Iets met boeken lezen… en concentratiegebrek sinds ik moeder ben

Ik was vroeger echt zo’n boekenwurm. Ik las zoveel boeken, in de bibliotheek haalde ik veel boeken en ik denk dat ik zeker wel een boek per week las. Ik vind het heerlijk! In de zwangerschap van Lana las ik ook veel, zeker toen ik thuis zat, verslond ik veel boeken. Ik keek er al helemaal naar uit dat na mijn uitgerekende datum het nieuwe boek uit kwam van een reeks die ik volgde. Tot ik moeder werd, boeken lezen, ik kan het niet meer. Raar hè!

Ik vond en vind lezen heerlijk. Even helemaal weggezonken worden in een verhaal wat je leest waarbij je met je eigen fantasie het uiterlijk van alles uit het verhaal kunt verzinnen. Alle boeken van Saskia Noort, Heleen van Rooijen, Esther Verhoef of Rene Appel las ik graag. Natuurlijk las ik ook ‘Vijftig tinten grijs’ de boekenhype! Tot ik dus moeder werd, ik kan de concentratie er niet meer voor opbrengen. Ik heb een e-reader (die ergens ligt te verstoffen) en ik lees papieren boeken, beiden vind ik fijn lezen dus daar ligt het niet aan.

De boekenreeks van Marique Maas vind ik prachtig! Ik heb deel 3 liggen en ik hoop hier in de vakantie aan toe te komen! Kennen jullie deze boeken?

En ik ga nu niet klagen dat ik er geen tijd voor heb hoor, want ik kan wel urenlang soms op social media of bijvoorbeeld Pinterest rondstruinen, maar voor een boek verlies ik de concentratie na een paar bladzijden. Behalve als ik op vakantie ben en Yannick even met Lana bezig is, dan lukt het me wel. En thuis kan ik die knop niet omdraaien en daar baal ik best van. Ik heb regelmatig nog leuke boeken gekocht die dan halverwege in de kast belanden omdat ik er niet doorheen kom. Ik heb een vriendin (hoi, je leest dit ;)) die op haar e-reader wekelijks wel 1 of 2 boeken kan lezen, ik kan daar alleen maar jaloers op worden.

Binnenkort gaan we op vakantie, dan ga ik mijn poging tot boeken lezen weer oppakken en heel hard hopen dat ik die liefde voor lezen weer mee terug neem naar huis. Dat zou zo heerlijk zijn! Zijn jullie dol op het lezen van boeken? Iemand tips om me beter op boeken te kunnen concentreren? En hoe doen andere moeders dit? Ik ben benieuwd of anderen dit probleem herkennen. Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

30 reacties

 • Mamablogger
  23 augustus 2015

  Ik lees vooral boeken als Milan op bed ligt en dat gaat juist prima. Heerlijk om even helemaal in een andere wereld te zitten! Het helpt mij juist ontspannen. Afgelopen week zelfs ‘lieve Mama’ van Esther Verhoef in een dag uitgelezen. Maar die was dan ook heel spannend 😉
  Mamablogger onlangs geplaatst…Kidsfashion voor het najaar| Back to the 90’s!My Profile

 • Petra
  23 augustus 2015

  Nou, ik herken het wel. Volgens mij heb jij juist heel veel te doen als Lana op bed ligt en daardoor te weinig rust aan je hoofd om even een boek te pakken. Komt wel weer. Op vakantie een boek en tussendoor soms een tijdschrift. En over een paar jaar weer de rust voor stapels boeken.

 • Nicole
  23 augustus 2015

  Het lukt mij soms.. maar juist niet echt op vakantie.. Tenminste, ben nu weekendje weg en heb boek bij maar lukt me niet te concentreren.. Is ook een te heavy boek voor vakantie denk ik haha!
  Nicole onlangs geplaatst…Eigenwijsjes weekoverzicht: dieren en sterrenMy Profile

 • Kelly - Pluiskonijn.nl
  23 augustus 2015

  Heel fijn een boek lezen al doe ik het helaas ook veels te weinig sinds ik moeder ben! Ik zou in elk geval een rustig moment uitkiezen als Lana slaapt en lekker op de bank gaan zitten met een grote kop thee!
  Kelly – Pluiskonijn.nl onlangs geplaatst…Crowd birthingMy Profile

 • Liset - Beautydagboek
  23 augustus 2015

  Ik herken het deel dat ik veel minder lees dan voorheen, maar ik moet zeggen dat het een beetje is begonnen toen ik ging studeren. Ik kreeg het toen zo ontzettend druk, dat ik alleen maar studieboeken las en ieder moment daar mijn tijd aan moest besteden. Helaas is de drukte niet afgenomen door het moederschap, haha, maar als ik er wat tijd voor heb, pak ik wel graag een boek. Maar wel veel minder dan voorheen dus ;).
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Mega review MUA make-up + festival make-uplookMy Profile

