KC Photodiary : Nieuw jaar, veel quality time + mededeling

Welkom bij de eerste KC Photodiary van dit jaar! Ik neem je dan ook mee in de foto’s vanaf 2018 hihi. En dit jaar begon gelijk goed met een heerlijk weekendje weg, lekker en gezond eten en zo de voornemens weer goed doorpakken en fijne momentjes quality time. De november en decembermaand zijn voor mij qua werk enorm druk, januari en februari wat rustiger dus van die rust maak ik even gebruik. Even bijkomen en meer vrije momenten inlassen. Kijk je mee naar de highlights in foto’s afgelopen 1,5 week?

Wat komt het dichtbij, ons droomhuis. Komende periode zal ik jullie meer updates gaan geven over ons huis. Het vermoeden is dat we ergens in maart de sleutel gaan krijgen, maar het kan dus ook eind maart zijn. Maar het eind van de bouw is in zicht en dat is mega fijn.

Mijn man Yannick is eind vorig jaar begonnen met zijn nieuwe project: Sjenkies Kitchen. Op zijn Instagram pagina @Sjenkie86 deelt hij elke woensdag en zondag in de avond een nieuw recept. Een kidsproof recept voor het hele gezin, niet al te moeilijk om te maken (makkelijk zelfs) maar wel heel lekker en vaak ook gezond. Ik vind dit project helemaal leuk want wij mogen natuurlijk alles proeven hihi. Zo was dit zalm pakketje uit de oven met daarnaast groente en zoete aardappel een heerlijke traktatie. Volg jij hem al?

Yannick had rondom de Kerstdagen wat meer vrij en vanaf het nieuwe jaar wat extra werkdagen. Dus ik had wat meer dagen alleen met de drie meisjes, heel gezellig natuurlijk. Ik bezocht een vriendin en samen gingen we met onze kindjes naar de kinderboerderij, zo leuk! En zij hebben een ballenbak in huis, Aimy en Lana vonden dit natuurlijk geweldig.

Vriendin Thirza gezellig langs. We kookten samen heerlijke burrito’s, kletsten bij en hebben samen de meisjes op bed gelegd. Mijn meiden zijn dol op Thirza, ze is echt als een tante voor ze. Aimy riep daarna continue om Thirza, zo leuk! Hoe lief is deze foto die ze maakte van Feline die bij haar zat. Wat een grote meid wordt het al he.

Nieuwe gezonde lunch ontdekking: Rode bietjes salade met wat citroensap, peper en zat en zachte geitenkaas. Zo lekker! Ik eet daar dan twee boterhammetjes bij, dit was er een met gerookte zalm, kruidenkaas en komkommer. Een heerlijke gezonde lunch dus.

Afgelopen weekend mochten wij genieten van een heerlijk weekendje weg in een Natuurhuisje in het plaatsje ‘Een’ in Drenthe. We hadden een ruime 6-persoonswoning die van alle gemakken was voorzien,midden in de bossen. Echt een weekendje om bij te komen, van elkaar te genieten. Genieten van de natuur, de rust, heel fijn. Hier komt nog een aparte vakantie vlog van online. Hierboven zie je een foto van onze woonkamer.

De eerste avond had Yannick heerlijk pannenkoeken gebakken en daar aten we een zelfgemaakt groentesoepje bij. Echt een feestmaal vinden wij 😉

We bezochten een hele leuke kinderboerderij in het plaatsje ‘Roden’ waar ook nog een grote speeltuin bij zat. De meisjes hadden enorm veel lol, zo leuk om te zien.

En daarna waren de grote meisjes heel moe dus die deden een dutje. Ik ging heerlijk relaxen op de bank met Feline.

Tot zij na de voeding ook toe was aan een dutje, fijn in de Sleepyhead. Wij gebruiken hem thuis regelmatig, maar op reis gebruiken we hem nog veel meer. Echt een ideaal product voor dutjes, slaapjes of als ‘mobiele box’. Hoe schattig ligt ze er hier bij <3.

Yannick heeft vanuit ons Natuurhuisje het nieuwe Sjenkies Kitchen recept uitgewerkt. Zijn lekkere pasta die ik ook al eens op de blog deelde. Wat zijn we dol op dit gerecht en wat hebben we van veel van onze volgers gehoord dat ze het ook klaar hebben gemaakt. Zo leuk om te horen!

De volgende ochtend ging ik even naar buiten om de vogels te horen fluiten. Wat hebben wij daar heerlijk geslapen, alsof je zoveel beter slaapt midden in de natuur? 😉

En bij een weekendje weg horen ook uitgebreide ontbijtjes met verse broodjes, eieren, sinaasappelsap. Mmm!

