Zwanger week 15 update

zwangerweek15Zwanger week 15: Vandaag nu dit online komt ben ik 16 weken zwanger, dus vandaag ga ik het hebben over week 15 van mijn zwangerschap. De week van de geslachtsbepalende pretecho,de week van een nieuwe gynaecologische controle (dus twee echo’s deze week!) en de week waarin vermoeidheid en misselijkheid weer terug waren. Als eerst die pretecho, de laatste echo was ruim 3,5 week geleden dus ik was ook wel heel benieuwd hoe ons kindje gegroeid zou zijn. Yannick’s laatste echo waar hij bij kon zijn was gelijk de eerste echo, toen onze mini ook echt nog een boontje van 2 centimeter was, dus ook hij was benieuwd hoe ons kindje gegroeid zou zijn. We kwamen aan bij de praktijk en ik mocht gaan liggen.

Ons kindje lag er lekker eigenwijs bij, met de rug naar ons toe. Zo kon de echoscopiste natuurlijk niet vertellen of het om een jongen of meisje gaat en ook andere organen zijn zo minder goed in beeld. Even later draaide ons kindje om en kregen we alles mooi in beeld. Een druk bewegend kindje liet zich zien. Na het laten zien van het hartje, de gevulde maag, niertjes en het hoofdje en volledige ruggengraat, ging de echoscopiste door naar de beentjes. Wat daar te zien was deel ik dit weekend met jullie (niet in foto details hoor).

We kregen wat foto’s mee en waren gelukkig met onze ontdekking. Het was verder geen medische echo maar voor zover ze het kon beoordelen zag het kindje er goed op schema uit. Dat hoor je graag als ouders. De dag erna had ik een normale controle afspraak bij de gynaecoloog, internist en diabetesverpleegkundige. Een carrousel die achter elkaar komt (handig met vervoer!). De gynaecoloog maakte (zoals altijd) een echo en bevestigde ook het geslacht, dat is fijn. Ook bij het diabetes team was alles in orde. Ook heel fijn, ik moet in week 20 even langs de oogarts maar dat is bij diabetes ook een normale procedure.

Hoe ik me voel? Om heel eerlijk te zijn, ik ben heel erg vermoeid. Ik wil niet zeuren, maar ik ben echt een heel stuk vermoeider vergeleken bij mijn vorige zwangerschap. Ik weet soms niet waar ik de energie vandaan moet halen en wanneer Lana tussen de middag slaapt, dan moet ik ook even naar bed en dan slaap ik heel diep. Daar moet ik wel even aan wennen. Dat betekent ook dat overdag werken wat lastiger wordt want dat deed ik normaal als Lana slaapt. Wat ik nu dus doe is dat ik veel in de avonduren en weekenden werk, het is even niet anders. Yannick is nu een dag per week extra vrij in verband met de opleiding die hij nu doet en dat scheelt voor mij ook veel. Wat ik zelf heel belangrijk vind is dat ik met Lana veel kan doen, even lekker wandelen, naar de speeltuin, het dorp in of bij een vriendin op de thee waar ze met een ander kindje kan spelen. Ik vind het immers belangrijk dat Lana gewoon lekker actief kan zijn en haar ding kan doen om zo haar ontwikkeling te stimuleren. Mijn ouders zijn momenteel niet in de buurt (vakantie) waardoor ik even geen opvang heb. Geen probleem maar daardoor roei ik met de riemen die ik heb.

Bron

En die misselijkheid, die is er af en toe ineens weer. Dan is er weer zo’n vlaag van misselijkheid, paar keer kokhalzen en weer door. Het is niets vergeleken met wat het in het begin was hoor, maar het is niet fijn. Oke Kelly, nu ben je klaar met klagen. Want ik merk ook dat ik veel meer geniet van deze zwangerschap. Ik heb allemaal leuke zwangerschapskleding gekocht, ik vond gewoon dat dat mocht, ik moet nog een heel winterseizoen er mee door en ik wil er toch leuk bij lopen. Ook kocht ik al een heel leuk babypakje, ik smelt weg op de babyafdeling!  Verder ben ik lekker bezig met de voorbereidingen voor mijn gender reveal party. Gewoon een feestje met vriendinnen om mijn zwangerschap met hen te vieren, even samen te zijn en natuurlijk het geslacht van ons kindje te onthullen. Ook dat hoort bij het hele proces van genieten. Dat wordt een hele gezellige avond! Nou, dat was week 15, een prima week met allemaal fijne nieuwtjes!

Owja, ik wil jullie ook even bedanken voor het stemmen op de poll van gisteren, er zijn ruim 1100 stemmen binnengekomen en de uitslag loopt redelijk gelijk, zo leuk om te zien! Ook jullie comments vond ik geweldig om te lezen, ik geniet daar van! 🙂 Thanks!

