Kijk tip: Documentaire Living on one dollar

Ik heb vandaag een mooie kijk tip voor jullie over een documentaire die Yannick en ik dit weekend gekeken hebben. Het was zaterdagavond, er was niet veel leuks op tv en wij zijn dan blij dat we Netflix hebben om een leuk filmpje uit te zoeken om samen te kijken. Tot ik bij ‘New Releases’ de documentaire ‘Living on one dollar’ zag staan en nieuwsgierig werd. Ik was benieuwd waar deze documentaire over zou gaan en omdat deze slechts een uur zou duren besloten we ‘m gewoon aan te zetten. 4 Amerikaanse studenten gaan een uitdaging aan. Ze trekken naar Guatemala, naar een zeer armoedig gebied waar de mensen werkelijk leven van soms maar een dollar per dag. De studenten besluiten 56 dagen in een armoedig krot te gaan leven, en precies het leven van de plaatselijk bevolking te beproeven.

De heren ondervinden al snel hoe moeilijk het is om van 1 dollar per dag te leven. Sterker nog, de plaatselijke bevolking werkt vaak onregelmatig en ontvangt ook zeer onregelmatig loon. De studenten besluiten dit na te bootsen, iedere dag trekken ze een lootje tussen de 0 en 9 per dag. 0 houdt in dat ze die dag geen geld krijgen, 9 is een goede dag met 9 dollar om van te leven. Ze besluiten een boerenbedrijf op te zetten en daar een lening voor te nemen en zo bouwen ze een kleine radijs plantage. De studenten interviewen de plaatselijke bevolking, eten af en toe met ze mee om hun gebruiken te leren kennen, gaan een kijkje nemen op de plaatselijke school waar niet alle kinderen door armoede naar toe kunnen en leren zo de bevolking en cultuur kennen. Ze komen erachter hoe gul en vriendelijk de mensen zijn maar ook hoe dankbaar ze zijn met dat wat ze hebben. Tijdens hun uitdagende reis gaan ze heel creatief denken, maar ondervingen ze ook de lichamelijke gevolgen die je kunt krijgen wanneer je zo lang onder de benodigde voedingswaarden gaat leven.

De documentaire is bekroond met verschillende prijzen en te bekijken via Netflix. Ik heb onder de indruk deze serie bekeken en vond het echt een tip om met jullie te delen. Wat me ook zo raakte is hoe jonge gezinnen (vader 24, moeder 20) met 4 of meer kinderen proberen te overleven en genieten van mooie kleine dingen. Zelfgemaakte kleding en speelgoed en op een creatieve manier heel gelukkig leven, maar helaas ook veel angsten kennen. Ook dat wordt in beeld gebracht.

Heb jij deze serie al gezien of ben je ook nieuwsgierig? Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

17 reacties

 • Debby
  8 september 2015

  Ik heb ook echt zoveel geleerd van mijn tijd daar in Centraal-Amerika. Ik heb niet zo goedkoop geleefd, maar hier in Nederland ben ik wel heeeeeel erg onder de standaard gaan hangen nu :’). Moedige jongeheren. Niet iedereen heeft het zo breed als wij hier…
  Debby onlangs geplaatst…MIRROR MIRRORMy Profile

 • Godelieve
  8 september 2015

  Leuk dat jij er nu over schrijft Kelly, vorige week heb ik deze documentaire bekeken en er een blogpost over geschreven.
  Ik vond het ook zo’n indrukwekkende documentaire en plaatst het begrip armoede in een heel ander perspectief. Ook zo mooi om te zien wat je met microkrediet kunt bereiken.
  Godelieve onlangs geplaatst…Bloggen en het zonnetjeMy Profile

 • Martina
  8 september 2015

  Klinkt goed, ik ben benieuwd!
  Martina onlangs geplaatst…6 September 2015 – Love to wear Mama&MelleMy Profile

 • Tamara
  8 september 2015

  Interessant! Wil ik wel eens zien!
  Tamara onlangs geplaatst…IK BEN JARIGMy Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  8 september 2015

  Wauw, chapeau voor die jongens! Wij kunnen ons dit echt niet voorstellen… Goed dat zij het aan de lijve gaan ondervinden zijn. Ik zou de documentaire ook wel eens willen zien.
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Knutselen met Kim: schriften pimpenMy Profile

 • Marieke
  8 september 2015

  thanx voor de tip! Ga het zeker kijken!
  Marieke onlangs geplaatst…Tuesday Tips #6: Aardbeien plukken BedugulMy Profile

 • Marion
  8 september 2015

  Toevallig schreef Godelieve er een paar dagen geleden over en ik heb de docu eergisteren gekeken. Hij is heel indrukwekkend. Wat mij vooral opviel was hoe leergierig de kinderen waren. Ze hebben ook een speciale actie opgestart voor Rosa, de vrouw in de serie die verpleegkundige wil worden, maar moest stoppen met school omdat er geen geld meer voor boeken was. Er is al 2/3 van het benodigde bedrag opgehaald!
  Marion onlangs geplaatst…Therapie: Ik ben niet goed genoegMy Profile

 • Barbara
  8 september 2015

  Kijk dit is nu echt iets waar ik wat mee heb, goede documentaires en nu ik dit zo lees ga ik deze zeker bekijken, bedankt voor de goede tip Kelly!
  Barbara onlangs geplaatst…Gewonnen! Leuk! Zeker Elza van Frozen! En even bijpraten!My Profile

 • Chahrazad
  8 september 2015

  Oh die schrijf ik gelijk op. Gelukkig heb ik ook Netflix.
  Thanks!

  x

 • Simone
  8 september 2015

  Oh, zoiets had ik niet op jouw blog verwacht Kelly. Leuk dat je er aandacht aan schenkt! Ik ken de documentaire niet maar ga hem zeker wel onthouden. Klinkt interessant! Bedankt voor de tip!
  Simone onlangs geplaatst…Domestic Goddess TagMy Profile

 • Celine
  8 september 2015

  Klinkt er goed! Ik ben aardig Netflix verslaafd dus dit binnenkort kijken! Liefs, Celine
  Celine onlangs geplaatst…DIY: Opgestoken vlechtenMy Profile

 • Eline
  8 september 2015

  Bedankt voor de tip, klinkt heel interessant!
  Eline onlangs geplaatst…75 kilo afgevallen, ik heb een gezond gewicht!My Profile

 • Nicetobeout
  8 september 2015

  Die docu wil ik ook wel gaan zien. Bedankt voor de tip!
  Nicetobeout onlangs geplaatst…Mijn week in foto’sMy Profile

 • Dita
  8 september 2015

  Ben erg benieuwd. Ga zeker even kijken.
  Dita onlangs geplaatst…Outfit of the day #25 Eerste zwangerschapsoutfitMy Profile

 • Femke
  8 september 2015

  Wat een goede kijktip.. Deze wil ik zeker gaan kijken :-)!
  Femke onlangs geplaatst…Tuesday Tag Day: De Blog Top Drie TagMy Profile

 • Kelly
  8 september 2015

  Ik ben benieuwd ! Ik ga hem zeker eens kijken
  Kelly onlangs geplaatst…Visitekaartjes zijn binnen!My Profile

 • Tara
  9 september 2015

  Bedankt voor de tip. Echt iets voor mij 🙂 Ik kijk ook vaak documentaires van Holland Doc.
  Tara onlangs geplaatst…Eerste vlogs! ||My Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.