Mijn derde zwangerschap: Het eerste trimester

eerste trimester zwangerschap

Het spannende eerste trimester zit erop. In het vorige artikel over de zwangerschapstest, konden jullie lezen hoe wij er vol verbazing achter kwamen dat ik zwanger ben voor de derde keer. We wisten toen nog niet hoe ver ik kon zijn. Ik hoopte niet al te ver, want ik had best slechte bloedsuikers gehad daarvoor (Diabetes type 1 red.) en nog wat wijntjes op, dus dat leek me niet zo gezond voor een startende zwangerschap. Ik had drie dagen na de zwangerschapstest de eerste echo die 6+3 weken aangaf. Hoe dankbaar ik ook ben voor mijn derde zwangerschap, het eerste trimester van een zwangerschap vind ik niet bepaald een feestje. Ik deel je vandaag hoe het eerste trimester van deze derde zwangerschap eruit zag.

Spannende eerste trimester
Het eerste trimester staat ook wel bekend als het spannende trimester van de prille zwangerschap. Er kan nog van alles fout gaan en je houdt daarom een soort slag om de arm. Je bent blij, maar ik was tevens ook heel onzeker. Wij hebben er alle drie de keren voor gekozen om de zwangerschap pas na 12 weken bekend te maken aan de buitenwereld dus het eerste trimester voelt ook een beetje als het geheime trimester.

Kwaaltjes en eerste echo
Ik had last van allerlei kwaaltjes. Ik was weer enorm misselijk (net als bij de zwangerschap van Aimy) maar ook de vermoeidheid overviel me. Omdat ik sinds zo’n 7 maanden elke dag vlog, vond ik het nog moeilijker om te doen alsof er niets aan de hand is. In mijn vlogs ben ik mijn pure zelf, ik ben een flapuit en in de vlogs wil ik gewoon alles kunnen delen. Nu hielden we de zwangerschap geheim, waardoor ik het vloggen wat moeilijker vond om er echt mezelf in te zijn. Gelukkig kan ik vanaf nu alles heerlijk in geuren en kleuren met jullie delen. De eerste echo had ik met 6 weken en 3 dagen en die liet gelijk een mooi kloppend hartje zien. Wat een opluchting en wat bijzonder om weer een kijkje te nemen in je buik waar dan zo’n mooi wondertje in mag groeien. Ook de derde keer is dit mega speciaal. Ik moest daar ook wat traantjes bij laten.

buik

Termijnecho en onzekerheid
De volgende echo stond gepland toen ik 9 weken en 3 dagen zou zijn, dit was de termijnecho die meestal tussen de 9 en 12 weken gepland wordt. Daar was al een mooi mini baby’tje te zien met bewegende handjes en voeten, een mooi kloppend hartje en waar een goede groei te zien was in vergelijking met de eerste echo. De echoscopiste deed de termijnmeting en kwam op 10 weken uit! Ik werd dus 4 dagen vooruit gezet, wat bij Aimy toen ook het geval was. Weer wat dagen cadeau gekregen. Het was zo speciaal om weer naar je kleintje te mogen kijken. Ik dacht dat ik bij een derde zwangerschap vast minder onzeker zou zijn. De kans dat het goed gaat is enorm groot en ik wil gewoon kunnen genieten. Toch is het niet zo makkelijk gezegd als gedaan. Ik was en ben weer net zo onzeker, raadpleegde Google maar al te vaak deze zwangerschap en voelde gewoon direct zoveel liefde voor dit wonder in mijn buik, dat ik maar al te graag wenste dat alles goed mag gaan.

