De grote Borstkolf review! 4 Kolven getest

De grote Borstkolf review! 4 Kolven getest

Borstkolven in de review! Als er iets niet leuk is aan het geven van borstvoeding, dan is dat kolven. Ik heb kolven nog nooit leuk gevonden en ik zal het ook nooit leuk gaan vinden. Even kort, kolven is het verkrijgen van moedermelk uit de borsten. Deze moedermelk kun je via een flesje aan je kindje geven. Misschien kolf je om borstvoeding op gang te brengen, misschien kolf je omdat je weer gaat werken zodat de opvang moedermelk heeft voor je kindje, of je kolft omdat je borstvoeding liever via een flesje geeft of omdat dit om medische redenen via een flesje gegeven moet worden (bijvoorbeeld als bijvoeding om je kindje beter te laten groeien) en zo kan ik nog meer redenen noemen om te kolven. Als er geen borstkolven bestonden, had ik denk ik nooit borstvoeding kunnen geven. Door de keizersnedes kwam de borstvoeding de eerste dagen nauwelijks  op gang, maar door te kolven kon ik dit wel voor elkaar krijgen. Ik heb in mijn borstvoedingstijd 4 kolven getest en daar deel ik vandaag mijn review over! Want welke borstkolf is echt fijn?

De grote Borstkolf review! 4 Kolven getest
In het ziekenhuis heb ik de Medela Sympthony kolf gebruikt, dit is een professionele dubbele elektrische kolf die heel handig in gebruik is en vaak ook verhuurd wordt. Deze heb ik zo kort gebruikt en zelf niet in huis gehad waardoor ik die niet meeneem in mijn review.

Wat voor borstkolf kies je?
Er bestaan elektrische borstkolven en handkolven. De ene vrouw vindt het prettig om met de hand te kolven, dan pomp je als het ware de melk in een flesje met de hand. Je hebt dan geen elektriciteit nodig en voor sommigen werkt dit efficiënt genoeg om de melk eruit te krijgen. Zelf vind ik het niet zo prettig om steeds die pompbeweging met mijn handen te maken, het duurt bij mij juist wat langer en ik vind het voor mijn handen vermoeiend. Een elektrische kolf werkt op stroom (goh!) en deze hoef je dus niet zelf te bewegen. Je zet de borstschelpen op je borst en het apparaat doet zijn werk. De melk stroomt vervolgens net als bij een handkolf in een flesje wat eraan vast zit. Ik kolf redelijk vaak, ik maak het mezelf dan zo aangenaam mogelijk door ondertussen een serie te kijken, Youtube filmpjes te zien of met een vriendin de Appen. Handsfree dus! 🙂

Mijn ervaringen met 4 verschillende kolven:

medela swing review

1.De Medela Swing. De eerste kolf die ik kocht was de Medela Swing, de elektrische en enkele kolf. Deze kolf is heel betaalbaar en compact om mee te nemen. Hij is redelijk geruisloos en je hebt de andere hand vrij om te gebruiken om een magazine te lezen of een vriendin te appen :P. Doordat deze enkel werkt (je doet dus 1 borst per keer) ben je wat langer bezig.
Pluspunten: Redelijk geruisloos, betaalbaar en compact. Een ideale kolf om je productie mee op gang te brengen en op gang te houden en om te kolven onderweg of op je werk. Deze kolf is heel makkelijk te reinigen en hygiënisch in gebruik.
Minpunten: Enkele kolf, dus je bent wat langer bezig om te kolven dan wanneer je dubbelzijdig kolft.

