vallen. ‘Maar natuurlijk gaat het niet tegenvallen’, zegt een geruststellend stemmetje dan in mijn hoofd. Ik wil gewoon even mijn gedachten op het virtuele papier zetten. Verder wil ik ook een persoonlijke mededeling meegeven, want Yannick heeft een nieuwe baan, wat ook wel wat verandering zal geven.

Ik vind het zo spannend, dat trouwen! En dan niet het huwelijk zelf en al helemaal niet de man met wie ik ga trouwen. Daar twijfel ik geen seconde aan. Geen haar op mijn hoofd die twijfels heeft over onze relatie, onze toekomst of ons gevoel voor elkaar. Trouwen voelt dan ook als een extraatje bovenop wat we al hebben. Zelf vind ik een kind krijgen een hechtere verbintenis dan zoiets formeels zoals trouwen. Wat ik vooral spannend vind is dat ik als control-freak hoop dat het allemaal goed zal verlopen. Ik ben daarom zo ontzettend blij met de hulp van weddingplanner Claimy. Die me altijd weer kan relativeren en waarbij ik weet dat zij, mocht er wat mis gaan, zonder dat wij het door hebben het al recht gezet heeft. Dat geeft een goed gevoel.

In mijn hoofd heb ik de hele planning van de bruiloft al 1000 x als een film afgespeeld. En ik ben heel blij dat Yannick er een stuk relaxter in staat. Wat jullie nog niet weten is dat Yannick vanaf begin mei een nieuwe baan zal hebben. Dat is natuurlijk super fijn nieuws, hij was toe aan een nieuwe uitdaging. Maar, ik stap gelijk het huwelijksbootje in als ‘Army wife’. Hij zal defensie namelijk weer in gaan, in een iets uitdagendere functie als voorheen. Daar zal ik binnenkort meer over vertellen, maar dit betekent wel dat ik er meer alleen voor zal staan. De twee weken voor onze bruiloft bijvoorbeeld slaapt hij in totaal enkel één weekendje thuis. Dan komt hij woensdagavond 13 mei thuis en dan is 15 mei de grote dag. Dat zorgt voor mij wel voor wat spanning. Na het trouwen hebben we het weekend samen vrij, willen we een leuk hotel boeken en nagenieten van de bruiloft en dan is hij maandag weer weg tot het weekend. Dat was ook precies de reden dat we ons huwelijksreis niet na de bruiloft konden boeken.

Het klinkt nu allemaal vaag misschien, maar ik wilde er al wel wat over delen. Mijn ‘army wife’ avonturen zal ik nog vaker gaan delen hier. Ik ben een dochter van een militair (kapitein), Yannick heeft al 8 jaar defensie ervaring en hij gaat weer terug. Genoeg om over te bloggen dacht ik zo en ik zal hier later wat uitgebreider op terug komen. Het is zeker niet makkelijk want daardoor zal de opvoeding van Lana, het huishouden en natuurlijk mijn werk veelal op mijn schouders komen te liggen.

Zo, dat wilde ik even met jullie delen. Ik ben benieuwd of er meer ‘Army wives’ onder mijn bezoekers zijn. Of vrouwen wiens man of vriend ook veel weg is voor zijn werk.
En ik ben benieuwd of bezoekers, die al getrouwd zijn of binnenkort trouwen, zij mijn spanningen en angsten begrijpen.
Laat je reacties achter bij de comments. Ik kijk er naar uit! 🙂

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

66 reacties

 • amanda
  22 april 2015

  Wat ik mooi vind aan je verhaal is de liefde die je leest, maar ook wel soort van angst hoe het straks allemaal gaat lopen..En jullie leven als gezin dat voorledig op zijn kop word gegooid…ik denk ook dat de weekenden jouw straks heilig zijn en daar super van moet genieten…
  Xx
  amanda onlangs geplaatst…Vlogg dagje 24kitchen and cottegesMy Profile

 • Dita
  22 april 2015

  Wat fijn dat Yannick een andere baan heeft! Mijn vriend begint ook 1 mei bij een andere werkgever. Maar zoals hierboven al wordt gezegd. Ik denk dat je weekenden echt moet genieten van je gezinnetje straks. Ik kan me helemaal niet voorstellen hoe het is als je vriend (dan man voor jou) veel van huis is. Mijn vriend heeft een 9 tot 5 baan… maar spannend allemaal! succes en vooral lekker genieten van elkaar x
  Dita onlangs geplaatst…Recept: Wrap lunch tipsMy Profile

 • Henny
  22 april 2015

  Ik begrijp de spanning heel goed. Dat had ik ook voor onze trouwdag, is alles wel geregeld, zijn we niet iets vergeten, als het maar mooi weer is, enz. Wij hebben een hele mooie dag gehad, ook al gingen er een paar kleine dingen anders. Wat ik je vooral mee wil geven: GENIET! Ik schrijf het met hoofdletters, want de dag is zomaar voorbij. Geniet van elk moment, het is maar 1 dag en wel een heel speciale dag.
  Henny onlangs geplaatst…review mikado magneticoMy Profile

