Terugkijken op Jong moeder worden, hoe ervaar ik het nu?

jong moeder worden
Jong moeder worden, ik heb er veel over geschreven toen ik net moeder werd. Ik was 22 jaar oud toen ik zwanger werd van Lana, 23 jaar toen ze geboren was. Ik denk dat ik mezelf toen wel zag als jonge moeder, maar nu ik een paar jaar verder ben, besef ik des te meer dat ik inderdaad jong was. In dit artikel wil ik overigens niemand voor het hoofd stoten, leeftijd is een relatief begrip en je hebt niet altijd voor het zeggen wanneer je mama zal worden, ik richt mij dan ook enkel op mijn eigen ervaringen. Ik was 23 jaar toen ik moeder werd en nu ik een paar jaar verder ben wil ik hierop reflecteren.

Ik ben nu 26 jaar oud, moeder van twee kindjes en een stuk wijzer en meer volwassen dan toen ik 22 jaar oud was en de keuze maakte om mama te worden. Ik kijk hier positief op terug, het moederschap is altijd al mijn grootste levenswens geweest en ik ben blij dat ik al vroeg deze wens kon waar maken met de liefde van mijn leven. Wel was ik toen nog een stuk minder ervaren in het leven. Was ik soms nog wat naïef of impulsief. Ik schakelde niet zomaar hulp in, had weinig vriendinnen (met kinderen) om te sparren over het moederschap en zo maakte ik het mezelf niet makkelijk. Ik voelde me dat eerste jaar als moeder soms best eenzaam omdat ik het niet echt met leeftijdsgenoten met dezelfde ervaringen kon delen. Bloggen was voor mij een enorme uitlaatklep om ervaringen met andere moeders te delen.

Ik heb nu bijvoorbeeld veel meer moeder-vriendinnen om het een en ander mee te delen en dat vind ik erg fijn. Dat maakt het moederschap ook makkelijker, je hoort namelijk dat je vriendinnen bijvoorbeeld met dezelfde peuterfase zitten bij hun kindjes en dat het helemaal niet gek is als een kindje regeldagen heeft bij borstvoeding. Toen ik dit niet kon delen met anderen, kon ik weleens denken dat er wat mis was met mij of dat er iets niet klopte. Ik stond nog vrij onzeker in het leven, maar misschien is dat iets wat hand en hand gaat met het ouderschap van je eerste kindje.

Mijn video over jong moeder worden en deze Mommy Monday over jong mama zijn schreef ik er toentertijd over.

jong moeder Ik weet niet hoe het was geweest als ik nog wel wat jaren gewacht had met moeder worden. Of ik dan met meer kennis en ervaring een andere soort moeder was geweest. Of ik dan met Yannick nog veel meer reizen had gemaakt en dat soort bucket list dingetjes. Die behoefte heb ik namelijk nooit echt gehad maar sommige soorten reizen zitten er de komende 12 jaar echt nog niet in. Dat is soms jammer, maar wat ik ervoor terug krijg is dat helemaal waard.

        Lees ook: 8 dingen die een jonge moeder liever niet wilt horen

Ik was 25 jaar toen Aimy geboren werd en ik merk wel dat ik toen al meer volwassen was, maar dat kan ook zijn gekomen door de levenservaring die het moederschap van Lana gaf. Ik merkte bij mijn tweede kindje dat ik het allemaal wat makkelijker vond en minder onzeker was. Ook krijgen steeds meer leeftijdsgenoten en vrienden kinderen, ik vind het heel leuk om met hen ervaringen uit te wisselen.

Ik ben blij dat ik jong moeder ben geworden en ik heb had het niet anders willen zien, maar het was niet altijd makkelijk. Het was fijn geweest om wat meer te kunnen delen met leeftijdsgenoten die ook kinderen hebben. Misschien had ik me dan zekerder gevoelt. Ik denk wel dat als je wat meer levenservaring je hebt, je ook in het moederschap misschien wat sterker in de schoenen staat. Maar nogmaals, ik heb geen vergelijkingsmateriaal. En ik ben blij dat ik jong moeder mocht worden, ik geniet volop van het moeder zijn en had dit niet willen missen.