difrax kolf

2. De Difrax Breast to baby kolf. Deze kolf van Difrax is elektrisch en enkelzijdig. Hij heeft een modern design en de melk komt via een melkslang in de Difrax S-Fles terecht. Met deze kolf kun je handsfree kolven omdat de borstschelp in je bh kunt stoppen en zo zonder je lichaam even te ontbloten, de borstkolf kunt aansluiten. Ook heeft deze kolf een timer waardoor je ziet hoelang je aan het kolven bent. Deze kolf heb ik getest en ik heb ondervonden dat deze niet geschikt is om borstvoeding mee op gang te brengen. Je melkproductie moet al aardig hoog zijn om de melk via de melkslang naar de fles te kunnen transporteren. In het begin nadat ik bevallen was, had ik maar weinig (in het eerste 3 dagen zelfs geen) melkproductie.  De eerste druppels melk bleven in de melkslangetjes hangen en kon dus niet aan mijn kindje gegeven worden. Ik heb deze kolf toen weggelegd en ben met een gehuurde kolf gaan kolven. Later heb ik deze kolf weer getest en vond ik hem prettig, mijn melkproductie was hoog genoeg om de melk op te vangen. Ik vond het wel een nadeel dat je de melkslangetjes iedere keer helemaal moet doorspuiten om deze kolf te reinigen. Hierdoor is deze minder hygiënisch in gebruik want er blijft altijd wat vocht achter hangen. Om die reden ben ik overgestapt op een andere kolf.
Pluspunten: Erg discreet in gebruik en heeft een modern design. Het is de meest discrete kolf die ik ken. Hij is erg compact dus makkelijk voor onderweg. De kolf is gekoppeld aan de fijne Difrax S-fles. Hij is geruisloos en je kunt via een timer zien hoelang je aan het kolven bent.
Minpunten: Deze is niet geschikt om borstvoeding op gang te brengen wanneer je nog niet voorzien bent van een grote melkproductie, dan zou je dus alsnog een kolf moeten huren om dit wel te doen.
Dit is de enige kolf die ik ken met een slangetje voor de melk (bij andere kolven gaat de melk direct het flesje in). Hierdoor is deze moeilijk te reinigen en minder hygiënisch in gebruik.
*Deze Difrax kolf heb ik ontvangen voor een review, dit beïnvloedt niet mijn mening over dit product.

philips avent kolf

3. De Philips Avent handkolf. Jullie kunnen denk ik al wel raden wat ik van deze kolf vind. Ik ben namelijk zelf niet zo dol op kolven met de hand. Dit is heel persoonlijk, ik ken ook moeders die juist zweren bij het kolven met de handkolf. Het lukt mij niet zo goed om op een juiste manier het toeschietreflex op te wekken en vervolgens af te kolven. Ook vind ik het vermoeiend voor mijn handen. Toch kocht ik deze toen ik borstvoeding gaf aan Lana, als ‘nood’ kolf als ik bijvoorbeeld lang weg moest en enkel de toilet zou hebben om te kolven. Deze kolf doet zijn werk prima. Doordat het een handkolf is heb je geen last van geluiden. De melk komt direct in het Philips Avent flesje en deze flesjes vind ik zelf ook erg prettig. Voor moeders die niet vaak willen kolven en het fijner vinden om dit met de hand te kunnen doen is deze kolf ideaal.
Pluspunten: Goedkoop in aanschaf. Geruisloos, compact en heel makkelijk om onderweg mee te nemen. Geen elektriciteit nodig. De melk komt gelijk in het Philips Avent flesje zodat je het met de bijbehorende flesspeen snel kunt geven aan je kindje. Ook is deze kolf heel makkelijk te reinigen en daardoor hygiënisch in gebruik.
Minpunten: Het is wat vermoeiender voor je handen om steeds de knijpbeweging van het handkolven te maken.