 • Lisanne
  22 april 2015

  Ik snap de spanningen heel goed. Voor de bruiloft maar ook voor het leventje daarna. Ik ga binnenkort (over 5,5week) ook trouwen en bij mij begint de gezonde spanning ook te komen. Gaat de dag wel verlopen zoals we gepland hebben en wat nu als dit of dat mis gaat, hebben we dan een back-up?
  Heel veel succes met de laatste voorbereidingen en zorg dat je er van geniet! Claimy zal zorgen dat de dag verloopt zoals zou moeten en jij hoeft je nergens druk over te maken (nu zelf mijn eigen advies nog even opvolgen 😉

 • Kelly
  22 april 2015

  Ook ik ga bijna trouwen, om precies te zijn over 3 weken! Wij trouwen dus twee dagen eerder dan jullie. En tot nu toe riep ik heel hard dat ik het allemaal niet zo spannend vind maar dat ik er vooral erg veel zin in heb. En dat laatste is natuurlijk ook zo, maar toch beginnen de zenuwen wel een beetje te komen. Zeker nu onze vrijgezellenfeesten achter de rug zijn. Want daar was ik me toch nerveus voor! Maar dat was heel erg geslaagd dus daar hoef ik me nu niet druk meer over te maken. Dus gaan we de komende weken nog even de laatste puntjes op de i zetten en hopelijk ontzettend genieten op de grote dag! Voor jullie ook alvast heel veel plezier!!!

 • Manon
  22 april 2015

  Oh zo spannend!! Bijna trouwen! Ik snap je spanning heel goed, ik zou denk ik hetzelfde hebben.
  Tof dat Yannick een nieuwe baan heeft en ook weer spannend dat jullie nu ook dát “nieuwe” leven in gaan. Alles komt op z’n pootjes terecht!
  Manon onlangs geplaatst…De CombinatietestMy Profile

 • simone
  22 april 2015

  Oeh dat komt heeel dichtbij inderdaad! Fijn voor Yannick dat hij wat weer wat meer uitdaging krijgt in de vorm van een andere baan, ik snap wel dat dat even wennen gaat zijn!
  simone onlangs geplaatst…Kijkje in mijn studentenkamerMy Profile

 • Sandra (beautybysandra)
  22 april 2015

  Was spannend allemaal zeg! Ik ben zo benieuwd naar je jurk 🙂 Wel knap hoor dat Yannick weer terug gaat. Het is een hele beslissing, omdat hij dan wel een stuk minder thuis zal zijn. Het zal waarschijnlijk niet altijd even makkelijk zijn, maar uiteindelijk zal het allemaal goed komen!
  Sandra (beautybysandra) onlangs geplaatst…Outfit: Blouse & SneakersMy Profile

 • joyce
  22 april 2015

  Spannend Kelly! Ben benieuwd naar jullie grote dag xx
  joyce onlangs geplaatst…Sofie – Mijn bevallingMy Profile

 • Koalabeautymama
  22 april 2015

  Army wife? Das inderdaad een uitdaging. Wel leuk toch! Ooh zo spannend trouwen. Hier ook helemaal de wedding kriebels 😀
  Koalabeautymama onlangs geplaatst…Vlog 53: Trouwlocatie bezoeken & Kids ShoplogMy Profile

 • Colinda
  22 april 2015

  Spannend allemaal, en het lijkt me pittig om de zorg voor Lana veelal in je eentje te moeten gaan doen. Ik ken wel meerdere army wifes maar ben er gelukkig zelf geen. Al heb ik een tijd gehad dat ik doordat mijn man veel moest overwerken vaak hele dagen de zorg voor kinderen had.
  Colinda onlangs geplaatst…Moederdag inspiratieMy Profile

 • Saskia
  22 april 2015

  Wat spannend de nieuwe baan van Yannick, knap dat jullie dit samen zo aan gaan.
  Saskia onlangs geplaatst…Plogweek! Dag #2My Profile

 • iris
  22 april 2015

  Ik ben ook een “army wife”, als je dat zo noemen wilt. Mijn man is oudste officier bij de marine en inderdaad doordeweeks altijd weg. Soms ook een weekend erbij, 3 weken of zoals nu weer aan zit te komen, 3 maanden. Persoonlijk vind ik het “alleen” opvoeden van onze zoon niet zwaarder dan wanneer hij er wel is. Dat is iets waar je inrolt en je gewoon doet. Dat het jammer is dat hij er niet altijd is, tuurlijk dat is zo. Ik hoor vaak om me heen dat mensen het niet zouden kunnen of dat ze het knap vinden, maar dat vind ik zelf onzin. Het heeft, bij ons, ook hele positieve kanten, zoals het feit dat ik thuisblijfmoeder kan zijn.
  Ook al is hij er niet altijd, puntje bij paaltje doe je het toch samen. Misschien hij niet in de dagelijkse dingen, maar hij wel keihard in de financiën. Daarom zie ik ons leven dan ook niet anders dan een gezin met een papa met een 9-5 baan.