Ondertussen heb ik in volle glorie alle symptomen van de zwangerschap ervaren en lijken die erg op die bij de zwangerschap van Aimy. Misselijkheid, vermoeidheid, soms somberheid en ik had weinig concentratie. En daardoor ook weinig inspiratie voor het schrijven van leuke originele blogposts of het maken van mooie content op Youtube. Ik was gewoon niet 100% mezelf en daarom verlangde ik naar het tweede trimester waarin ik mij hopelijk, net als bij vorige zwangerschappen, een stuk fitter zou voelen. Nu verwacht je waarschijnlijk een hele reeks aan buikfoto’s. Maar die heb ik geen een gemaakt en dat vind ik best stom van mezelf. Op de een of andere manier bleef ik dat uitstellen. Was ik bang dat het nog mis kon gaan en dat die foto’s me er dan blijvend aan zouden herinneren. Dus vanaf nu zal ik daar toch maar eens mee beginnen…

Wat ben ik blij het 12-weken punt (nu 13 weken) bereikt te hebben en nu gewoon van de daken kan schreeuwen dat ik zwanger ben. Dat Lana de grootste zus wordt en dat Aimy grote zus wordt van een klein zusje of broertje. We zijn in het tweede trimester beland en ik ga genieten van deze mooie zwangerschap en mezelf leren vertrouwen op een goede afloop. Dit is mijn laatste zwangerschap en ik ben zo enorm dankbaar dit allemaal nog een keer te mogen meemaken en nu met mijn dochters om mij heen.

Je mag er natuurlijk niets over uitspreken, want gezondheid gaat voorop, maar zijn jullie ook zo benieuwd of we een zoontje of weer een dochtertje zullen krijgen dit keer? Wij zijn enorm nieuwsgierig! Hoe hebben jullie het eerste trimester van de zwangerschap ervaren?

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

41 reacties

 • Josan
  28 maart 2017

  Ik ben wel benieuwd naar wat je krijgt dit keer. Zou het ook wel grappig vinden of je nu na 2 mooie meisjes een jongetje krijgt. Verder is het ook echt zo leuk om je kinderen op den duur in hun nieuwe rol van zus te zien. Dan zie je ook duidelijke verschillen tussen tussen de oudste zus en de wat jongere zus. De eerste termijn was vooral misselijkheid en inderdaad me niet 100% mijzelf voelen. Wat dat betreft was ik ook altijd happy als het achter de rug was.
  Josan onlangs geplaatst…Hoe klinkt een miskraam?My Profile

 • Danielle | Mama Lifestyle Blog
  28 maart 2017

  Super leuk voor jullie, maar ook voor Lana en Aimy. Prachtig om ze straks in hun nieuwe rol te zien. Ik gok dat jullie een jongetje krijgen, maar eigenlijk maakt het geslacht natuurlijk niets uit. Zolang het kindje maar gezond is. Op naar het volgende trimester Kelly! Waarbij je hopelijk minder last hebt van zwangerschapskwaaltjes. En geniet ditmaal nog meer van je zwangerschap, want het is misschien de laatste keer ?
  Danielle | Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Hoeveel leeftijdsverschil tussen je kinderen?My Profile

 • Danielle | Mama Lifestyle Blog
  28 maart 2017

  Mijn eerste trimesters waren vooral heel vermoeiend. Van misselijkheid had ik geen last. En bij mijn laatste zwangerschap ging ik slechter zien.
  Danielle | Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Hoeveel leeftijdsverschil tussen je kinderen?My Profile

 • Nicole
  28 maart 2017

  Natuurlijk mag je wel uitspreken of je een zoontje of dochtertje denkt te krijg en/of een voorkeur hebt. Waarom niet? Ja gezondheid staat voorop maar het een sluit toch het ander niet uit? Hier ook een hele onzekere eerste trimester gehad en durfde niet blij te zijn. Pas na de 12 weken echo had ik ook echt pas dat ik durfde te houden van het kindje…
  Nicole onlangs geplaatst…Een echte Feel Good dag!My Profile

 • simpel, met een snufje liefde
  28 maart 2017

  Ik ben heel benieuwd wat dit kindje gaat worden ( of eigenlijk al is 😉 ) Mijn eerste trimester was een ramp, de 2de iets beter en de 3de duurde veel te kort.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Hoe gaat het met de goede voornemens????My Profile

 • Saskia
  28 maart 2017

  Ik vond het eerste trimester ook zo spannend. Lijkt mij ook heel bijzonder zo’n derde zwangerschap. Ik snap dat je enorm nieuwsgierig ben naar wat jullie mogen krijgen, ik ben benieuwd!
  Saskia onlangs geplaatst…Vloeken in het bijzijn van kinderenMy Profile