medela freestyle kolf

4. De Medela Freestyle kolf. Een elektrische dubbelzijdige kolf. Deze kocht ik een paar weken geleden. Omdat ik mijn melkproductie flink wilde boosten en omdat we tijdelijk Aimy moesten bijvoeden met flesjes moedermelk, besloot ik een dubbele kolf te kopen zodat ik snel klaar ben met kolven iedere keer. Ik ervaar een groot verschil met de Medela Swing, maar deze is ook een heel stuk duurder. Kolfde ik met de Medela swing bij een enkele kolfsessie bijvoorbeeld 100 cc per voeding, krijg ik met een dubbele kolf ruim 150 cc gekolfd. Doordat beide borsten gestimuleerd worden, wordt er ook meer melk toegeschoten. Dit heeft mijn melkproductie dus aanzienlijk verhoogd waardoor ik het bijvoeden goed kon bijbenen naast het live voeden aan de borst. Deze kolf is ook geschikt voor fulltime kolvende moeders omdat de productie maximaal gestimuleerd kan worden. Deze borstkolf is, net als de Medela Swing, erg geruisloos, compact in gebruik en heel hygiënisch doordat deze eenvoudig te reinigen is. Bijkomend voordeel is dat deze een timer heeft die aangeeft hoelang je bezig bent.
Pluspunten: Dubbelzijdig kolven (maar je hebt ook de optie om enkelzijdig te kolven), compact apparaat, geruisloos kolven en heel hygienisch in gebruik. De timer geeft aan hoelang je aan het kolven bent en er zit een memorie functie op die je favoriete kolfsterkte onthoudt. Deze kolf vind ik de Rolls Roys onder de kolven.
Minpunten: Erg duur in aankoop. Zodra je er handigheid in hebt kun je handsfree kolven, maar dit lukt niet iedereen en vraagt wat behendigheid.

De grote Borstkolf review! 4 Kolven getest
Wow 1350 woorden verder en ik heb 4 borstkolven getest en besproken. Het is heel persoonlijk wat voor borstkolf je fijn vindt, dit zijn puur mijn ervaringen gebaseerd op deze 4 borstkolven. Ik weet dat Philips Avent ook een elektrische (dubbelzijdig en enkelzijdige) kolf verkoopt, hier heb ik geen ervaring mee. Ook heb ik geen ervaring met andere merken, voor een vollediger plaatje zou je dus ook reviews op andere sites kunnen lezen om je keuze te maken. Mocht je overwegen om een borstkolf aan te schaffen dan heb je misschien wat aan mijn ervaringen.
Ik ben benieuwd wat voor borstkolf jij gebruikt of gebruikt hebt en wat jouw voorkeuren hierin zijn. Welke kolf gebruik(te) jij en hoeveel kolfde je? Ik ben benieuwd naar de ervaringen van mede moeders die kolven.

  Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.

Gerelateerde berichten

45 reacties

  • Mama Lifestyle Blog
    23 april 2016

    Ik had ook de Medela Freestyle Swing, electrisch en dubbelzijdig en in een rugtas met koelboxje. Duur, maar wel ideaal. Bij mijn eerste kindje heb ik deze kolf veel gebruikt, omdat mijn dochter te vroeg geboren was en zij een paar weken in het ziekenhuis moest blijven zonder mij. Bij mijn tweede kindje heb ik de kolf ook gebruikt, maar een stuk minder. Hoeveel ik kolfde weet ik niet meer, want dat is alweer 7 en 4 jaar geleden. Ik weet wel hoe vaker ik kolfde hoe meer melk ik kolfde en hoe minder vaak ik kolfde, hoe minder melk ik kolfde per keer. De meeste voeding gaf ik namelijk live.
    Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Vlog mijn (luie) zondagroutine & naar buiten | Mijn leven als mama #3My Profile

  • Josan
    23 april 2016

    Ik heb 3 van de 4 kolven gebruikt. Alleen die van Difrax niet. Wel heb ik gehoord dat dat de meest stille is. Persoonlijk vind ik handkolven erg vermoeiend. Volgens velen zou her meer melk op leveren maar ik kreeg er niks uit. Ik heb tot 5 maanden de Swing gebruikt. Maar toen kwam ik in de beruchte borstvoedingsdip en stapte over naar de Freestyle. Als ik dat niet gedaan had, was het mij vast niet gelukt om zo lang 4 dagen in de week te kolven Her kost even wat geld maar hij is het absoluut waard.
    Josan onlangs geplaatst…Inspiratie: een leuk T-shirt voor KoningsdagMy Profile