Het was echt een heel fijn weekend. Lana is dol op buitenspelen en vond het heerlijk in de bossen. En Aimy net zo goed, die zou het liefst al hutten bouwen en tussen het zand rollen 😛

Zondagavond waren we weer thuis van ons weekendje weg, we hadden namelijk een nieuwjaarsborrel met etentje van Yannick zijn familie. We aten gezellig in Uden bij een Chinees buffet restaurant, het eten was er heel erg lekker. Ik ging vooral voor de sushi, en vissoorten die ik in de zwangerschap niet mocht haha.

Maandag werk ik normaliter maar omdat Yannick was werken, kwam het beter uit dat ik vrij nam. Helemaal prima natuurlijk, dat is het fijne aan thuiswerken 😉 Nadat ik Lana naar school bracht, wandelde ik met Aimy en Feline het dorp in voor wat boodschappen. Ik heb allemaal van die kleine dingetjes die bijgehaald moesten worden zoals luiers, paracetamol, dextro voor bij hypo’s, een oogpotloodje en een pincet.

Als Lana op school is, heb ik extra veel tijd voor Aimy. Dat is enorm fijn. Feline slaapt natuurlijk nog veel. We speelden samen met de blokken. Deze grote blokken van Fisher-Price vinden we zo leuk en zijn makkelijk te gebruiken met kleine handjes. En er zit een opbergtas bij waardoor je ze makkelijk weer kunt opruimen en bewaren. Een tip voor wie nog leuk speelgoed zoekt voor een kindje tussen de 1 en 4 jaar.

Toen Aimy haar middagdutje deed en Feline ook nog sliep, deed ik tussendoor even een Newbornfitmama home workout. In een half uur was ik klaar en had ik al mijn spieren weer goed aangepakt. Ideaal wanneer je weinig tijd hebt tijdens het middagslaapje van je kindje(s).

Die avond maakte ik het qua eten makkelijk voor mezelf: Ik haalde een kliekje chili con carne uit de diepvries die ik aanvulde met een paprika, uitje, blikje mais en een avocado die ik nog had liggen. Wat parmezaanse kaas eroverheen en we hadden heerlijk gegeten.

Dinsdag was Yannick weer thuis, bracht ik Lana naar school en reed ik even later door naar de Efteling samen met Aimy waar ik afgesproken had met Kim en haar dochtertje Mila (van Alboe.nl). Aimy en Mila schelen een paar maandjes maar qua ontwikkeling scheelt dat in deze fase niet heel veel meer. We hadden een hele gezellige middag en lunchten met de meisjes bij de pannenkoekenbakker. Yannick bleef thuis bij Feline waardoor ik echt even quality time had met Aimy.

Lunch: Aimy had een kinderpannenkoek met appel en ik nam een tomatensoep met een sneetje brood. Lekker!

Hoevaak ik ook in de Efteling kom, het blijft een feestje om er te zijn. Even lekker helemaal weg en de mooie omgeving ontdekken daar. Soms bezoeken we een heleboel attracties, soms zijn we vooral gewoon lekker rond aan het wandelen maar het is altijd zo fijn om er te zijn en het is ideaal dat we er zo dichtbij wonen.

Op woensdag is Lana altijd vrij, en ik ook. Yannick was werken dus ik had een fijne ‘keuvel’dag met de meisjes. Lana wilde eens twee vlechtjes en zelf dacht ik dat ik dit niet kon, maar toch lukte het me om twee invlechten te maken. Best wel trots op hihi. In de ochtend kwam een vriendin op de koffie met haar zoontjes en hebben de kinderen fijn samen kunnen spelen.

Helaas sukkel ik al weken met mijn gezondheid en dus ook bloedsuikers. Diabetes is geen ziekte waarbij je een soort kant en klare formule meekrijgt zo van: als je dit eet dan heb je zoveel insuline nodig. Allerlei factoren rondom je hormoonhuishouding, gezondheid, ziekte etc. spelen er bij mee. Ik ben nog aan het ontzwangeren, geef borstvoeding en heb sinds een maand een hormoonstaafje dus het is een groot hormonaal circus in mijn lijf. Dan heb ik ook al voor de tweede keer deze maand een blaasontsteking waardoor het even wat tegenzit en ik die balans niet echt kan vinden. Ik wipwap de hele dag dus in mijn bloedsuikers. Om een lang verhaal kort te maken, ik ben nu met intensief contact met het ziekenhuis aan het proberen dit in balans te krijgen, dit is een stukje leren accepteren dat de situatie is zoals die is maar ook leren om die balans terug te vinden qua medicatie. Ik doe dus wat rustiger aan en hoop wat meer op de rit te komen. Daarom heb ik morgen helaas geen video online. Ik weet dat jullie dit meer dan begrijpen en ben daar mega dankbaar voor, maar wil het wel gewoon mededelen. Het duurt wat langer dan ik hoopte om alles qua gezondheid weer op de rit te krijgen.

