Ik heb een miskraam gehad…. eerlijke vlog

Wat leuk dat je kijkt naar een nieuwe Kellycaresse vlog. Een vlog die ik enorm moeilijk vond om te maken en ik heb lang getwijfeld of ik dit nieuws online wilde delen. Het voelt enorm kwetsbaar en daarom heb ik eerst zelf de tijd genomen om te zien hoe het zou lopen en wat goed zou voelen. Maar ik merkte dat het niet delen ervan een blok aan mijn been werd. Het voelde als het opzetten van schone schijn, terwijl er zo iets heftigs plaatsvind. Het voelde niet meer goed om dit te verbergen. Er is veel taboe op dit onderwerp, maar daarom wil ik het juist wel delen omdat ik weet hoeveel vrouwen hiermee te maken krijgen en dan is het fijn om steun te halen via iemands ervaringen en daarnaast is het goed voor mijn verwerkingsproces om dit te delen. Zelf heb ik veel steun gehaald van filmpjes op Youtube van andere vrouwen die een miskraam hebben gehad. En of het je 1e, 4e of 6e kindje is, het is een intens proces. Na 3 prachtige gezonde zwangerschappen en 3 gezonde meisjes waar ik enorm dankbaar voor ben, hebben we nu een miskraam ervaren. We kwamen er inmiddels alweer 10 weken geleden achter dat ik zwanger was van ons 4e kindje. Hier waren we heel blij mee, al vonden we het wel heel spannend. Na goedkeuring van de arts dat het mocht, is het dan heel bijzonder dat het mag lukken, maar ik voelde al snel een onbestemd gevoel. Bij de 1e echo met 7 weken kwamen we erachter dat het niet goed zat. In deze vlog en volgende vlogs neem ik jullie hierin mee. Om er te zijn voor vrouwen die zich herkennen, om er te zijn voor hen waardoor zwanger worden of zijn ook niet vlekkeloos verloopt, en om mijn eigen proces te verwerken.

Klik hier als je de video niet kunt zien.

Klik hier om je gratis te abonneren op mijn kanaal om geen enkele video te missen. 

Dankjewel voor het kijken! Ik ben benieuwd wat jullie van deze video vonden! Deel je ervaringen, tips en reacties hieronder of op social media.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

4 gedachten over “Ik heb een miskraam gehad…. eerlijke vlog”

 1. Lieve Kelly,

  Heel veel sterkte en kracht gewenst. Ik kijk je vlogs sinds een aantal maanden en reageer eigenlijk nooit. Maar wil je nu toch laten weten dat ik het heel dapper van je vindt dat je dit deelt om een taboe te doorbreken. Zelf heb ik vorige maand met 8 weken ook een miskraam gehad, na 2 gezonde zwangerschappen en bevallingen. In mijn omgeving ken ik niet veel vrouwen die dit ook hebben meegemaakt. Omdat het weinig gebeurd, of omdat er niet over gesproken wordt? Dat laatste, want ongeveer 1 op de 8 vrouwen overkomt dit. Daarom is het zo dapper en krachtig van je dat je jouw bereik gebruikt om hierover te spreken. Nogmaals veel sterkte gewenst 💖

 2. Lieve Kelly, wat goed dat je deze video deelt! Taboe op het krijgen van een miskraam is er wel, maar hoeft er helemaal niet te zijn. Ik volg je al een aantal jaar en reageer eigenlijk nooit. Nu wil ik dat toch even doen. Zelf heb ik 3 weken geleden ook een miskraam gehad met 11 weken zwangerschap, na twee jaar wachten op een kindje. Ik weet hoe je je voelt en al jou gevoelens herken ik zo! Ik wil je heel veel sterkte wensen, en hopelijk kan je het een plekje geven! Groetjes! 😘

 3. Heel veel sterkte met het verwerken Kelly.
  Ik heb het zelf nooit meegemaakt maar kan me voorstellen hoe pijnlijk dit moet zijn.
  Ik heb 4 kinderen 3 dochters en 1 zoontje.
  En ik wil wel even zegen niet lullig bedoeld hoor maar je zegt dat je het gevoel hebt dat je al 3 gezonde kindjes hebt en dat je het gevoel had dat dit dan zou misgaan. Dat is iets wat je oproept met je gedachten heel veel mensen beseffen niet dat alle angst gedachten en negatieve gedachte allemaal slechte energie is en wat je aandacht geeft groeit. Persoonlijk heb ik nooit zulke gedachte gehad het lijkt misschien tegenwoordig alsof een miskraam heel normaal is. Maar een miskraam komt nog altijd minder voor dan een gezonde zwangerschap. Het juist niet zo dat je er vanuit moet gaan dat íets wel zal mis gaan dat is onzin zo stuur je het met je negatieve gedachte alleen maar die richting op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.