Ik denk dat veel moeders dit wel herkennen. Je wilt uitblinken in alles. De leuke en lieve moeder zijn die veel tijd heeft voor haar kinderen, de leuke vrouw voor haar man, de gezellige vriendin die altijd in is voor wat gezelligs. Je hebt een huishouden te runnen, je hebt een baan of eigen bedrijf. Je wil niets missen, de ballen hooghouden. Maar lukt dit eigenlijk wel, is het realistisch om overal maar in uit te blinken. Ik ben er wel achter dat ik dat niet kan. Dat het teveel stress geeft om alle ballen maar hoog te houden. Hoe ga ik om met die spanning en stress?

Ik geef het eerlijk toe, ik ben geen goede huisvrouw. Mijn huishouden is er een van jan steen zeg ik altijd lacherig als er bezoek binnen komt. Goede vriendinnen kennen mij niet anders, die zouden me gek verklaren als het wel spik en span zou zijn. En ik doe het wel, ik maak wel schoon, maar zeker niet perfect. En ik geef toe, met het oog op onze verhuizing ben ik nog een stapje lakser geworden. Die grote schoonmaak doen we wel aan het einde vertel ik mezelf dan.

Het moederschap van drie kinderen onder de 4,5 jaar is best wel pittig. Het vraagt veel planning en drie verschillende ontwikkelingsfasen om rekening mee te houden. Het is steeds schakelen, combineren en meegaan in de flow. Het vraagt net wat meer aanpassing en zorg dan voor twee kindjes. Maar ik vind het daarentegen ook weer veel leuker, de interactie tussen de kindjes, de gezelligheid, de gevulde tafel met kindjes. Ik ben iemand met heel veel energie en enthousiasme en ga het liefst dan ook alles aan. Veel leuke dingen doen met de kids, maar ook samen met Yannick, met vriendinnen of voor mijn bedrijf. Ik heb dan ook honderden plannen die ik nog wil gaan oppakken. Maar ik weet ook dat het niet realistisch is, dat ik me liever nu juist wil focussen op de kleintjes die ik veel tijd en aandacht wil geven.

Soms ren en vlieg ik van hot naar her met het zweet op mijn rug. De endorfine stroomt door mijn lijf, mijn geduld is dan niet zo groot en ik merk dat ik dan mijn focus verlies. Dat de stress de overhand neemt. Dat ik me druk maak om kleine dingen en dat ik dan even niet die innerlijke rust kan vinden. Ik merk dat ik daar soms mezelf in kan verliezen. Om meer mindfull te gaan leven en meer innerlijke rust te gaan vinden ben ik sinds een tijdje begonnen met Yoga en Bodybalance. Hierin focus ik mij op ontspanning, innerlijke focus, mijn ademhaling en rust waardoor ik beter om kan gaan met spannende of stressvolle situatie. Dacht ik eerst dat Yoga me te rustig zou zijn, ben ik nu helemaal fan en merk ik dat het precies is wat ik nodig heb om even tot mezelf te komen. Waardoor ik daarna weer fris en vrolijk mijn dingen kan doen.

Ook ben ik A.Vogel Passiflora Rustgevend Emotionele Balans (extra sterk met magnesium) gaan proberen om te kijken of ik zo op een 100% natuurlijke manier die rust meer kan vinden in mijzelf. Hier zit onder andere Valeriaan in wat een kruid is dat helpt om meer kalmte te voelen. Dit is juist in stressvolle situaties heel erg fijn. Supplementen met Valeriaan gebruike ik ook in mijn drukke studententijd wanneer ik stressvolle situaties had rondom tentamens en presentaties. Dit hielp me enorm waardoor ik ook benieuwd was wat dit me nu kan bieden.

Fotografie: Volliefdefotografie

A.Vogel Passiflora Rustgevend Emotionele balans mag je voor langere tijd gebruiken en naast Valeriaan (wat ondersteunt bij innerlijke onrust en stemmingswisselingen) zit er ook Passiebloem (=rustgevend) en Citroenmelisse in wat ook ondersteuning biedt bij stressvolle situaties. Daarnaast zit er Magnesium in die goed opneembaar is voor je lichaam en dit draagt bij aan extra energie en bij vermoeidheid. Iets wat ik zeker herken in deze periode van ontzwangeren en de drukte rondom het moederschap en alle zogenaamde ballen die ik hoog probeer te houden. En er is Zink aan toegevoegd wat helpt om evenwichtig te blijven. Ik dacht, baadt het niet dan schaadt het niet en zo ben ik begonnen met dit product en merk ik dat het me zeker helpt. Ik merk dat ik minder prikkelbaar ben en rustiger een stressvolle situatie kan overzien. Ik voel niet gelijk het zweet op mijn rug springen en maak me minder druk. Ik vind het heel fijn dat ik dit ontdekt heb en wil deze tip dan ook zeker delen met mede mama’s en zij die ook weleens worstelen met het hooghouden van al die ballen 😉

