OLYMPUS DIGITAL CAMERA

‘Hoeveel kinderen wil je eigenlijk?’ Weer zo’n vraag waar iedereen wel eens over nadenkt. Toen ik klein was droomde ik van een groot gezin, en leek me dat zo gezellig. Als je zwanger bent wordt al aan je gevraagd hoeveel kinderen je zou willen (Dan denk je, laat ik deze eerst even gezond op de wereld zetten alstublieft) en als je in de stad met je eerste kindje loopt dan wordt die vraag ook gesteld. Het is ook iets heel leuks om over na te denken, samen met vriendinnen of met je partner. Toch wil ik weer beginnen met een disclaimer. Kinderen neem je niet, als je geluk hebt kun je kinderen krijgen. Gezondheid is geen keuze maar een puur geluk. Dat je kinderen kunt krijgen is al een geschenk uit de hemel. Als je er dan meer als een kunt krijgen is dat alleen maar fantastisch maar zeker niet vanzelfsprekend. Zwanger worden is al iets heel bijzonders en ik heb wel gemerkt hoeveel een zwangerschap vraagt van een vrouwenlichaam. Het ontzwangeren is ook zeker geen peanuts. Maar hoeveel kinderen ik zou willen?

Eigenlijk weet ik nog niet hoeveel kinderen ik wil. Mijn hart zegt het liefst toch wel zo’n drie kinderen maar ik weet niet hoe de toekomst zal verlopen. Mijn gezondheid is niet al te best dus het is een hele belasting om kinderen te krijgen en hoe ouder ik zal worden hoe lastiger het wordt. Diabetes en zwangerschap gaan prima samen maar diabetes is wel een ziekte die je algemene immuunsysteem erg verzwakt waardoor je gevoeliger bent voor het krijgen van allerlei complicaties. Dat neemt niet weg dat dit het allemaal waard is omdat moeder zijn toch wel de mooiste rol is die ik tot nu toe heb mogen vervullen in het leven.

Ik vind het nu al heel druk met een kindje om me heen maar de babyleeftijd is ook best een pittige fase doordat er veel veranderingen plaatsvinden. Toch denk ik dat iedere fase zijn moeilijkheden kent. Ik kan het me nu niet voorstellen dat ik er nog eentje bij zou hebben maar als ik andere moeders hier over vraag dan zeggen ze dat je daar zelf helemaal in groeit.  Ik geniet nu heel erg van Lana, dat ik al mijn aandacht aan haar kan geven. Ik zou daarom nog geen tweede kindje willen omdat ik eerst volledig wil genieten van Lana. Bovendien ben ik nog helemaal niet toe aan een tweede zwangerschap (dat is niet gek, ik ben 5,5 maand geleden pas bevallen haha).

Toch lijkt het me geweldig om in te toekomst weer zwanger te mogen zijn, het dragen van een kindje in je buik is echt iets magisch en geeft zo’n speciaal gevoel. Dat zou ik heel graag in ieder geval nog een keer willen meemaken. Daarbij lijkt het me geweldig voor Lana om grote zus voor haar kleine broertjes/zusjes te zijn waar ze mee kan spelen en ook van kan leren. Zoals ik er nu naar kijk denk ik dat ik twee of drie kinderen zou willen. Als dit medisch allemaal mogelijk is en als dit ons gegund mag zijn. Dat lijkt me gewoon heel erg gezellig, hoe druk dit ook mag zijn.

Ik ben heel benieuwd naar jullie visie hierop. Een vraagje aan de mama’s: Hoeveel kinderen heb jij, of zou je graag willen? Een vraagje aan de toekomstige mama’s of andere meiden: Hoeveel kinderen zou jij het liefste krijgen?. Klets gezellig mee over dit onderwerp in de comments van dit artikel. Dit is denk een onderwerp waar ieder een eigen visie op heeft, heel interessant om te lezen denk ik.

Ps. Er staat weer een nieuw mama-artikel online van mij op Mommytobe:  “Niets is zo persoonlijk als opvoeden.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

45 gedachten over “Mommy monday : Hoeveel kinderen wil je eigenlijk?”