Ik ben dan ook heel benieuwd naar jullie ervaringen. Hoe oud was je toen je moeder werd en denk je dat je het moederschap op een andere leeftijd anders had ervaren? En wat voor verschillen merk je bij jezelf van toen je nog jong was en hoe je nu tegen het leven aankijkt? Heb jij vriendinnen om je heen die ook al moeder zijn? Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

47 reacties

 • Danielle | Mama Lifestyle Blog
  27 maart 2017

  Ik was 30 toen ik voor het eerst moeder werd. Voor mezelf vond ik dat een mooie leeftijd. Eerder was ik er nog niet aan toe. Van mijn vriendinnen was ik de eerste die moeder werd, dus ook ik kon mijn ervaringen jammer genoeg niet delen.
  Danielle | Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Plannen waar nooit iets van terecht lijkt te komen: tijdgebrek, onzekerheid & keuzestressMy Profile

 • Malou
  27 maart 2017

  Ik was 24 toen ik voor het eerst moeder werd. Ook vrij jong, maar ik vond het meteen heerlijk.
  Malou onlangs geplaatst…De magie van mijn naam + win!My Profile

 • Dionne
  27 maart 2017

  Leuk om te lezen. Iedereen beleeft het toch op een andere manier. Ondanks dat we bijna even oud zijn, ben ik totaal nog niet bezig met kinderen. Ik heb die behoefte (nog) niet. Ik vind het nu belangrijker om carrière te maken, te genieten van mijn vrijheid en mooie reizen te maken. En die kinderen komen misschien wel vijf jaar of misschien wel nooit. Wie weet.
  Dionne onlangs geplaatst…Gastblog Malou | Long lasting lakjes van HEMAMy Profile

 • simpel, met een snufje liefde
  27 maart 2017

  Ik was 23 toen ik zwanger werd van onze jongens en 24 bij hun geboorte. Ook nog jong maar heel bewust voor gekozen. Het moederschap heeft me vooral volwassener gemaakt en ik ben nu al bijna 10 jaar ouder dan toen ik zwanger raakte. Ik heb er absoluut nooit spijt van gehad, vooral niet nu het zoveel moeilijker is om zwanger te raken van een derde dan toen bij onze jongens.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Update: kletspraatjes…waar blijft de tijd!My Profile

 • Gerdi
  27 maart 2017

  Ik was 18 toen ik voor het eerst moeder werdt! Het was erg pittig om naast student ook moeder te zijn.. ondertussen zijn we 6 jaar verder en hebben we ondertussen ook een zoontje van 2. Ik vind het heerlijk om een jonge moeder te zijn!
  Gerdi onlangs geplaatst…Marianne Vertelt | Oh Shit! Ik moe(s)t nog bloggenMy Profile

 • Kelly
  27 maart 2017

  Het is toch mooi om jong moeder te zijn, je kunt dan later nog zoveel met ze ondernemen en nog zoveel mooie dingen mee maken! Ik zou als het ons gegund is toch voor mijn 30e mama willen worden, maar we zien wel hoe het loopt!
  Kelly onlangs geplaatst…365 plates #114-115 Zantreizen rijden door Gelderland, Brabant en LimburgMy Profile

 • Lisette
  27 maart 2017

  Ik was 30 toen ik moeder werd van mijn eerste kindje. Als ik eerder moeder was geworden was ik denk wat minder overdacht en wat makkelijker denk ik. Wat ik als positief en negatief zie. Ik had wel vriendinnen metbkinf kinderen maar niet in de zelfde fase waardoor ik het ervaring uitwisselen heb gemist. Nu met mijn tweede gaat het meer relaxed. Dat ligt er aan dat ik meer zeker ben, maar misschien ook de leeftijd. …
  Lisette onlangs geplaatst…De koeien zijn in de wei!My Profile

