KC Photodiary: Foodcravings, grote schoonmaak en ‘getting things done’

kcphoroorVaste prik op donderdag, mijn Kc Photodiary met een kijkje in mijn week. De best gelezen rubriek hier op kellycaresse.nl en dat vind ik super leuk! Afgelopen week was erg gezellig, stond in het teken van leuke afspraken, grote opruimactie in huis, een nieuwe koelkast, de ‘getting things done’ methode, heerlijk eten en meer. Ik heb dan ook weer een heleboel foto’s gemaakt die ik jullie vandaag ga laten zien.

Donderdag begon met een heerlijk pakketje van Alpro, hun nieuwe yoghurtdrinks. Deze zijn zuivelvrij maar smaken echt precies zoals Optimel drink, echt heel lekker!

Ken je het programma ‘Secret eaters’? Zo eentje hebben wij in huis, Patrick wil niet altijd gezien worden tijdens het eten en verschuilt zich veilig achter het gordijn haha.

Ik stapte de auto in op weg naar een vriendinnetje, samen met Lana. Zij heeft een dochter van 2,5 en Lana kan heel leuk met haar spelen, terwijl wij mama’s bijkletsen.

Ook gingen we even het dorp in, ik kocht bij Zeeman deze leuke pyjama voor Lana.

Kennen jullie deze traditie? Dit zijn ‘Mikkemannen’, een soort zoete kruidige broodjes, waar je wat boter op smeert en een speculaasje op doet. Even opwarmen en dan heerlijk smullen, echt zo’n herfst traditie. De Mikkemannen zijn bedacht door een familie in Kaatsheuvel en al jarenlang bekend in Brabant (en ook buiten Brabant??)

Avondeten uit de Allerhande Box: Pangavis, tomatensalade met bieslook en rode ui en krieltjes. Erg lekker!

Vrijdagochtend wandelde ik met Lana naar de markt toe voor wat boodschappen.

Daarna gingen we nieuwe boekjes halen bij de bibliotheek.

Zwangerschapscraving: Broodje kaas, bieslook, sla, tomaatjes en een glas sinaasappelsap erbij, goddelijk! Haha

Samen lezen in de nieuwe geleende boekjes.

Yannick moest vorige week 8 dagen achter elkaar tot heel laat (0.00) werken dus ik zat veel alleen. Deze groentechips is echt een guilty pleasure. Echt niet gezond maar zo lekker!

Patrick wil in de avond altijd lekker bij me kroelen.

Zaterdag pasten mijn ouders een middagje op Lana, dus ik kon heerlijk naar de stad, lunchen en shoppen met een vriendin. Dat is lang geleden!

Lunch: Tosti sandwich, lekker!

Tussen het shoppen door even koffie drinken bij Brownies&Downies. Lekker zo met die slagroom erbij 😉

Shoplog: Ik kocht een nieuwe winterjas (nepbont) van Vila, bij H&M kocht ik die heerlijke sjaal en daar kocht ik voor Lana wat leuke truitjes.

Mijn ontbijtje op zondagmorgen, ik had het over bepaalde cravings toch 😉

Mijn kopje koffie in de ochtend is me echt een beetje heilig, hoe leuk is dit mokje met de K erop!

Daarna ging ik heerlijk met Lana een eindje fietsen.

Tussenstop in de bossen.

Na Lana’s slaapje wandelden we in de middag nog het dorp in waar een soort marktje was. Daarna deden we wat boodschappen omdat ik het in mijn hoofd haalde om een carrotcake te gaan bakken haha.

Zondagavond was Yannick gelukkig op tijd klaar. Ik kookte uit de Allerhande box, deze Linzen runderkebab met koriander yoghurt en sla, gegeten op wraps. Erg lekker!

Als toetje mijn zelfgemaakte carrotcake. Deze aten we op tijdens het  tv programma ‘heel Holland bakt’, hoe toepasselijk haha.

Maandag was Yannick vrij en kreeg ik het in m’n hoofd om het hele huis van top tot teen te poetsen haha. Lekker productieve dag dus.

