How to : Productieve thuiswerkdag

bloggen1

How to: Productieve thuiswerkdag. Zoals jullie weten werk ik voornamelijk vanuit huis. Omdat ik moeder ben, zijn er maar weinig hele productieve thuiswerkdagen. Ik ben het type dat thuis werkt, maar tussen de bedrijven door de wasmachine aanzet, de boodschappen ‘eventjes’ doet en op de meeste dagen ook gewoon vooral thuis aan het ‘moederen’ is. Dan werk ik tussen de slaapjes door of werk ik in de avonden. En dat vind ik heel fijn want daardoor mag ik heel veel tijd met mijn kinderen doorbrengen. Soms heb ik wel zo’n productieve dag dat ik even lekker veel werk kan doen. Dat is bijvoorbeeld op een dag waarop Yannick vrij is en de zorg kan overnemen, of wanneer Lana bij de gastouder is en ik enkel de zorg voor Aimy heb. Hoe de ideale thuiswerkdag eruit ziet met wat handige tips om productief te werken, deel ik vandaag met jullie.

bron

Tips voor een productieve thuiswerkdag

 • Werk in een werkkamer of aparte ruimte: Ik werk echt 10x productiever als ik dit doe op mijn kantoor / werkkamer aan huis dan wanneer ik dit doe aan de keukentafel, op de bank of zelfs op bed. Die laatste komen ook regelmatig voor hoor, als ik even tussendoor wat werk verzet, maar de beste werkdagen zit ik in een ruimte waar ik me kan afzonderen.
 • Plannen: Ik werk het meest productief als ik vooraf afspraken met mezelf maak van wat ik af wil hebben. Ik begin mijn werkdag met een to-do lijstje wat ik dan per puntje kan afspreken. Ik maak to do lijstjes voor de dag zelf, maar ik heb ook to-do lijstjes voor wat ik die week wil afronden. Ik ben soms zo vergeetachtig als wat dus die houvast heb ik wel nodig.
 • Prioriteiten stellen; Behandel eerst de taken die de hoogste prioriteit hebben, dit zijn vaak de wat saaiere dingen zoals rekeningen betalen, facturen opstellen of het uitprinten van bepaalde administratieve dingen. Toch voelt het heerlijk als die zijn afgerond en je met de volgende taken kan beginnen.
 • Take a break! Neem af en toe ook een pauze, heel verleidelijk om aan een stuk door te werken, maar productiever word ik er niet van. Een break kan ook even zijn dat je de wasmachine gaat aanzetten, de ingrediënten voor het avondeten alvast klaar zet of gewoon een kopje thee met wat lekkers erbij.
 • Zet je telefoon op stil en alle notificaties uit. Als ik steeds een ping hoor wanneer ik mail, een whatsapp, tweet of iets dergelijks krijg, dan blijf ik steeds afgeleid. Ik heb alle meldingen uitstaan en tijdens het werken probeer ik mijn telefoon te negeren. Wanneer dit lukt dan ben ik op mijn productiefst.

bron

 • Een opgeruimd bureau is een opgeruimd hoofd: Fail, daar gaat het bij mij al mis haha. Mijn kantoor lijkt soms een ontploffing van dozen, persberichten die rondslingeren, attributen die ik met het filmen gebruik, pennen en washi tape, noem het maar op haha. Toch is deze tip wel een belangrijke, ik werk met meer plezier aan mijn bureau als deze is opgeruimd en zo raak ik ook niets kwijt.
 • Food & Drinks: Koffie om mee te beginnen, thee voor tussendoor en water om je hoofd koel te houden. Als ik niet genoeg drink onder werktijd krijg ik hoofdpijn, verlies ik concentratie en motivatie. Dat lekkere warme kopje thee, die koffie als oppepper en dat stukje fruit tussendoor geeft je de energie die je nodig hebt!
 • Houd je tijd bij. Als ondernemer houd ik mijn uren bij in een uren app (uren reg.) en dit doe ik omdat ik dit bij moet houden voor de belastingdienst. Naast dat dit een ‘moetje’ is, is het ook heel handig. Bespreek met jezelf een tijd hoelang je aan het werk wilt gaan en houd je hieraan. Net als bij een werkgever mag je jezelf vrij geven zodra de tijd voorbij is. Niet makkelijk als je net zo lekker aan het werk bent, maar je hebt zo wel een doel voor jezelf waar je vanaf het begin naar toe werkt.