Gisteren bleven we dus lekker binnen, hielden we ons bezig met boekjes lezen, spelen, filmpjes kijken, strijkkralen (jeugdsentiment!, zo leuk haha), puzzeltjes maken en dat soort dingen.

Zo leuk wanneer ik foto’s terug krijg van kijkers van mijn vlogs. Het blijft voor mij zo onrealistisch om te beseffen dat jullie met zovelen mijn vlogs kijken. De vlogs bijvoorbeeld bekijken op je mobieltje tijdens het koken, of tijdens je ontbijtje, tijdens het schoonmaken. Of op de televisie met een kopje koffie erbij. Ik vind dit zo’n bizar en bijzonder idee! Ik steek er zoveel tijd, ziel en zaligheid in elke keer weer en jullie dankbaarheid word ik sprakeloos van! 🙂 Dankjewel!

Dit was de KC Photodiary voor deze week, ik ben benieuwd hoe jullie eerste dagen van 2018 bevallen zijn? Laat je reactie achter bij de comments.

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

15 gedachten over “KC Photodiary : Nieuw jaar, veel quality time + mededeling”

 1. Wat een heerlijke diary weer. Ik heb de laatste tijd al meer voorbij zien komen van die natuurhuisjes. Die zijn steeds zo mooi in een mooie omgeving, dat is wel iets voor mij om een keer te boeken. Balen dat het niet zo lekker gaat met je waardes, meer dan logisch dat je even een klein stapje ‘terug’ doet.

 2. Echt enorm balen dat je waardes zo rommelen zeg. Alle begrip dat je even wat rustiger aan doet, dit is veel belangrijker! Verder heb je een leuke week gehad zeg! Veel leuke uitstapjes en weer een heerlijk weekendje weg, genieten!

 3. Balen dat je suiker zo ontregelt is. Hopelijk is het snel weer onder controle. Ik zag dat je dextro neemt (voor als je te laag zit). Mijn moeder gebruikt nu altijd hypio-fit met vloeibare glucose voor als ze echt tegen het randje aanzit en niet meer zelf goed kan kauwen. Je kan dit bij de apotheek bestellen. Het is voor haar echt een lift saver. Sorry voor het ongevraagde advies! Wat heerlijk even weg in de bossen. Als wij naar NL gaan boeken wel ook altijd een huisje in de bossen. Zo fijn! Heerlijke week gewenst en sterkte met je suiker.

 4. Wat enorm vervelend van het schommelen met je bsw. Met drie kleine meiden lijkt het ook niet heel makkelijk om rustig je balans te zoeken. Heel veel sterkte.

 5. Sterkte Kelly. Vervelend dat de bloedsuikers zo schommelen. Ik kijk altijd met veel plezier naar je video’s. Natuurlijk begrijpen we dat je nu even wat rustiger aan doet. Neem je tijd meid! Je gezondheid is het belangrijkste.
  Ondanks tegenslagen vind ik dat je altijd zo positief bent! Dat stimuleert mij om ook een feestje van iedere dag te maken. Geweldig om te zien hoeveel leuke dingen je met de meisjes en Yannick doet!

 6. pfff klote schommelingen mop 🙁 en even chill doen met drie meiden….uuhh nee word hem niet he 😉 maar ik ga het toch zeggen…rustig aan schat
  en tuurlijk volg ik je vent al en heb van de week zijn pasta gemaakt en zelfs de zeikers hier in het gezin vraten het dus go Yannick hahahah fijne dag lieffie xxx

 7. Wat heerlijk er even tussenuit met het gezinnetje. Wel vervelend dat je gezondheid niet zo stabiel is, succes en hopelijk is het snel weer wat stabieler!

 8. Leuk weer je diary! Mijn eerste dagen van 2018 zijn me prima bevallen, ik kan bijna niet geloven dat we alweer bijna op de helft van de maand zijn aangekomen! Zo snel gaat het! Maar wel leuk want dit jaar komt er zoveel leuks aan, helemaal zin in!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.