Eetdagboek: Cravings en Rode Linzen Curry koken

1
Ik heb weer eens een eetdagboekje gefilmd van een dag uit mijn leven. Nu ik zwanger ben eet ik heel anders, heb ik meer behoefte aan allerlei snacks maar ik probeer wel mijn porties groente en fruit in te nemen. Ik laat je zien wat ik maak als gezond ontbijtje, waar we heerlijk gingen lunchen, een hartige snack tussendoor (oeps) en ik laat je in video vorm het recept zien van een heerlijke rode linzen curry die je zeker zelf eens moet maken, zo lekker! Kijk je mee?


Klik hier als je de video niet kunt zien
Hier kun je je gratis abonneren op mijn Youtube kanaal, dankjewel!

In de video maak ik het recept voor een makkelijke Rode Linzen Curry klaar.

Voor deze Rode Linzen Curry heb je de volgende ingrediënten nodig (3-4 personen)
– Rijst (voldoende voor 3-4 personen).
– 2 flespompoenen in blokjes gesenden
–  2-3 rode uitjes, 1-3 teentje(s) knoflook
– 300 gram kipfilet (blokjes) / of kippendijfilet
– 250 gram rode spitlinzen (gedroogde)
– 1 blikje kokosmelk
– 2 eetlepels kerriepoeder
– 1 eetlepel komijnpoeder
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1-2 bouillonblokjes
– 200 ml water
– Zout/peper/olijfolie

In de video zie je mijn How to Rode linzen curry. Rijst koken in de magnetron, doe je zo. Deze Rode Linzen Curry is enorm lekker, bevat veel groente en is ook goed te doen voor veel kinderen. Een makkelijke en snelle kidsproof maaltijd dus.

Ik ben benieuwd wat jullie zoal op een dag eten, wat is jullie favoriete ontbijt? Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

16 gedachten over “Eetdagboek: Cravings en Rode Linzen Curry koken”

  1. Tijdens mijn zwangerschap at ik veel loempia’s, drop, salmiak en vette hap. Kon er niet van afblijven haha.. kilootjes mochten er wel bij aangezien ik de eerste drie maanden door veel spugen zo’n 8 kilo was afgevallen..
    Dit receptje lijkt me ook wel lekker ga het snel eens uitproberen!
    Sylvia onlangs geplaatst…Spam je blog!My Profile

  2. Linzen! Heerlijk! Wist je dat vrouwen vroeger in Marokko (waaronder mijn moeder) via o.a. linzen en biefstuk aan hun nodige ijzer voor de zwangerschap kwamen? Vitamine DHA en al die andere omega’s haalden ze uit sardines. Foliumzuur slikken kenden ze daar niet. Ze haalden alles uit voeding!
    Essma onlangs geplaatst…Voordelen van de gymbal voor baby!My Profile

  3. Ik ben gek op ontbijten, daar kan ik gelijk al naar verlangen als ik opsta haha.
    Ik eet 2 spelt crackers met kaas of chocopasta, of een granen pap, het zijn echt periodes waar ik zin aan heb. Alles vind ik lekker, als het s’ochtends maar geen kwark of yoghurt is blehh koude zooi.

  4. Smullen allemaal zeg. Hoe gaat dat eigenlijk met je diabetes. Moet je extra vaak je bsw meten of voel je het aan?
    Lekker paaseitjes om over je hypo heen te komen.
    Mijn favo ontbijt is heet standaard brood met kaas en duopenotti en natuurlijk een engels theetje.
    Rachel onlangs geplaatst…Borstvoeding. Ik geef het opMy Profile

  5. Ik krijg spontaan honger van deze video 😉 vooral die rode linzen curry ziet er erg lekker uit!! Ben je dan snel opgeknapt van zo’n hyppo? Lijkt me toch niet gemakkelijk om zo op je eten te hoeven letten, maar jij doet dat super Kelly!!
    Anneleen onlangs geplaatst…Uit mijn winterslaapMy Profile

  6. Receptje vandaag uitgeprobeerd.
    Klopt het dat de curry redelijk `mild` blijft?
    Ik heb ipv kip, vegetarische kip gebruikt. Misschien maakt dit de curry wat `milder` (denk dat kip wat sterkere smaak heeft).

    Bij mij werd de curry erg romig, door de kokosmelk, deze heb ik laten meekoken.

  7. Knap hoe je met je diabetes omgaat.

    Die curry lijkt mij wel lekker. Voor de pit zou ikzelf een eetlepel Pataks curry in doen, maar dat waarderen je kindjes vast niet zo.

    De eetdagboekjes zijn leuk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.