 • Nicole
  28 maart 2017

  Dat eerste trimester is zo spannend! Ik denk dat je weer een meisje krijgt!
  Nicole onlangs geplaatst…Shoppen op een hysterisch drukke kinderkledingbeurs!My Profile

 • Lisette
  28 maart 2017

  Superleuk voor jullie! En natuurlijk spannend wat het gaat worden, dat bepaalt hoe je gezin er verder gaat uitzien. Tenzij je hierna nog verder gaat natuurlijk ?
  Spannend, ben benieuwd!
  Lisette onlangs geplaatst…Boer zoekt vrouw afl. 7: Of je worst lustMy Profile

 • Tineke
  28 maart 2017

  Ik denk dat jij een echte meisjes mama wordt. Natuurlijk is alles weer ongelofelijk spannnend. Ik ben zo blij voor jullie dat alles zo goed gaat.
  Liefs

 • Frank
  28 maart 2017

  Mijn vrouw is het eerste trimester goed doorgekomen, ze is denk ik twee keer misselijk/ziek geweest. Ik denk dat het een jongen wordt ?
  Frank onlangs geplaatst…Trots ZijnMy Profile

 • Marijke
  28 maart 2017

  Dat eerste deel van de zwangerschap is zo spannend. Ik ben ook echt zooooo ontzettend misselijk geweest, bah. Het tweede trimester had ik vooral weinig eetlust en veel maagzuur. Ik ben nu bijna op het eind, nog een paar weekjes en voel me nu gelukkig een stuk beter!
  Marijke onlangs geplaatst…Gezonde carrot cake mugcakeMy Profile

 • Malou
  28 maart 2017

  Ik vond het ook ontzettend spannend! Ik ben ook erg benieuwd naar het geslacht 🙂
  Malou onlangs geplaatst…Dagboekje #201; ellendeweekMy Profile

 • Essma
  28 maart 2017

  Ik begrijp de onzekerheden, want had ze zelf bij de tweede meer dan bij de eerste. Waarschijnlijk was dat omdat ik wist wat er allemaal verkeerd kon gaan en bij de eerste wist ik eigenlijk niets. Bij beide zwangerschappen niet misselijk geweest, wel erg moe! Hoop dat je snel weer wat meer energie krijgt!
  Essma onlangs geplaatst…De osteopaat | Check-up na je bevallingMy Profile

 • Kelly
  28 maart 2017

  Zo mooi! En het is jullie van harte gegund !! Hopelijk gaat de 2e termijn voorspoedig.
  Kelly onlangs geplaatst…365 plates #116 een Renault Clio als leenautoMy Profile

 • Lisanne
  28 maart 2017

  Ik snap die onzekerheid zo goed! Ook al is het voor jullie voor de derde keer…
  Ik ben nu 8week zwanger en mag het ook nog niet van de daken schreeuwen, op het anonieme internet gelukkig wel 🙂
  Gelukkig ben ik tot nu toe maar 1x goed misselijk geweest en verder erg moe. Valt erg mee gelukkig!
  Geniet van deze zwangerschap! En ik lees met veel plezier mee!

 • Nicole
  28 maart 2017

  Ik was bij mijn eerste zwangerschap stiekem zo blij dat ik het pas wist toen ik al 10 weken was! Al maakte ik me ook wel zorgen.. want omdat ik het niet wist en het hoogzomer was had ik regelmatig een wijntje gedronken savonds bij de vuurkorf! Bij mijn 2e zwangerschap wist ik het met 4 weken al.. en oh wat heb ik me bang en onzeker gevoelt tot aan de 12 weken grens! En wat duurde het lang voor ik eindelijk 12 weken was!
  Nicole onlangs geplaatst…Lentekriebels | De zon veroorzaakt een hoop!My Profile