 • Kim
  22 april 2015

  Oh wauw de grote dag komt zo dichtbij nu! En een army wife. Wat ontzettend spannend en pittig! Maar je bent een geweldige moeder dus je zult dit zeker knallen! <3
  Kim onlangs geplaatst…I bought some 2 new CD’s todayMy Profile

 • Dagmar
  22 april 2015

  Wauw wat een verandering en spannend ook nog! En ongelooflijk wat vliegt de tijd, dat de bruiloft al zo snel komt! Ik hoop dat je alles op de dag zelf lekker los kunt laten en vooral kunt genieten van alle lieve mensen om je heen en jullie samen <3
  Dagmar onlangs geplaatst…Op de thee – Verhuizen, hardlopen en puber PoesMy Profile

 • Lifesabout
  22 april 2015

  Zo spannend en zo dichtbij! Leuk dat Yannick weer een baan heeft! Giorgio is juist blij dat hij nu in de burgermaatschappij werkt. Veel succes voor hem! En nu lekker aftellen….en zenuwen….haha
  Lifesabout onlangs geplaatst…Black hair, special care.My Profile

 • Nesrin
  22 april 2015

  Gefeliciteerd met je nieuwe job Yannick!

  Army wife lijkt mij een heel interessant onderwerp. Ik ben geen armh wife en ken geen vrouwen wiens mannen voor defensie werken.

  Geniet ook nu de weken en dagen voor de bruiloft want ergens naar toe leven kan zo leuk zijn.
  Nesrin onlangs geplaatst…Dit was het nieuws…(Imma so tired of the bla bla bla)My Profile

 • Renske
  22 april 2015

  Spannend allemaal zeg! Zelf heb ik er geen ervaring mee om een ‘army wife’ te zijn. Een vriendin van mij heeft dat wel gehad. Ik heb altijd ontzettend veel respect voor de stellen waarvan één van beiden bij defensie werkt. Ik weet zeker dat jullie het hartstikke goed gaan doen! 🙂
  Renske onlangs geplaatst…Summertime – Zomerjurkjes & slippersMy Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  22 april 2015

  Wauw zeg! Leuk dat Yannick een nieuwe uitdaging heeft maar ik begrijp wel dat het voor jou misschien niet altijd even fijn zal zijn als je er veel alleen voor komt te staan. Ach, het zal je wel lukken! Wat betreft het trouwen kan ik me voorstellen dat je bang bent dat het niet zoals verwacht zou lopen, maar anderzijds maakt het misschien allemaal niet zoveel uit en zal het net heel fijn worden als je het allemaal wat los kan laten op de dag zelf. Gelukkig heb je Claimy om op te vertrouwen!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Waarom je ongelukkig wordt van blogs lezenMy Profile

 • beautifulday4makeup
  22 april 2015

  Wauw, ik vind het indrukwekkend dat je heel het huishouden alleen zal moeten doen. Dat vind ik zelf erg zwaar
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Erfgenaam van Cleopatra? Sleek Eyebrow Pencil in 190 BlackMy Profile

 • Yvette
  22 april 2015

  Wat spannend allemaal zeg! Het duurt nu echt niet lang meer. Geen echte army wife hier, maar mijn vriend zit wel bij de marine. Hij is nu vaak thuis ivm walfunctie maar ik ken het gevoel van iemand missen maar al te goed. Al is het met een kleintje natuurlijk heel anders. Wij zijn niet getrouwd maar gaan binnenkort wel samenwonen, ook heel spannend. Succes met de laatste voorbereidingen voor jullie huwelijk! Ik kijk uit naar de posts.

 • Marion
  22 april 2015

  Spannend!!! Nog maar een paar weekjes, meis! En ook spannend dat Yannick weer terug gaat naar defensie. Oeh, ik kan me daar niets bij voorstellen. Mijn man is jaren huisman en hij is er altijd. Ik ben degene die nog regelmatig op pad is een dagje, maar we ik kan me de laatste nacht zonder elkaar niet eens meer herinneren. Knap dat je van jezelf weet dat je het aankan. Jouw kennende kan je dat ook zeker. Liefs.
  Marion onlangs geplaatst…Bladieblablog #26My Profile

 • Tamara
  22 april 2015

  Wat fijn dat hij een nieuwe vaan heeft! Hopelijk gaat hij het erg naar zijn zin hebben! Ik ben heel erg benieuwd naar je grote dag! Geniet nog even van de voorbereidingen!
  Tamara onlangs geplaatst…Ontzettend gênante dingen die alle moeders doen!My Profile

 • concetta
  22 april 2015

  Oh wat spannend allemaal Kelly! Maar het gaat ongetwijfeld goed komen. Ik zelf werk momenteel in de veiligheids sector, dus veel zie ik mijn partner soms ook niet vanwege de afwisselende diensten en weekenden die ik werk. Ik heb momenteel ook een sollicitatie lopen bij defensie, en eerlijk; ik zie er best tegenop. 10 weken militaire opleiding, en dan nog eens 10 weken functie opleiding… Om elkaar vervolgens alleen de weekenden te zien…

  Ik ben benieuwd of ik het aan kan…

  Jullie zijn een prachtkoppel, en met jullie komt het ongetwijfeld helemaal goed!

  Liefs.

