Als gewoon zien niet meer vanzelfsprekend is

Voor mij is het altijd een soort van vanzelfsprekend geweest dat ik prima kon zien. Mijn ouders en broer droegen nooit een bril/lenzen en ik zelf ook niet. Ik ging er daarom van uit dat ik ook goede ogen zou hebben. Tot ik op mijn 19e diabetes kreeg, dat dit zoveel effect kan hebben op je ogen en je zicht dat realiseerde ik me toen nog niet. Tot ik jaarlijks een oproepje kreeg voor de oogarts. Diabetes kan slechtziendheid en zelfs blindheid veroorzaken. Toen ik dat hoorde schrok ik heel erg. Behalve goed op mijn gezondheid letten, heb ik er weinig invloed op. Ik heb nu 5 jaar diabetes en mijn ogen zijn al verslechterd. Ik heb een bril voor in de auto en voor achter de computer en ik merk soms al dat mijn sterkte verandert. Ik vergeet toch nog regelmatig mijn bril op te zetten maar wat als dat niet meer kan? Als de sterkte zo achteruit gaat dat een bril of lenzen noodzakelijk wordt?
Dit bericht is een advertorial

Wat als ik permanent een bril nodig heb? Zou ik dan voor een hip montuurtje kiezen of toch overgaan op lenzen. Ik denk dat ik altijd een bril zou willen hebben voor erbij, of wanneer het lenzen inbrengen niet wil lukken. Of gewoon op dagen dat je weinig de deur uit komt en ik me net zo prettig zou voelen in een bril. Brillen zijn tevens een echt modestatement tegenwoordig. Het nadeel aan enkel een bril dragen is dat wanneer de zon schijnt je ook te maken hebt met een zonnebril op sterkte. Dat wordt dan wel een dure grap. Ook moet ik nog erg wennen aan mezelf met bril. Ik vind niet echt dat ik een ‘bril hoofd’ heb maar ik vind bij veel mensen met bril het hen geweldig staan. Het hoort dan echt bij hun uitstraling.

Lens1

Bij mezelf vind ik het wat minder mooi staan. Ik denk dat ik dan toch zou kiezen voor lenzen. Het lijkt me best wel eng om lenzen bij mezelf in te brengen maar als je dit eenmaal onder de knie hebt lijkt me dit best te doen. Ik injecteer mezelf dagelijks met naalden maar lenzen inbrengen lijkt me dan eng? Ook daar kom ik wel overheen denk ik.

Lens3

Wel hoor ik vaak dat het best een gedoe kan zijn om alle producten daarvoor in huis te halen. Gelukkig kan dit voortaan online, bij Lensonline, een opticien waar je online je bestelling kunt doen. Ik hoor je nu al denken, online? Hoe laat je dan je ogen checken? Dat kan heel gemakkelijk want zij werken samen met aangesloten opticiens waar je een keuring kunt laten doen. Verder doe je alle bestellingen voor je lenzen en lenzenvloeistof gewoon via internet en dat bespaart natuurlijk een hoop tijd.
Handig voor mij om te onthouden voor het geval dat mijn ogen verslechteren *klopt heel hard af* . Meer informatie over Lensonline vind je via deze link.

Heb jij zelf een bril of lenzen, waarom koos je voor een bril of juist de lenzen? En als je geluk hebt dat je goed kunt zien, waar zou jij dan voor kiezen, een bril of lenzen, als dit ooit nodig zou zijn? Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

38 reacties

 • Vanessa
  21 april 2015

  Ik heb het geluk dat ik nog goed kan zien. Mocht dat niet het geval zijn, dan zou ik toch voor een bril gaan. Het lijkt me zo eng om lenzen in te brengen, al is dat waarschijnlijk een kwestie van oefenen.
  Vanessa onlangs geplaatst…5 dingen die je pas beseft als je alleen gaat wonenMy Profile

 • Geanne
  21 april 2015

  Ik had geen idee dat diabetes zo’n effect kan hebben op je ogen! Ik weet hoe dat is, door MS zie ik aan één oog ook minder. Ik kan er alleen geen lens of bril voor dragen, omdat het slechte zicht per dag verschilt na gelang hoe moe ik ben.
  Ik hoop dat je nog lang zonder bril kan, en dat het alleen voor in de auto en achter de computer blijft!!
  Geanne onlangs geplaatst…Life Lately #39 | Afscheid van Luna en ziek zijnMy Profile

