Gênante vergissingen waar ik me schuldig aan heb gemaakt

genantevergissinge

Gênante vergissingen, die maken we allemaal wel eens toch? Althans ik wel, ik ga gewoon met de billen bloot in deze blogpost. Ik ben zo’n flapuit die in sommige gevallen wat zegt voor ze nadenkt. Daar heb ik ook van geleerd, sommige vergissingen laat ik me niet meer overkomen haha. Toch denk ik dat iedereen wel eens deze dingetjes verkeerd zegt. Dat doe je niet om de ander te beledigen, maar soms gebeurt het per ongelijk wel. Super gênante is dat. Op dat moment wens je een gat in de grond waardoor je kan verdwijnen. Toch deel ik vandaag wat van die vergissingen, niet om iemand te beledigen, gewoon om mijn gênante wijze lessen mee te delen 😉

Gênante vergissingen waar ik me schuldig aan heb gemaakt:

 • Aan een niet-zwangere vrouw vragen of ze zwanger is. En dat doe ik eigenlijk al vrijwel nooit. Iemand moet wel heel duidelijk over haar buik aan het wrijven zijn, een buikband dragen of continue naar haar buik wijzen wil ik die vraag durven stellen. Je wilt niemand beledigen, een opgeblazen buik is heel erg vervelend, daar wil je iemand niet mee kwetsen. Toch overkwam het mij, in de sportschool. De dame was continue over haar buik aan het wrijven, ging regelmatig aan de kant zitten, ik dacht echt dat ik het kon vragen. Gelukkig kon ze er om lachen, had ze een opgeblazen buik door de friet die ze gegeten had, maar ik schaamde me rot. Ik vraag nooit meer zomaar of iemand zwanger is. Dat kan namelijk erg kwetsend zijn.
 • Is dat je vader? Nog zo’n vreselijk gênante vergissing, ik was aan het bootcampen (ja,een hele lange tijd geleden) en we moesten koppels maken om bepaalde oefeningen in duo uit te voeren. Een dame was met een oudere meneer en ik wist niet of zij een duo zouden vormen, anders had ik haar gevraagd of we samen konden doen. Ik vroeg haar of het haar vader was, bleek het haar man te zijn. Ik schaamde me rot, ik had niet goed opgelet. Wat moet dat voor hun vervelend zijn geweest dat ik dat vroeg. Die vraag zal ik dus nooit meer iemand stellen bij enige twijfel.
 • In een kledingwinkel aan een klant vragen of ze die andere maat nog hebben? Dat je in een kledingwinkel een vraag aan een verkoopster wil stellen, je iemand aanspreekt die ook zonder jas in de winkel loopt (net alsof ze er werkt) en dan vragen of ze ook dit item in een andere maat verkopen. Dat die persoon niet snapt wat je bedoelt en dan pas doorheeft dat ik me vergist had en dacht dat ze er werkte. Andersom heb ik het ook al meegemaakt, dat men aan mij zo’n klantvraag stelde, altijd zo’n awkward momentje.
 • Zijn jullie zussen? Tegen een moeder en dochter die er allebei prachtig en stralend uit zien. Een mooie jonge verzorgde moeder met haar dochter op pad, ze leken zoveel op elkaar dat ik dacht dat het zussen waren. Een groot compliment voor die mooie mama, maar voor de dochter niet altijd leuk.

Bron

Dit soort zelfde vergissingen krijg ik ook regelmatig hoor. Ik heb weleens de vraag gekregen of ik ‘tienermoeder’ ben,  en als mijn moeder met Lana door de stad loopt, krijgt ze weleens de vraag of ze Lana’s moeder is. Dat vind ik dan wel een mooi compliment voor mijn moeder. Vergissingen maken we allemaal wel eens, ze kunnen heel gênant en kwetsend overkomen, maar zo bedoelen mensen dat helemaal niet. Toch vond ik het leuk om dit met jullie te delen en ben ik heel erg benieuwd wat jullie ervaringen hiermee zijn. Durf jij je gênante vergissing(en) te delen bij de comments? Of welke gênante vergissing is wel eens naar jou gemaakt? Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

40 gedachten over “Gênante vergissingen waar ik me schuldig aan heb gemaakt”