 • Xaviera
  22 april 2015

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan Yannick! Heel erg spannend allemaal Kelly, zowel naar de bruiloft toeleven en Yannick nu minder te gaan zien door zijn werk. Het zal even flink wennen zijn, maar you can do it! 🙂
  Xaviera onlangs geplaatst…Listen to your heartMy Profile

 • Cindy
  22 april 2015

  Alles komt allemaal tegelijkertijd, spannend! Gefeliciteerd met de nieuwe baan van Yannick. En inderdaad, nog iets meer dan 3 weken (ik kijk hier niet naar uit, alhoewel ik mijn big 3-0 in Parijs vier haha). Geniet van de voorbereidingen en geef mij het telefoonnummer van Claimy maar, want ik zou zelf geen bruiloft kunnen organiseren, veel te stressvol!
  Cindy onlangs geplaatst…Sunshine Snapshots – april #4My Profile

 • Anna
  22 april 2015

  Hee mede army wife! Ben heel benieuwd naar je ervaringen straks! Ja het is super pittig, maar jij kan dat! Ik ben inmiddels 5 jaar army wife waarvan bijna 1 jaar met kind. Gelukkig is mijn man het afgelopen jaar heel veel thuis geweest, maar straks is hij alleen in het weekend thuis.

 • Lisanneleeft
  22 april 2015

  Spannend hoor, een nieuwe baan! Gefeliciteerd in elk geval voor Yannick 🙂 bij de landmacht? Ben benieuwd wat hij precies gaat doen!

  Tim is officier bij de marine, hij gaat straks een jaar weg voor zijn master, maar bij een functie aan boord daarna zal hij ook veel weg zijn. Voor mij zijn kinderen met mijn gezondheid nu geen optie, maar zo veel alleen moeten doen met een kleintje lijkt me best heftig. Maarja, zo veel ‘army wifes’ die het toch doen, moet vast lukken 🙂 vooral als je de luxe hebt dat je wat hulp hebt van je omgeving!

 • Eva
  22 april 2015

  Wouw, wat spannend allemaal! Pff het is soms lastig on de droom van je (toekomstige) man te ondersteunen. Hoewel je weet dat het voor jou iets zwaarder gaat worden. Ik heb drie jaar achter de rug waarbij ik hetzelfde heb gedaan. Ik doe het nog steeds. Maar nu is m’n man wel meer thuis. Ik ben geen army wife. Maar ik kan wel identificeren met avonden zonder je man. Soms is het super pittig. Maar het maakt de liefde ook makkelijker. Als je elkaar weinig ziet. Mis je elkaar ( meestal ) en dan besef je telkens weer hoeveel je van elkaar houd! Wat ik vooral heel fijn vind is ook iets voor mijzelf hebben/doen. Het komt allemaal wel goed hoor! Het is even wennen dat wel :-))) liefs, Eva
  Eva onlangs geplaatst…alles verandertMy Profile

 • Sophie
  22 april 2015

  Wauw wat knap. Mijn vriend had ook een wens om bij defensie te komen (de lucht mobiele brigade als ik het goed zeg haha). Ik vond het in ieder geval vreselijk dat hij graag deze richting in wilde. Ik ben namelijk pas mijn vader verloren en zag het écht niet zitten om met iemand een relatie voort te zetten die zo’n risico vol beroep zou willen uitoefenen. Hij had een heel jaar getraind voor de toelatingsdagen totdat hij twee weken van te voren een bericht kreeg dat deze niet door gingen vanwege bezuinigingen. Zijn droom viel in duigen en hij had dus eigenlijk een jaar weggegooid. Nu wil hij eerst een HBO diploma halen voordat hij weer een poging wil wagen. Ik vind het wel erg spannend hoor als hij toch weer die kant op wil. Heeel knap dat jij gewoon langs zijn zij blijft staan no matter what!
  Sophie onlangs geplaatst…Hoe gaat het met mij?My Profile

 • Eline
  22 april 2015

  Jaaaaa ik vind dit een hele spannende ontwikkeling ! Mijn vriend is officier op de grote vaart dus ik ben geen army wife, maar wel een beetje ;). Hij zit nu bijvoorbeeld 4 maanden op zee ! Ik vind het nu nog heel leuk, en zoals hier boven wordt gezegd, vind het ook echt een plus voor onze relatie, iedere keer ben je weer helemaal verliefd als hij terug komt :). Maar ben erg benieuwd hoe je dat gaat doen met Lana. Wij hebben nog geen kinderen, maar ik vraag me erg vaak af hoe we dat gaan doen als we wel kinderen hebben. Zoals bij jou is mijn vader ook kapitein, dus ken het ook wel een beetje :). Het lijkt me dus erg leuk om te horen hoe je dat gaat doen.

 • Ingrid
  22 april 2015

  Pittig Kelly! Nu ben je wel thuis maar jij hebt natuurlijk ook je eigen bedrijf draaiende te houden. Gelukkig heb je volgens mij wel een goed vangnet qua familie/schoonfamilie. Ik merk aan mijn vriend dat de dagen dat ik er niet ben voor hem ook heel pittig zijn (vooral in combinatie met buitenshuis werken) en voel me af en toe wel schuldig naar hem toe.
  Eerst nu gaan genieten van jullie bruiloft en dat nieuwe ritme vinden jullie vanzelf wel.

