5 Redenen om juist nu al wel je campingvakantie te boeken

Ben jij ook zo toe aan de zomervakantie en aan het smachten om aan een zwembad te liggen terwijl je kindjes heerlijk aan het spelen zijn? Wij hebben onze zomervakantie al geboekt. Waarheen kun je in deze blog lezen. We zijn zoals elk jaar ook deze zomer weer gegaan voor een campingvakantie. Maar deze zomer is natuurlijk wel een beetje anders. Vorig jaar was dat al zo, maar velen autovakanties die al geboekt waren konden uiteindelijk doorgaan en op een gegeven moment was ook alles op groen. Dit jaar is het wat spannender. Waar je normaal rond januari je zomervakantie al boekt, is iedereen nu afwachtend. Dat waren wij ook. Toch ga ik je 5 redenen geven waarom het juist slim is om nu te boeken (voor de enorme piek in boekingen eraan komt!)

5 Redenen om juist nu je campingvakantie te boeken

  • Check waar je boekt: Op dit moment heerst er nog onzekerheid over de mogelijkheden om te mogen reizen. Hierdoor zijn mensen heel afwachtend en wachten ze tot er een 100% GO is voor jouw gewenste reis. Dit kan een hele tijd duren en zodra het wel zover is gaat iedereen massaal boeken. De kans is enorm groot dat er dan geen beschikbaarheid is op de reis die jij wenst en dan heb je gewacht voor niets. Zoek goed uit waar je boekt en wat de annuleringsvoorwaarden zijn rondom de Covid maatregelen en boek op tijd om niet mis te grijpen. Wij hebben gekozen om onze vakantie te boeken bij een organisatie die goede voorwaarden hanteert wanneer de maatregelen toch tegenvallen. We hebben geboekt bij Vacanceselect die extra flexibele voorwaarden hanteren. Hierdoor krijg je tot 14 dagen voor aanvang van je vakantie de mogelijkheid kosteloos te wijzingen, ongeacht de reden van je aanvraag. Ook garanderen ze hiermee tot de dag van aankomst een terugbetaling van de reissom binnen twee weken als je je verblijf moet annuleren omdat je volgens de overheid niet naar je vakantiebestemming kan reizen. Met deze annuleringsverzekering heb je meteen ook Covid-dekking die je verblijf beschermt tegen onvoorziene persoonlijke gebeurtenissen van alle reizigers, of ze nu verband houden met Covid of niet. Op die manier kun je onbezorgd je vakantie boeken.
  • Je reist met eigen vervoer:  Gezien de maatregelen zijn we wat beperkter qua mogelijkheden. Niet alle vliegreizen zijn mogelijk en de onzekerheid van uiteindelijk niet kunnen gaan is heel vervelend. Een campingvakantie in Europa doe je met eigen vervoer. Hierdoor ben je een stuk vrijer in het maken van je keuzes. Ook reis je enkel met je eigen huishouden wat momenteel ook wordt aangemoedigd waardoor er meer kans is dat deze reizen door mogen gaan. Je bent flexibel in je reistijden en kunt in eigen tempo de reis maken. Indien je een PCR-test moet afnemen en je wacht nog op de uitslag daarvan, dan kun je zelf hier je vertrektijd op aanpassen.
  • Accommodaties met eigen keuken en sanitair: Wanneer je kiest voor een luxe campingvakantie in bijvoorbeeld een stacaravan, dan heb je een eigen keuken en sanitair. Je bent dan niet afhankelijk van geopende horeca of van sanitair gebouwen die gesloten kunnen zijn. Hierdoor ben je op vakantie net zo individueel als thuis wat de mogelijkheden groter maken ongeacht de geldende maatregelen. Ook heb je voldoende ruimte in en rondom je accommodatie om vrij te bewegen en met je eigen gezin te doen wat je graag wilt doen en je kunt voldoende afstand bewaren van anderen.
  • Midden in de natuur: Wat is er nu gezonder en fijner dan midden in de natuur te vertoeven. De natuur is enorm goed voor je immuunsysteem en gezondheid en staat erom bekend te zorgen voor gelukshormonen en positieve energie. Hoe heerlijk is het om je vakantie midden in de natuur door te brengen. Ook kinderen spelen het liefst heerlijk buiten met andere kindjes wat op de camping ideaal kan.
  • Duidelijke regelgeving op de campings: De campings hanteren duidelijke regelgeving en de organisatie waarmee je geboekt hebt zal je hier goed over kunnen informeren zodat iedereen weet waar die aan toe is en je verder kan doen waar je voor gekomen bent: Genieten van je welverdiende vakantie.

Voel jij de vakantiekriebels ook steeds meer opborrelen? Ik wel hoor, wij gaan aftellen. Een hele geruststelling dat de vakantie geboekt is en dat we ons niet hoeven druk maken indien de maatregelen toch zouden veranderen. Heb jij je vakantie al geboekt? Ik ben benieuwd naar jullie zomervakantie plannen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Vacanceselect.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.