 1. Ik denk er echt volledig hetzelfde over als jij. Ik wilde altijd drie kinderen maar vanwege mijn gezondheid gaat dat waarschijnlijk niet gebeuren. Ik wil graag twee kinderen omdat ik mijn zoontje graag een broertje of zusje wil geven. Alles is afhankelijk van hoe een tweede zeangerschap verloopt. Als het weer dezelfde kant op gaat als bij Sam wordt het een geplande ks met 35 weken. En sowieso wil ik geen drie ks denk ik. Even los van dat mijn lijf verder hele gekke dingen doet tijdens zwangerschappen. Maar goed, ik heb al een kind en dat is sowieso een zegen.
  Jess onlangs geplaatst…Couscous met gegrilde groente en worstjesMy Profile

 2. Leuk om te lezen. Zelf ben ik geadopteerd en mn zusje ook, zij is verstandelijk gehandicapt en zwaar autistisch. Ik weet dus maar al te goed dat het helemaal
  Niet vanzelfsprekend is een kindje te krijgen dat gezond is. Het liefst zouden mn vriend en ik een of twee kindjes willen. Als we voor twee zouden gaan het liefst een van ons zelf als dat zou lukken en een geadopteerd kindje.
  Dita onlangs geplaatst…Collage: Lente!My Profile

 3. Ik weet nog niet of ik kinderen wil, ik wil eerst volop studeren, reizen en carrière maken. Ik wil wel de tijd hebben om er dan te zijn voor een kind en zelf op te voeden. Mocht het er toch van komen, en mocht ik het geluk hebben kindjes te krijgen. Dan lijkt me 2 zo ontzettend lief en leuk.
  Eline onlangs geplaatst…Picture Perfect #28My Profile

 4. Ik had graag drie of vier kinderen gewild, maar ben blijven steken op twee. 😉 Mijn zwangerschappen waren hels. Dus vandaar de keuze om te stoppen na deze twee.

 5. Ik heb er 2… en vind dat genoeg! Je hoort mensen vaak zeggen dat het weer “begint te kriebelen”. Nou totaal niet hahah! Ben juist blij dat Laura nu kan praten, dat ze zelf kan lopen, dat ik ze alleen op hun kamer en buiten in de tuin kan laten spelen, zonder dat ik continue op hoef te letten. En heerlijk dat Guusje al op school zit. Je hebt gewoon weer wat meer vrijheid!
  Geertje onlangs geplaatst…Persoonlijke Update Maart 2014…My Profile

 6. Ik wil, als dat ons gegund mag worden, maximaal twee kinderen, ik ben zelf enigkind en heb ergens geen behoefde om een groot gezin te hebben. Ik vind ook dat het belangrijk is dat je financieel goed staat als je besluit om meerdere kinderen te hebben, sowieso met één al! Dus ik ga eerst lekker werken, van het reizen genieten en dan zien we verder 🙂
  Dani onlangs geplaatst…Yea well..My Profile

 7. Ik zeg altijd, ik heb twee handen dus aan ieder past er 1 ;). Ik hoop dat het me gegund is om twee mooie kindjes te krijgen!

  x

 8. Ik heb geen kinderwens…. Ik voel me altijd een beetje de vreemde eend in de bijt als ik dit allemaal zo lees. Geeft niet, want ik vind het wél heel erg leuk om te lezen. Ik ben ook ontroerd als ik je foto’s met Lana zie, hoe lief jullie zijn samen. En toch heb ik geen kinderwens. Ik zie mezelf ook niet als moeder. Soms maakt me dat verdrietig, maar meestal vertrouw ik op mijn ”oer”gevoel: niet doen dus.
  Marion onlangs geplaatst…Photochallenge 52 weeks: Week 13My Profile

 9. Wilde eerst nooit kids maar sinds ik ze wel wil zeg ik altijd 2.. nu na deze bevalling en deze rot periode die we doormaken zeg ik ‘nooit meer’ maar ook daarover zegt men dat ik er wel ingroei.. we’ll see!
  Nicole onlangs geplaatst…Sunday Sunny SundayMy Profile