 • Lifesabout
  21 april 2015

  Och meid wat spannend…je weet natuurlijk niet wat de toekomst met Diabetes met je ogen doet. Lijkt mij heel onzeker. Ik vind een bril jou heel leuk staan! Je hebt net als mij een redelijk fijn en klein hoofd en ik denk dat kleine dunne monturen dan het beste staan. Maar toch vind ik de bril op de foto je ook stoer staan!
  Ik heb vanaf mijn 3e tot 12e een bril gehad. Daarna niet meer nodig maar ik vrees dat ik mijn ogen weer moet laten opmeten…ik zou ook niet weten wat ik dan zou willen. Ik denk een bril en lenzen. Alleen lenzen wordt het niet omdat ik veel last hebvan vermoeide rode ogen.
  Lifesabout onlangs geplaatst…East coast West coast. Mommy – wars anno 2015My Profile

 • Jenn
  21 april 2015

  Ik heb lenzen, maar daarvoor jarenlang een bril gehad. Ik was helaas niet gezegend met goede ogen en heb al sinds ik een jaar of 5 was een bril. Ik denk dat ik nu een jaar of zeven lenzen draag en ik zou niet meer terug willen. Inbrengen is echt niet eng, als je gewoon naar een opticien gaat in plaats van het boeltje op te laten sturen krijg je meteen goed advies, worden je ogen opgemeten zodat je zeker weten de juiste sterkte hebt en krijg je de lenzen die bij jou passen. Er wordt dan ook verteld hoe je ze moet inbrengen en je mag niet weg voordat je het zelf kunt 😉
  Jenn onlangs geplaatst…Blogmannen-tagMy Profile

 • Kimberley
  21 april 2015

  Ik wist ook niet dat diabetes effect had op je zicht. Zelf draag ik al een bril sinds groep acht. Ben er zo aan gewend, ik weet echt niet beter. Heb ooit lenzen gehad, maar ik ben te chaotisch om daar ‘s ochtends aan te denken en dan draag ik uiteindelijk alsnog mijn bril, haha.
  Kimberley onlangs geplaatst…Blog ergernissen?My Profile

 • beautifulday4makeup
  21 april 2015

  Tja, aangezien ik een kennis heb die met diabetes sukkelt, weet ik dat het een effect heeft op het zicht. Jammer genoeg kun je er weinig tegen doen. Ik zou echter zelf de twee combineren. Voor ‘s avonds is een bril erg handig
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Erfgenaam van Cleopatra? Sleek Eyebrow Pencil in 190 BlackMy Profile

 • Nesrin
  21 april 2015

  Ook ik had geen idee dat diabetes nadelig effect op het zicht kan hebben.
  Nesrin onlangs geplaatst…Havermouttrutje & haar food essentialsMy Profile

 • Sylvia
  21 april 2015

  Ik heb al jaren lenzen, bevalt prima. ‘s Avonds ruil ik ze meestal in voor een bril, anders krijg ik droge ogen. Ik heb het nooit een probleem gevonden, maar ik kan me voorstellen dat je ervan schrok toen je hoorde dat door je diabetes ook je ogen achteruit (kunnen) gaan.
  Sylvia onlangs geplaatst…sylviakuijsten.com twee maanden op zwartMy Profile

 • Bente
  21 april 2015

  Ik heb sinds kort een bril (2/3 maanden ofzo?) en hoewel het opzich wel bevalt (ik zie alles weer in HD!) gebruik ik hem alleen tijdens het werken en als ik bijvoorbeeld tv aan het kijken ben. Ik ga binnenkort dan ook wel kijken voor lenzen erbij denk ik..
  Bente onlangs geplaatst…Emotionele besmettingMy Profile

 • Henny
  21 april 2015

  Ik heb al jaren een bril (was 12 of 13) en kan echt niet meer zonder. Ik ben een gevaar op de weg zonder bril. Ik heb ook een aantal jaren lenzen gehad, maar toen ik zwanger was van mijn oudste kreeg ik de lenzen vaak moeilijk uit door droge ogen. Sindsdien weer een bril. Ik had ook altijd een zonnebril op sterkte, maar sinds vorig jaar heb ik een voorzetzonnebril. Deze past over je gewone bril. Ik vind het ideaal. Geen gewissel meer met brillen.
  Henny onlangs geplaatst…review mikado magneticoMy Profile

 • Ellen
  21 april 2015

  Ik draag al jaren lenzen en heb een bril voor er bij. Maar ik heb het dragen van lenzen nooit als ‘gedoe’ gezien om alles in huis te halen. Ik haal 2x in het jaar doosjes met nieuwe lenzen bij de opticien en lenzenvloeistof koop ik gewoon bij de Hema of Kruidvat. Aangezien ik in die winkels geregeld kom neem ik dit dus gewoon mee dan. Lenzenvloeistof is precies zelfde als die van de opticien. Alleen betaalde ik bij de opticien rond de 15 euro per fles en Kruidvat en Hema maar 3!! Echt een aanrader voor alle lenzendragers onder ons!
  Het inbrengen van lenzen is in het begin wel onwennig, want je stopt iets in de je ogen. Maar na paar keer in en uit doen ben je er zo aan gewend! En die bril vind ik je best leuk staan hoor!