 • Lin
  28 maart 2017

  Ik denk absoluut een derde meisje 😉

 • Natascha
  28 maart 2017

  Wat een mooie blog Kelly! Ik denk dat een zwangerschap spannend blijft. Het kindje in je buik is zo klein en kwetsbaar.
  Ik ben nu 14+3 weken zwanger van ons eerste kindje, maar ook nu nog steeds erg onzeker. Hoe heb jij je daarover heen kunnen zetten? Vooral na de 12 weken echo was ik erg opgelucht en schreeuwde ik van de daken dat we papa en mama hopen te worden, maar nu, twee weken later voel ik de onzekerheid weer opkomen. Wat als het hartje niet meer klopt bij de volgende controle? Voel ik nu buikpijn of zijn dat m’n darmen? Google was mijn beste vriend, maar inmiddels heb ik die ook weer buiten de deur gezet. Daar lees je alleen maar nare verhalen. En zoals jij zegt: de kans dat het goed gaat is enorm groot. Babyspulletjes kopen durf ik nog niet; maar ik heb wel alle webshops afgestruind inmiddels. Volle winkelwagentjes, maar niet op die knop durven drukken. Ik hoop dat ik er snel toch ook intens van kan gaan genieten.

 • rachel
  28 maart 2017

  hihi gaan we weer en leek net of ik bij aimy zat te lezen omdat het zo kort lijkt nog 😀 super leuk en ik heb beide eerste maanden nergens last van gehad, niet misselijk niks gelukkig. en een jongetje zou nou wel leuk zijn he kel 😀 maar een meid erbij ook prima!!
  rachel onlangs geplaatst…HuismusMy Profile

 • Jessica
  28 maart 2017

  Mooie blog Kelly! Hopelijk blijft het goed gaan met je gezondheid deze zwangerschap en kan je je diabetes goed reguleren… Tuurlijk mag je denken aan wat het wordt… ik denk dat jullie een meisjes gezin zijn en blijven 🙂 Dus nog een derde meisje erbij..
  Jessica onlangs geplaatst…De “Lente kriebels” TAGMy Profile

 • Karlien
  28 maart 2017

  Ontzettend leuk voor jullie, gefeliciteerd!! Het eerste trimester vond ik ook altijd ontzettend spannend.
  Karlien onlangs geplaatst…Cote d’Azur met kinderen: een prima combinatieMy Profile

 • Mary-Lou
  28 maart 2017

  Allebei zou leuk zijn. Drie meiden lijkt mij erg bijzonder, maar een klein ventje tussen die meiden ook. Het eerste trimester heb ik vooral als erg vermoeiend ervaren. Buik inhouden, de misselijkheid, het geheim houden, de spanning of alles goed gaat etc. Wat dat betreft was het tweede trimester fijner.
  Mary-Lou onlangs geplaatst…Waarom zou je een draagconsult nemen als je het zelf via YouTube kunt leren?My Profile

 • Leonie
  28 maart 2017

  Dat eerste trimester… pff vreselijk spannend vond ik dat. Ik was ook mega onzeker. Verder nauwelijks kwaaltjes oid. Inmiddels is ze alweer bijna 8mnd oud!
  Leonie onlangs geplaatst…Kolftips!My Profile

 • Jorienkenl
  28 maart 2017

  Vind het echt zo bijzonder voor jullie! Nu lekker genieten hoor! 🙂
  Jorienkenl onlangs geplaatst…Dream jobMy Profile

 • Maria
  28 maart 2017

  Gefeliciteerd met je derde kindje! Hopelijk zal alles goed gaan. Ikzelf ben zwanger van de tweede, onze oudste is nu bijna een jaar. Ik vind het behoorlijk pittig om nu zwanger te zijn. Vind je het niet zwaar twee jonge kinderen te hebben en zwanger te zijn? Overigens vraag ik me af hoe jij en andere moeders het doen met de zomertijd? Mijn zoon en ik zijn echt ontregeld.