 • inge
  22 april 2015

  Wat een spannende maar leuke ontwikkelingen. Je zal zien dat alles gewoon op rolletjes blijft lopen, in het begin is Yannick zijn nieuwe job wrs wel aanpassen, maar daar slaan jullie jullie wel doorheen.
  Wijzelf staan ook voor een periode van verandering: mijn vriend begint midden mei met zijn stage en als het goed is, blijft hij daar gewoon aan het werk vanaf juli.
  Ikzelf verander de 1e juni van job, dus ja… Allemaal spannende dingen.

 • Kelly Caresse
  22 april 2015

  Dankjewel Amanda, ik zal er dan ook zeker voor zorgen dat ik in de weekenden echt vrij kan nemen en extra kan genieten 🙂

 • Kelly Caresse
  22 april 2015

  Dankje Henny, *Schrijft groot op: GENIET*

 • Kelly Caresse
  22 april 2015

  Hoi Iris,
  Leuk om je ervaringen te lezen! Ik denk dat het ook iets is waar je aan went en inrolt. Fijn dat je thuisblijfmoeder kan zijn en alles van je zoon mee kan maken.

 • Kelly Caresse
  22 april 2015

  Wow spannend Concetta! Heel veel succes gewenst! En dankjewel voor je lieve complimentje!

 • Kelly Caresse
  22 april 2015

  He mede army wife, cool dat je je meld! 😉

 • Kelly Caresse
  22 april 2015

  Ik zal je even whatsappen om welke functie het gaat 😉
  Ik heb ook veel respect voor jou, zeker als hij straks een jaar naar London is! Gelukkig inderdaad veel hulp van mijn omgeving, echt fijn

 • Kelly Caresse
  22 april 2015

  Wow 4 maanden, respect Eline! Yannick is ook al eens 4,5 maand gegeweest, ik vond het erg pittig en toen woonde ik nog thuis en hadden we geen kind, ben benieuwd hoe het nu zal gaan. Leuk dat je vader ook kapitein is, dan hebben we best wat gemeen samen!

 • Malou
  22 april 2015

  Ik snap dat wel, die spanning. Maar het komt vast allemaal goed!

  En ik kan me voorstellen dat het wel heel anders is, als Yannick een nieuwe baan heeft.
  Malou onlangs geplaatst…IN 2015 WIL IK.. UPDATE!My Profile

 • janske
  22 april 2015

  ohhh bijna is het dan zo ver…JULLIE grote dag! Een dag die zo geweldig gaat worden dat je achteraf denkt…waar heb ik me nou zo druk om gemaakt…GENIET van alle mooie momentjes, want voor je het weet is de grote dag alweer voorbij! 🙂
  janske onlangs geplaatst…Een brief aan mijn dochter – Lieve Lola – 11 maandenMy Profile

 • Manouk
  22 april 2015

  Een trouwdag lijkt me ook ontzettend spannend! Ik kijk ook al echt uit naar mijn trouwdag, om deze te gaan plannen, mijn vriend in pak (heb ik nog nooit gezien namelijk) en dat mijn zoontje er bij is! Nu alleen nog even wachten totdat mijn vriend mij ten huwelijk gaat vragen, maar dat komt vast en zeker goed.

  Ik heb geen ervaring met the army life. Lijkt me inderdaad ontzettend zwaar, maar hopelijk (en volgens mij is dit wel zo) heb je ontzettend lieve ouders en schoonouders die je kunnen helpen waar nodig! Heel veel succes gewenst voor Yannick bij zijn nieuwe baan en alvast heel erg veel geluk en moois gewenst voor jullie trouwdag.

 • tamara
  22 april 2015

  Kelly wat schrijf je het toch mooi. En ik ben erg benieuwd hoe jullie eruit zullen zien op jullie trouwdag! Ik ben moeder van 2 meisjes. En mijn vriend werkt 7 dagen in de week en doordeweeks werkt hij meestal tot 9 10 uur. Dus ook het hele huishouden en zorg voor de kinderen komt vooral op mij neer. Maar op gegeven moment heb je zo je eigen ritme ontwikkeld. Dat je niet eens meer anders weet. Het komt dus helemaal goed.

 • Frederika
  22 april 2015

  Hoi Kelly,

  Begon het bij Yannick weer te kriebelen? Mijn man heeft ruim 12 jaar in dienst gezeten en is net een jaartje uit dienst. Hij heeft in zijn recente werk langere werkdagen. Dat vind ik jammer. Ik sta er dus eigenlijk meer alleen voor dan voorheen. Het weegt niet op tegen de stress van uitzending en het moeten missen van je geliefde tijdens oefeningen. Het is best moeilijk in je eentje op die momenten, maar wij vrouwen zijn allemaal powerwoman, wij kunnen dit. Bovendien heb jij volgens mij een geweldige familie die aan je zijde staat. Jullie kunnen dit, jij en Yannick!