  • demallemolenmoeder
    23 april 2016

    Wat een handig artikel. Toch vind ik het altijd een beetje gekke dingen om te zien maar wel fijn dar het er is.
    demallemolenmoeder onlangs geplaatst…6x leuke zomerrokjes voor meisjesMy Profile

  • Ellen
    23 april 2016

    Wat fijn om dit artikel te lezen. Ik was vooral benieuwd naar de dubbele van Medela. Deze staat op mijn wensenlijst voor als mijn Avent ermee stopt. Ik kolf ook dubbel, op het werk straks wel zo fijn. Gaat een stuk sneller. Ik hoorde al dat de Medela een stuk stiller is. Daar ben ik ook naar op zoek, de dubbele van Avent maakt echt veel herrie :(. Verder is dat wel een goede kolf. De Medela is alleen luxer met de timer. Volgens mij is deze op batterijen toch? Kan hij ook op netstroom?
    Ellen onlangs geplaatst…Confession: I’m an addictMy Profile

  • Carlijn
    23 april 2016

    Ik denk dat veel aanstaande mama’s blij zijn met dit artikel! Wat een moeite heb je hiervoor gedaan zeg, echt super. Zelf had ik dit een jaar geleden moeten weten haha. Had de Medela Swing, de enkelvoudige. Een heel groot voordeel van enkelvoudig kolven, is wel dat je met je vrije hand de borst kunt ‘mee masseren’ waardoor er meer melk komt. Toch zou ik achteraf voor dubbelzijdig hebben gekozen, vooral omdat ik fulltime kolfde en echt uren per dag aan dat ding zit. Dan is enkelvoudig minder handig..
    Carlijn onlangs geplaatst…Zonnebrand voor kindjes van Lancaster en LadivalMy Profile

  • Lonneke
    23 april 2016

    Ik mocht geen borstvoeding geven. Als ik dit zo lees ben ik erg benieuwd hoe het voelt
    Het lijkt me handig en zeker omdat iemand anders dan ook de fles kan geven.
    Lonneke onlangs geplaatst…Je kind als orgaandonor opgeven?My Profile

  • Channa
    23 april 2016

    Hier de Medela Swing gebruikt maar vond het verschrikkelijk. Denk alleen dat het met een andere kolf niet anders geweest zou zijn. Dat kolven is gewoon niet mij ding.
    Channa onlangs geplaatst…Win 20 euro shoptegoed bij Telefoonhoesjestore! Moederdag Winactie #6My Profile

  • Gwen
    23 april 2016

    Tof artikel! Ik ken alleen de Freestyle. Die had ik. Duur, maar leek me met kolven op het werk het meest praktisch. Ik besloot dat ik met die kosten veel dozen Nutrilon kon besparen en maakte hem daarom ‘goedkoop’ in mijn hoofd haha. Geen moment spijt gehad. Twee kinds lang zes maanden kolven op m’n werk en hij doet het nog steeds top!
    Gwen onlangs geplaatst…Samen spelen, samen … (delen?)My Profile

  • Milou
    23 april 2016

    Ik ben super blij met mijn/jouw Swing, haha! Echt fijn dat ik die van je over kon nemen 😀 ik kolf 2 keer per dag om een voorraadje op te bouwen. ‘S ochtends kolf ik ruim 100cc (ook om de spanning van de nacht er af te halen haha) en ‘s avonds altijd wat minder, wisselt heel erg.
    Milou onlangs geplaatst…Geboortekaartje van FaasMy Profile

