Je huis gezellig maken door gezellige schilderijen op te hangen doe je zo!

Home sweet home. Deze mooie quote kennen we allemaal en wie heeft hem niet ergens in huis hangen. Je thuis fijn voelen. Ik denk dat de afgelopen 2 gekke jaren dit besef extra hebben gegeven, hoe belangrijk dit is. Oost west, thuis best ;). En dat begint bij een huis waar je je echt thuis voelt. Dat zit hem natuurlijk ook in de mensen waarmee je bent, de gezelligheid of juist je heel fijn voelen in je eentje, maar met wat interieur aanpassingen en leuke accessoires kun je dit gezellige gevoel extra versterken. In deze blog laat ik je wat tips zien die ik zelf toepas om mijn huis extra gezellig te maken zodat ik nog meer kan genieten van het thuis zijn. Ik ben echt een huismuts dus deze blog is me op het lijf geschreven ;). Lees je gezellig met me mee?

Je huis gezellig maken doe je zo!

Hang schilderijen op die passen bij jullie stijl
Aan de wand mogen mooie schilderijen niet ontbreken. Dit kunnen foto’s zijn die in een schilderij verwerkt zijn of kunst. Je legt zo echt een finishing touch   aan het geheel aan. Een schilderij ophangen is bijvoorbeeld mooi boven de bank, maar ook boven je bed. Wat ik ook mooi vind is een muur in huis hebben met verschillende schilderijen in lijsten van allerlei formaten. Dit geeft het namelijk een heel speels effect. Het handige aan schilderijen en lijsten is ook dat je hier per seizoen of per moment in kan variëren. Om een nieuwe look aan te brengen in een kamer hoef je niet gelijk te gaan verven of verbouwen. Je kunt afhankelijk van de stemming die je voelt of de fase waarin je zit de schilderijen aanpassen. Wij hebben bijvoorbeeld in onze speelhoek ook kinderlijke schilderijen opgehangen, die wel stijlvol zijn en passen bij de zachte uitstraling van ons interieur, maar die wel passen bij de hoek waarin deze schilderijen hangen. Zodra de kinderen groter zijn en deze speelhoek zal worden vervangen voor een studie of huiswerk ruimte, zullen ook de schilderijen hierop worden aangepast. Ik vind het erg leuk dat je hier dan ruimte in hebt om mee te spelen en te variëren.

Zelf vind ik Stas heel fijn. Zij hebben fijne ophangsystemen voor schilderijen en lijsten zodat je deze gemakkelijk kunt ophangen en veranderen. Ik ben zelf echt geen handige Harry dus dan vind ik dit soort systemen echt een uitkomt. Ben jij wel een handige Harrie? 😉

Gebruik kleuren en materialen die jou een gezellig en fijn gevoel geven.
Maak je huis zo comfy mogelijk en voor mij zit hem dat echt in het gebruiken van kleuren die me een relaxed gevoel geven, materialen gebruiken die dat gevoel versterken en accessoires. Qua kleur ga ik graag voor wat rustigere pasteltinten en wij hebben gekozen om dit aan te vullen met wat stoere tinten, industriële materialen en accessoires. Zo past het interieur en de look en feel ook echt bij mij en Yannick. Qua materialen combineer ik graag zijden, wol, satijn en zacht katoen met grovere materialen zoals leer, hout en industrieel metaal. Zo hebben we bijvoorbeeld een lederen bankstel, maar heb ik die aangekleed met kussens van zijden, wol en katoen en ligt er uiteraard ook een heerlijk zacht en fluffy kleed op de bank.

Voeg persoonlijke elementen toe in je interieur
Naast dat je mooie accessoires, meubels en elementen toevoegt, vind ik de persoonlijke touch ook belangrijk. Voeg deze toe door mooie foto’s te plaatsen in bijv. canvas lijsten, fotolijsten en voeg ook je favoriete elementen toe. Ik ben bijvoorbeeld dol op mooie edelstenen en kristallen en die vind je her en der dan ook in ons huis verspreid. Mijn man vindt het mooi om elementen die hem herinneren aan zijn tijd in het leger toe te voegen en zo vind je hier boelen, badges en andere elementen van terug door het huis heen. De kinderen hebben hun touch eraan gegeven middels de speelgoed hoek, maar ook hun zelfgemaakte tekeningen en kunstwerken hangen we op. Zo voelt het interieur meteen als thuiskomen in ons gezin.

Ik ben benieuwd welke tips hiervan jullie in huis toepassen om het thuis echt gezellig te maken? Laat je reactie achter bij de comments.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.