 • Nicole
  27 maart 2017

  Ik was bijna 29 toen ik mijn eerste kindje kreeg. Als ik eerder een kindje had gekregen was ik bijvoorbeeld nooit naar Aruba gegaan. Maar dan had ik ook niet mijn huidige man gehad. Dus ik zou nu niet anders meer willen al vind ik het zelf vrij ‘oud’ maar dat komt doordat ik zelf jonge ouders heb.
  Nicole onlangs geplaatst…Derde trimester | Mijn to do lijst voor de bevallingMy Profile

 • Sandra
  27 maart 2017

  Ik denk zelf niet dat ik heel erg jong moeder zal worden, maar als je voelt dat je er klaar voor bent is het goed toch?
  Sandra onlangs geplaatst…HARDLOOPUPDATE #3 10KM!My Profile

 • Karin
  27 maart 2017

  Ik was 27 toen ik mama werd. Ik was de eerste van mijn vriendinnen en ook van de vriendengroep van mijn vriend. Inmiddels zijn aan beide kanten ook baby’s geboren. Met mijn vriendin heb ik wel veel contact maar ze woont op een uur rijden, dus we zien elkaar niet vaak. In mijn nieuwe woonplaats heb ik geen echte moeder vriendinnen. Dat mis ik wel, maar gelukkig heb ik mijn vriendin om een beetje ervaringen mee uit te wisselen en de blog is ook een fijne uitlaatklep. Ik hoop wel dat het in de toekomst anders wordt, want zou het ook leuk vinden als mijn dochter buiten de opvang om wat vriendinnetjes of vriendjes heeft.
  Karin onlangs geplaatst…“En, op wie lijkt ze?”My Profile

 • Romy
  27 maart 2017

  Wat een mooi en eerlijk artikel! Ik kan me voorstellen dat het soms best lastig is om al vroeg kinderen te hebben. ‘Vroeger’ riep ik ook altijd dat ik vroeg kinderen zou willen proberen te krijgen, maar inmiddels ben ik 23 en er nog totaal niet mee bezig. IK denk wel dat het ook echt voordelen heeft om jong moeder te worden, maar het is ook heel erg afhankelijk van waar je in het leven staat. Ik heb geen vriend, geen eigen huis en (nog) geen fulltime baan. Als alles anders was gelopen, had ik ook al wel misschien willen proberen om een kindje te krijgen.
  Romy onlangs geplaatst…Goeiemorgen?! 7 tips tegen een ochtendhumeurMy Profile

 • Marijke
  27 maart 2017

  Ik was zelf 27 toen ons eerste kindje geboren werd. Ik vond dit toen het perfecte moment omdat mijn vriend en ik al heel lang bij elkaar waren. We beide een baan hadden en onze studies al lang hadden afgerond. Lekker stabiel plaatje, daar houd ik van 🙂
  Marijke onlangs geplaatst…Gezonde carrot cake mugcakeMy Profile

 • Loes Johanna
  27 maart 2017

  Ik ben nu op mijn 28e voor het eerst moeder geworden, en ik geloof meteen dat het voor jou best eenzaam is geweest als jonge mama. Zo ongeveer al mijn vriendinnen hebben kinderen, en dat is inderdaad toch wel heel fijn. Overigens kunnen jullie al die bucketlist dingen over 12 jaar nog makkelijk doen, dan ben je gelukkig nog steeds super jong! ?
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Norah zes weken oudMy Profile

 • Juliette
  27 maart 2017

  Mooi geschreven! Ondanks dat het bij mij totaal onverwachts kwam, ben ik heel blij jong mama te zijn. Ondanks dat niemand in m’n omgeving kindjes had op dat moment, heb ik er heel wat nieuwe vrienden mét kinderen bij.
  Juliette onlangs geplaatst…I Love Sleep TagMy Profile