 1. Niet echt vergissingen in de zin van dingen die ik heb gezegd, maar wel ontzettende blunders wat betreft bepaalde acties die ik heb meegemaakt/gedaan. Het schaamrood staat me nog op de kaken. Ik schreef er zelfs een artikel over. Mijn vriend heeft wel een keer een ontzettende vergissing gemaakt toen we naar een bruiloft gingen van een bruidspaar waarvan wij alleen de bruid kenden. Toen vroeg hij aan de bruidegom of hij de broer van de bruid was. We konden wel door de grond zakken…..
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Een kinderwagen kopen: wanneer en hoe zoek je een kinderwagen uit?My Profile

 2. Ik vraag tegenwoordig altijd: “Werk jij hier?” want aan de verkeerde persoon in een kledingwinkel wat vragen is mij ook heeeeeeeel vaak overkomen. Oh op het schoolplein een moeder complimenteren met een kind dat niet van haar is. Lang leve de working mom die zelden op het schoolplein staat. Ik weet ook zelden de namen van ouders van klasgenoten van kinderen. Je zou mijn mobiel eens moeten zien…’moeder van…’ ‘ vader van…’
  Josan onlangs geplaatst…Première Deep Ocean Monsters VLOGMy Profile

 3. Hahaha, grappig. De kledingwinkel heb ik ook al eens meegemaakt hoor. Verder tegen iemand zeggen wat een schattig jongetje terwijl het een meisje is. Ben ik tegenwoordig heel voorzichtig mee.
  Ellen onlangs geplaatst…Loonse en Drunense DuinenMy Profile

 4. Ja dat van die kledingwinkel hebben ze aan mij ook al gevraagd: de persoon in kwestie schaamde zich dood maar ik kon er wel om lachen

  Nog niet zo heel lang geleden vroeg ik aan iemand op restaurant de rekening. Bleek hij gewoon hetzelfde kleur hemd aan te hebben als de obers maar dus een klant te zijn. Oops.

 5. Die van de kledingwinkel is herkenbaar haha. Gelukkig maak ik niet (meer) heel vaak van die gênante situaties mee 😛 . Heb wel een aantal keer gehad dat mensen aan mij vroegen of ik zwanger was (toen ik dat niet was 😉 )
  Fenna onlangs geplaatst…Aankondiging | Ik ben zwanger!My Profile

 6. Haha leuk artikel! Hier ook een keer aan iemand gevraagd of ze zwanger was terwijl het dus niet zo was, daarna nooit meer gedaan, schaamde me rot! Ik ben heel slecht in namen dus soms kom ik een vage kennis tegen en dan weet ik gewoon echt haar naam niet. Als ik dan met iemand anders ben kan ik de persoon niet voorstellen, volgens mij denken ze soms echt dat ik aso ben.
  2momzs || Maria onlangs geplaatst…Weekoverzicht Maria || #1My Profile

 7. Aan mij werd regelmatig gevraagd of ik zwanger was en niet eens omdat ik over m’n buik wreef ofzo. Zelf heb ik een jonge moeder en dan denken mensen wel eens dat zij de moeder van Fay is haha maar daar vindt ze erg leuk haha..
  Nicole onlangs geplaatst…Gezonde appeltaart | De wappeltaartMy Profile

 8. Haha, leuk om te lezen! Enkele jaren geleden stond ik in de bloemenwinkel voor Moederdag en was de verkoopster de bloemen voor mijn mama aan het inpakken, toen ze ineens vroeg: “Voor wanneer is het?”. Ik antwoordde: “Euh, voor Moederdag”. En toen keek ze naar mijn buik en zei ze: “Neenee, wanneer verwacht je je kindje.” Oh, wat was ik boos toen! Ik droeg die dag een iets wijder kleedje, maar zo’n opmerking had ik helemaal niet verwacht. Gelukkig kan ik er nu wel om lachen 😀
  Vanessa onlangs geplaatst…PLOG: Naar het bos, gewonnen pakketjes & speculoos ijsMy Profile

 9. Ahhh dat van die winkel dat overkomt, geen idee waarom, mijn vriend heel vaak. Mijn vriend is altijd goed verzorgd dus misschien daarom. Ik moet dan altijd wel lachen, hij zelf ook en diegene die het vraagt wordt vaak helemaal rood.. Ik zwaai wel eens naar iemand die ik niet ken, omdat ik denk dat het iemand anders is haha. Dat van de zwangerschap en oud/jong koppel vraag ik bewust nooit, al brandt het op het puntje van mijn tong.
  Femke onlangs geplaatst…Tuesday Tag Day: It’s weekend tagMy Profile

