kind leren fietsen

kind leren fietsen

Men zegt altijd: ‘Het is zo makkelijk als leren fietsen, als je het eenmaal kunt, verleer je het nooit’. Maar zo makkelijk is leren fietsen niet. Het vergt een goede motoriek om die handeling onder de knie te krijgen. Het ene kind is hier eerder aan toe dan het andere kind. Wanneer was jouw kindje toe aan zelf fietsen (met zijwieltjes?). Bij Lana merkten we dat ze het best ingewikkeld vond. Je moet bij fietsen zowel opletten dat je de trappers helemaal door trapt, maar je moet ook sturen en vooruit kijken, wat allerlei verschillende handelingen tegelijkertijd zijn. Ik denk dat ik onderschat had hoe ingewikkeld leren fietsen kan zijn. Dat merkten we al met de driewieler toen ze 2 jaar was, daarbij kreeg ze het rondtrappen van de trappers niet onder de knie. We lieten dit los en duwden de driewieler met de duwstang aan.

Tot Lana een ‘echte’ fiets met zijwieltjes cadeau kreeg op haar derde verjaardag. Na een aantal keer oefenen merkten we dat ze het niet echt onder de knie kreeg. Het werd winter, dus lieten we het voor wat het was. Een paar weken geleden wilde ze zelf heel graag fietsen. Ik zette haar op haar fiets, ze is inmiddels groot genoeg om goed bij de trappers te kunnen, maar het rondtrappen van de trappers lukte maar niet. Hoe gaan we haar leren fietsen? Ik probeerde hangend boven haar met mijn handen op de trappers, mee te trappen om uit te leggen wat het ronddraaien van de trappers zou doen. Dit wilde niet baten. Hoe vaak ik het ook voor deed. Ik besloot mijn vader en Yannick om hulp te vragen. Soms werkt het beter als een manspersoon ondersteunt en motiveert. Na een aantal dagen achter elkaar oefenen, kreeg ze het onder de knie.  Ze was zo trots als een pauw toen ze uiteindelijk zelf kon fietsen!

Dan komt het sturen van de fiets nog, want met trappen alleen kom je er niet. Na een aantal keer botsen, omvallen en weer opstaan ging ook dat steeds beter. Lana vond het geweldig! Wat was ze trots, en wij ook. Ze vond het af en toe nog wel spannend, maar dat is niet gek natuurlijk.

IMG_3532

Wat is er nu leuker dan alleen fietsen, als je kan fietsen met een maatje! We ontvingen de BABY born Sister, het grote zusje van BABY born, deze pop heeft mooie lange haren en is wat verder in de ontwikkeling dan de BABY born Interactive pop. Daarbij kregen we de fiets voor de pop en het fietsstoeltje voor op de fiets van Lana, deze komen uit de nieuwe  BABY born Play & Fun lijn. Lana kan zo kiezen om de pop in het fietsstoeltje op haar fiets mee te nemen, of om de pop te laten fietsen op het poppenfietsje. Wanneer je kindje meer moeite heeft met het onder de knie krijgen van fietsen dan is dit een educatieve manier om het voor te doen. Tijdens mijn werk als Pedagogisch Medewerker in het ziekenhuis, gebruikten wij vaak poppen als spelmateriaal om zo laagdrempelig kinderen iets te leren. Een pop kan een voorbeeldfiguur zijn om te laten zien dat iets niet zo eng is als het misschien lijkt. Heeft je kindje wat moeite met leren fietsen, of is je kindje zo dol op fietsen dat het er meer mee wil doen, dan is het voor de poppenmoedertjes en poppenvaders onder onze kinderen een hele leuke aanvulling. Lana vindt het in ieder geval geweldig!

Facetune-4

Lana’s fiets met het poppenstoeltje van BABY born.IMG_3534IMG_3539

Winactie : Play en Fun collectie BABY born
Win de bovenstaande BABY born items uit de nieuwste Play & Fun collectie! (Dus de BABY born Sister en de Play & Fun bike!)
Hoe? Like de Facebookpagina van Kellycaresse en die van BABY born en like en deel de post over deze winactie. Laat daarin bij de reacties weten waar jouw kindje de  Play & Fun bike mee naar toe zal nemen. Over een week neem ik contact op met de winnaar via Facebook. Ga jij meedoen?