 10. Ik heb altijd geroepen (nog steeds) eerst carrière en dan pas kinderen. Ik doe niet voor niets de universiteit en het lijkt me heerlijk om in een ziekenhuis als kinder en jeugdpsycholoog aan de slag te gaan. Het zou natuurlijk hartstikke leuk zijn als ik dan een kindje zou krijgen, maar ik wil voorlopig nog wel willen werken, en het lijkt me zó zonde om je kind dan vaak in een crèche te laten verblijven. Ik wil alles meekrijgen, net zoals mijn moeder gestopt is met werken daarvoor. 🙂 Daarnaast zou ik graag 2 of 3 kindjes willen als het geluk met mij is, hihi 🙂
  Sophie onlangs geplaatst…Photodiary #13My Profile

 11. M’n vriend wilt het liefste 5 kinderen (haha) en ik 3 of 4. Maargoed, eerst maar eens kijken of het lukt om zwanger te raken!

 12. Ik krijg nu al vaak de vraag of we al een 2e willen, mn dochter is nog niet eens 1! Om mijn heen is er zoveel verdriet geweest omtrent zwanger worden, of kindjes die geboren worden met een afwijking, dat ik mij al heel gezegend voel met 1 gezond kindje!
  D. onlangs geplaatst…MONDAY, I LIKE YOU! (A LITTLE)My Profile

 13. Toen ons eerste kindje één jaar was begon het bij mij te kriebelen voor een tweede. Het leek mij leuk om ons zoontje een speelkameraadje te geven en ik kreeg het gevoel dat ons gezin pas compleet zou zijn met twee kinderen.
  Maar toch had ik ook nog veel twijfels, ik schreef er zelfs een blogje over: http://sheenablogt.blogspot.be/2013/09/kinderen-gedachten-twijfels.html
  Door dat neer te schrijven, de reacties te lezen en erover te praten met mensen in mijn omgeving werd het plots heel duidelijk dat een tweede kind toch iets was wat ik wou. En ondertussen ben ik weer zwanger 🙂

  Een derde zal er hier nooit komen. Wij hebben altijd het idee gehad ‘minstens 1, maximum 2’ en dat gevoel heb ik nog steeds.

 14. Wat een mooi artikel, heel open! Ik vind het ook heel mooi dat je nog even benadrukt dat je kinderen niet neemt, maar dat, als je geluk hebt, ze kunt krijgen. Ik moet er zelf nog écht niet aan denken maar mij lijkt één kind genoeg. Ook als je kijkt naar het financiele plaatje: je moet ze wel kunnen geven wat ze nodig hebben. Maar wie ben ik om dat nu te zeggen?! Wie weet denk ik er over 10 jaar wel heel anders over 😉
  Susanne onlangs geplaatst…Eetdagboek 24 maart 2014My Profile

 15. Heel goed wat je zegt: kinderen neem je niet zomaar even. Ik vind best gek dat mensen het zo vanzelfsprekend vinden om een kindje te krijgen. Ik ben zelf nog geen moeder maar het lijkt me geweldig om zo’n mooi klein mensje in mijn buik te laten groeien. Maar hoeveel? Ik weet het niet, ik denk dat mijn vriend en ik dat met de tijd moeten bekijken hoeveel kinderen in ons leven passenen of we het geluk hebben dat we überhaupt zwanger mogen worden. Dus laten we eerst maar eens beginnen met een wondertje hihi
  Anouk onlangs geplaatst…Inspiratie: Relaxen bij de vensterbankMy Profile

 16. Ik heb altijd geroepen dat ik twee kinderen wilde, maar nu ik Skyler heb weet ik dat niet. Ik vind het fantastisch maar ook allemaal best pittig. Het wordt steeds leuker maar om nu deze moeilijke fase weer door te gaan? Voor Skyler zou het fantastisch zijn om er iemand bij te hebben maar voor mezelf ben ik er dus nog niet helemaal uit. Voor nu niet maar Skyler is ook pas 5 maanden. Misschien ben ik over twee jaar alles vergeten en verlang ik naar een tweede. De tijd zal het ons leren 🙂
  Shirley onlangs geplaatst…Weekly diaryMy Profile