  • anouk
    23 april 2016

    Hier een medelafan. Ben met dit merk gestart na een tip van de kraamhulp.voor baby twee ligt de Freestyle klaar.tweedehands via m marktplaats kan een hoop geld schelen als je hem duur vindt.Bijna alles kan in de vaatwasser of in de magnetronsterilisator dus met de hygiëne zit het wel goed

  • Maaike
    23 april 2016

    Ik heb ook de medela freestyle dubbele kolf! Uiteindelijk heb ik bij beide kindjes niet heel veel gekolfd, waardoor ik achteraf spijt heb van deze dure kolf. Ik deed eigenlijk altijd aan de borst voeden! Nu ik weer ga werken ga ik helaas stoppen met borstvoeding (nieuwe baan, zie het niet zitten om 4 dagen in de week te kolven op een nieuw kantoor) waardoor ik mijn apparaat niet meer nodig heb… dus ik heb er 1 te koop 😉
    Maaike onlangs geplaatst…Currystoof met garnalen, witvis en tomaatjesMy Profile

  • Saskia
    23 april 2016

    Ik had de freestyle en vond dit een erg fijne kolf. Indd niet goedkoop maar wel de prijs waard.
    Saskia onlangs geplaatst…Het ultieme moederdagcadeau (amerikaanse chocolade)My Profile

  • Nicole
    23 april 2016

    Ik had de Medela Swing. Beviel goed!
    Nicole onlangs geplaatst…Brief aan mijn overleden moederMy Profile

  • Femke
    23 april 2016

    Dit artikel ga ik linea recta doorsturen naar mijn zwangere vriendin, die afgelopen week nog zei dat ze niet wist welke kolf ze moest kopen haha!
    Femke onlangs geplaatst…Mijn Netflix serieverslaving #3My Profile

  • sharon
    23 april 2016

    De Meleda vond ik echt super fijn. Maar de handkolf heb ik nachtmerries van het deed me zo zeer. En ik voelde me net een koe dat gemolken moest worden . Heel ongemakkelijk voelde ik me erbij.

  • Leonie
    23 april 2016

    Wat handig! Ik wil graag borstvoeding gaan geven straks, dus ik moet ook nog een kolfapparaat aanschaffen!
    Ik denk dat t de swing gaat worden dan!
    Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Zwangerschapsoutfit #3 – Streepjes!My Profile

  • Tamara
    23 april 2016

    Bij de eerste had ik ook 1 van medela. Een dubbezijdige in een rugzak ( geen idee hoe hij heette) maar ik heb hem echt amper gebruikt! Ik heb nu wel een kolf. Maar ik vind dat stiekem zo’n gedoe haha
    Tamara onlangs geplaatst…Zij vertelt| Channah kreeg een ernstig ongeluk en bleek zwanger.My Profile

  • Kelly Caresse
    23 april 2016

    Haha ik ben het met je eens hoor, zoals ik ook in de intro zeg, kolven is gewoon niet leuk, en dat zal het ook niet worden, konden we de melk maar eruit teleporteren he haha 😛

  • Kelly Caresse
    23 april 2016

    Ah dankjewel voor het doorsturen! 🙂 Lief!

  • Kelly Caresse
    23 april 2016

    Ahh zo blij dat je er zoveel plezier van hebt! 😀 Het is ook gewoon een top kolf!

  • Vivienne
    23 april 2016

    Fijne review! Ik hebt ook de dubbelzijdige van medela: de tijdswinst van dubbelzijdig kolven leek het me waard. Grootte nadeel vind ik wel dat je je handen niet vrij hebt, tenzij je er die dure Medela bh bij koopt. Ik moet de flesjes echt vasthouden. Of is er een andere manier voor? Nou moet ik ook zeggen dat ik m toch stiekeme vaak enkel gebruik, omdat ik kolf en tegelijkertijd de baby voed aan de andere borst. :-).
    Vivienne onlangs geplaatst…De lekkerste healthy spelt pannenkoeken ooitMy Profile

