7x Je relatie onderhouden als je kinderen hebt

yannickkelly

Als je kinderen krijgt dan verandert dit iets aan je relatie. Je partner is niet enkel je partner maar ook de vader van je kinderen. Samen ben je ouders, opvoeders en heb je een gezamenlijke rol. Dit neemt veel energie en tijd in beslag en dit kan soms ook zorgen dat je minder tijd hebt voor elkaar, als man en vrouw en partners van elkaar. Hierdoor kun je elkaar uit het oog verliezen. Ook kan je misschien makkelijker meningsverschillen krijgen. Ook wij zijn niet perfect en maken weleens ruzie, maar we proberen altijd ons best te doen voor elkaar en ons huwelijk, om dat verliefde gevoel vast te houden. Je wil elkaar niet verliezen door het ouderschap. Vandaag ga ik 7 ‘tips’ delen waar wij op letten om aan onze relatie te werken.

 1. Quality time samen: Door de drukte die de zorg voor kinderen met zich mee brengt houd je minder tijd over om aan elkaar te besteden. Dat is echt tijd die je voor elkaar moet maken en wat bij ons (en bij velen) ook niet altijd lukt. Toch proberen wij minstens iedere maand wel een avond samen buiten de deur te plannen. Dan passen bijvoorbeeld onze ouders op en gaan we lekker samen uit eten. Maar ook los van die ‘datenights’ proberen we avonden samen te hebben, gewoon thuis, als de kinderen op bed liggen. Leg die telefoon weg, houd de televisie uit en richt je op elkaar. Wij vinden het leuk om een (bord)spelletje spelen (om even scherm-vrij te blijven), lekker samen te koken, hapjes maken en snacken, elkaar masseren, praten onder het genot van een goed glas wijn, etc.
 2. Me-time: Door elkaar ook de tijd te geven om me-time te hebben, geef je elkaar de rust en ruimte die hij/zij nodig heeft, los van de kinderen of van je partner. Even erop uit met een vriendin, lekker een uurtje alleen sporten, Yannick gaat graag naar voetbalwedstrijden met mijn vader etc. Door elkaar ook de gelegenheid te geven om me-time te hebben (de ander is er dan voor de kinderen) ga je ook beter in je vel zitten waardoor je meer oog hebt voor elkaar.
 3. Elkaar accepteren en respecteren: We hebben echt niet overal dezelfde mening over en ook op het gebied van opvoeden hebben we niet overal dezelfde visie over. Zijn we ook niet altijd even consequent. Maar we komen allebei uit een ander gezin met andere normen en waarden. Door die van elkaar te accepteren of een middenweg in te vinden ga je al veel discussie en irritatie uit de weg. Dat lukt natuurlijk niet altijd maar door dit te proberen kom je al heel ver. De ander heeft namelijk diezelfde goede bedoelingen voor de kinderen, dan jij hebt, vergeet dat niet.
 4. Praten: Wij merken dat als wij minder goed communiceren, dat er dan meer meningsverschillen komen. Ik die per ongeluk iets gepland heeft met een vriendin, op de dag dat hij eigenlijk een belangrijke voetbalwedstrijd wil zien, hij die gaat sporten op het moment dat ik er even doorheen zit, etc. Door dat soort dingen niet goed te bespreken krijg je daarna meningsverschillen die irritaties geven. Door alles goed naar elkaar te communiceren kun je elkaar beter begrijpen en alles op elkaar afstemmen.
 5. Mooi blijven voor elkaar: En dit klinkt misschien heel ijdel of heel gek, maar ik vind het heel leuk om mezelf mooi op te maken, iets speciaals aan te doen voor hem en ik vind het fijn om er goed uit te blijven zien. Dit doe ik door aandacht te besteden aan mijn uiterlijk, mijn make-up, mijn lichaam in shape houden etc. Ook merk ik dat Yannick dat ook doet, lekker sporten om in vorm te blijven, leuke kleren aan doen voor elkaar. Dat verliefde gevoel lekker vasthouden door je best te doen om er goed uit te blijven zien. Zoals ik al zei, dit klinkt alsof alleen het uiterlijk er toe doet, maar ik ben hartstikke verliefd op Yannick en dat gevoel van toen wil ik vasthouden door mooi te blijven voor hem. En Yannick vindt mij prachtig zonder make-up, maar ik vind het ook leuk om mijn best te doen door me leuk op te maken en te kleden.
 6.  Intimiteit: Zonder over seks te praten in dit artikel, is intimiteit denk ik ook de sleutel naar succes in je relatie. Elkaar niet uit het oog verliezen. Samen knuffelen, genieten van elkaar en dat ook bespreekbaar maken wanneer je ergens tegen aan loopt. Bij iedere ontmoeting of afscheid elkaar even kussen, knuffelen en vertellen dat je van elkaar houd. Elkaar blijven aanraken, op wat voor intieme manier dan ook, zorgt er denk ik voor dat je elkaar niet uit het oog verliest.
 7. Onverwachte verrassingen: Wij vinden het heel leuk om elkaar te verrassen, en dan niet alleen op vaderdag of je verjaardag, maar op onverwachte momenten. Dan neem ik Yannick ergens mee naar toe en dan weet hij nog niet wat we gaan doen, of Yannick die ineens thuis komt met ‘Doe wat leuks aan, ik neem je vanavond mee naar een leuke plek‘ en dan verrast hij me door bij mijn favo restaurantje te gaan eten. Zo verraste Yannick me laatst dat ik met mijn beste vriendin compleet verzorgd een arrangement bij een schoonheidscentrum kreeg en daarna een etentje samen met hem. Dat soort verrassingen zorgt weer voor extra vonkjes en aandacht voor elkaar. Blijf daarin investeren en dat zorgt ook dat je bepaalde gewoontes doorbreekt.