 • Nicole
  27 maart 2017

  Ik was 31 toen ik voor het eerst mama werd en nu op mijn 33e nog een keer. Eerder was ik er niet aan toe. Ik wilde reizen, feesten, noem maar op. Elke leeftijd heeft voor en nadelen. Is ook maar net hoe het loopt in het leven.
  Nicole onlangs geplaatst…Update: Jasmijn is 7 weken oud, hoe gaat het nu?My Profile

 • Melanie
  27 maart 2017

  Ik was 27toen ik voor het eerst moeder werd. En 37 van de derde. Persoonlijk merk ik nu pas dat ik echt aan het moederschap toe was rond mijn 37. Elke leeftijd heeft zo zijn voor en nadelen. De energie die ik had op mijn 27 is nu wel minder. Zelf waren mijn ouders ook jong toen ze mij kregen. Ik vond dat fijn.
  Melanie onlangs geplaatst…Theater voorstellingen een leuk dagje uit.My Profile

 • Veve
  27 maart 2017

  Ik heb altijd jong (voor mijn 25ste eigenlijk) moeder willen worden maar ben intussen bijna 25 en mijn vriend gaat beginnen aan een nieuwe opleiding dus zoals het er nu uitziet zal ik rond de 30 zijn voordat dat gaat gebeuren! Maar wel voor het eerst dat ik samen ben met iemand waarvan ik denk “met hem wil ik echt echt een toekomst gaan opbouwen en kindjes”

 • Essma
  27 maart 2017

  Toen ik mijn eerste kind kreeg, was ik 31. Als ik nu soms op terugkijk, denk ik wel eens ‘had ik niet eerder moeten beginnen?’ Aan de andere kant heb ik wel kunnen reizen voordat er kinderen kwamen, dus dat maakt weer een heleboel ‘logisch’ om het zo maar te noemen. Verder ben ik dankbaar voor hoe alles is gelopen!
  Essma onlangs geplaatst…Het verhaal achter deze klompen…My Profile

 • Tineke
  27 maart 2017

  Ik was 24 toen Fedde werd geboren. Het is wel jong, maar naar mijn mening absoluut niet te jong. Ik vind het toch absurd dat mensen dan denken dat het een ongelukje was. Hier helaas de eerste van de vriendinnengroep met een kindje en ik zal denk ik voorlopig ook wel de enige blijven.
  Liefs
  Tineke onlangs geplaatst…Over geloof in de opvoedingMy Profile

 • Dita
  27 maart 2017

  Ik was 26 toen Mila kwam. Ze is nu 1. Ik vind dat ik toen al best volwassen was en er goed mee om kon en kan gaan. Wel vind ik het jammer dat mijn vriendinnen nog geen kinderen hebben om het een en ander mee te delen. Een vriendin heeft 2 kinderen maar die zijn al wat ouder.
  Dita onlangs geplaatst…Van 2 naar 1 slaapjes overdag. Wanneer en hoe?My Profile

 • Annemijn
  27 maart 2017

  Ik ben nu 22 en zou 23 zijn wanneer ik mijn eerste kindje zou krijgen (als ik nu zwanger zou raken). Ik heb zelf een hele grote kinderwens en het leek me altijd geweldig om voor mijn 25ste moeder te worden. Toch vind ik mezelf nu nog wat jong. Samenwonen met m’n vriend zit er nog niet in omdat hij nog studeert. Dus die stap gaan we eerst maar nemen 🙂
  Annemijn onlangs geplaatst…3 dingen waar ik aan begin maar nooit kan afmaken.My Profile