  • Astrid
    23 april 2016

    Ik heb dus niks met electrisch kolven (maar deed kolven alleen voor erbij, was niet aan het werk dus dat zal zeker een grote rol hebben gespeeld))
    Had de avent handkolf en vond het ideaal om zo overal te kunnen kolven. Geen elektriciteit nodig , geen herrie. Nadeel is wel dat je niet je handen vrij hebt en redelijk sterk moet zijn
    Astrid onlangs geplaatst…GRATIS het NIEUWE dak op bij NEMO – Travel ThursdayMy Profile

  • Jodi - liefthuis
    23 april 2016

    Ik had de difrax kolf omdat ik erg opzag tegen het kolven. Vanaf dag 2 heb ik de kolf gebruikt omdat mijn spruit de bv nog niet snapte dus dan moest ik kolven. Ging super. Ik heb geen andere kolf gebruikt dus ik kan niet vergelijken maar wat was ik blij met et kleine formaat en het feit dat ik overal kon kolven.
    Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Wat zou jij kiezen?….This or That TagMy Profile

  • marije
    23 april 2016

    Heel interessant om te lezen dit! wil straks ook gaan kolven en dit soort reviews zijn dan superhandig! bedankt!

  • Jessica
    23 april 2016

    Heel fijn jouw bevindingen! Heb nu nog een handkolf van medela maar de swing staat op het wensenlijstje. De dubbele lijkt me niet nodig maar kan me voorstellen dat die reuze veel gemak geeft.
    Jessica onlangs geplaatst…A little lovely company baby collectionMy Profile

  • Michelle
    23 april 2016

    Wat een fijne artikel dit! Omdat mij is aangeraden pas na de bevalling een kolf te kopen heb ik er dus nog geen in huis, maar jouw tips zijn wel erg prettig om straks in de overweging mee te nemen!
    Michelle onlangs geplaatst…PLOG#37: ECHOBOEKJE, TULPEN & ACTIONMy Profile

  • Julie
    23 april 2016

    Ik heb altijd een huurkolf van bij de mutualiteit, maar pff dat was echt een onding. Bij een volgend kindje wil ik er zelf eentje kopen, dus hou ik zeker je review in het achterhoofd! Momenteel lijkt de dubbele elektrische medela me de beste keuze.
    Julie onlangs geplaatst…Mijn blundersMy Profile

  • Karlien
    23 april 2016

    De had de swing en was daar blij mee, zussen hebben de freestyle en vinden die geweldig. Over de freestyle staat uitgebreide recensie op mijn site.
    Karlien onlangs geplaatst…Milka oreo chocoladereep getestMy Profile

  • Danielle
    23 april 2016

    Mijn dochtertje is nu 6 maanden en ik kolf met de medela swing. Ik werk 3 dagen in de week, en kolf 2 keer op een werkdag. Ik ben erg lang bezig waardoor ik mij bezwaard voel naar mijn collega’s.
    Daardoor en misschien door de swing? Kolf ik niet zoveel als mijn dochtertje mee krijgt naar de opvang.
    Ik ben heel erg aan het twijfelen om een freestyle te kopen. Hij is erg duur. En heeft het nog wel zin met 6 maanden? Ze gaat steeds meer hapjes eten natuurlijk dus minder nodig.
    Ik weet niet wat ik moet doen…..
    Hoe oud was jou kleintje toen je de freestyle kocht?

  • Danielle
    23 april 2016

    Ik heb wel interesse!