 17. Hier een overtuigde kinderwens van drie kindjes! And we’re working on it zeg maar. Toen Olivia 5 maanden was, begon ik manlief al te overtuigen van ‘snel een tweede proberen te maken’, met 7 maanden kriebelde het bij hem ook, maar omdat ik een ks had, mocht ik het eerste jaar niet zwanger worden. Ik hoop dat het ons gegund is, een gezin met 3 kids. 3 meiden zegt mijn gevoel nu, maar een jongetje zou ik net zo leuk vinden! Ik blijf de babytijd missen, deze grotere tijd is ook leuk, maar een baby .. meeeeeeeeeeeeeeen ik mis het! 😉
  Gwen onlangs geplaatst…DZP: Olivia leren lopenMy Profile

 18. Volgens mij ben jij een hele leuke en lieve mama! Ik wil er zelf euh.. nul. Héél soms denk ik, ah gos, zo’n kindje is ook wel lief, als ik er één zie met hele bolle wangen en een konijnenmutsje op. Maar dan loop ik op een woensdagmiddag door de IKEA en ben ik direct verlost van dat idee.
  Iris onlangs geplaatst…Recept: Burrito’s & guacamoleMy Profile

 19. Ik wil heel graag kinderen het aantal maakt me absoluut niet uit maar sinds ik te horen heb gekregen dat ik fibromyalgie heb is het eigenlijk niet zo zeker of ik ooit sterk genoeg zal zijn om kinderen te krijgen. Ach ik ben nog jong dus we gaan het wel zien!

 20. Ik hoop ooit dat ik aan mijn eerste mag beginnen/krijgen. Nu ik een groter huis in zicht heb begint dat stiekem toch wel te kriebelen.
  Ook door collega’s die zwanger zijn/worden, begint het nog meer te kriebelen. Maar voorlopig eventjes niet aan beginnen!
  Angelica onlangs geplaatst…Recept: Suikervrije muesli repenMy Profile

 21. Eerst hopen dat een eerste kind ons gegund is, maar als het aan mij ligt zou ik wel drie/vier kinderen willen. Heerlijk al die kindjes om je heen die weer vriendjes/vriendinnetjes mee naar huis nemen…

 22. Ik heb een zoontje en het begint best wel te kriebelen voor een tweede kindje. Ik zou het heel mooi vinden als ik drie kindjes zou mogen krijgen. Toch zou ik twee ook een mooi aantal vinden. Het lijkt mij ook zo fijn voor Senna om nog een broertje of zusje te hebben.
  saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! (week 13)My Profile

 23. Wat mooi om te lezen! En vooral ook hoop voor de toekomst om te zien dat iemand met een beperking/ziekte toch ook zo sterk in haar schoenen staat en een zwangerschap heeft kunnen voldragen! Ik ben zelf helaas ook ziek, maar hoop in de toekomst zeker ook zo’n kleintje in m’n armen te kunnen houden! Geniet van je kleine meisje!:)

  Veel liefs,
  Emma

 24. Wat beschrijf je het mooi dat je kinderen niet even ‘neemt’ maar dat je kinderen krijgt. Ik heb zelf een zoontje van 10 maanden en ik moet er nu nog even niet aan denken om weer zwanger te zijn. Ik wil mijn zoontje voorlopig alle aandacht geven die hij verdient. Ik zou het allerliefste 3 kinderen van mijzelf willen en (later in de toekomst) nog een pleeg- of adoptiekindje. Gelukkig sluit de wens van mijn man op die van mij aan, dat is ook wel erg fijn 🙂

  Liefs, Judith
  Judith onlangs geplaatst…TIP: give-away van hippe blogmama: http://www.mamajulesjeanne.beMy Profile

 25. Hoi Kelly, mag ik vragen waarom je niet eerst de vraag stelt of de dames überhaupt kinderen willen? Voor mijzelf is dit namelijk absoluut niet vanzelfsprekend. “Als je geluk hebt, kun je kinderen krijgen” schrijf je. Geluk zit niet voor iedereen in kinderen.

  Wist je trouwens dat het geluksniveau omlaag gaat zodra er kinderen in het spel zijn en dit geluksgevoel weer omhoog gaat zodra kinderen het huis uit zijn? Ik zie nu net pas dat je 1 kleine hebt. Ik wil je niet ontmoedigen hoor en laat je vooral niet beïnvloeden door statistieken (doe je ook vast niet!), maar dit even als toevoeging op je blog.
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Raw Brownie Nut Bites with MacaMy Profile

 26. Ilonka Vroomen

  Hoi hoi, ik ben hier voor het eerst!