 • Lisette
  28 maart 2017

  Erg leuk voor jullie gezinnetje dat er nog een derde kindje bij komt! Mijn eerste trimesters gingen gepaard met misselijk gevoel en flinke vermoeidheid. Ik keek ook altijd uit naar het tweede trimester. Bij mijn zoontje vond ik het soms vermoeiender omdat ik moeilijker mijn rust kon pakken met nog een energieke peuter om me heen als ik thuis was van mijn werk.
  Lisette onlangs geplaatst…De koeien zijn weer in de wei!My Profile

 • MamaIssues
  28 maart 2017

  Wat naar dat je allerlei kwaaltjes had! Vooral vermoeidheid is vervelend he!! En helemaal als de rest van de wereld het nog niet weet en je maar gewoon moet doen alsof er niks aan de hand is
  Gelukkig mag je nu weer helemaal jezelf zijn 🙂
  Ben heeeeel benieuwd of het een jongetje of meisje wordt.
  Ik ben Team Jongen 😀
  MamaIssues onlangs geplaatst…Moestuintjes van Albert HeijnMy Profile

 • felicia
  28 maart 2017

  Super leuk geschreven spannend weer 🙂
  Ik ben nog niet zo lang geleden bevallen van ons derde prinsesje Jasmijn
  24 maart vorig jaar is ze geboren
  En nu zwanger van de vierde in augustus uitgerekend. Had het bij de derde wel verwacht zwanger te zijn maar van deze vierde niet omdat ik dacht dat het toch een beetje onmogelijk was zo snel weer zwanger te raken. Maar ik had mij duidelijk vergist was al na 9 maanden precies na de bevalling weer terug zwanger.
  mijn man helemaal in schok haha arme hij haha. 🙂
  nu is hij gelukkig aan het idee gewend hij heeft zelf persoonlijk een voorkeur voor een wat groter leeftijdsverschil tussen de kinderen want hij heeft altíjd het idee dat het anders erg pittig word .
  Maar tussen onze 2 oudste zit ook niet veel verschil 1 jaar en 8 maanden.
  vond ik zelf wel mooi maar achteraf toch eerlijk toegegeven inderdaad pittig.
  Wat typisch dat je derde zwangerschap zo veel weg heeft van dat van Lana
  Ik vond al mijn drie zwangerschappen heel verschillend van elkaar ik heb ze alle drie best anders beleefd.
  De eerste was ik wel duizelig bij maar pas veel later in mijn zwangerschap
  De tweede was ik meteen al duizelig en extreme honger aanvallen voor ik kon testen
  Ons tweede dochtertje liet mij al vroeg weten dat ze er zat 🙂
  Bij de derde zwangerschap voelde en merkten ik niets ik teste omdat ik 4 dagen over tijd was .
  Dus weer heel anders dan bij de tweede.
  En pas na de eerste echo van 7 weken kreeg ik vreselijke misselijkheid de hele dag door
  En nu bij deze vierde ervaar ik nog geen misselijkheid en vermoeide gevoel als ik bij de derde had .
  Nu voel ik mij fitter als tijdens de derde zwangerschap en stuk op gewekter meer geduld dus alle drie heel verschillend.
  Stiekem hoop ik nu op een jongetje 🙂

 • felicia
  28 maart 2017

  Wij vertelden het eigenlik al heel vroeg naar ik heb nooit zo de angst dat het mis kan gaan want dat is meestal al mis bij het begin van de bevruchting. Ik heb altijd wel het vertrouwen dat het goed zit innerlijk
  Maar kan het mij van een ander wel voorstellen als je dat niet meteen hebt.

 • Irene
  28 maart 2017

  Vandaag ben ik precies in de 11e week. Nog 1 weekje volhouden dus en het eerste trimester is voorbij. Met Pasen ga ik het aan mijn verdere familie bekend maken (mijn ouders en schoonouders weten het wel al vanaf week 5).
  Lijkt mij heerlijk om er eindelijk open over te kunnen praten. Hopelijk wordt de vermoeidheid en de misselijkheid ook minder.

  Zo gaaf dat we ongeveer even ver zijn! Ik vind het zo leuk, omdat je er zo leuk over kunt schrijven en ik de nodige info en ervaringen nodig heb, aangezien het mijn eerste is

 • Kim
  28 maart 2017

  Super leuk te lezen 🙂 Ik zit nu in de laatste maand van mijn eerste zwangerschap. In het eerste trimester was ik ook zo misselijk en moe, gelukkig is dat nu over. Wel veel andere klachten maar ja nog even doorbijten :p
  Kim onlangs geplaatst…3x leuke boeken voor zwangerenMy Profile