Ik ben benieuwd of er meerdere thuiswerkende vrouwen onder mijn lezers zitten! Wat voor werk doe je en wat is jouw ultieme tip? Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

36 reacties

 • Elisabeth
  10 augustus 2016

  Handige tips hoor! Ik werk ook veel onder slaapjes van jim, maar het gaat toch het beste als hij niet in huis is. 🙂
  Elisabeth onlangs geplaatst…Gelukkig gaat ‘ie zo veel naar de opvangMy Profile

 • Mama Lifestyle Blog
  10 augustus 2016

  Ik werk al 8 jaar vanuit huis. Eerst had ik een aparte werkkamer, maar sinds de komst van mijn tweede kindje niet meer. Ik werk nu vanuit de woonkamer. Ik probeer zoveel mogelijk te werken wanneer de kinderen naar school en naar het kinderdagverblijf zijn. Dan ben ik ook echt alleen maar bezig met werk. Wanneer de kinderen thuis zijn, moet ik soms ook wat klusjes doen, maar dat gaat prima. Mijn kinderen weten niet beter.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Shoplog: nieuwe HEMA kindercollectie voor najaar/winter 2016/2017 & zomerkledingMy Profile

 • Femke
  10 augustus 2016

  Plannen, take a brake en een beetje een ‘tijdsschema’ aanhouden helpt mij heel erg goed :-)!
  Femke onlangs geplaatst…Blogmutsen & Co #31: International Lazy DayMy Profile

 • Josan
  10 augustus 2016

  Ik probeer nu vooruit te werken voor de vakantie. Nog nooit eerder gedaan en het voelt een beetje als onmogelijk of een race tegen de klok. Ik heb een lijst gemaakt met onderwerpen. Dus het is alleen nog maar een invuloefening en domweg tekst typen en dan doelgericht foto’s maken. Maar toch, tijd vliegt, ik krijg een stuk minder gedaan dan ik had verwacht op een avond. Overdag hoef ik er niet aan te beginnen want met een dreumes in de buurt heb ik 2 uur later nog maar 10 zinnen op dat witte blad getypt. En ondertussen denk ik maar ‘ dit gaat niet lukken, dit gaat hem niet worden”. Misschien dat als ik een to-do-list maak, ik ook realistischer doelen ga stellen.
  Josan onlangs geplaatst…Hoe overleef ik een festival met kinderen?My Profile

 • Nicole
  10 augustus 2016

  Ik werk buitenshuis overdag. ‘S avonds blog ik als ons zoontje op bed ligt. Als ik de hele dag thuis zou werken, zou ik continu afgeleid raken denk ik.
  Nicole onlangs geplaatst…Overlast van de buren – Wanneer zeg je er wat van?My Profile

 • Dionne
  10 augustus 2016

  Fijne tips! Thuiswerk kan heel fijn zijn. Zelf zet ik social media op de computer ook uit, zodat ik mij het beste kan concentreren.
  Dionne onlangs geplaatst…AirBnB’s om bij weg te dromenMy Profile

 • Nienke
  10 augustus 2016

  Goeie tips! Mocht ik nog eens een girlboss worden, al zijn ze ook wel van toepassing op gewone huishoudelijke taken (zeker de to-do list). Op dit moment werk ik buitenshuis (en dat kan ook echt alleen buitenshuis) en is het heerlijk om om 5 uur de deur dicht te kunnen trekken 😉
  Nienke onlangs geplaatst…weekoverzicht #14My Profile

 • carolien
  10 augustus 2016

  Hele fijne tips! Hier kan ik echt iets mee, binnenkort tijdens mijn vrije week even uitproberen. Ik vind het altijd lastig om mijn concentratie vast te houden.
  carolien onlangs geplaatst…Kamperen?My Profile

 • Els
  10 augustus 2016

  Ik gebruik wel eens een kookwekkertje. Ik heb namelijk moeite om me aan de saaie administratie te zetten of de wat moeilijkere zaken aan te pakken. Dus zet ik mijn wekkertje bijvoorbeeld 15 minuten en werk dan zo veel mogelijk papierwerk af. Wat niet klaar is doe ik de volgende dag. Hetzelfde voor de moeilijkere dingen: ik verplicht mezelf om er even 10 minuten over te brainstormen. Dat werkt bij mij heel productief.

 • Liset - Beautydagboek
  10 augustus 2016

  Goede tips Kelly! Ik vind sowieso dat je echt een inspiratie bent op dit gebied. De zorg voor twee kinderen en ook nog eens thuiswerken vind ik enorm knap. Dat vergt veel discipline en je doet het hartstikke goed!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Makkelijk je haar doorkammen met de Rock & Ruddle Miss Daisy Beach borstelMy Profile

 • Veer
  10 augustus 2016

  Dag lieve Kelly!