 • Channa
  27 maart 2017

  Op mijn 24e werd ik moeder en dat vonden wij helemaal prima. Achteraf gezien had ik toen ook weinig moeders in mijn omgeving maar verder ging het gewoon helemaal prima.
  Channa onlangs geplaatst…Het geheime leven van onze 4-jarige JamieMy Profile

 • Nicole
  27 maart 2017

  Ik was net zo oud als jou bij de eerste! 22 toen ik zwanger werd en 23 toen ze geboren is! De 2e was ik 26.. Evy is nu 14 weken en ik ervaar het heel anders! Je heb niet alleen meer ervaring als moeder maar ook meer levenservaring! Ik wilde altijd graag jong moeder worden! En ik zeg altijd met een dikke knipoog.. er zijn moeders die alles hebben gedaan voor ze kinderen kregen.. ( uiteraard besef ik dat dat niet altijd uit vrije wil is en deze moeders ook heel graag jong moeder wilde worden!! ) wij doen het erna.. omdat je dan nog jong genoeg ben!
  Nicole onlangs geplaatst…Weekly Pics #6My Profile

 • Marloes
  27 maart 2017

  Ik was 25 bij de eerste en 27 (nu dus) bij de tweede. Destijds had ik nog geen vriendinnen die ook kinderen hadden en stond er ondanks dat ik dus al wat ouder was ook “alleen” voor. Nu ook heb ik pas 1 vriendin die ook moeder is, een schoonzus met een kindje maar die zie ik heel weinig door de grote afstand en nu een andere schoonzus die in verwachting is. Ik ben blij dat ik door te bloggen met andere moeders ook in contact kom 🙂
  Marloes onlangs geplaatst…Tips bij een verkouden kindjeMy Profile

 • Gwen
  27 maart 2017

  Hoi Kelly!
  Heb net je video nog gekeken over het jong moeder worden en daar heb ik wat kracht/moed uit weten te halen.
  Ik ben op dit moment 18jaar en 19,5 week zwanger, niet helemaal gepland, maar wel hartstikke welkom! In het begin echt even lastig om aan iedereen te vertellen en uitleggen dat er een kindje op komst is, maar inmiddels is iedereen er ook aan gewend en kijken we allemaal uit naar de komst van de kleine jongen in augustus!
  Ik ben heel benieuwd hoe ik het straks allemaal ga ervaren, het jong moeder zijn en een studie..

  Op dit moment heb ik nog geen blog maar hoop die binnenkort wel online te hebben over hoe ik het allemaal zal ervaren en tot nu toe heb ervaren 🙂

 • Rachel
  27 maart 2017

  Ik was 28 toen ik min eerste kind kreeg. Lekker gemiddeld dus. Ik heb wel wat mensen om me heen, maar van onze vriendengroep zijn we een van de weinige. Hierdoor is het met bezoeken van vrienden wel wat anders geworden. Nu volgt de rest ook met de kinderen, maar inderdaad is het jammer dat je met vrienden er niet zo over kan praten zoals ik zou willen. Ik ben veranderd in het opzicht dat ik mijn idealen iets heb laten varen. Waar ik vroeger alleen hout speelgoed wilde staat er nu een felgekleurd plastic glijbaan in de voortuin.
  Rachel onlangs geplaatst…Hoe overleef ik twee onder tweeMy Profile

 • Engelina
  27 maart 2017

  Ja tegenwoordig lijkt alles onder de 25 jong of te jong.
  Terwijl 20 jaar terug iedereen rond die tijd al kinderen kreeg.
  Engelina onlangs geplaatst…NOTD : Catrice – Cherry Blossom AvenueMy Profile

 • Veer
  27 maart 2017

  Leuk artikel! Erg interessant ook. Ik ben nu 22. En ik merk dat ik (nog) niet aan kinderen moet denken. Natuurlijk, hebben mijn vriend en ik het er wel over, maar er zijn nog dingen die ik eerst zou willen doen 🙂