  • Alicia
    23 april 2016

    Ik heb bij mijn eerste met de Medela Swing gekolfd om hem aan de fles te wennen, en daarna op werk 2-3 keer per dag. Onderweg op een station ofzo ook de elektrische reiskolf van Medela gebruikt. Wat lawaaiger maar erg compact. Ik heb juist te veel melk, dus uit een borst haal ik 180 ml waardoor de Swing prima is.
    Alicia onlangs geplaatst…The (second) first smileMy Profile

  • Diana
    23 april 2016

    Ik heb nooit een borstkolf nodig gehad omdat de borstvoeding niet wou lukken. Erg jammer! Maar de review is wel erg leuk om te lezen..wie weet bij de tweede dat ik deze informatie kan gebruiken.
    Diana onlangs geplaatst…ANDRÉLON KOKOS BOOST – ReviewMy Profile

  • mathiske's mamablog
    23 april 2016

    Wat een goede review! Ik ga m delen. Ik had de swing, vond m voor de weinige keren dat je m gebruikt wel ok. Maar niet super. Heb m verkocht, als er tweede baby komt wil ik een Difrax of een dubbele van medela.
    mathiske’s mamablog onlangs geplaatst…Wat als je borstvoeding terug loopt?My Profile

  • Lisanne
    23 april 2016

    Wat een fijne en uitgebreide review! Zelf heb ik de BtoB kolf en die gebruik ik inmiddels 10 maanden. Mijn productie kwam vrij snel en goed op gang dus ik heb niet kunnen ervaren hoe ie werkte als de productie nog niet zo goed op gang kwam… Ik heb m ook geregeld onderweg mee genomen en discreet onderweg kunnen kolven doordat hij ook op batterijen werkt. Ik ben fan!

  • Suus / Babyisthenewblack.nl
    23 april 2016

    Fijn stuk Kelly. Goed om ervaringen over verschillende kolfsets te lezen. Ik heb zelf een Medela kolf maar dan zo’n grote elektrische met rugtas erbij haha. Bij een tweede kindje zou ik denk ik voor de freestyle gaan, veel handiger ook om mee te nemen. Handkolven is mij nooit echt goed gelukt.
    Suus / Babyisthenewblack.nl onlangs geplaatst…Nieuwe rubriek: ‘Hoe babygondisch is…’My Profile

  • Sarah
    23 april 2016

    Ik heb lange tijd de harmony van medela gehuurd. Deze was erg fijn, alleen wat lastig mee te nemen en op de lange duur ook kostbaar. Uiteindelijk zelf een kolf gekocht, omdat ik een dagje van huis weg ging en m’n melkproductie op gang wilde houden. Mijn kleine man weigert namelijk de fles sinds dat hij 5,5 maand oud is, dus aan de gekolfde melk had ik niet zo veel. Al drinkt hij nu ook uit een glaasje met 8,5 maand.

    Ik heb de Tommy Tippee gekocht, maar 80€ voor een elekectridche kolf. Wel enkelzijdig, maar heel makkelijk in gebruik. Werk zowel op stroom als op batterijen, wat hem ook handig maakt voor onderweg. Het schoonmaken gaat heel makkelijk omdat het wordt geleverd in een box waar je alle spulletjes in kan doen en die je kan desinfecteren in de magnetron. Ideaal. Ik ben heel blij met de aankoop, vooral omdat hij aan zuigkracht goed voldoet en hij niet duur is.

    Ik klem de kolf, zowel medela als Tommy Tippee achter de beha, zodat ik lekker m’n handen vrij heb.

    Leuk artikel trouwens. Ik heb mij uiteindelijk laten leiden door de reviews op bol.com, maar vond het erg lastig kiezen. Eenmaal gebruikt kan je het natuurlijk niet meer ruilen.

