Iets met boeken lezen… en concentratiegebrek sinds ik moeder ben

Ik was vroeger echt zo’n boekenwurm. Ik las zoveel boeken, in de bibliotheek haalde ik veel boeken en ik denk dat ik zeker wel een boek per week las. Ik vind het heerlijk! In de zwangerschap van Lana las ik ook veel, zeker toen ik thuis zat, verslond ik veel boeken. Ik keek er al helemaal naar uit dat na mijn uitgerekende datum het nieuwe boek uit kwam van een reeks die ik volgde. Tot ik moeder werd, boeken lezen, ik kan het niet meer. Raar hè!

Ik vond en vind lezen heerlijk. Even helemaal weggezonken worden in een verhaal wat je leest waarbij je met je eigen fantasie het uiterlijk van alles uit het verhaal kunt verzinnen. Alle boeken van Saskia Noort, Heleen van Rooijen, Esther Verhoef of Rene Appel las ik graag. Natuurlijk las ik ook ‘Vijftig tinten grijs’ de boekenhype! Tot ik dus moeder werd, ik kan de concentratie er niet meer voor opbrengen. Ik heb een e-reader (die ergens ligt te verstoffen) en ik lees papieren boeken, beiden vind ik fijn lezen dus daar ligt het niet aan.

De boekenreeks van Marique Maas vind ik prachtig! Ik heb deel 3 liggen en ik hoop hier in de vakantie aan toe te komen! Kennen jullie deze boeken?

En ik ga nu niet klagen dat ik er geen tijd voor heb hoor, want ik kan wel urenlang soms op social media of bijvoorbeeld Pinterest rondstruinen, maar voor een boek verlies ik de concentratie na een paar bladzijden. Behalve als ik op vakantie ben en Yannick even met Lana bezig is, dan lukt het me wel. En thuis kan ik die knop niet omdraaien en daar baal ik best van. Ik heb regelmatig nog leuke boeken gekocht die dan halverwege in de kast belanden omdat ik er niet doorheen kom. Ik heb een vriendin (hoi, je leest dit ;)) die op haar e-reader wekelijks wel 1 of 2 boeken kan lezen, ik kan daar alleen maar jaloers op worden.

Binnenkort gaan we op vakantie, dan ga ik mijn poging tot boeken lezen weer oppakken en heel hard hopen dat ik die liefde voor lezen weer mee terug neem naar huis. Dat zou zo heerlijk zijn! Zijn jullie dol op het lezen van boeken? Iemand tips om me beter op boeken te kunnen concentreren? En hoe doen andere moeders dit? Ik ben benieuwd of anderen dit probleem herkennen. Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

30 gedachten over “Iets met boeken lezen… en concentratiegebrek sinds ik moeder ben”

 1. Nou, ik herken het wel. Volgens mij heb jij juist heel veel te doen als Lana op bed ligt en daardoor te weinig rust aan je hoofd om even een boek te pakken. Komt wel weer. Op vakantie een boek en tussendoor soms een tijdschrift. En over een paar jaar weer de rust voor stapels boeken.

 2. Heel fijn een boek lezen al doe ik het helaas ook veels te weinig sinds ik moeder ben! Ik zou in elk geval een rustig moment uitkiezen als Lana slaapt en lekker op de bank gaan zitten met een grote kop thee!
  Kelly – Pluiskonijn.nl onlangs geplaatst…Crowd birthingMy Profile

 3. Ik herken het deel dat ik veel minder lees dan voorheen, maar ik moet zeggen dat het een beetje is begonnen toen ik ging studeren. Ik kreeg het toen zo ontzettend druk, dat ik alleen maar studieboeken las en ieder moment daar mijn tijd aan moest besteden. Helaas is de drukte niet afgenomen door het moederschap, haha, maar als ik er wat tijd voor heb, pak ik wel graag een boek. Maar wel veel minder dan voorheen dus ;).
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Mega review MUA make-up + festival make-uplookMy Profile