Ook m’n make-up tafel nam ik onder handen.

En de ramen lapte ik. Jep, daar gebruik ik nog steeds de window vac voor! Ideaal.

Yannick en ik hebben een nieuwe koelkast gekocht. Dat kleine ding die we hiervoor hadden werd echt te klein voor ons huishouden. We zijn helemaal verliefd op onze nieuwe Smeg die maandagavond bezorgd werd.

Hoe maak je van jezelf fatsoenlijk een spiegelfoto? Ik wilde een foto maken van mijn nieuwe pyjama die ik ontvangen heb van Charlie Choe. Dit is een goddelijk fijne zwangerschapspyjama die dus heerlijk over mijn buik valt met een band. Geen snijdende randen meer dus 🙂

De maandag sloot ik in pyjama af met een sessie zwangerschapsyoga.

Dinsdag werd ik door Clinique uitgenodigd voor een drie-gangen lunch en een workshop productiviteitsbevordering volgens de ‘Getting things done’ methode. Super inspirerend en het eten was goddelijk en heel goed verzorgd.

Ook de nieuwe ‘Smart’ productlijn werd gepresenteerd. Ik gebruik al jaren producten van Clinique (afgewisseld met andere producten en merken, maar toch kom ik steeds weer bij Clinique terug omdat ik er altijd baat bij heb met mijn gevoelige huid). Het oogserum heb ik al een aantal weken in huis want ik vind het belangrijk om al preventief huidveroudering tegen te gaan en mijn huid goed te verzorgen. Ik was dus ook nieuwsgierig naar de rest van deze lijn.

Het boek ‘Getting things done’ van David Allen, kregen we nadien mee naar huis. Ik ben een slechte boekenlezer (gebrek aan concentratie) maar ik denk dat ik veel aan dit boek ga hebben. Ik heb het in de trein gelezen, in de avond nog gelezen en ben nu op pagina 60 en ik merk echt dat dit boek mij gaat helpen om productiever te worden en zo ook meer rust in mijn hoofd te krijgen rondom alle dingen die ik doe in mijn leven. Op de to-do list: Dit boek uitlezen en dan kom ik er bij jullie op terug met een review.

Gisterenochtend begon ik met het opnemen van een video, terwijl Lana boven aan het spelen was.

Er kwam gezellig een vriendin lunchen en jep, mijn kaas/tomaat-bieslook-op-een-broodje-craving kwam weer om de hoek kijken.

Tijdens Lana’s slaapje ben ik deze photodiary in elkaar gaan zetten zodat ik die netjes af heb voor morgen (voor jullie vandaag) en daarna begon ik aan wat administratieve taken waaronder de belastingaangifte, jep ik ben er lekker vroeg bij! Dat kan maar klaar zijn 🙂

Zo, dat waren weer een heleboel foto’s! Kennen jullie de ‘getting thing done’ methode van David Allen? Ik hoor van velen dat deze methode echt hun denkwijze en werkwijze veranderd heeft en dat ze hierdoor zoveel meer gedaan krijgen in kortere tijd en zo rustiger worden, dat klinkt voor mij echt als muziek in de oren. Ik ben benieuwd of anderen hier ervaring mee hebben of ook benieuwd zijn hier naar. Laat je reactie op deze photodiary achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

51 gedachten over “KC Photodiary: Foodcravings, grote schoonmaak en ‘getting things done’”

 1. Ik kom ook uit Brabant maar die Mikkemannen zijn hier echt niet bekend, grappig dan toch wel weer he. Lekkere week heb je weer gehad. Die methode ken ik niet, misschien mezelf maar eens in verdiepen om uitstelgedrag te gaan voorkomen ;-)!
  Femke onlangs geplaatst…Review: MAC Viva Glam I LipstickMy Profile

 2. Hey kelly, ik ken dat boek niet dus misschien na je review koop ik hem wel! Je krijgt al een lekker buikje hoor leuke pyjama ook. Die broodjes heb ik ook nog nooit van gehoord maar lijken me erg lekker. Fijne dag liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…DIY – PompoenMy Profile