Hoe oud was jouw kindje toen zij/hij het fietsen onder de knie kreeg? Ging dit moeizaam of juist heel vlot? En is jouw kindje ook zo dol op de poppen? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en reacties bij de comments.

KellycaresseAd 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

30 gedachten over “Hoe we Lana leerden fietsen + Win”

 1. Hoera! Wat goed dat ze kan fietsen heel knap. Hier op Lanzarote oefenen we nu al veel met de driewieler inclusief duwstang. Zoë snapt het principe wel maar de heuvels zijn hier te hoog en ze heeft nog te weinig kracht.. bult af is dan wel weer heel leuk dan zoeft ze naar beneden en mama hollend erachteraan haha. Veel succes met de winactie!
  Sylvia onlangs geplaatst…Spam je blog!My Profile

 2. Knap van Lana hoor, en weet je ik kon pas fietsen toen ik 7 was. Had met mijn motoriek te maken.

 3. Heel gaaf haar fietsje! *maar ook de baby Born sister. Heb meegedaan aan je winactie voor mijn dochtertje Jolie nu 8 weekjes oud… maar volgend jaar hopelijk ook n poppenmeisje zoooooo schattig 🙂

 4. Fietsen is hier eigenlijk niet echt een probleem geweest, onze kindjes hebben zelfs nooit met zijwieltjes gefietst en dat allemaal dankzij een loopfiets. Hiermee leren ze al heel snel hun evenwicht bewaren. Dus als het niet wil vlotten dan zou ik aanraden om een tijdje met een loopfiets te oefenen.

 5. Fijn dat ze het eindelijk door heeft. Bij ons was ons Sil 3 jaar, Rick al voor zijn derde, die was met alles super vlug, en Mitchel bijna 4, maar dat kwam door zijn ogen. Hij zag geen diepte en heeft op het gras leren fietsen. En natuurlijk doet oma’s mee met de winactie. Kleindochter twee komt in augustus, dus kunnen ze fijn straks bij oma’s fietsen en spelen. ??

 6. Ik doe niet mee want we hebben al een gewone baby born en dit vind ik voor nu even genoeg maar t fietsstoeltje vind ik wel erg tof. Fay vraagt daar al een poosje om haha dus zal hem binnenkort maar eens gaan kopen ? Oh ja hier ook een fiets met drie jaar gekregen maar ze snapt het trappen ook nog niet!
  Nicole onlangs geplaatst…Zwangerschap | week 34 – Verlof en FotoshootMy Profile

 7. Wat een leuke fiets heeft Lana! En geweldig die baby Born!
  Ons zoontje wordt in augustus 4 en kan vanaf 2,5 op de loopfiets. Voor zijn derde verjaardag heeft hij een fiets met zijwieltjes gekregen. Dat had hij eigenlijk na een half uurtje door.
  Gisteren gingen we oefenen zonder zijwieltjes en na een uurtje fietste hij helemaal los. Trots!!
  Ik denk wel dat het loopfietsje hieraan bijgedragen heeft qua evenwicht.
  Ons dochtertje is 19 mnd en heeft een loopfietsje met 4 wieltjes. Ze is nog te klein voor de loopfiets met 2 wielen.
  Elise onlangs geplaatst…Hoe we Lana leerden fietsen + WinMy Profile

 8. Hier inderdaad ook met 2 jaar begonnen met een loopfiets en met 3 jaar een fiets zonder zijwieltjes. Fietste hij zo mee weg. Het trappen kon hij blijkbaar dus al.

 9. Super leuk! Ik doe graag mee! Ik denk dat Fenna haar het eerste mee zal nemen naar haar nichtje aangezien we daar vaak over de vloer komen hihi.