 4. Ik heb van dit ‘probleem’ ook last terwijl ik niet eens moeder ben. Ik kan soms heel goed boeken lezen, maar dan moeten er echt geen andere dingen te doen zijn zoals dringend leren voor mij werk, bloggen, huis poetsen..ga.zo.maar.door. In november op vakantie en dan lukt het mij altijd super goed om veel boeken te verslinden., nu al zin in!
  Femke onlangs geplaatst…My Weekly Pinterest Pins: Natuur(rampen)My Profile

 5. Ik kan mij ook niet goed concentreren als ik een boek lees. Het moet wel echt een super pakkend boek zijn wil ik verder dan 2 bladzijden komen. Ik vind het ook echt jammer. En zou willen dat ik die rust wel had.

 6. Ik houd ook van boeken lezen ik moet zeggen dat ik ook wel mijn momentjes heb hoor. De ene week kan ik zo een half boek uitlezen en de week daarna hooguit 1 hoofdstuk. Er zijn tijden dat ik over een boek wel 2 maanden doe. Ook zijn er tijden dat ik ze om de haverklap uitlees op een vakantie kan ik zo gerust 5 tot 6 boeken uitlezen. Ik heb nog geen kinderen maar je moet proberen er tijd voor te maken. Ik snap dat dat als moeder zijnde lastig is. Voorheen deed ik altijd in bed nog op me telefoon voor het slapen gaan sociaal media checken enzovoort tegenwoordig lees ik. Soms in een tijdschrift soms in een boek maar me telefoon gaat uit het is ook beter voor je want dat blauwe scherm is slecht. Fijne zondag ik ga zo werken liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…News update!My Profile

 7. Hier las ik vroeger ook alles wat los en vast zat, nu heb ik er niet meer het geduld voor. Nadat ik mijn studieboeken aan de kant leg, ben ik uitgelezen, ja bloggen gaat prima maar hele verhalen, ik trek het niet meer. Vakantie is bij mij hele dagen kleuterlief vermaken dus ook geen rust om te lezen dan. Ach ik heb me er maar bij neergelegd dat ik zolang in studeer niet toekom aan gewone leesboeken.
  Barbara onlangs geplaatst…Verhuisklussen update #3 – een CSI kamer zonder moordMy Profile

 8. Ik heb in de vakantie heerlijk kunnen lezen. Nu school weer voor de deur staat weet ik dat ik er geen tijd meer voor heb en daar baal ik enorm van. Gelukkig wel muren van glas 3 op tijd uit kunnen lezen (oke maar twee dagen over gedaan)
  angelique onlangs geplaatst…Diary | Onze zomervakantie 2015My Profile

 9. Heel herkenbaar. Ik denk dat de totale rust en het even zitten er gewoon even niet in tijdens de eerste jaren moeder zijn. Tenminste zo ervaar ik.

  Nu mijn dochter 7 en zoon 3 is kom langzaam aan weer aan dit soort momenten toe. Lees: neem ik er weer de tijd voor.

 10. Gemiddeld lees ik minstens twee boeken per week. Maar er zijn ook wel periodes geweest dat het iets minder was. Toch las ik ook wel toen mijn kinderen klein waren. Nu lees ik het meeste als ik in bed lig, misschien scheelt dat wel.
  Godelieve onlangs geplaatst…Liebster AwardMy Profile

 11. Ik heb sinds kort mezelf de verplichting gegeven om even te lezen voor het slapen. Al is het maar een half uurtje. Anders kwam ik er ook niet aan toe terwijl mijn kast uitpuilt van de boeken.
  Tamara onlangs geplaatst…Brief voor mijn dochterMy Profile

 12. Herkenbaar hoor, hoewel ik geen moeder ben, haha! Bij mij is het niet per se de concentratie, maar gewoon de moed om eraan te beginnen… Op vakantie lees ik ook heel graag, maar eens ik thuis ben kijk ik sneller een serie op zit ik op het internet rond te surfen… Jammer eigenlijk, want eens ik in een goed boek bezig ben vind ik het heel leuk! Alleen thuis niet, haha!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Blogspiratie TAGMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.