 3. Mm doe Mikkemannen zien er heerlijk uit, helaas kust ik geen boter. En wat een leuke kleren heb je gekocht voor jou en Lana, dat bruine stippenshirt is zo schattig en ze hebben er ook een broekje van wist je dat?
  Kelly – Pluiskonijn.nl onlangs geplaatst…Dagje LinnaeushofMy Profile

 4. Die pyjama! Super! Jammer dat je maar 9 maanden zwanger bent 😉 Die nieuwe drankjes van Alpro ben ik heel erg benieuwd naar. Ik mis namelijk een lekkere zuivelvrije yoghurtdrank. Hoop dat ze snel in de winkel komen. Als je nog een keer zo’n schoonmaakkick krijgt, you know where to find me. Ik heb hier ook nog twee banken die wel een keer op z’n kant mogen. :-p
  Marion onlangs geplaatst…Uit huis vluchten, liefde voor dieren en een goede daadMy Profile

 5. Wat een fijne en gezellige week! Ik ben jaloers op jullie koelkast, haha! Ik wil die zo graag in het rood, passend bij mijn coca cola verzameling. Die mikkemannen zien er lekker uit, ik ga eens op jacht of ze die in Limburg ook hebben 🙂
  Kelly onlangs geplaatst…Wishlist: Boeken voor en door bloggersMy Profile

 6. gwendy wesseler

  Wat een leuke week weer! Ga a.u.b. geen panga meer eten zolang je zwanger bent. ( beter helemaal niet meer ) ( de meest vervuilde vis ter wereld) Zit vol antibiotica en zware metalen. Ga het maar eens googelen. Deze vis zou eigenlijk niet meer verkocht mogen worden. Je hebt het nu keer gegeten en dat zou je lijf aan moeten kunnen, maar alsjeblieft pas er mee op!!!!!!

 7. Carrot cake! Oh, zo lekker. Toen ik m maakte was ik kei veel tijd kwijt (recept uit heel holland bakt boek). Heb jij een makkelijker recept?
  Heel veel leuke foto’s weer Kelly! Begrijpelijk dat deze rubriek t beste wordt bekeken!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: een half jaar verlof?!My Profile

 8. Hier in groningen ken ik die broodjes niet! Maar ik eet wel eens een gewoon broodje speculaas! Ook lekker! Haha!

  Die carrotcake kom ik steeds heel veel tegen. Hij lijkt me heel lekker, maar toch.. Wortels.. Haha! Is het een aanrader?
  Tamara onlangs geplaatst…Ik ben een tienermoeder.My Profile

 9. Ik heb eerlijk gezegd echt nog nooit van Mikkemannen gehoord, en ik kom ook uit Brabant! Gelukkig heb je een gezonde craving 😉

 10. Wat een leuke foto’s! Ik ken de methode niet, maar ik denk dat ik er best baat bij kan hebben, ik kan dingen soms oneindig uitstellen, gelukkig gaat het steeds beter.

 11. Nog nooit van Mikkemannen gehoord maar het lijkt me heerlijk! Al die foto’s waar eten op staat zien er goed uit 🙂 En een geweldige foto van Patrick achter het gordijn haha.

 12. De mikkemannen broodjes zijn bij ons wel bekend (Gorinchem) maar de traditie met speculaas er op wist ik helemaal niet? Wij deden er wel eens ontbijtkoek op hihi.. Ik ben erg benieuwd naar dat boek! Xx

 13. Hoi Kelly,

  Ik ken( als echt Brabantse) de mikkemannen wel.
  De eerste keer in Kaatsheuvel gegeten en ze daarna in jou woonplaats ( mijn geboortedorp) teruggevonden.
  Leuke blog!

 14. Nog nooit van de Mikkemannen gehoord maar het verbaast me niets dat het Brabants is, stelletje Bourgondiers! Haha! Mooie koelkast hebben jullie gekocht!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.