Tot de volgende zwangerschapsupdate, en kijken jullie al uit naar de gender reveal die ik dit weekend ga delen op de blog?

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

42 reacties

 • Simone
  9 september 2015

  Spannend allemaal. Wel vervelend dat je nog zo moe bent. Fijn dat de geslachtsbepalende echo medisch ook goed leek te zijn. Dat is dan toch het belangrijkste :).
  Simone onlangs geplaatst…Recept: pasta met zalmMy Profile

 • Gwen
  9 september 2015

  Houd moed meis, die lamlendige vermoeidheid nam langzaam af voor twintig weken. Bij mij althans. En blijf gewoon lekker mee slapen smiddags, dat scheelt echt een boel!
  Gwen onlangs geplaatst…Mama is fit #1My Profile

 • Marion
  9 september 2015

  Goed luisteren naar je lichaam. Jaja, je moeder is op vakantie, dus nu mag ik! Dan maar een keer een wat minder opgeruimd huis hoor. Of een keer een wat korter blog online. Jij komt eerst nu en maak zo fijn mogelijk voor jezelf. Fijn dat alles er zo goed uitziet! Dat is altijd geruststellend om te horen. Ik ben ook blij te lezen dat je zo geniet van je zwangerschap 🙂
  Marion onlangs geplaatst…Houden VanMy Profile

 • Kelly
  9 september 2015

  Heel fijn dat alles toch goed gaat met jou en je kindje! Ik ben heeel benieuwd naar de gender reveal!!
  Kelly onlangs geplaatst…Visitekaartjes zijn binnen!My Profile

 • Annemijn
  9 september 2015

  Spannend die echo! Ik heb nu toch het vermoeden dat het een jongen wordt ipv meisje, haha.
  Annemijn onlangs geplaatst…What’s on my iPhone?My Profile

 • Celine
  9 september 2015

  Heel spannend de echo! Ik ben benieuwd wat het wordt! Wij hebben vandaag de 20wkn echo! Ook erg spannend! Liefs, Celine
  Celine onlangs geplaatst…TESTING: Lipgloss ActionMy Profile

 • Bien
  9 september 2015

  Mooi buikje! En fijn dat het goed gaat met de baby. Ik hoop dat jij je ook snel weer wat fitter voelt!
  Bien onlangs geplaatst…Eva en haar stofwisselingsstoornisMy Profile

 • Sandra
  9 september 2015

  Wat vervelend dat je niet zo lekker bent, hopelijk ga je je snel beter voelen… Het is echt mooi om te zien hoe je buikje groeit 🙂
  Sandra onlangs geplaatst…OUTFIT: Bordeaux ColtruiMy Profile

 • Rosanne
  9 september 2015

  Wat vervelend van de vermoeidheid. Ik hoop dat dat snel beter gaat!
  Ik ben heel erg benieuwd naar het geslacht! Maar na dit artikel is mijn gevoel voor een jongetje versterkt!
  Rosanne onlangs geplaatst…Challenge: gezonder leven.My Profile

 • Geertje - Stay At Home Mama
  9 september 2015

  Ik kon ook zo genieten van die kleine kleertjes en spulletjes toen ik zwanger was… lekker voorbereidingen treffen en dromen over hoe het zou zijn…!
  Geertje – Stay At Home Mama onlangs geplaatst…A Letter To My ChildrenMy Profile

 • Saskia
  9 september 2015

  Die extreme moeheid is heel herkenbaar. Heel vervelend, fijn om te lezen dat je zo kan genieten.
  Saskia onlangs geplaatst…Outfit en win een waardebon tv 100,–!My Profile

 • Nesrin
  9 september 2015

  Vervelend dat je nu nog last hebt van van de welbekende kwaaltjes. Hopelijk gaan deze snel over. Goed dat je overdag wat slaap probeert te pakken.

  Fijn dat alles goed gaat met de groei en ik ben benieuwd naar het nieuws dit weekend!
  Nesrin onlangs geplaatst…Soulfood | Pilav (recept Turkse rijst)My Profile

 • Lin
  9 september 2015

  Wat leuk dat je het zo vroeg al weet wat het gaat worden. Ik ben heel erg benieuwd! Nu lekker shoppen!
  Lin onlangs geplaatst…10 tips om een supermoeder te wordenMy Profile

 • Femke
  9 september 2015

  Je vermoeidheid is begrijpelijk toch., Er gebeurd van alles met je lichaam en daarnaast heb je ook al een kleine meid rondlopen! Hopelijk heb je snel wat meer energie en ben je minder vaak misselijk!
  Femke onlangs geplaatst…Mijn favoriete.. blogs #1!My Profile