  Ik doe een hbo-deeltijdstudie en ik werk thuis. Dus uren indelen en productief zijn is heel belangrijk. Een opgeruimd bureau, tja, als ik lekker bezig ben dan liggen overal papieren, gummen en potloden. En dan is niets lekkerders dan aan het eind van de dag het bureau op te ruimen en de deur achter me dicht te trekken 🙂

  Leuk artikel!

 • Patricia Schmitz-Heres
  10 augustus 2016

  Wat een handige tips! Ik wil echt heel graag een eigen ruimte om aan mijn blog te kunnen werken.
  Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…Ice Cream TagMy Profile

 • Marijke
  10 augustus 2016

  Telefoon negeren is een hele goede. Lukt mij nooit omdat ik de bliebjes elke keer hoor. Goede tip om het geluid even uit te zetten!
  Marijke onlangs geplaatst…Hoe maak je een aangekoekte pan schoon?My Profile

 • Leonie
  10 augustus 2016

  Leuke tips! Ik werk buitenshuis, maar voor m’n blog zijn deze tips juist ook handig!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Mijn bevallingMy Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  10 augustus 2016

  Ik vind het niet altijd makkelijk om productief te zijn als ik thuis werk, omdat ik dan zo snel andere dingen ga doen. Je hebt dan zoveel vrijheid en niets ‘moet’ meteen, maar het moet natuurlijk wel klaar geraken…
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Mijn droom: een eigen boek schrijvenMy Profile

 • Sophie
  10 augustus 2016

  Zo knap dat je zoveel thuis gedaan krijgt. Ik ben er meestal heel slecht in als ik alleen zit. Ik werk het beste onder hoge druk. Ik ben enorm goed in planningen maken, maar om me daar aan te houden…. 😉
  Sophie onlangs geplaatst…Genoten in Ibiza!My Profile

 • Leonie van Mil
  10 augustus 2016

  Wat fijn dat je thuis zo lekker productief kan zijn. Ik heb dat niet heel erg, dus liever buitenshuis werken
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…The ice cream-tagMy Profile

 • 2momzs || Maria
  10 augustus 2016

  Goede tips! Ik werk meestal op kantoor, maar heb ook weleens vanuit huis gewerkt. Ik vond het heel moeilijk om echt aan het werk te zijn en dacht steeds oh dat kan ik nog even tussendoor doen (huishouden)z
  2momzs || Maria onlangs geplaatst…Samen slapenMy Profile

 • Tineke
  10 augustus 2016

  Goeie tips Kelly! Ik ben zelf heel veel alleen thuis dus dat scheelt. Af en toe pauze nemen is wel erg belangrijk inderdaad.
  Tineke onlangs geplaatst…9x wat je nog niet van mij wist!My Profile

 • Vanessa
  10 augustus 2016

  Goede tips Kelly, ook voor de bloggers onder ons! Fijn dat je een eigen kantoor / werkkamer hebt, ik kan me voorstellen dat je dan veel productiever werkt dan bijvoorbeeld in de woonkamer.
  Vanessa onlangs geplaatst…ONLY YOU: 5 Brazilicious shades of youMy Profile

 • MetMirjam
  10 augustus 2016

  Fijne tips! Ik werk part-time op kantoor. Blogger doe ik ‘s avonds en op de dagen dat ik thuis ben soms als Fiene slaapt – maar meestal ben ik op die momenten met het huishouden binnen. Knap hoor, hoe je het allemaal doet!
  MetMirjam onlangs geplaatst…Shoplog: Wibra / Hema / ZeemanMy Profile

 • Nicole
  10 augustus 2016

  Herkenbaar hoor 😉 Als ik bezig ben met blogjes tikken lopen er meestal 2 kittens over ‘t toetsenbord, moet er nog een was in, de kattenbakken schoon.. enz enz. Het huishouden neemt zoveel tijd in beslag!
  Nicole onlangs geplaatst…10 keer.. Wat je niet tegen een vegetariër moet zeggen VIDEOMy Profile

 • Monique
  10 augustus 2016

  Handige tips! Ik studeer vanuit huis en bloggen doe ik ‘erbij’ maar ik herken wel veel dingen waar jij tegenaan loopt. Telefoon negeren of wegleggen is een hele goeie, daar gaat het bij mij (te) vaak mis.
  Monique onlangs geplaatst…Wel of geen zwangerschapscursus?My Profile

 • Malou
  10 augustus 2016

  Handige tips! Zelf werk ik een stuk makkelijker als Nomi niet thuis is haha.
  Malou onlangs geplaatst…Wat je liever niet wil horen als je overtijd bentMy Profile

 • Sandra
  10 augustus 2016

  Wat een handige tips! Het lijkt me heerlijk om thuis te kunnen werken. Wel zou ik er dan voor moeten zorgen dat ik iets minder snel afgeleid ben haha.
  Sandra onlangs geplaatst…PLOG WEEKENDJE WEG WESTERBORKMy Profile