 • Daisy
  22 april 2015

  Ooooh zo herkenbaar die trouwzenuwen! En ik moet nog wel een half jaar wachten hahahaha! In mijn hoofd ook zeker al zoveel keer afgespeeld en altijd de vraag of het allemaal wel zo gaat zijn zoals ik het in mijn hoofd heb. Wat als niemand gaat dansen? Wat als ik al voor het eten super moe ben (door mijn HMS)? Wat als… nou ja, je kent het wel. Inderdaad zoveel tijd, energie en geld in gestoken dan móet het wel naar je zin zijn. Ben heel benieuwd naar jouw ervaring over 3 weekjes. Geniet ervan en zeker van de quality time die jullie samen hebben xo Daisy
  Daisy onlangs geplaatst…Mijn week in plaatjes #16My Profile

 • Karlijn
  22 april 2015

  Al bijna 4 jaar een trotse “army wife”! Het is niet altijd makkelijk, vooral niet in het begin. Maar iedere keer dat ie weg is gaat sneller voorbij:). Veel mensen vinden het knap dat we het volhouden en dat ik vaak alleen thuis ben, maar het went! Ik weet inmiddels niet beter. Het scheelt ook wel dat ik voor mijn studie al 2 keer een langere periode weg ben geweest. Wat ik merk is dat je het je relatie zoveel sterker en dieper maakt! De weekenden zijn tegenwoordig alles!!
  Super leuk dat je dit ook gaat delen, wordt zo weinig over gesproken!! Btw, wat gaat Yannick doen?
  Succes en geniet van de aankomende weken!

 • Faber
  22 april 2015

  Hoi Kelly,

  Allereerst gefeliciteerd dat je gaat trouwen. Hoop op een mooie dag voor jullie! De eerste keer dat ik ga reageren op jouw blog. Lees hem altijd met veel plezier.

  Hier ook een army wife, sinds 2007. Hierdoor zijn er veel dingen gebeurt die soms erg jammer zijn. Zoals op uitzending moeten terwijl we een kindje verwachten. Helaas niet aanwezig kunnen zijn bij de geboorte van onze zoon in juli vorig jaar. En dan in hetzelfde jaar nog eens op uitzending moeten en dus heb ik kerst en oud en nieuw samen met mijn zoontje (toen 6 maanden oud) gevierd en helaas niet als kersvers gezin samen de eerste kerst en oud en nieuw vieren met onze zoon. Het klopt inderdaad dat je vaker dingen alleen moet doen en er alleen voor staat. Oefeningen etc, dat is nu eenmaal zijn werk. In de tijd dat onze zoon nu 9 maanden is, is hij dus al op uitzending geweest en komt vanavond terug van een twee weken durende oefening in het buitenland. Ik vind het pittig, vooral omdat ik anderhalf uur van familie woon en dus niet zo snel heen en weer rij.
  En daarnaast sommige dagen gaan makkelijk en sommige dagen zijn wat moeilijker. Dan weet ik het soms niet meer en zijn de avonden soms erg k*t, want een huilend kind en jij bent de enige die aanwezig is. Pff ik jank dan soms mee..
  Maar goed, je went er steeds meer aan en vind je draai hierin. Heel veel succes, zal in het begin flink aanpoten zijn. Maar het komt allemaal goed! 🙂

 • Meike
  22 april 2015

  Heey,
  Ten eerste wens ik je heel veel plezier met je trouwdag ❤️ Ik was voor de trouwdag van mijn ouders al zenuwachtig en moet je nagaan hoe zenuwachtig jij wel niet bent ❤️ Ik wens je heel veel plezier en geluk toe met de trouwdag en daarna ❤️
  Liefs xoxo

 • Lisa
  22 april 2015

  Hoi kelly, hier nog een army wife! ik heb mijn vriend bij de marine leren kennen, ik ben zelf ook 2 jaar militair geweest, opgegroeid in een marine familie (opa’s, papa en ooms zitten allemaal bij defensie) nu zelf weer burger maar vriendlief zit er nog bij. Het is zijn droombaan. Ik vind het zelf lastig als hij weg is maar het is wel gewenning. We hebben nog geen kindjes samen, maar mocht dat ooit gebeuren weet ik dat het allemaal goed komt. Ik heb er zelf nooit last van gehad als mn vader 6/7 maanden weg was. Ik kijk er naar uit om je avonturen als army wife te volgen.

 • Anouk
  22 april 2015

  Ohh trouwen! Het lijkt me echt iets bijzonders, je nog wel uitgebreid schrijven he over jullie grote dag?! Kan ik even lekker weg dromen.
  Wat goed dat Yannick een andere, uitdagende baan heeft kunnen krijgen! Het zal even wennen zijn maar het gaat je vast lukken. Ik zou ook een Army wife zijn geweest haha maar mijn vriend zei op het laatste moment dat hij mij niet elke keer wilde achterlaten dus stopte hij. Nu is hij lekker dichtbij mij. Als hij wel had gekozen voor het leger had ik hem ook gesteund hoor, ik vind dat iedereen zijn/haar dromen achterna mag gaan
  Anouk onlangs geplaatst…Wishlist lente #1My Profile

 • Kaboutertuin
  22 april 2015

  Wel spannend hoor jullie trouwdag! Jullie kunnen nu echt gaan aftellen!!

  Hier ook een Army Wife! Maar mijn man zit dan bij de Marine. Al sinds 2002 (we zijn sinds 2001 samen). Hij is ondertussen echt veeeeeeel van huis geweest. Toen ik zwanger was van onze oudste zoon is hij 5 maanden op missie geweest. Toen ik zwanger was van onze middelste is hij 4,5 maand op missie geweest. Toen onze middelste was geboren heeft hij 2 jaar een walplaatsing gehad en eerlijk is eerlijk, we konden allebei onze draai daar niet echt in vinden. Toen ik zwanger was van onze derde is hij weer gaan varen, dit keer allemaal korte reisjes, dus hij heeft wel veel van de zwangerschap mee gekregen.