  • Mary-Lou
    23 april 2016

    Ik vind het kolven echt verschrikkelijk. Het kolven op zich niet trouwens, maar meer dat het niet zoveel oplevert waardoor ik de borstvoeding moet aanvullen met kunstvoeding. Ik gebruik de kolf van Tommee Tippee. Een eventuele volgende keer ga ik toch voor een Medela denk ik.
    Mary-Lou onlangs geplaatst…10 Hema kadootjes onder de €10,00My Profile

  • Cindy
    23 april 2016

    Ik heb de Medela Swing, maar heb moeten stoppen met borstvoeding. Dus dames: Je kan m bij mij kopen. Ik heb ‘m enkele keren gebruikt, maar je krijgt er ook een startersset bij én flesjes en weet ik veel wat nog meer. Erg jammer dat ik geen borstvoeding meer heb kunnen geven, maar onze zoon doet het zo goed op de flesvoeding en is zo tevreden, dat het mij ook weer tevreden maakt.
    Cindy onlangs geplaatst…Veranderd door het moederschap?My Profile

  • marie-louise
    23 april 2016

    Heel handig zo’n review aangezien ik over ongeveer 5 weken ga bevallen. Ik heb bij ons zoontje ontzettend veel gekolfd, omdat hij niet aan de borst wilde drinken. Hopelijk wil de tweede dit wel 😉 Scheelt een hoop gedoe, want ik vind kolven ook 100x niets. Die difrax ziet er wel ontzettend fancy uit!
    marie-louise onlangs geplaatst…Wanneer vertellen dat je zwanger bent?My Profile

  • Ilona
    23 april 2016

    Ik kolf met de dubbele, elektrische van Ardo, de calypso nadat ik hem gehuurd had van de kraamzorg. Hij beviel goed en is qua prijs ook goed te doen. Een goede tip is wel probeer hem tijdens het huren dan weet je of het wat voor je is! En nog een goede tip! Koop een super goedkope bh bij de action, zo’n slappe zonder beugels die past bijna iedereen.. 🙂 rn knip er 2 gaten in!! Dan kan iedereen handsfree kolven voor een leuke prijs!! 😀 o ja en voor verwarmen met een pittenzak oid zorgt bij mij voor een vlittere toeschiet reflex en meer melk!

  • Ilona
    23 april 2016

    Ik kolf met de dubbele, elektrische van Ardo, de calypso nadat ik hem gehuurd had van de kraamzorg. Hij beviel goed en is qua prijs ook goed te doen. Een goede tip is wel probeer hem tijdens het huren dan weet je of het wat voor je is! En nog een goede tip! Koop een super goedkope bh bij de action, zo’n slappe zonder beugels die past bijna iedereen.. 🙂 en knip er 2 gaten in!! Dan kan iedereen handsfree kolven voor een leuke prijs!! 😀 o ja en voor verwarmen met een pittenzak oid zorgt bij mij voor een vlottere toeschiet reflex en meer melk!

  • Kelly
    24 april 2016

    Ik zou graag de dubbele kolf van Medela willen, maar omdat ik natuurlijk niet weet of het überhaupt op gang gaat komen wacht ik ook pas tot na de bevalling om eventueel een eigen kolf aan te schaffen. Bedankt voor dit artikel, fijn dat je op deze manier een beetje vergelijkingsmateriaal hebt. ?
    Kelly onlangs geplaatst…Ik word een zwangere bruidMy Profile

  • Sonja
    24 april 2016

    Ik had de ardo calypso; hij is meer dan flink gebruikt, en ik ben er super tevreden mee geweest; echt een aanrader!
    Sonja onlangs geplaatst…20 maanden borstvoeding aan mijn tweeling?My Profile

  • Anne
    20 mei 2016

    Haa! Vraagje, ik wil straks ook de Difrax kolf kopen (hij is nu niet leverbaar dus even een handkolf nu om mijn dochtertje wel af en toe aan het flesje te laten wennen) hoe bevalt het jou om de slangen goed schoon te maken? En vevang je deze vaak? Doe je dit met de sterilisator? Sorry hihi even nieuwsgierig 🙂

  • Rowena
    30 november 2016

    Ik heb veel interesse in je kolf! Kolf nu enkelzijdig met de avent maar het gaat te langzaam. Volgende week begin ik met een nieuwe baan dus zit te springen om een oplossing! Email rowena_nust@hotmail.com (tel geven online lijkt me niet zo handig ;))

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.