  En dacht ik zal ok is x reactie weg zetten

  Ik heb zelf 2 kindjes ik vindt het prima zo! Heb ook nog een dochter van ruim 3
  Ze ga na de crèche en dat maak het soms wel makkelijk met een baby..

  Gr. Ilonka

 27. Ja dat begrijp ik heel goed dat ook die vrouwen er zijn en dat er een groot stigma omheen hangt. Ik vind het dan ook heel goed dat er zo’n website bestaat als twijfelmoeder.nl. Op mijn blog schrijf ik over het moederschap en mommy monday specifiek gaat over het moeder zijn en worden. Als iemand niet moeder wil worden dan heb ik daar ook respect voor maar die doelgroep is dan denk ik ook minder geïnteresseerd in mommy monday 🙂

 28. Heel mooi geschreven! Als het ons gegund is, wil ik heel graag twee kinderen. Maar misschien ook wel drie. En misschien houden we het bij deze ene, als straks blijkt dat het superzwaar is en we er niet aan moeten denken ook nog broertjes en zusjes voor hem te moeten ‘maken’ 😉
  Betty onlangs geplaatst…Furry Friend tagMy Profile

 29. Ik wil er 2 of 3.. Ik heb nu een dochter van bijna 2 en een broertje of zusje erbij zou echt heel leuk zijn in de toekomst, dochterlief is heel erg gefixeerd op baby’s en mijn eierstokken rammelen bijna mijn buik uit. Ik vind het wel tijd. Maar nu komt de maar: we wonen in Zuid Holland, hebben geen contact met mijn schoonfamilie en mijn familie woont in Limburg. Ik wil pas een tweede als we in Limburg wonen. En de grotere maar: we hebben hier een vaste baan en een koophuis, hoe krijg ik dat in vredesnaam verkocht en twee nieuwe banen in Limburg? Enige dat we kunnen doen is de kinderplannen op een laag pitje zetten en genieten van onze dochter, wat we met volle teugen doen. En dat huis? Van de zomer zetten we hem te koop, als hij snel verkocht is, no worries en als het even duurt dan wachten we!

 30. Kindjes! Ik hou van kindjes. Overal om me heen zie ik mensen zwanger worden of bevallen en dan gaat er wel iets kriebelen. Ik zou ook heel graag mama willen worden. Niet nu, maar wel binnen een paar jaar. Ik zie er nog wel een beetje tegen op dat ik eerst moet “afkicken” van mijn medicijnen voordat ik überhaupt aan kinderen krijgen kan gaan denken, maar dat moet wel goed komen. Positief denken en blijven dromen en dan heb ik hopelijk over een paar jaar ook van die kleine monstertjes op de wereld gezet.
  Marjolein onlangs geplaatst…SmoothiesMy Profile

 31. Ik heb altijd geroepen dat ik 2 kindjes wilde. Inmiddels is Denzel geboren en ik vind het zo’n mooie en bijzondere tijd dat ik stiekem steeds vaker naar de 3 neig. Maar goed, ik heb geleerd dat qua zwangerschap niks te plannen valt dus mocht het niet lukken dan zijn we dolgelukkig met onze kleine man.

 32. Interessant onderwerp 🙂
  Wij hebben 3 prinsjes
  Ik had altijd de wens voor nog een jongen
  Maar ik ben super blij en gelukkig met onze 3 meisjes .
  Voordeel kunnen we elkaars emoties later tenminste goed begrijpen haha
  Maar had nog wel voor een vierde willen gaan .alleen kan dat mijn man niet aan doen haha . Hij doet ook ontzettend veel waardoor hij het druk zat vind met 3 kindjes .
  Maar mocht er ooit een vierde komen dan is de baby welkom
  Alleen wij zullen we niet voor gaan een vierde

 33. Ik heb helaas afscheid moeten nemen van mijn eerste dochtertje nadat we bij de 20 weken echo er achter kwamen dat zij verschillende hartafwijkingen had. 44 weken na haar bevalling kwam mijn (gezonde) zoon ter wereld. Dit is nu 2,5 jaar geleden. Ik kan onwijs van hem genieten. En zou heel graag nog een kindje op voeden maar vind zwanger zijn zo eng….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.