 • Huismama
  27 maart 2017

  Ik was 19 toen mijn oudste werd geboren. Achteraf ezien was dat veel te vroeg, maar goed. In 2015 en 2016 mocht ik weer moeder worden! Ik vind het zo heerlijk om het ‘overnieuw’ te mogen doen, omdat ik nu zo anders in het leven sta. Het komt namelijk allemaal wel goed. Zo ga ik nu bijvoorbeeld geen machtsstrijd meer aan. Lang leve levenservaring 🙂
  Huismama onlangs geplaatst…Prikdossier Ouders van nu. Ik ben een twijfelaar.My Profile

 • Amy
  27 maart 2017

  Mooi artikel Kelly. Ik word over 3 maanden 28 en ben ruim 5 jaar samen met mijn vriend. Toch is er op dit moment nog niets in mij dat denkt aan kinderen. Er zijn zoveel andere dingen die ik eerst wil doen, zoals verre reizen maken. Dat is toch anders met een kindje, zie ik om mij heen. Ik denk dat ik er 4,5 jaar geleden qua leeftijd ook nog niet klaar voor was.. grappig hoe dat van persoon tot persoon verschilt.
  Amy onlangs geplaatst…Food | Glutenvrije muesli met boekweit en cacaoMy Profile

 • Jennifer
  27 maart 2017

  Ik was 20 toen ik zwanger raakte en 21 toen mijn zoontje werd geboren. Ook echt heel jong! En als ik nu naar meiden kijk die op dit moment zo oud zijn dan besef ik ook steeds meer hoe jong dat was. Ik heb mijn leeftijd niet als last ervaren, want ik zocht het contact met andere moeders al snel op een andere manier. Via de verloskundige met centering pregnancy en dankzij mijn blog en instagram/twitter heb ik ook een hele club lieve mama’s mogen leren kennen. En dat is inderdaad zo fijn! Ondanks dat ik by far de allerjongste ben. Dat ik nu nog steeds niet ben afgestudeerd vormt wel eens een barrière om volgende stappen te kunnen zetten en bijvoorbeeld in een groter huurhuisje te kunnen gaan wonen (we hebben nu 1 slaapkamer, dus dat is behelpen). Maar we redden ons hier en ondanks het ruimtegebrek zou ik het wel heel gek vinden om dit huisje, waar ik ook bevallen ben, te moeten missen. Zoveel herinneringen die we hier gemaakt hebben! Ik voel me echter wel enorm verrijkt door de geboorte van M. en ik knijp nog dagelijks in mijn handjes wat voor een geluk wij hebben dat we zo’n prachtig kind hebben mogen krijgen, ook al was het een verrassing. En alles wat ik nog wil, qua reizen, gaan wij gewoon lekker met kinderen doen. Ik zie dat niet als een ‘last’ om niet op reis te kunnen, maar zou ze die prachtige ervaringen op jonge leeftijd ook willen meegeven.
  Jennifer onlangs geplaatst…Drs Leenarts SuncareMy Profile

 • Anouk
  27 maart 2017

  Leuk om te lezen. Volgens mij doet leeftijd er niet zo heel erg toe. Een baby heeft voornamelijk behoefte aan liefde, slaap en melk – en dat kan iedereen geven, of je nou 18, 25 of 32 bent. Ik kan het me wel goed voorstellen dat je tot een zekere leeftijd andere prioriteiten (of wensen en dromen) hebt en dat is prima. Net als dat het ook prima is dat jij op jonge leeftijd al je levenswens in vervulling mocht laten gaan. Da’s toch genieten!
  Anouk onlangs geplaatst…Slapen (of niet slapen) met een babyMy Profile