 • Manon
  21 april 2015

  Ik draag al jaren lenzen en bestel ze sinds 1,5 jaar ook online. Ik ga 2x per jaar naar de opticien om te controleren en vervolgens ga ik thuis de computer op. Heel handig!
  Manon onlangs geplaatst…Zwanger – Week 11 & 12My Profile

 • Engelina
  21 april 2015

  Helaas hebben meerdere ziektes effect op je ogen . Zo ook astma.
  Mijn ogen zijn het afgelopen jaar ook weer achter uit gegaan.
  Helaas door een afwijking aan mijn oog heb ik een prisma nodig en hierdoor kan ik helaas geen lenzen dragen . Anders was ik zeker voor lenzen gegaan.

 • Lara
  21 april 2015

  Ik heb momenteel geen bril of lenzen. Ik moet mn ogen wel eens gaan laten controleren denk ik, want als ik wel eens een bril van een vriendin op doe, zie ik wel scherper. Maar ik weet niet of dat betekent dat ik ook een bril moet. Ik heb er nu eigenlijk nog niet zo veel zin in 😉

 • Debby
  21 april 2015

  Ik draag al vanaf mijn veertiende brillen en lenzen en ben haast niet meer anders gewend. Soms vergeet ik ‘s nachts mijn lenzen uit te doen en dan word ik wakker en geloof ik twee seconden dat er een wonder is gebeurd :’). Toch durf ik niet te laseren ofzo, maar als ik denk aan alle kosten die ik er al jarenlang aan maak is het misschien wel voordeliger :’)
  Debby onlangs geplaatst…Make your own mantraMy Profile

 • Inge
  21 april 2015

  Ik heb nu nachtlensen! Zo gewelig. Je ziet altijd goed, overdag en als je de lensen in hebt! De lensen zitten niet erg lekker, je voelt ze erg zitten. Maar de bedoeling is dat je ermee gaat slapen, dan merk je er niks van.
  Ik heb ook een bril en daglensen gehad. Een bril vond ik mezelf niet zo mooi staan en daglensen vond ik niet zo handig omdat ik ze steeds kwijtraakte, ze kapot gingen of mijn oog raakte ee weer ontstoken van

 • Evelien
  21 april 2015

  Ik was 6 toen ik een bril kreeg, ik weet dus bijna niet beter. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel mooie brillen en goede lenzen te krijgen en is het tegenwoordig zelfs hip. Ik kan echt niet zonder, ik zie namelijk vrij weinig zonder bril of lenzen (ik heb -5.25 en -5.75).

 • Sheela
  21 april 2015

  Ik maak me de laatste tijd vaker zorgen om mijn ogen. Ik draag al sinds m’n 8ste een bril, nu wissel ik het af met lenzen maar ik moet jaarlijks naar de oogarts omdat m’n sterkte regelmatig veranderd. Vandaag heb ik ook een afspraak gemaakt voor nieuwe glazen in m’n bril. Ik ben nu 18 en ik hoop echt dat m’n sterkte blijft zoals die nu is.
  Sheela onlangs geplaatst…SheelaWorld: Oogpotlood Battle: L’oréal VS EssenceMy Profile

 • Saskia
  21 april 2015

  ik heb zowel bril als lenzen maar draag vrijwel altijd lenzen.
  Saskia onlangs geplaatst…Plogweek! Dag #1 Verloskundige, Zon & ijsMy Profile

 • Anouk
  21 april 2015

  Ik kreeg een bril toen ik 9jaar was, ik zat vooraan in de klas en kon niet meer lezen wat er op het bord stond. Dat was zo raar! Nu heb ik lenzen want een bril staat mij helemaal niet, vind ik dan hihi
  Anouk onlangs geplaatst…Wishlist lente #1My Profile

 • Eilish (artisticstateofmind)
  21 april 2015

  Ik draag al sinds mn 3e? een bril. Ik ben nu 21, ben niet anders gewend dus! Lenzen in doen lijkt me niks, vind ik een eng idee. Ik heb nu echt een nieuwe bril nodig, hij zit vol krassen. En mn zonnebril heeft een verkeerde sterkte. Maar ik stel hst steeds uit omdat ik eigenlijk geen geld ervoor heb. Helaas zal het toch moeten.
  Eilish (artisticstateofmind) onlangs geplaatst…Beauty ♥ Essence The Gel Nailpolish | 21 a whisper of springMy Profile