 • Barbara
  9 september 2015

  Die moeheid is wel herkenbaar, maar hopelijk neemt die binnenkort af en krijg je meer energie! Probeer te genieten waar het kan en neem je rust! Dan maar even een tandje minder!
  Barbara onlangs geplaatst…5 Persoonlijke doelen om aan te werken!My Profile

 • Japkejanneke
  9 september 2015

  Fijn om te lezen dat het goed gaat. Wel vervelend dat je last hebt van die kwaaltjes. Take care!
  Japkejanneke onlangs geplaatst…MOVING onMy Profile

 • Vanessa
  9 september 2015

  Fijn om te lezen! Wel vervelend dat je zo vermoeid en misselijk bent. Gelukkig gaan die kwaaltjes weer over en kan je toch genieten van je zwangerschap. Zorg goed voor jezelf!
  Vanessa onlangs geplaatst…Persoonlijk: Chronisch ziek zijn is zwaarder dan ik dachtMy Profile

 • Dionne
  9 september 2015

  Vervelend dat je zo moe bent. Leuk om te zien dat je buik zo goed groeit.
  Dionne onlangs geplaatst…Outfit of the day | Streets of SolferinoMy Profile

 • Marina
  9 september 2015

  Sterkte!

 • Lisanne
  9 september 2015

  Super leuk om te lezen hoe het nu met je gaat. Ben erg benieuwd naar het geslacht het is voor jou denk moeilijk om het voor je te houden! En ik denk dat ik. En vele lezers het niet erg vinden als je een keer geen blog online zet je moet aan jezelf denken hoor! Geniet ervan en ik kijk uit naar het weekend liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…DIY makkelijk – huisjes kleienMy Profile

 • malou
  9 september 2015

  Ik ga zeker kijken naar de gender reveal, ik ben heel benieuwd!
  malou onlangs geplaatst…MAXIME VERTELT; IK BEN TIENERMOEDERMy Profile

 • Dita
  9 september 2015

  Super leuk! Ik ben zo benieuwd naar de foto’s van je party en wat het gaat worden. Zelf merk ik ook dat ik wat meer moe ben. Ik kan soms wel tot half 10 slapen terwijl ik normaal altijd om 8u uit bed ben.
  Dita onlangs geplaatst…Rituals Ayurveda productenMy Profile

 • Lifesabout
  9 september 2015

  Dat moe zijn kan heel vervelend zijn, hopelijk trekt het nog wat bij. En fijn dat alles goed was bij de controles, lijkt mij elke keer weer heel spannend!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Zo organiseer je de perfecte babyshower.My Profile

 • angelique
  9 september 2015

  Leuk om te lezen, vervelend van de vermoeidheid
  angelique onlangs geplaatst…Review | Schoolschriftjes Ouders Van NuMy Profile

 • Liset - Beautydagboek
  9 september 2015

  Vervelend dat je je zo vermoeid voelt, met een kindje die er al is, kun je minder makkelijk je rust pakken. Dat is met een tweede zwangerschap best een beetje lastig! Fijn dat Yannick nu een dagje extra vrij is om jou te kunnen ontlasten. Ik hoop dat je toch een beetje je rust kunt pakken als die mogelijkheid zich voor doet!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Waarom je ‘Nathalie Makoma: Congolese bruiloft op het platteland’ moet zien!My Profile

 • Andrea
  9 september 2015

  hier ook steeds moe, en dagelijkse dutjes, waarbij ik meteen slaap, zodra ik in bed lig.
  Pfft, we zijn gewoon een stuk ouder denk ik 😀
  Andrea onlangs geplaatst…EERSTE BABYAANKOOP – VAN BABY-STEPS.NLMy Profile

 • Dianne
  9 september 2015

  Wat fijn dat het goed gaat met de baby en ik ben zo ontzettend benieuwd naar het geslacht!!
  Dianne onlangs geplaatst…20 redenen waarom je Rome moet bezoeken!My Profile

 • Cindy
  9 september 2015

  Een gender reveal party? Ik kom echt onder een steen vandaan, ik heb daar nog nooit van gehoord! Balen dat de vermoeidheid terug is gekomen zeg 🙁 Veel plezier op je gender reveal party!
  Cindy onlangs geplaatst…Sunshine Snapshots – september #2My Profile

 • priscilla
  9 september 2015

  De kwaaltjes die je allemaal opnoemt, zou je bijna van denken dat het een jongetje gaat worden. Wij dachten dat ook, ik herken mezelf erg in jou, maar krijgen toch echt een meisje. Ik ben zo benieuwd. En we mogen zeuren hoor, het is iets prachtigs, maar niet altijd even makkelijk. Ik ben zo benieuwd naar het geslacht.. En je buikje is al mooi! Liefs

 • Leonie
  9 september 2015

  Wat vervelend dat je zo vermoeid bent! Lijkt me er lastig… Super leuk dat je een Gender Reveal Party gaat geven, komt daar ook een fotoverslagje van? 🙂
  Ik ben heel benieuwd naar het geslacht….spannend!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: hebbedingetjes die ik bijna niet kan laten liggen! #1My Profile

 • Deborah
  9 september 2015

  Ik zie en vind het geen klagen hoor. Hoe gelukkig en dankbaar ik ook was, ik vond het ook onwijs pittig. Niet zo gek als je kijkt naar wat er in negen maanden gebeurd in en met je lichaam. Oh, ik ben benieuwd. Niet het belangrijkste maar het weten wat er daar binnen groeit is toch magisch. Ik denk een jongen.