 10. Mijn meisje is nu 16 mnd en dol op poppen, maar nog lang niet toe aan fietsen. ?
  Ik denk dat wij eerst maar beginnen met de gewone baby born ?
  Maar ontzettend leuke winactie!!

 11. Wat leuk! Mijn dochter Leyla-Sofia wordt zondag 3 jaar en toevallig hetzelfde verhaal hier. Ook een Smartrike driewieler met duwstang omdat ze het trappen niet goed onder de knie kreeg. Gisteren toevallig gekeken voor een echte meisjesfiets een Loekie! De Baby Born Sister zou echt een geweldige aanwinst zijn plus een leuk verjaardagscadeau❤

 12. Wat leuk! Onze dochter Marlie fietst bij ons door de woonkamer ook zo trots als een pauw! Ze is nu 2 jaar en 4 maand.

 13. Knap hoor, ze mag zeker trots zijn! Mooie winactie ook, alleen jammer voor mij dat het alleen via FB gaat, volg je wel op andere kanalen.

 14. Leren fietsen zijn wij voorlopig nog niet aan toe (oudste nog geen 2), maar ben benieuwd hoe hij dat op gaat pakken. Voorlopig zijn we net begonnen met loopfietsjes. Afstappen was al lastig ?
  Rachel onlangs geplaatst…Zitten is een werkwoordMy Profile

 15. Ik ben persoonlijk vind niet zo’n fan van zijwieltjes. Ik merk in mijn job dat kinderen die lang met een degelijke loopfiets (zoals een stryder) hebben rondgereden een beter evenwichtsgevoel​ hebben. En dat het leren fietsen dan perfect zonder zijwieltjes gaat. Die geven sommige kinderen een vals gevoel van veiligheid en helpen niet echt bij het ontwikkelen van evenwicht. NOOT: dit is mijn persoonlijke mening.?

 16. Wat een superleuke winactie!!
  De oudste leerde fietsen toen hij 3,5 was en de jongste (2j8m) stapte in maart voor het eerst op een fiets en reed er zo mee weg.
  Marieke onlangs geplaatst…Bye bye AprilMy Profile

 17. Ik zou deze set graag winnen voor mijn dochter Beau. Ze fiets ons hele dorp door , naar oma en na vriendinnetjes als mama werkt. dan kan op deze manier de pop mooi mee. Helemaal leuk is het lange haar van de pop nu ze bezig is met vlechten en staartjes leren maken 🙂

 18. Ik denk dat de pop overal mee naartoe genomen zal worden en dat het vooral ruzie zal zijn tussen kleine zus en grotere broer. Maar grote broer kan al fietsen sinds hij 3 is zonder zijwieltjes (wat vrij vlot ging) en daar is hij erg trots op. Vroeger fietste hij met zijn beer in de draagzak op zijn loopfiets, maar zijn pop mee kunnen nemen op de fiets zou hij wel erg stoer vinden!

 19. Daan moerland

  Wat een leuke actie zeg! ?
  Zo een geweldige pop mag denk ik van mn meisje nooit meer weg! ?
  Ons meisje is geen meisje meisje maar met poppen spelen doet ze maar al te graag, ze zegt dan zelf een wijsje! ?
  Een flesje? hier en een hapje eten daar! Altijd staat onze kleine meid voor haar poppen klaar?. Een boekje lezen en een liedje zingen en nog heel veel andere leuke dingen. ?
  Voorop de fiets in de mand of samen wandelen hand in hand! ?
  De pop beter maken en dan lekker slapen onder de laken! ?Wat zou het een geweldige verrassing? zijn ook al is de kans heel klein! ?
  Ze zal de pop OVERAL mee na toe nemen, na oma en opa, na het kdv, na de winkel, na de speeltuin, na het park en na de diertjes zodat ze ook kan genieten van onze pleziertjes?
  Elke week zegt onze meid jullie moeten een zusje kopen voor mij ??‍?‍?‍? dus mochten we de gelukkige zijn dan maken jullie Jayenna erg blij?
  Dan kan ze alvast een beetje wennen wat wie weet wat papa en mama nog plannen ?☺️?
  doe je mee

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.