 • Carlijn
  10 augustus 2016

  I love thuiswerken. Ik ben dan op z’n productiefst. Ik moet alleen leren vaker op te staan en even te lopen en genoeg te eten en te drinken. Omdat ik te hard werk (haha ja ja) vergeet ik dat gewoon. Jammer genoeg kan ik momenteel alleen thuiswerken als de kinderen slapen, ik heb geen thuiswerkdag meer waarop de kindjes naar het kinderdagverblijf gaan.
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: favoriete zomerfoto’s van A&MMy Profile

 • Lilian
  10 augustus 2016

  Ik werk niet thuis, zou het wel heel erg leuk vinden denk ik! Als ik ooit ga thuis werken dan hou ik deze tips ik mijn achterhoofd.
  Lilian onlangs geplaatst…Day of my life 3#: Dagje uit naar MegapretMy Profile

 • Angela - Mama met passie
  10 augustus 2016

  Hele fijne tips die ik ook kan gebruiken voor mijn werk als communicatieadviseur 🙂 Werk namelijk ook weleens thuis. Heb pas vier weken vooruit gewerkt voor mijn blog (ik blog 3 keer per week deze zomer op vaste dagen) en ik ben toch trots op mezelf haha.
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Alles over onze eerste gezinsvakantieMy Profile

 • Lifesabout
  10 augustus 2016

  Hier werkt een aparte ruime heel goed en ik laat mijn telefoon beneden, anders kijk ik daar constant op. Wel werk ik vaak door zonder pauze als ik eenmaal lekker aan de gang ben. Op de één of andere manier ben ik afgeleid als ik pauze neem en heb ik geen zin meer om verder te gaan…
  Lifesabout onlangs geplaatst…Weekvlog #3. Regen, lekker eten en uitstapjes.My Profile

 • rachel
  10 augustus 2016

  ik heb een beetje dezelfde werkwijze, wij hadden ook een kantoor boven maar kon daar gewoon niet wennen dus werk nu aan de eettafel 🙂 dat vind ik fijner en als ik daar niet werk werk in de studio
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 7 augustus ’16My Profile

 • Sjoukje - meergeldminderstress
  10 augustus 2016

  Ik werk een dag per week thuis. Als ik ‘s morgens begin met een actielijstje en ik een goed overzicht heb van wat ik allemaal moet doen, dan gaat het meestal heel goed. Als ik daarentegen een dag heb waarop ik me vooral laat leiden door de mail die binnen komt, dan laat ik me heel makkelijk afleiden door wasjes die nog gedaan moeten worden, even een snelle boodschap tussendoor, etc.

  Goede tips, ze helpen vast!
  Sjoukje – meergeldminderstress onlangs geplaatst…Groeit geld in de muur? – Het belang van zakgeldMy Profile

 • A
  10 augustus 2016

  Ik werk op dit moment niet maar zou het super vinden als ik zou kunnen werken vanuit huis.
  En wat super om te lezen dat er eigenlijk best veel (in de reacties) thuis werken. Zijn het dan allemaal bloggers 😉 ? ben namelijk wel benieuwd met welke banen je lekker thuis kan werken. Wie weet kan ik er nog een studie bij doen dan haha!

 • Jessica
  10 augustus 2016

  Handige tips, dank je wel! Zeker die in een andere ruimte zitten dan aan de keukentafel is echt een goede. dat helpt zeker
  Jessica onlangs geplaatst…Review film – Bad MomsMy Profile

 • Cindy
  10 augustus 2016

  Vooral notificaties uitzetten en/of negeren zou ik echt moeten doen om een stuk productiever te kunnen zijn.
  Cindy onlangs geplaatst…Shoplog | Ikea kinderspullen & shoppen in Den BoschMy Profile

 • laura
  11 augustus 2016

  Ik ben echt een hele slechte planner. Ik maak tig lijstjes die ik vervolgens kwijt raak. Accepteren dat ik zo ben heeft me rust gegeven. 😉 Ik werk op zich redelijk wat vooruit op mijn blogs en krijg pas stress als ik de avond van tevoren nog iets moet tikken voor de volgende dag.
  laura onlangs geplaatst…Knutselen, koken en een shoplogMy Profile

 • Wendy
  9 maart 2017

  Ik vind het knap hoor, dat thuiswerken. Ik heb al moeite om mijn hobby-blogje bij te houden, haha 😉 Het is maar goed dat ik dus “buiten de deur” werk 🙂
  Wendy onlangs geplaatst…Carnaval, ieuw.My Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.