  Vorig jaar is hij 4 maanden op missie geweest (Somalië). Ik was thuis met drie kindjes (wel een eigen bedrijf). En het is pittig. Maar wel te doen hoor. Je bent gewoon zelf verantwoordelijk voor alles en daar ga je ook vanuit. Ik plan veel dingen vooraf in. Eten koken bijvoorbeeld doe ik soms de dag van te voren, zeker als mijn oudste naar zwemles moet. Je rolt er echt wel in. Op een gegeven moment zijn de kinderen ook wel gewend dat mama de zorg helemaal alleen doet.

  Mijn oudste twee zijn zich nu wel echt bewust dat papa soms lange tijd niet thuis is. En dat vind ik wel zwaar, zeker als ze er verdrietig om zijn. Wij hebben vorig jaar tijdens de missie heeeeel veeeeel post voor papa gemaakt. Tekening, knutsels… bijna ELKE week ging er een pakketje die kant op. Leuk voor de kinderen, maar ook voor papa.

  Ik telde het aantal nachtjes dat papa weg was uit in Lego blokjes (ik wilde ze niet elke dag “verplicht” snoep geven) en deed dit in een grote glazen pot. Zo hadden ze houvast en iets tastbaars aan wanneer papa thuis zou komen.

  Op Instagram en Twitter heb ik er regelmatig wat op gezet onder de hashtag #manbijdemarine

  Mocht je ooit eens je ei kwijt willen of wat willen weten kan je me altijd een berichtje sturen hoor. Ik weet inmiddels hoe het is (ook met kinderen). Soms is het fijn om met iemand er over te kletsen die ook in die wereld zit. Succes!!! Komt vast helemaal goed!!!
  Kaboutertuin onlangs geplaatst…Tekeningen bewarenMy Profile

 • Lara
  22 april 2015

  Wat gaat de tijd snel, spannendd! Maar het komt vast helemaal goed! Wat betreft ‘army wives’, daar denk ik momenteel heel veel over na. Dit artikel komt echt precies op het moment dat ik er dagelijks aan denk. Ik ben al jaren verliefd op een jongen. Momenteel heeft hij nog niet veel interesse in mij, maar ik hoop dat dat ooit nog komt. Hij is pas gestopt met de studie die hij deed, omdat hij graag het leger in wil. Toen ik dat voor het eerst hoorde vond ik dat heel moeilijk. Ik zie hem momenteel namelijk echt als mijn toekomstige vriend/man. Ik snap dat dat heel voorbarig is, maar het is gewoon mijn gevoel en dat snap ik soms zelf ook niet 😉 Ik vond het dus eerst heel moeilijk, maar ik begin het steeds meer te accepteren. Als wij ooit wat krijgen wil ik hem niet zijn droom afnemen, ook al moet je daar wat voor op geven. Ik wil dat hij wel gelukkig is met zijn baan. Ik ben een doorzetter en ik denk dat ik het, al dan niet met pijn in mijn hart, wel aan kan. Het maakt je relatie wel heel sterk denk ik. En de momenten dat je bij elkaar bent zijn extra speciaal. Ik denk er nu dus veel over na, hoe het zal zijn etc. Ik dacht pas ook, of ik krijg geen relatie met mijn grote liefde, of ik wordt een ‘army wife’. Dat was eigenlijk best wel een moeilijke ontdekking, maar ik geloof dat het goed gaat komen. Ik ben heel benieuwd hoe mijn toekomst er uit gaat zien! 🙂

 • Lara
  22 april 2015

  Hier moet ik wel even op reageren hoor! Wat ben jij een sterke vrouw! En wow, je man die niet bij de geboorte aanwezig is, wat heftig! Mocht/Kon hij niet terugkomen toen?

 • Faber
  22 april 2015

  Dank je wel!

  Ik mocht defensie bellen als de bevalling begint, maar helaas wist ik niet wanneer het nou voorweevoorweën zijn of echte weeën. Heb zo vroeg mogelijk gebeld. En defensie heeft hem zo snel mogelijk op het vliegtuig gezet. Helaas 2 uur te laat, de kleine man wou niet wachten en wou eerder komen haha. Tja er zitten voordelen en nadelen aan een militaire als vriend/man. Maar ik vind onze liefde sterk en met de jaren nog sterker gegroeid door de dingen die je meemaakt.

