Hoevaak gaan de kinderen in bad? Ons badritueel

Hoevaak doen jullie je kinderen in bad? Toen ik net mama deed ik nog keurig elke dag mijn baby in bad. Ik genoot van het momentje en het is ook gewoon gezellig. Al snel merkte ik dat mijn baby een gevoelige huid had en dat dit na het badje juist erger werd waardoor ik overging op om de dag in bad. Inmiddels is dit veranderd, we hebben nu drie kindjes en het badmoment is best een lang ritueel. Hoe dit er nu uitziet en hoevaak (of hoe weinig!) we dit nu doen deel ik vandaag.

Ons badritueel
Sinds we in dit huis wonen hebben we een groot bad en vinden we dit ideaal. In het vorige huis lukte het prima met een los badje waar ze met twee meiden tegelijk in konden, maar dat weegt niet op tegen het gemak van een bad. Meestal doe ik de kinderen in bad op dagen dat Yannick werkt. Vaak doe ik dit dan nog voor het avondeten om het moment tussen 15.30-16.30 even te breken. Dan zijn ze vaak een beetje verveeld en hangerig en dan duurt het nog net even te lang tot het etenstijd is, zeker op weekenddagen. Maar ook doen we soms het badritueel als we beiden thuis zijn en dan doen we het samen. We vullen het bad ongeveer halverwege en dan zetten we de meiden er alledrie in. Ik was als eerst alle haartjes met shampoo en bij het lange haar van Lana doe ik ook nog even conditioner erin. Dan was ik hun lichaam en Lana doet dit al zelf. Ik laat ze even spelen en vaak haal ik dan zelf alvast mijn make-up eraf of ik spring even kort in de douche die ernaast zit. Als ik zelf weer ben aangekleed dan haal ik eerst Feline eruit die ik ga afdrogen en aankleden terwijl Lana en Aimy samen in bad spelen. Ik kan ze goed horen dus ik kan ze prima even alleen in bad laten. Als ik Feline klaar heb gemaakt dan zet ik haar even in haar bedje zodat ik Lana  en Aimy uit bad kan halen en kan afdrogen. Lana kleedt vervolgens zichzelf aan en ik kleed Aimy aan en dan ga ik de haren kammen en föhnen van Lana en Aimy. Heerlijk die frisgewassen kindjes in hun pyjamaatjes. Dan ga ik het bad leeg laten lopen, ruim ik kort de badkamer op en zit het badritueel erop.

We doen ze gemiddeld om de 2-3 dagen in bad. In de zomer wel elke dag (maar dan wat vluchtiger) want dan spelen ze veel buiten, dragen ze sandalen en zijn ze wat ‘viezer’ na een dag. In de overige seizoenen doen we dit dus niet te vaak omdat dit helemaal niet nodig is en ook iets beter is voor de huid.

Zo zit dat er dus bij ons uit. Ik ben enorm benieuwd hoe jullie badritueel er uitziet met de kinderen en hoevaak jullie je kids in bad doen of in de douche. Klets erover mee bij de comments of op social media.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

20 reacties

 • Kirsten
  22 juli 2019

  Wij doen ze om de dag in bad of onder de douche. Mijn jongste soms om de twee dagen omdat hij veel last heeft van eczeem. In de zomer doen we de oudste twee jongens vaak wel elke dag even onder de douche. Ze worden dan vaak zo vies van het buitenspelen. En die zwarte voetjes in een schoon bed zie ik niet zitten, haha.