 • Kelly
  23 augustus 2015

  Ik vind boeken lezen ook heerlijk, vooral savonds voor het slapem gaan!
  Kelly onlangs geplaatst…Picturevlog: Ouwehands Dierenpark RhenenMy Profile

 • Patricia Schmitz-Heres
  23 augustus 2015

  Herkenbaar hoor! Ik lees ook graag maar kom er niet echt meer aan toe helaas.
  Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…Overdenking | Leven met aandachtMy Profile

 • Femke
  23 augustus 2015

  Ik heb van dit ‘probleem’ ook last terwijl ik niet eens moeder ben. Ik kan soms heel goed boeken lezen, maar dan moeten er echt geen andere dingen te doen zijn zoals dringend leren voor mij werk, bloggen, huis poetsen..ga.zo.maar.door. In november op vakantie en dan lukt het mij altijd super goed om veel boeken te verslinden., nu al zin in!
  Femke onlangs geplaatst…My Weekly Pinterest Pins: Natuur(rampen)My Profile

 • Dita
  23 augustus 2015

  Zo fijn om boeken te lezen. Ik ben er dol op! Die van Marike Maas zijn inderaad super. Ik lees ook veel tijdschriften.
  Dita onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate #1 week 1 t/m 8My Profile

 • Simone
  23 augustus 2015

  Ik kan mij ook niet goed concentreren als ik een boek lees. Het moet wel echt een super pakkend boek zijn wil ik verder dan 2 bladzijden komen. Ik vind het ook echt jammer. En zou willen dat ik die rust wel had.

 • Lisanne
  23 augustus 2015

  Ik houd ook van boeken lezen ik moet zeggen dat ik ook wel mijn momentjes heb hoor. De ene week kan ik zo een half boek uitlezen en de week daarna hooguit 1 hoofdstuk. Er zijn tijden dat ik over een boek wel 2 maanden doe. Ook zijn er tijden dat ik ze om de haverklap uitlees op een vakantie kan ik zo gerust 5 tot 6 boeken uitlezen. Ik heb nog geen kinderen maar je moet proberen er tijd voor te maken. Ik snap dat dat als moeder zijnde lastig is. Voorheen deed ik altijd in bed nog op me telefoon voor het slapen gaan sociaal media checken enzovoort tegenwoordig lees ik. Soms in een tijdschrift soms in een boek maar me telefoon gaat uit het is ook beter voor je want dat blauwe scherm is slecht. Fijne zondag ik ga zo werken liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…News update!My Profile

 • Saskia
  23 augustus 2015

  Ooh heel herkenbaar en ik vind het zo jammer! Hopelijk komt dat nog goed 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Depressie en perfectionismeMy Profile

 • Tamara
  23 augustus 2015

  Heel herkenbaar! Ik heb dan vaak dat ik denk, ohhhh nu ga ik even zitten lezen, maar dat ik dan weer vanalles bedenk wat ik eigenlijk eerst moet doen.. Ach, heb ik een leuk stapeltje boeken voor als ze ooit het huis uit gaan!
  Tamara onlangs geplaatst…Wat sleep ik mee in mijn luiertas?My Profile

 • malou
  23 augustus 2015

  Ik lees sowieso echt bijna nooit haha, alleen op vakantie.
  malou onlangs geplaatst…ZO’N DAG WAAROP ALLES TEGENZITMy Profile

 • Elisabeth
  23 augustus 2015

  Ik snap zo goed wat je bedoelt! Hier is t tzelfde verhaal, ik heel erg van lezen, maar nu heb ik r de concentratie.niet meer voor…
  Elisabeth onlangs geplaatst…Zou jij deze kunstwerkjes van je kind delen?My Profile

 • Barbara
  23 augustus 2015

  Hier las ik vroeger ook alles wat los en vast zat, nu heb ik er niet meer het geduld voor. Nadat ik mijn studieboeken aan de kant leg, ben ik uitgelezen, ja bloggen gaat prima maar hele verhalen, ik trek het niet meer. Vakantie is bij mij hele dagen kleuterlief vermaken dus ook geen rust om te lezen dan. Ach ik heb me er maar bij neergelegd dat ik zolang in studeer niet toekom aan gewone leesboeken.
  Barbara onlangs geplaatst…Verhuisklussen update #3 – een CSI kamer zonder moordMy Profile