Dit zijn zo’n beetje mijn ‘tips’ om te werken aan je relatie/huwelijk als je kinderen hebt. Maar ook als je (nog) geen kinderen hebt zijn dit hele belangrijke punten denk ik om aan je relatie te werken. Een huwelijk/relatie is een werkwoord, je bent er samen verantwoordelijk voor om er het beste uit te maken om samen gelukkig door het leven te gaan. Iedere relatie kent ups & Downs en nergens is het perfect, maar samen kun je er zoveel moois van maken.
Welke punten hiervan herken jij of heb jij nog fijne aanvullingen hiervoor? Laat je reactie achter bij de comments, ik ben benieuwd!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

41 gedachten over “7x Je relatie onderhouden als je kinderen hebt”

 1. Alle 7 zo waar! Grappig dat je over me time begint, dat vergeet ik nog weleens. Maar je relatie is zoveel beter als je in eerste instantie zélf goed in je vel zit. Mooi blijven vind ik helemaal niet zo ijdel hoor. Is logisch toch? Als ik nu 10 kg aankom en alleen nog maar in een joggingbroek met gaten loop, vindt mijn man me vast niet zo aantrekkelijk meer en dat wil je toch niet?!
  Carlijn onlangs geplaatst…Wat eten Amy en Maisie?My Profile

 2. Allebei je eigen ding doen, is heel belangrijk. Mijn man gaat elk jaar wintersporten. Alleen met zijn vrienden. Ben ik een hele week thuis met de kinderen. Dat vind ik prima. Ik ga er in het weekend vaak alleen op uit omdat ik dan al de hele week met de kinderen heb gezeten. Dat we elkaar daarin vrij kunnen laten vind ik belangrijk. Oh en vertrouwen doet ook veel goeds voor een relatie.
  Josan onlangs geplaatst…DIY Disco dip ijshoorntjesMy Profile

 3. Goed voor elkaar eruit blijven zien vind ik goede elkaar idd…..ik kan mezelf dan ook echt schuldig voelen als ik dat paar dagen niet doen…..en daarbij als je er leuk uit ziet, ziet je vriend dat ook hopelijk een complimentje en hup dat heeft vanzelf gevolgen ;). Ook leuk op een bank hang dag of avond in joggingpak wel dat ene leuke lingerie setje eronder doen 🙂

  Uitjes was hier ook 1x per maand gepland maar is iets minder geworden nu kijken we gewoon hoe het loopt.
  Dees onlangs geplaatst…Van Fitbit flex naar Fitbit Charge HRMy Profile

 4. Allemaal goede tips! De Me-time staat hier nu nog op een laag pitje, kom er gewoon niet aan toe. Het mooi blijven en intimiteit zijn denk ik heel belangrijk. Als je je mooi voelt zit je ook lekkerder in je vel en gedraag je je ook anders. Hetzelfde met intimiteit. Meteen na m’n zwangerschap was ik onzeker over m’n lichaam en zat niet zo lekker in mijn vel, ik merk dat je dan ook anders gaat doen tegen je partner. Nu heb ik dat niet meer en het is veel relaxeder en gezelliger thuis!
  2momzs || Maria onlangs geplaatst…Weekoverzicht Maria || #1My Profile

 5. Hier doen we niet zoveel met elkaar buiten de deur en ook thuis is het soms een sleur maar juist dan leggen we inderdaad even alles aan de kant en geven we aandacht aan elkaar.. Binnenkort gaan we ook een weekendje samen weg. Kijk er nu al naar uit!
  Nicole onlangs geplaatst…Winactie: Leeuwenwelpen kijken in GaiaZooMy Profile