 • rachel
  27 maart 2017

  ik was 24 toen ik de eerste kreeg en 25 de tweede en vond dat wel een mooie leeftijd. maar volgens mij doet leeftijd er niet zoveel toe. mijn moeder was 40 toen ze mij kreeg, mijn vriendin is net bevallen en is 38 maar heb mensen om mij heen zoals de vriendin van mijn neef van 25 en zei is 19 en vorig jaar bevallen op haar 18e.
  ik denk al zou ik nu weer een kleintje hebben dat ik dat heel anders ervaar 😉
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 26 maart ’17, Lekker de was naar buiten!!My Profile

 • C
  27 maart 2017

  Ik was 23 van m’n eerste kindje en nu zwanger van nr 2 en ben nu 25 jaar. Ik vond mezelf niet jong. Toen al 9 jaar samen met m’n vriend, waarvan toen bijna 2 jaar getrouwd.
  Ik had gelukkig 2 vriendinnen die een paar maanden voor mij zijn bevallen bij mijn eerste kindje. Ik vond het wel fijn met hen ervaringen te delen.

 • Patricia
  27 maart 2017

  Ik heb heel lang getwijfeld (mijn verhaal staat nu in Mijn Geheim; ook via mijn site) en sta nu – op mijn 33ste – op het punt van bevallen van de eerste. Voor mij het juiste moment. Eerder was ik er gewoon niet aan toe. Heb mijn blog ook echt nodig gehad in de zoektocht naar mijn kinderwens; die had ik nooit en eerlijk gezegd ‘rammelende eierstokken’ ik herken ze nog steeds niet. Wij zijn nu laatste die aan kids beginnen in vriendengroep, maar eerlijk gezegd vind ik dat minder belangrijk. Ik – beter gezegd wij – moeten ons er goed bij voelen.
  Patricia onlangs geplaatst…Dove Shower Foam getest door TwijfelMoederMy Profile

 • Manouk
  27 maart 2017

  Ik was 23 toen ik voor het eerst moeder werd. Mijn vriendinnen hadden ook nog geen kinderen, maar door Facebook en nieuwe vriendinnen die ook zwanger waren voelde ik me niet alleen. Bij m’n tweede was ik 25. En ik was toen inderdaad minder onzeker. Maar ik denk dat het puur komt door de ervaring. Dat je gewoon wat makkelijker bent met alles..

 • Nadine
  27 maart 2017

  Ik werd op m’n 23ste zwanger maar met hulp van het zkh na anderhalf jaar proberen. Ik wilde ook altijd al jong moeder worden. Heb wel precies het zelfde ervaren aan dat vriendinnen nog geen kinderen hadden. Nu gelukkig wel en voel ik me idd minder eenzaam en meer begrepen. Ik kijk er goed op terug maar 2 jaartjes wachtten had ook niet erg geweest. Nu gaan we lekker in Europa op vakantie en over een paar jaar weer verdere reizen maken. Kunnen we de meiden de wereld laten zien ???

 • Irene
  27 maart 2017

  Ik ben 29 als ik moeder wordt.

  Het lijkt mij overigens dat je bij je eerste kindje toch onzeker bent en aan jezelf twijfelt, of je nu 20 of 40 bent.

 • Danielle
  27 maart 2017

  Ik was 16 toen ik voor de 1ste keer moeder werd (ongepland… overigs wel graag jong moeder willen worden maar niet zo jong ) maar het is het het mooiste wat me ooit is overkomen. .. soms wel vervelend dat je vrienden nog geen kinderen hebben om ervaring of verhalen te delen of leuke dingetjes te doen met elkaars kinderen ..daarom kijk ik graag naar mama volgers… ook om juist erkenning te zien … wel doen we het met gezin en eichelijk is dat prima maar soms mis je dat wel…. nu ben ik 19 en mama voor de 2e x geworden. .ik zeg altijd mij carrière kom nog ik geniet nu van me kids. ..en ook mijn droom is uitgekomen ik had dit niet wille missen ookal ben je jong ….