 • Jennifer
  9 september 2015

  Het lijkt me heel zwaar om zo misselijk en vermoeid te zijn terwijl je eigenlijk niet anders kan dan er voor je andere kindje zijn en eigenlijk liever op bed had willen liggen. En dan ook nog je diabetes erbij die het er natuurlijk ook niet gemakkelijker op maakt, inclusief de hele medische carrousel. Cliché, maar je weet waar je het voor doet en ik hoop dat je jezelf dat voor ogen kunt houden om deze periode door te kunnen komen, en dat dingetjes als de geslachtsbepaling etc. je een beetje laten genieten van deze zwangerschap! Ik ben heel benieuwd wat je ons dit weekend gaat vertellen!
  Jennifer onlangs geplaatst…Pixel babydeken met cupcakeMy Profile

 • lieke
  9 september 2015

  Oh ja komend weekend! Ben zo benieuwd! Fijn dat alles goed gaat, houden zo 😉

 • Dorien
  9 september 2015

  Fijn dat alles goed gaat! De misselijkheid en de vermoeidheid lijken mij heel vervelend, maar gelukkig is het iets wat hopelijk weer wegtrekt. Zo fijn om te zien hoe jij Lana als prio houdt en super fijn dat Yannick meer thuis is om je te helpen. Ben héél benieuwd naar het geslacht!
  Dorien onlangs geplaatst…AT SEVEN: MEER TIJD VRIJ MAKEN VOOR JE FAVORIETE BOEKMy Profile

 • Janneke
  9 september 2015

  Ahhh leuk om te lezen! Vond het zo leuk om het geslacht van ons kindje te horen, al deden wij dat bij de 20 weken echo. Een week later hoorde ik voor het eerst van een gender reveal party, maar zelf vind ik het ook niet zo leuk…

  Ik hoop dat je het heel gezellig hebt en ik kijk uit naar het moment dat je onthult of je deze keer mama van een meisje of een jongetje wordt!
  Janneke onlangs geplaatst…Knipperlichtwolk: Grijs mét roze – week 28My Profile

 • Anneleen
  9 september 2015

  Vervelend dat je je zo vermoeid voelt…maar je ziet er fantastisch uit hoor Kelly! Ben heel benieuwd naar het geslacht van jullie babytje 😉
  Anneleen onlangs geplaatst…Reisverslag WalesMy Profile

 • Charlotte
  9 september 2015

  Wat vervelend dat de misselijkheid weer terug is! Hopelijk is die snel weer (blijvend) weg. Kan me voorstellen dat je nu vermoeider bent, je hebt nu al een heerlijk mupke om je heen om voor te zorgen en aandacht te geven en dat had je de vorige zwangerschap natuurlijk niet. Ik ben benieuwd of Lana een broertje of zusje krijgt, spannend!
  Charlotte onlangs geplaatst…Plog 08-09: zwemmen en mini shoplogMy Profile

 • Bianca | BEBEAUTYLISH
  9 september 2015

  Wat vervelend dat je weer die misselijkheid hebt! Wel fijn om te horen dat je meer van je zwangerschap geniet! xo
  Bianca | BEBEAUTYLISH onlangs geplaatst…GSM Punt: Otterbox Strada Folio CaseMy Profile

 • Eline
  9 september 2015

  Balen zeg dat je zo ontzettend vermoeid bent, kan dat ook met je suiker te maken hebben?
  Eline onlangs geplaatst…WIN || Rosti Mepal keukenhulpjes set t.w.v. €65!My Profile

 • Tamara
  10 september 2015

  Fijn dat alles goed is! Ik heb door stage al een hoop zwangerschapssecho’s gezien echt super leuk!
  Tamara onlangs geplaatst…Laatste aankoopjes stageMy Profile

 • Kim
  10 september 2015

  Je ziet er prachtig uit!
  Kim onlangs geplaatst…Creëer de perfecte herfstlook met KIKO.My Profile

 • Roos
  12 september 2015

  Ik vind het zo leuk om te lezen! Vooral omdat we op 1.5 week na gelijk lopen (ik ben vandaag 15 weken) 🙂

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.