 6. Leuk om te lezen! Je geeft goede, eerlijke tips. Quality time samen lijkt me heel belangrijk om naast ouders ook nog een koppel te zijn, maar in realiteit lijkt me dat best moeilijk om daarin een goede balans te vinden.
  Vanessa onlangs geplaatst…Natuurlijke materialen in de tuinMy Profile

 7. Inderdaad, wanneer je een kind heb schiet je relatie er soms wel eens bij in. Ook ons overkomt het..? Leuke tips, ik denk dat ik m’n man maar weer eens ga verrassen met een avondje uit met z’n tweeën. ?
  Diana onlangs geplaatst…Welke maat dragen ze nou?My Profile

 8. Goede tips; wij moeten aan een aantal punten nog een beetje werken. Vooral het quality time zonder schermpjes schiet er wel eens bij in. Laatst heb ik mijn man voor het eerst (sinds Merle geboren werd) verrast met een date. Nu afwachten of bij ook iets terug doet 😉
  Nienke onlangs geplaatst…TAG no wordsMy Profile

 9. Helemaal mee eens! Ik denk wij dit ook allemaal doen. Onze relatie was voordat wij al kinderen goed en sterk en dat is daarna alleen maar beter geworden. Dat komt echt omdat we ook moeite voorelkaar doen, elkaar de ruimte geven, goede communicatie en elkaar positief blijven verrassen!
  Marie- Louise onlangs geplaatst…Welkom in de wereld van de moedersMy Profile

 10. Wij proberen inderdaad ook echt samen eens per maand uit eten te gaan, het lukt niet altijd, maar het is voor ons wel echt belangrijk! Ik merk wel dat het “tijd voor elkaar hebben” nu met 2 kleintjes erbij een stuk lastiger is, maar we pakken onze momentjes en zo gaat het gelukkig gewoon goed!
  Doortje onlangs geplaatst…Lekker snel tevreden!My Profile

 11. herkenbaar!! en q-time is hier echt echt een special moment om het zo maar te zeggen want Roon is druk, ik ben druk, zowel met bedrijven als meiden en huishouden en als roon thuis komt is het eten en verrot op de bank terecht komen hahah. in het weekend is altijd 1 dag helemaal voor ons zeiden we altijd tegen elkaar maar ja komen we weer 2 bedrijven hebben gaat gewoon door want roon werkt ook wel eens op zaterdag en ik op zaterdag en zondag als ik de kans krijg. dus de quality momenten gebeuren hier spontaan als de telefoons niet over gaan, de meiden er niet zijn en wij met zijn tweetjes zitten en dan is het kom we gaan ff wat doen hihi
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 17 juli ’16My Profile

 12. Helemaal mee eens. Het is zo belangrijk om goed te communiceren met elkaar. Verbaal en non-verbaal. Op de bank of in bed 😉 Samen zijn, maar ook bij elkaar vandaan zijn. Zolang de communicatie goed blijft, is alles goed!
  Kimberley onlangs geplaatst…Bloggen, dat ga ik doen!My Profile

 13. Ook zonder kinderen is het belangrijk om aan je relatie te blijven werken denk ik. Voordat wij ouders werden hadden wij regelmatig ene datenight, buiten de deur of gewoon lekker thuis. Onze zoon is nog geen drie weken oud en ik moet er nog niet aan denken om hem bij een oppas te brengen, maar ik weet dat het wel gaat gebeuren zodat mijn man en ik lekker tijd met elkaar kunnen doorbrengen.
  Marije onlangs geplaatst…Het geboortekaartje van FonsMy Profile

 14. Wat een goede tips! Al deze tips gelden ook voor het onderhouden van een (lange) relatie. Ik heb nu 5 jaar samen met mijn vriend en het is belangrijk dat je niet in een sleur terecht komt en ook tijd vrij maakt om samen leuke dingen te gaan doen.
  Sandra onlangs geplaatst…AANVULLING SPORTKLEDING GARDEROBEMy Profile

 15. Wat een ontzettend leuk artikel! Mooi blijven voor elkaar is inderdaad wel een grappige! Ik voel me ontzettend op mijn gemak bij mijn vriend, waardoor ik wel eens te confortabel door het leven ga in huis haha. Niet altijd even charmant 😉 Een spelletje doen is ook een favoriete date-activiteit van ons! (O ik heb trouwens geen kinderen, maar ook dan is dit artikel hel leuk!)
  Laura onlangs geplaatst…Tijdrijzende vakkenvullerMy Profile

 16. Ze zijn absoluut allemaal belangrijk om te onthouden. Wij proberen ook echt regelmatig bewust tijd te maken om samen even op date te gaan, maar zeker ook om eventjes iets voor jezelf te doen. Beiden noodzakelijk om weer wat energie te krijgen voor de dagelijkse gang van zaken.
  Cindy onlangs geplaatst…Kiloknaller #5: Eigen schuld, dikke … buik!My Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.