 • Rachel
  28 maart 2017

  Wat heerlijk om dit mee te mogen lezen. Ik vind zwanger zijn niet heel leuk en eerste trimester was dan ook erg zwaar, maar als je het zo van een ander leest kan ik toch weer een beetje terugdenken en genieten van m’n zwangerschap. Het eerste trimester vond ik dus heel zwaar, maar ook het laatste was zwaar. Vooral de moeheid en de warrigheid. Goh, komt een beetje in de buurt van jouw verhaal.
  Ik ben super benieuwd of het een zoontje of dochtertje gaat worden. Groot meiden gezin of komt er opeens een kleine knul aan? Spannend
  Rachel onlangs geplaatst…Geluksmomenten van een moederMy Profile

 • nora
  28 maart 2017

  Gefeleciteerd!!!!
  Ik denk een jongentje! Na 2 leuke meisjes ben ik wel heel benieuwd naar jullie als ouders van een jongentje haha 🙂 Maar natuurlijk zou een meisje ook weer heel leuk zijn, alle kinderen verschillen he! Lekker genieten van je zwangerschap meid 🙂

 • Nancy
  28 maart 2017

  Je geluk straalt van dit artikel af ?
  Wij hebben de zwangerschap ook na het 1e trimester bekend gemaakt. Ik herken mezelf in het niet durven maken van de buikfoto’s. Cadeautjes van mijn ouders/schoonouders en beste vriendinnen (waartegen we onze mond niet konden houden) durfde ik bijna niet aan te pakken. Alsof dit dan iets op ons zou afroepen.. gek he?
  Hopelijk voel je je in het 2de trimester beter! ❤

 • Melanie
  29 maart 2017

  Ik denk dat het 3 meiden worden! Maar een jongen zou ook super leuk zijn natuurlijk maakt inderdaad weinig uit. Ik heb veel overgegeven in mijn 1e trimester en omdat ik ook suiker heb veel hypo’s. Best vermoeiend dus. Na 13 weken hield het overgeven op en daarna vooral genieten en trots zijn. Vandaag is mijn kleine meid alweer 3 maanden en echt genieten!

 • mama van dijk
  29 maart 2017

  lekker genieten. Hopelijk nemen de kwaaltjes snel af!
  mama van dijk onlangs geplaatst…Een paar weken verder. Een Fleurige 4′ maanden update?My Profile

 • Manouk
  29 maart 2017

  Ik vond het eerste trimester bij beide zwangerschappen ook erg zwaar. Bij mijn oudste (jongen) was ik zo misselijk steeds, erg moe en ik had hele pijnlijke borsten haha! Bij mijn jongste (meisje) was ik nog meer moe, ook misselijk maar op een andere manier. Gelukkig ging daar de misselijkheid sneller over. Maar als ik aan m’n zwangerschappen terug denk dan ben ik het ook zo weer vergeten. Geniet van je zwangerschap, hopelijk voel je jezelf snel fitter!

 • Mariette
  29 maart 2017

  Ik vond het eerste trimester heel erg spannend. Vooral na mijn miskraam. Elke keer weer die dag erbij. Yes!
  Inmiddels bijna 20 weken zwanger.

 • Marjolein
  29 maart 2017

  Oh wauw! Proficiat!!! Ik heb precies iets gemist!!
  Marjolein onlangs geplaatst…SPRING| FASHION AND BEAUTY WISHLISTMy Profile

 • Anja
  30 maart 2017

  Eerste zwangerschap ging alles goed tot zowat het einde van het eerste trimester, begin tweede trimester, toen veel bloedingen gehad, moest per direct stoppen met werken (was een wond aan de baarmoedermond zoals later zou blijken). Tweede zwangerschap vooral heel veel misselijk en super goed reukvermogen (kon letterlijk door blik heen ruiken zo leek het), waardoor ik nog misselijker werd. Boodschappen doen was een ramp vanwege alle geuren die op me afvlogen
  Anja onlangs geplaatst…Weekendtips 31 maart – 2 april 2017 evenementen uitjes festivalsMy Profile

 • felicia
  4 april 2017

  had het volgens mij nog niet geschreven maar heb zo gevoel dat jullie nog een pinsesje erbij krijgen.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.