 • Tina heurter
  22 juli 2019

  Onze 3 kids gaan elke.dag in de douche..en in t weekend vaak 2x of met warm.weer…douche zelf ook iedere dag of met.warm.weer s ochtends en s avonds…

  E

 • Charlene
  22 juli 2019

  Hier om de dag. Soms om de twee dagen. Sowieso als ze op het kdv zijn geweest en met warm weer elke dag even lekker afspoelen.
  Ze gaan in bad, douchen is een ramp hier 😉 we hebben een heel grote wasbak in de keuken. Daar gaan ze ook soms in.
  Als ze savonds te moe zijn gaan ze in de ochtend.
  Wel inderdaad die zwarte voetjes in de zomer wassen 🙂

 • Margreeth
  22 juli 2019

  Altijd iedere dag douchen, en haren wassen om de dag. Dit doen we zelf ook, heerlijk. Met dit ritueel sluiten wij altijd de dag af met ons meisje, en daarna schoon het bed in.

 • Sammy
  22 juli 2019

  De kinderen gaan hier om de dag onder de douche, de ene keer met mij en de andere keer met papa.. dan zijn wij ook meteen gedouched. We hebben wel een bad, maar ben te lui en heb er her geduld niet voor omdat ding te laten vol lopen. Als het heel warm is, dan douchen ze wel iedere dag.
  Maar wel een slim idee, voor het avondeten in bad, misschien zijn ze daarna ook wat relaxter 🤔

 • Renate
  22 juli 2019

  Om de dag hier.. met milde douchegel van neutral. De had spoel ik ook gewoon met het badwater, dus niet apart met shampoo. Leuk om te lezen hoe jullie dit doen! Dat moment rond 16u herken ik wel, maar mijn kinderen zijn vaak vies na het eten haha. Dus dan toch maar voor het naar bed gaan in bad.

 • Tanja
  22 juli 2019

  Ons zoontje van 2,5 gaat om de dag of soms om de 2 dagen onder de douche. Soms alleen, soms met 1 van ons. Met warm weer soms vaker, of als hij inderdaad vies is gespeeld 😊.

 • Iva
  22 juli 2019

  Ik doe mijn kinderen 2 a 3 keer per week in bad. Soms vaker als ze wet vies zijn of veel buiten hebben gespeelt!
  Heb ze nooit dagelijks in bad gedaan toen ze babies waren, had altijd zoiets ze worden toch niet vies (behalve als ze dan een grote poep explosie hadden of veel melk terug spuwde). En als babietjes ook niet dagelijks met de reden dat de huisjes gevoelig zijn!
  Wat we wel dagelijks doen is met een washandje berichtje, handjes en voetjes.
  Dus eigenlijk 2 a 3 keer per week maar mocht t nodig zijn gaan ze extra in bad!

 • Femke
  22 juli 2019

  Toen Maya net geboren was deden we haar om de dag in bad. Doordat ze ook ren gevoelig huidje heeft en wat eczeem lieten we daar snel nog een dag tussen zitten. Meestal eens per 3 dagen en soms zelfs eens per 4 dagen gaan ze in bad. Dit laatste wordt nu wel vaker eens met 3 of soms zelfs om de dag aangezien ze tegenwoordig kruipt. Daar wordt ze natuurlijk weer wat viezer van en met het warme weer zweet ze wat meer. ‘Vroeger’ vond ze in bad gaan leuk, maar nu is het een gevecht. Hierdoor vind ik het ook niet meer leuk om haar in bad te doen, maar het moet toch echt gebeuren ;-).
  Femke onlangs geplaatst…Personal update: ik leef nog!My Profile

 • Inge
  22 juli 2019

  Haha de eerste deden wij in het begin ook mooi elke dag in bad maar nadien niet meer en nu bij de 2e zetten we ze in bad als we zin hebben, meestal 2 a 3x per week.
  De oudste ook zoiets behalve bij echt warm weet, dan gaat ie van het zwembad recht het bad in.