Met de spannende periode rondom KC Project Droomhuis voor de boeg ben ik heel benieuwd hoe het zal gaan en hoe al die drukte me af zal gaan. Naast dat ons nieuw huis van top tot teen van binnen en buiten wordt klaargemaakt, zullen we ook ons huidige huis moeten opruimen, schoonmaken en alles verhuizen. Ik ben benieuwd hoe deze periode eruit gaat zien maar die ballen hooghouden zal vast niet lukken, maar dat hoeft ook niet 🙂

#KellycaresseAd

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

9 gedachten over “Je wilt uitblinken in alles als moeder”

 1. Oh ja heel herkenbaar allemaal. Ik heb er sinds twee weken een kleine bij. De nachten zijn weer even zwaar. Daarnaast nog een jaloerse puber erbij lopen. Inmiddels is de verkoudheid er goed ingeslagen. Ik probeer het huishouden maar een beetje te laten voor wat het is. Als de wasjes maar draaien 😉

 2. Hi Kelly
  Ik heb de valeriaan tabletten van dr vogel aangeschaft maar er staat op dat ze niet te gebruiken zijn in zwangerschap en niet borstvoeding?! Heb jij hier extra informatie
  over? Ik herinner me dat in de vlog aangaf dat het wel te gebruiken was met voeden?
  Thanks!

 3. Ik vind je blog echt heel erg leuk Kelly, maar bij dit artikel verwachtte ik geen reclame. Wat me het meest stoort aan deze reclame is dat valeriaan als bijwerking maagdarmklachten kan hebben, en dit wordt niet door je benoemd. Mijn man heeft recentelijk een middel met valeriaan geprobeerd omdat hij laatste tijd moeite heeft met in slaap vallen. Melatonine werkt goed maar hij wilde dit ook eens proberen. Gelijk de hele week last van maag en darmen gehad, inclusief overgeven en diarree. Verder heeft hij niets anders of geks gedaan, en sinds hij stopte met deze pillen (met valeriaan erin) werd hij na een dag weer gezond.

 4. herkenbaar zowel als de meiden nog klein waren en nu 😉 en ik ben niet een van de fitste altijd dus ja het is soms lastig om alles in het gereel te houden maar het lukt me wel altijd!

 5. Najia tessoudali

  Hoi kelly,
  Ik vind je een onwijs leuke moeder! Ik weet zelf hoe het is met 3 kleine kinderen haha.
  Maar bedoel je bij endorfine stroomt door je lijf niet adrenaline?? want je hebt het over stress? Hihi sorry hoor ik dacht misschien typfoutje ?

  Anyway vind het heel leuk om jou te volgen op insta!
  Veel plezier met je verhuizing/verbouwing!

  Groetjes najia

 6. Kelly Caresse

  Dit dien je met de huisarts te overleggen, ik heb met mijn gynaecoloog dit overlegd en mag het gebruiken in combi met borstvoeding. Wel eerst even checken of dit mag 🙂

 7. ja herkenbaar ik werk dagen in de week als telefoniste heb kinderen
  de oudste is 9 middelste 7 de derde jasmijn is net 2 geworden 24 maart en ons jongetje word 24 augustus 1
  met veel hulp van mijn oudste dochtertje red ik het makkelijker maar het is pittig
  mijn man werkt ook 5 dagen in de week in het restaurant van mijn oom en tante
  maar ook aan hem heb ik super veel hulp wij lossen elkaar af haha ga ik werken is er bij de kinders. gaat hij werken ben ik bij de kinders
  soms voelt het alsof wij samen een opvang runnen haha met het verzorgen van onze kinders
  ons kinderdagverblijf haha
  koken doet mijn man dus dat scheelt dan wel weer boodschappen haalt hij altijd scheelt ook een berg
  en verder vriendinnen moet ik eerlijk zegen daar kan ik mij niet zo druk om maken heb het daar te druk voor en eerlijk gezegd ook geen behoefte aan want ik ben veel liever met het gezinnetje
  veel vriendschappen zijn verwatert
  mijn man en ik doen alles samen met hem deel ik ook mijn gevoelens en mijn dochtertjes zijn mijn vriendinnetjes 🙂 en dat word later alleen nog maar sterker alleen nog maar meer
  huishouden wat een opluchting dat jij daar over begint want ook ik ben geen schoonmaak wonder
  soms tot ergernis van mijn man haha
  wij hebben 1 keer in de week iemand die komt schoonmaken dat is echt heel prettig
  want het valt niet mee met 4 kinders.

 8. en over die valeriaan tabletjes ik zelf rook 2 sigaretjes per dag zo stom ik weet het het zijn er maar 2 alleen op mijn werk ik laat het pakje ook op mijn werk omdat ik verder thuis niet rook kideren hebben mij ook nog nooit rokend gezien
  maar dat doe ik enkel voor de rust te krijgen
  een stukje onspanning super ongezond natuurlijk dus dan zijn die valeriaan tabletjes wel weer gezonder dan die 2 sigaretjes voor de onspanning ik ga eens kijken of dat te proberen valt 🙂
  maar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.