 • Marloes
  22 april 2015

  Wat een spanning allemaal Kelly! Gelukkig grotendeels gezonde en leuke spanning (trouwen is zo gaaf!). Het lijkt me erg lastig om elkaar te moeten missen, maar toch ook wel gaaf dat je aanstaande zoiets moois betekent voor ons (helemaal nu het weer bijna 5 mei is denk ik er vaak aan). Heel veel succes!
  – X Marloes
  Marloes onlangs geplaatst…DREAMING OF JAPANMy Profile

 • Mirthe
  22 april 2015

  Lieve Kelly! Oh wat heftig zeg, hier nog een armywife… Ik heb bijna drie jaar een relatie, mijn vriend zit ook in het leger en is ook veel weg. Hij vertrekt begin autgustus voor vier maanden naar Curaçao, wat een straf 😉 Probeer zoveel mogelijk vande tijd samen te genieten! En wat bij mij altijd helpt, praat over alles wat hij doet en meemaakt, het is zo’n andere wereld je kunt er nooit goed in komen of begrijpen… Maar ik vind het persoonlijk wel een fijne ervaring als ik een beetje weet hoe het allemaal gaat! Xox

 • Evera
  22 april 2015

  Ik begrijp je zenuwen heel goed! Je bent zo lang bezig met voorbereiden dat je ook echt wil dat alles perfect verloopt. Bij ons is er (4 jaar geleden) vast genoeg mis gegaan, maar je merkt daar niks van als je goeie ceremoniemeesters, of in jouw geval weddingplanner, hebt. En al zou je er wel wat van merken (bij ons kwam iemand van het personeel vragen hoe een probleem opgelost moest worden; ja doei!) dan ben je zo druk met genieten dat het je echt niets meer kan schelen. 😉 Dus geniet maar gewoon van de dag die gaat komen! 😀
  Evera onlangs geplaatst…DIY: SidetableMy Profile

 • Stefanie
  23 april 2015

  Wat een liefde in jouw woorden. Ik snap hoe jij je voelt. Mijn vriend is dit jaar begonnen bij de special forces, een behoorlijk gevaarlijke functie. Ik zie hem alleen in het weekend en soms spreek ik hem door de week dagen niet. Het is zwaar, nog steeds maar ik geniet van de weekenden samen. Dat iis altijd een hoogtepunt! Ik hoop dat jij dat ook zal doen!

 • milou
  23 april 2015

  Spannend allemaal! En die spanningen herken ik wel, onze dag is in september maar ik heb nu al af en toe nachtmerries over de overboekte locatie, jurk die niet past en taart die valt haha.

 • Manon
  23 april 2015

  Ik snap de spanning ook heel goed ik ga zelf over minder dan twee maanden trouwen en vind ook een kind krijgen spannender dat het officiele trouwen, maar toch zorgt het voor een hoop geregel en toch wel een belangrijke stap in je leven. Wel wennen ook dat Yannick zo kort ervoor lang weg is!
  Manon onlangs geplaatst…De fiets en de babyMy Profile

 • Marilla
  24 april 2015

  Gefeliciteerd met de baan van Yannick!

  Ik herken de spanning van de bruiloft. Ik ben de grootste stresskip die je maar kan bedenken, ik zie overal beren en wolven op mijn pad 😉
  De nacht voor mijn bruiloft sliep ik heerlijk, heb van 10 tot 7 geslapen. En tot ieders grote verbazing was ik die dag totaal niet zenuwachtig! Ik kon gewoon eten (iets wat ik vaak van de zenuwen niet kan) en heb intens genoten van die dag. Natuurlijk ging er wel eens iets mis, maar dat is niet eens erg. Door mijn ziekte was deze dag erg zwaar en ‘s avonds om half 11 ben ik super misselijk geworden en kon niet echt meer dansen enzo. Maar dat vind en vond ik echt niet erg, ik had toch alsnog erg genoten van de dag!
  Dus echt meid, het komt helemaal goed en het wordt de mooiste dag van je leven 😉

  Ik zag dat je je trouwjurk weer mocht passen vandaag. Hoe was dat?

 • Anneleen
  24 april 2015

  Ik weet zeker dat jullie bruiloft prachtig wordt, Kelly! En wat spannend nu Yannick een nieuwe baan heeft en veel weg gaat moeten van huis…hopelijk valt dat allemaal wat mee!
  Anneleen onlangs geplaatst…No Words TagMy Profile

 • Nynke
  29 april 2015

  Wat spannend allemaal!!
  Je zult vast en zeker een prachtige dag hebben 15mei!!
  Ik ben geen ‘army wife’ haha, maar ik werk wel als Verzorgende-IG op Bronbeek, dat is een tehuis voor oud-militairen. Een hele leuke en bijzondere werk plek!
  Liefs

 • Tamara
  2 mei 2015

  Hey kelly
  Ik las dat je weer een army wife word
  Daar kan ik van mee praten ik ben het bijna 8jr en we hebben net een dochter gekregen nu van 5 maanden oud. 2 uitzendingen mee gemaakt toen was het zwaar en vooral moeilijk vond ik, maar ik had veel mensen om mee die me er door heen hielpen.
  Maar er komt een tijd dat die weer op uitzending moet en dan zal het voor mij pittig worden denk ik met een kleine.
  Maar ondanks alles heeft het ook zijn mooie kanten vind ik…
  Dit was mijn ervaring moeilijk maar trots
  succes maar vooral ga nu genieten van je bruiloft die er aan zit te komen!!! ❤

 • Manouk
  13 augustus 2015

  Hoi Kelly!
  Army wife.. Dat gaat mij over paar jaar/jaren ook bekend in de oren klinken geloof ik.. Ik hoorde via Kimberley dat je vriend er ook bij zit (Kimberley van Lifestylekimberley.nl)..

  Zou ik je een keer mogen mailen o.i.d. met ervaringen en hoe je ermee omgaat enzo? Zou ik heel fijn vinden!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.