 • Celeste
  22 juli 2019

  Hier ook om de dag… al merk ik sinds de oudste (9) op hockey zit en ze 2 keer per week traint, er vaker behoefte is aan een douche. Wij hebben geen bad dus gaan ze onder de douche. De oudste kan dit al helemaal zelf overigens. De jongste (Feline ❤) is 6 en heeft hier nog wel hulp bij nodig.
  In de zomermaanden ook vaker douchen hier… om dezelfde reden als bij jullie. Dus komt aardig overeen…

 • rachel
  22 juli 2019

  hier gingen ze om de dag in bad of douche, eigenlijk nooit elke dag want ze droogde alleen maar uit dan met hun huidje 😉

 • Stephanie
  22 juli 2019

  Sterk dat je deze blog aandurft, hahaha 😉 elke dag in bad is inderdaad niet goed. Sommigen vinden het vies om het niet elke dag te doen, maar de kinderarts raadde dat hier tijd af. Ons zoontje had vaak last van eczeem vlekjes. Onze puber doucht zich, net zoals mama en papa, elke dag. Maar als ze kleiner zijn hoeft het inderdaad niet zo vaak.

 • Elianne
  22 juli 2019

  Hier ook om twee dagen ongeveer. Nu in de zomer doen we vaak even afspoelen. Kind in bad, afspoelen met de douchekop en vaak wil hij ook nog zichzelf afspoelen. Altijd huilen als we gaan afdrogen. Ik hoor om mij heen ook veel moeders die hun kinderen elke dag in bad doen. Niet goed voor de huis en echt niet nodig.
  Goede tip trouwens om de kinderen aan het einde van de middag al in bad te doen. Maakt de avondspits ook wat minder druk. Moet je daarna alleen geen macaroni gaat eten..
  Elianne onlangs geplaatst…De week in beeld #24My Profile

 • Inge
  22 juli 2019

  Leuk om te lezen!! Onze kids gaan elke dag in de douche of 1 in de douche en 1 in bad.. Dit doen we, om de dag af te sluiten. Ze spoelen letterlijk alles van zich af en gaan schoon en rustig hun bedjes in, dit doen we al jaren zo. Onze zoon wast iedere dag zijn haren, ivm gel -:) onze dochter wast haar haren om de 1 a 2 dagen. Ze heeft hele lange haren dus dat is wat meer werk 🙂

 • Esra en Mikaél
  22 juli 2019

  Leuk om te lezen! Ik doe mijn zoontje elke ochtend in bad , terwijl zijn haren in het sop zitten en ondertussen speelt, douche ik ernaast, wel wat krapjes maar mega gezellig!

 • Emma
  23 juli 2019

  Hier is het eigenlijk een gewoonte die vanuit mijn eigen kindertijd mee is gekomen: elke dag in bad of douchen. Ondanks dat ik weet dat het wellicht beter is voor de huid niet dagelijks te douchen, vind ik het altijd wat vlotter dan het af te wisselen met wassen. Da de douche of het bad wordt er wel altijd gesmeerd met zwitsal of rituals. Dus ik hoop dat dat het een beetje compenseerd. Vaak doucht mijn zoontje van 4 met enige hulp zelf en hang ik ondertussen de was op . Of ik laat een badje vollopen, dit meestal in het weekend of vrije dagen. Met haren uitspoelen is altijd wel even hulp nodig. Erna afdrogen, bodylotion, pjyama aan, boekje en liedje en weltrusten 👍

 • Ilona
  23 juli 2019

  De oudste kind van 9 doucht iedere dag, ikzelf en mijn vriend ook. De jongste van 3 wil ik liever ook iedere dag even onder de douche hebben maar zij denkt daar anders over 😉 het is een heel gevecht, en aangezien ze niet altijd echt vuil is vind ik dan om de een of twee dagen ook goed. Maar ook dan moet ik haar ook echt dwingen om even te gaan douchen, weer een fase die hopelijk snel over gaat hihi.

 • Ilona
  23 juli 2019

  “De oudste kind” moet natuurlijk “ons” oudste kind zijn 😁

 • Patries
  23 juli 2019

  Hier dagelijks, die van mij worden namelijk niet alleen in de zomer vies, maar ook in de andere seizoenen 😀

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.