 • Anja
  28 maart 2017

  Grappig, had er laatst ook een artikel over geschreven hoe ik het heb ervaren om jong moeder te worden. Ik was op mijn 19e bewust zwanger en ben net een paar dagen voor mijn 20e voor de eerste keer moeder geworden (binnenkort wordt mijn zoon 18!). De tweede is geboren toen ik 22 was 🙂
  Anja onlangs geplaatst…Mieren leuke en interessante weetjes en natuurlijke mierenbestrijdingMy Profile

 • Jacqueline
  28 maart 2017

  Mijn dochter Aurora is nu 6 maandjes oud, zelf ben ik 26 en getrouwd. De “eenzaamheid” en onzekerheid die het moederschap met zich mee brengt als je het niet echt kan delen, herken ik enorm. In mijn vriendengroep zijn wij de eerste die a. Gingen trouwen en b. Kozen voor een klein wondertje.

  Dat maakt het soms wel erg lastig, dan vraag je je inderdaad af of het allemaal wel goed gaat. Ik denk dat dat ongeacht de leeftijd, speelt. Op het moment dat je het niet kunt delen met anderen blijft het tenslotte in je hoofd zitten.

 • Ymke
  28 maart 2017

  Ik was net 26 toen ik zwanger raakte van ons eerste kindje, nu ben ik ondertussen 27. Ik had het niet anders willen doen, en vind het niet extreem jong, maar toch zijn wij (bijna) de enigen in onze familie/vriendengroep met een kindje. Dat vind ik soms wel jammer, maar het veranderd vast nog wel een keer. En ik vind het fijn dat we zelf ook nog een beetje jong zijn straks als onze kind(eren) volwassen zijn.
  Ymke onlangs geplaatst…Mijn echte, doch licht gecensureerde bevallingsverhaal.My Profile

 • Vera
  28 maart 2017

  Ik was 20 toen ik onlangs moeder werd (op 2 weken na 21) hoewel het absoluut niet gepland was, zou ik het vooralsnog niet anders willem. Mijn vriend is namelijk wel al 31 en ik heb altijd al de wens gehad jong moeder te worden zodat ik nog in alles een beetje mee kan groeien. Ook een klein beetje met de gedachte dat mijn moeder overleed toen ik net 18 was en zij 46.. in mijn achterhoofd speelt dan wel de gedachte dat als mij dat ook overkomt, mijn kinderen in ieder geval wat ouder zijn

 • Annelies
  28 maart 2017

  Ik was (en ben nog steeds) 26 toen ik moeder werd. Ik was er op mijn 24e echt klaar voor, het heeft een jaartje geduurd voordat ik zwanger raakte. Ik ben nu ook de eerste in mijn vriendinnengroep en vind dat soms wel lastig merk ik. Maar ik zou echt niet anders willen, heb helemaal de smaak te pakken en zou net als jij graag een ‘groter’ gezin willen.

 • Agnes
  29 maart 2017

  Ik wil ook heel graag jong moeder worden! Nu zit ik zonder man thuis bij mn ouders, op mn 23e…Ben heel benieuwd hoe het gaat lopen! Veel geluk gewenst met jullie gezinnetje Kelly!!

 • felicia
  2 april 2017

  Ik was ook 22 jaar bij de eerste en 23 toen ik zwanger raakte van de tweede net 24 toen de tweede geboren was .maar ook ik ervaar nu dst ik als ik terug kijk nu pas besef hoe jong ik was .ik was 30 bij de derde en nu 31 en zwanger van de vierde ik merk nu dat ik veel rustiger ben meer geduldig en meer bewust de tijd neem voor het moederschap.
  Ik rende toen een beetje overal doorheen.
  en nu neem ik echt de tijd .
  Het is ook gevoelsmatig moeilijk uit te leggen.
  Maar ik ben blij dat ik er aan beginnen ben op mijn 22 .

 • Leonie
  6 april 2017

  Ik was 30 bij de eerste, 33 bij de tweede, en nu ben ik zwanger van #3. 🙂

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.