 10. Ook hier is de kledingwinkel herkenbaar. Ik heb een keer aan de telefoon gevraagd ‘of iemands vader thuis was’ en toen bleek dat ik de vader al aan de lijn had… Mensen moeten ook niet met alleen hun achternaam opnemen….
  Nienke onlangs geplaatst…TAG no wordsMy Profile

 11. Hahaha, grappig! Een paar jaar terug was mijn moeder wat zwaarder, waardoor ze een beetje een bol buikje had. Op school kwam er een klasgenoot blij naar me toe rennen: ‘Meike, wat leuk dat je moeder zwanger is!’ Ik wist echt niet wat ik moest antwoorden haha, en heb het maar nooit tegen mijn moeder gezegd…
  Meike onlangs geplaatst…Twee jaar samen!My Profile

 12. Haha, grappig en herkenbaar! Ik heb ook eens in de sportschool gevraagd aan iemand of ze zwanger was. “Nee, ik sport hier om dit overblijfseltje eraf te krijgen, maar het wil niet echt lukken”.
  Wow, ik voelde me echt rot daarna, haha. Ze gaf daarna trouwens wel aan dat ze t niet erg vond etc.. Maar dan nog!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Open over zwangerschapskilo’sMy Profile

 13. Ik stond een keer in de appie in de rij, en mijn moeder moest nog wat zegeltjes van de spaaractie hebben appte ze me. En ik hoorde de Cassiere half vragen of meneer zegels wou waarop hij nee antwoorde. Waarop ik zei: ” mag ik ze dan hebben?! ” toen stonden ze me toch raar aan te kijken.. Bleek het om de koopzegels te gaan! ?

 14. Haha best wel herkenbaar :d ! Ik durf nooit aan iemand vragen als die zwanger zijn, tenzij ze een knalbuik hebben waar je echt niet omheen kan. Je weet maar nooit dat die persoon gewoon een paar pondjes teveel meezeult. Gouden regel : when in doubt, just shut your mouth :d !

 15. Haha heel herkenbaar en ik heb ze ook al allemaal meegemaakt.

  Dit weekend was ik ‘verdwaald’ in Gent en ik vroeg aan een toevallige passant de weg.

  Bleek die jongen mij te kennen van 2 jaar geleden tijdens mijn studententijd (lees: ik volgde Frans les met hem en we gingen regelmatig samen uit, dus hadden een goed contact) en ik had hem TOTAAL NIET herkend. Zoooo genant.

  Ik heb de situatie proberen te redden door te zeggen dat hij vermagerd was en er supergoed uit zag, maar het kalf was al verdronken 😀

 16. Hahaha, sommige zijn echt super gênant. Mijn moeder heeft wel eens toen ik erbij was aan iemand (een verre kennis) gevraagd of ze zwanger was… Oeps… was ze gewoon nog meer aangekomen, maar had ze echt zo een zwangerschapsbuikje…
  Jessica onlangs geplaatst…Happiness by Jess #2My Profile

 17. Yep yep en yep… Aan bijna al jouw genante opmerkingen heb ik me ook schuldig gemaakt, het ergste is alleen nog dat ik ze allemaal op mijn werk in contact met passagiers heb gemaakt ☺️ En nee, daar kreeg ik niet altijd een “ah heeft niks” reactie op terug. Komt misschien ook omdat ik er na een al genante opmerking nog een schep bovenop doe door dingen soms iets te direct dingen te zeggen als “het komt door uw korte haar” vrouw heel enthousiast met meneer aanspreken. Of “misschien moet je haar dan ook kleden als een meisje” kind waarvan al mijn collega’s ook dachten dat het een jongetje was, maar toch een meisje bleek te zijn.

 18. Ik krijg ook regelmatig de vraag of ik tienermoeder ben/was en laatst vertelde een oudere meneer “ik zeg het maar, mannen zijn horken, maar daar kom je vast wel achter als je verkering krijgt” – ik ben 6 jaar getrouwd ?

 19. Op de dag van carnaval zei ik aan een collega dat ze mooi verkleed was. Wat bleek? Ze was totaal niet verkleed, maar dat waren haar gewone kleren! Zo akward! Ook het vragen of iemand zwanger is, wat niet het geval is, heb ik al meegemaakt. Gênant! Leuk artikel

 20. Whaha, dat in die winkel… Ik heb dus bizar vaak meegemaakt dat mensen mij aanspreken terwijl ik er toch echt niet werk ?? Zelf heb ik wel eens dat ik denk dat ik iemand heel enthousiast groet, maar dan achteraf iemand anders was dan ik dacht haha

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.