 • Madelon
  21 april 2015

  Wat een naar idee dat je ogen achteruit gaan door de diabetes.
  Ik heb zelf een bril maar eigenwijs als ik ben draag ik ze niet altijd. Mijn zonnebril op sterkte vind ik wel echt een uitkomst.
  Madelon onlangs geplaatst…‘Mens’ Zonder MenselijkheidMy Profile

 • Patricia
  21 april 2015

  Ik heb vanaf mijn 7de een bril en toen ik 14 was ben ik lenzen gaan dragen. Tijdens de zwangerschap van mijn tweede kreeg ik last van droge ogen en ik draag sindsdien alleen een bril. Maar ik haal ze bij Eyelove, echt een ideaal concept! Een bril kost maar 39,- en voor die prijs kan ik nog eens afwisselen. Misschien dat ik er ooit nog eens daglenzen bij neem. Maar voor nu vind ik het prima zo.

 • Sandra (beautybysandra)
  21 april 2015

  Ik heb het zelf allebei. Ook ik draag bijna altijd mijn lenzen. Het lijkt heel eng of lastig om in te brengen, maar als je het een paar keer gedaan hebt valt het reuze mee.
  Sandra (beautybysandra) onlangs geplaatst…Tips van de week #51My Profile

 • Naomi
  21 april 2015

  Sinds mijn zevende zijn mijn ogen verslechterd, momenteel zit ik op een sterkte van -7.75, veel zien doe ik dus niet zonder bril of lenzen. Ik draag sinds mijn twaalfde lenzen, nu vier jaar en dat bevalt mij erg goed (zowel harde als zachte). Voor ‘s avonds heb ik een bril en voor vakanties of luierdagen.

 • Jess
  21 april 2015

  Ik heb sinds mijn zevende een bril en draag sinds mijn dertiende lenzen. Ik heb hele slechte ogen waardoor een bril er heel suf uitziet doordat het mijn ogen erg vervormd door de sterkte en de glazen ondanks slijpen vaak toch te dik zijn voor de meeste monturen.
  Jess onlangs geplaatst…Kindvriendelijke pasta met kipMy Profile

 • G. Vermeulen
  21 april 2015

  Toen ik de titel van deze blog las dacht ik hier moet ik meer over lezen.
  Ikzelf ben namelijk zeer slechtziend met de nadruk op zeer bij mij helpt geen bril of lenzen.
  4 jaar geleden ben ik een paar maanden na de geboorte van mijn zoon slechtziend geworden. Dit heeft te maken met een afwijking in mijn DNA. Het probleem ligt niet in mijn oog maar in mijn oogzenuw.
  Er zijn heel veel oogaandoeningen te noemen waar zeker geen bril of lenzen iets aan kunnen veranderen.
  Volgens mij ook bij diabeticie kunnen je ogen onherstelbaar beschadigd raken zonder dat een bril of lenzen hier iets aan kunnen verandren. Ik hoop uiteraard voor jou Kellly dat je ogen je nooit in de steek zullen laten een kleine achteruitgang die mer een correctie is aan te passen door bril of lenzen is of kan voor velen een gewenste situatie zijn.
  De uitkomst in jouw blog is eigenlijk: vind je het erg om aan een bril of aan lenzen te moeten? Het kan je ook makkelijk worden gemaakt door alles online te bestellen.
  Maar ik wil nogmaals benadrukken voor veel oogaandoeningen werkt geen bril of lenzen en ook beschadigingen van diabeticie vallen hier uiteindleijk onder. Maar begrijp me niet verkeerd ik wens je natuurlijk geen verdere achteruitgang toe.

 • Sofie
  21 april 2015

  Ik heb zulke slechte ogen dat ik maar één iemand ken met net zulke slechte ogen… mijn vader 😉 Ik draag ook al jaren lenzen en daardoor heb ik er eigenlijk weinig last van. Ik heb ook een tijdje lenzen online besteld, maar toen ging ik toch te weinig controleren, dus nu doe ik het weer gewoon bij opticien, als stok achter de deur.
  Sofie onlangs geplaatst…HAARHORROR: Waarom ik mijn haar nóóóit meer kort moet knippen!My Profile

 • Kim
  22 april 2015

  Ik heb op mijn 6e een operatie gehad aan mijn ogen, niet goed gegaan en sindsdien gingen mijn ogen met sprongen achteruit. Sinds mijn 11e heb ik lenzen, nu 12 jaar. Ik heb ook wel een bril in huis, maar ik draag m nooit. Anderen doen hem vaker op dan ik zelf. Ik heb beide ogen -10 dus met lenzen zie ik gewoon veel beter dan met een bril. lenzen inbrengen is heel simpel als je het onder de knie hebt hoor!