 • angelique
  23 augustus 2015

  Ik heb in de vakantie heerlijk kunnen lezen. Nu school weer voor de deur staat weet ik dat ik er geen tijd meer voor heb en daar baal ik enorm van. Gelukkig wel muren van glas 3 op tijd uit kunnen lezen (oke maar twee dagen over gedaan)
  angelique onlangs geplaatst…Diary | Onze zomervakantie 2015My Profile

 • Kim
  23 augustus 2015

  Ik vind het ook enorm lastig om alles naast mij neer te leggen en met een boek op de bank te kruipen.
  Kim onlangs geplaatst…Mijn plannen voor deze zomer.My Profile

 • Celine
  23 augustus 2015

  Ik ben dol op boeken lezen! Ik verwacht nu mijn eerste kindje dus ik ben benieuwd of het bij mij daarna ook niet meer lukt!

  Liefs, Celine
  Celine onlangs geplaatst…CELEB: Kendall Jenner gaat voor blondMy Profile

 • Nesrin
  23 augustus 2015

  Heel herkenbaar. Ik denk dat de totale rust en het even zitten er gewoon even niet in tijdens de eerste jaren moeder zijn. Tenminste zo ervaar ik.

  Nu mijn dochter 7 en zoon 3 is kom langzaam aan weer aan dit soort momenten toe. Lees: neem ik er weer de tijd voor.

 • Lifesabout
  23 augustus 2015

  Ik vond het lezen van boeken altijd heerlijk. Maar gun mij er al heel lang geen tijd voor. De dagen zijn druk en gevuld en ik mis de rust in mijn hoofd…en dus de concentratie 😉
  Lifesabout onlangs geplaatst…Pasta met gegrilde zalm en avocado.My Profile

 • Gabriëlle
  23 augustus 2015

  Ik heb dat boek ook thuis liggen, helaas nog niets van gekomen om hem te lezen, ik ben niet verder gekomen dan de tweede bladzijde.

 • Fenna
  23 augustus 2015

  Toen ik nog bij mijn ouders woonde las ik veel boeken, nu ik een eigen huis heb komt het er eigenlijk niet meer van haha.
  Fenna onlangs geplaatst…Mijn bruidsaccessoiresMy Profile

 • Nesrin
  23 augustus 2015

  Ook hier hetzelfde ‘probleem’. Ik denk dat we hier als net-moeder allemaal inzitten en er geen tijd voor vrij maken.

  Over een paar jaar komt het vast goed 😉
  Nesrin onlangs geplaatst…Vlog | Dagje Turkije & dochter als cameravrouwMy Profile

 • Godelieve
  23 augustus 2015

  Gemiddeld lees ik minstens twee boeken per week. Maar er zijn ook wel periodes geweest dat het iets minder was. Toch las ik ook wel toen mijn kinderen klein waren. Nu lees ik het meeste als ik in bed lig, misschien scheelt dat wel.
  Godelieve onlangs geplaatst…Liebster AwardMy Profile

 • Tamara
  23 augustus 2015

  Ik heb sinds kort mezelf de verplichting gegeven om even te lezen voor het slapen. Al is het maar een half uurtje. Anders kwam ik er ook niet aan toe terwijl mijn kast uitpuilt van de boeken.
  Tamara onlangs geplaatst…Brief voor mijn dochterMy Profile

 • Channah
  23 augustus 2015

  Ik heb eigenlijk nooit tijd om te lezen, maar als ik lees, dan doe ik dat op mijn ipad of telefoon. Het laatste boek dat ik gelezen heb was Grey, die las ik ook in een ruk uit!
  Channah onlangs geplaatst…Recept: Turks broodje kipMy Profile

 • Wendy
  23 augustus 2015

  Jep… ik heb het ook! En mijn schrijfcursus ligt ook op z’n gat haha, zo jammer! Maar ja, ALS ik dan tijd heb ga ik liever sporten of bloggen 😉
  Wendy onlangs geplaatst…Dat gedoe met je baby’s eerste verjaardag…My Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  23 augustus 2015

  Herkenbaar hoor, hoewel ik geen moeder ben, haha! Bij mij is het niet per se de concentratie, maar gewoon de moed om eraan te beginnen… Op vakantie lees ik ook heel graag, maar eens ik thuis ben kijk ik sneller een serie op zit ik op het internet rond te surfen… Jammer eigenlijk, want eens ik in een goed boek bezig ben vind ik het heel leuk! Alleen thuis niet, haha!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Blogspiratie TAGMy Profile

 • beautifulday4makeup
  24 augustus 2015

  Ik had dat probleem na mij studies ook. Gelukkig ben ik weer helemaal into lezen! 🙂
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Bosnimpf – Inglot Gelliner in 85 GroenMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.