 • Kim
  22 april 2015

  Ik krijg het gratis bij mijn lenzen hoor. Ook als ik te weinig heb kan ik gratis bij de opticien vloeistof bij halen.
  Kim onlangs geplaatst…haarshop.nlMy Profile

 • ellen
  22 april 2015

  Ik snap zo goed wat je bedoeld, mijn oogsterkte zit nu op -10 en dat is echt geen pretje. Ik kan gelukkig lenzen dragen en soms heb ik mijn bril ook op.

 • Diana
  22 april 2015

  Ik heb allebei. 2x per jaar lenzencontrole en krijg elke maand nieuwe lenzen thuis opgestuurd. Ideaal.
  Diana onlangs geplaatst…Op dit moment… #1My Profile

 • Justine
  22 april 2015

  Ik weet natuurlijk niet wat je sterkte is, maar als het niet al te slecht is, dan zou ik je zeker nachtlenzen aanraden. Ik heb ze zelf ook en het is heel fijn. Overdag draag je niets, dus sporten, dagelijkse dingen doen of een kindje opvoeden is dan niet anders dan je gewend bent. Daarnaast zorgen nachtlenzen er ook voor dat je sterkte vrij stabiel blijft. Ik zou er zeker eens naar vragen bij de opticien! 🙂
  Justine onlangs geplaatst…Een momentje voor jezelf met Dr. HauschkaMy Profile

 • sarina
  22 april 2015

  Ik heb nu al 10 jaar een bril/lenzen en ben super blij dat ik uiteindelijk ben overgestapt op lenzen. Met een weekje krijg je ze al makkelijker in en nu kan ik het zonder spiegel en met een hand. Ik zit bij specsavers en daar kun je een abonnement afsluiten. Dan krijg je om de zoveel tijd gewoon je lenzen en vloeistof thuisbezorgd en hoef je alleen nog maar 1x per jaar een afspraak te maken voor een controle. De kosten worden over twaalf maanden verdeeld zodat het niet een hele grote uitgave wordt iedere keer.

 • Manon
  22 april 2015

  Hmm best handig, ik heb al bijna 10 jaar lenzen en daarvoor een bril gehad en haal mijn lenzen nu simpel bij kruidvat (ik verlies of sloop regelmatig een lens) maar dit is best een handig alternatief.
  Manon onlangs geplaatst…De fiets en de babyMy Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  22 april 2015

  Deze advertorial heb je heel mooi ingekaderd vind ik, goed gedaan! 🙂 Wat erg dat je ogen achteruit kunnen gaan door diabetes, hopelijk gebeurt dat niet bij jou. Zelf zijn mijn ogen niet ideaal maar ook niet heel slecht. Ik heb een bril die ik af en toe op zet als ik last heb bijvoorbeeld achter de computer, maar ik vergeet hem eigenlijk ook vaak op te zetten. Ik vind mezelf ook niet zo mooi met bril maar lenzen inbrengen lijkt me ook heel eng, haha! Ik kan al niet goed tegen druppels in m’n ogen doen :-p Je nieuwe zonnebril staat je wel echt prachtig vind ik!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Waarom je ongelukkig wordt van blogs lezenMy Profile

 • joska
  6 mei 2015

  ik heb zelf de sterkte -4,5 en -5, maar zie nog gewoon 100% met lenzen
  ik heb voor lenzen gekozen omdat mijn ogen al snel klein lijken en omdat er maar weinig monturen zijn die mij staan.
  mijn zusje daarentegen heeft een veel zwaardere sterkte,
  -22,5 en ziet zonder bril maar 5%
  en dit gaat steeds verder achteruit…
  zij heeft een combinatie van bril en lenzen omdat het anders maar heel slecht te corrigeren is, maar ook met bril en lenzen ziet ze maar 18%
  maar lenzen inbrengen is na een paar dagen/weken heel erg makkelijk!
  ik ben er erg blij mee

 • Josien
  6 juli 2015

  De sterkte van jouw zusje zit in de buurt van mijn sterkte. Graag zou ik wat ervaringen met haar uitwisselen. Zou dat kunnen? Hoe heet ze en wat is haar e-mailadres?

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.