Hoe we een jaar geleden compleet verrast werden door die zwangerschapstest

Het is alweer ruim een jaar geleden. We hadden net Aimy haar eerste verjaardag gevierd en gingen naar een oriëntatie gesprek op de basisschool van Lana. Ik voelde me al weken heel vreemd, had gekke bloedsuikers en de borstvoeding voor Aimy liep niet lekker. We wilden graag zwanger worden, ik had ook al groen licht van het ziekenhuis, maar dat ik op dat moment zwanger kon zijn kwam echt niet in mij op. Toen ik moest overgeven na dat gesprek op die basisschool liet toch wel een lampje branden bij Yannick die bij de Kruidvat snel een goedkope zwangerschapstest ging kopen. Nietsvermoedend liep ik naar de wc, vooruit ik doe die test dan weten we zeker dat het niet zo is.

Ik gilde in het toilet toen er binnen een paar seconde gelijk een  tweede streep verscheen. Dit kon niet, hoezo dan! Ik had nog geen menstruatie gehad, natuurlijk kun je ook dan zwanger zijn maar daardoor had ik er totaal niet aan gedacht. Te mooi om waar te zijn leek dat scenario. Ik was dan ook enorm geschrokken en liet de test aan Yannick zien die gelijk door het dolle heen was. Ik moest er toch echt even aan wennen maar maakte van binnen een vreugdedansje. Wauw, mogen we nu al ons derde kindje verwachten, wat speciaal.

Yannick ging opnieuw naar de Kruidvat, dit keer voor de Clearblue test met wekenindicator en die gaf gelijk 3+ aan, ik zou dus minimaal 6-7 weken zwanger zijn al. Ik belde het ziekenhuis (zij waren immers op de hoogte van mijn zwangerschapswens) en maakte een afspraak voor die eerste echo. Ik bleek inderdaad al 7 weken te zijn en toen we het kindje op de echo zagen wisten we het zeker. We worden opnieuw papa en mama, wat speciaal.

Nu zijn we een jaar verder, drie dochters rijker waaronder onze kleine Feline die nu 5,5 maand oud is. Ze is bijna 6 maanden, dan begint het grote avontuur van hapjes. Starten met het groentehapje en fruithapje, zo benieuwd wat ze ervan zal vinden. Ik kijk er zo naar uit! Natuurlijk ga ik jullie helemaal meenemen in dit nieuwe avontuur.

Het blijft gek hoe je leven in een jaar tijd zo kan veranderen en ik ben dankbaar dat we dit mochten meemaken opnieuw. Het was een prachtig jaar. En zo’n zwangerschapstest zal je nooit vergeten. Sta jij ook nog regelmatig stil bij het moment van die positieve zwangerschapstest?

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

22 gedachten over “Hoe we een jaar geleden compleet verrast werden door die zwangerschapstest”

 1. Jeetje is ze alweer bijna een half jaar oud, wat gaat dat snel! Als het zo’n grote verrassing is, is het al helemaal bijzonder. Mooi om je verhaal over je eerste reactie te lezen.
  Liefs

 2. Ik denk wel eens: ik moet aandelen clear blue kopen. Er is niemand, maar ook echt niemand, die het bij die ene simpele test van de Kruidvat houdt hahaha

 3. Wat leuk dat het als een complete verrassing voor je kwam, extra cadeau gevoel ofzo lijkt mij dat. Ik weet van mezelf nog dat ik alles ineens 10x zo sterk rook en toen ik ook nog eens trek in gebakken uien (nog noooiit had ik hier trek in gehad) dacht ik OK dit is apart. Diezelfde middag lag het pakket testen in de brievenbus die ik had besteld met het idee dat die het komende jaar nodig zouden gaan zijn.Voor de gein deed ik een test, positief! Ik was verbaasd want mijn implanon was er net een maandje uit en ik had niet verwacht dat wij ons gelukkig mochten prijzen met zo’n vlotte zwangerschap!

 4. Chantal van baarlen

  Hahaha dat is echt zo
  Ik kocht ook meteen na die goedkope een clearblue test

 5. Hier wel een die geen Clearblue heeft gebruikt! Bij de eerste zwangerschap wel, maar die eindigde in een miskraam. Dus ik dacht nu, ach, een simpele volstaat, de echo zegt uiteindelijk meer. En gelukkig klopt er nu een hartje 🙂

 6. Haha herkenbaar. Na iui etc hadden wij nog wel een kinderwens voor een broertje of zusje. Maar niet toen de oudste pas 5 maanden was. Ik ben de 2e keer op natuurlijke manier zwanger geraakt en dacht dat ik niet goed werd! Ik was 2 dagen overtijd en dat ben ik nooit. Ik naar de etos en een test gehaald en in een openbare toilet getest. Knalde meteen 2 strepen. Huilend mn man gebeld haha. Ik moest er toen nog wel 3 maanden aan wennen omdat ik niet zwanger wou zijn.
  Nu is de jongste 4 maanden en de oudste 18 maanden en ben super blij met ze.

 7. Allereerst bedankt voor je tweede alinea. Ik ben 5 maanden geleden bevallen en nog steeds niet ongesteld. Maar dat jij schrijft dat jij dat een jaar later ook niet was en toch zwanger werd stelt mij enorm gerust!
  Het moment van de positieve test vergeet ik zeker niet meer. Wat een geluk voel je dan!

 8. Wij hadden net besloten om te stoppen met de nuvaring. Dus dat ding eruit gehaald en gewacht op een eerste menstruatie. Die kwam. Niks aan het handje. En toen ging er een paar weken voorbij en kreeg ik ontzettend last van mijn borsten. Uitgerekend wanneer de eerste dag van mijn laatste menstruatie was en ik moest van mezelf (en mijn man) nog twee dagen wachten want dan zou ik overtijd zijn. Op een zondagochtend de test gedaan en we waren dolblij! Meteen al raak. Wat een verrassing. En toch hadden we het gevoel dat het niet helemaal lekker zat, het tweede streepje was wel errrg licht….. En ons gevoel zat goed. Nog geen twee dagen na de positieve test kreeg ik een miskraam.
  Van de vk kregen we wel groen licht om door te gaan met proberen. En 4 weken later hield ik de volgende positieve test in handen. Heel erg blij waren we. Maar ook heel erg bang en onzeker.
  Gelukkig ben ik nu inmiddels met verlof. Maar tot aan de 20 weken ben ik steeds ontzettend onzeker geweest of dit niet weer zou eindigen in een miskraam.
  Dankbaar voor elke (karate)schop die wij voelen!

 9. Leuk om te lezen! Ik kan me het moment van mijn positieve zwangerschapstest nog heel goed herinneren. Ik was super blij, maar ik durfde het niet te geloven. Ik heb dan ook drie testen gedaan, twee van de Action en dan een Clearblue om zeker te zijn. Ik had nooit gedacht dat de streepjes op de test mijn leven zo zouden veranderen. Inmiddels is mijn dochtertje 2 maanden en ben ik een dolgelukkige mama!

 10. Op vakantie rook ik al de pizza die mijn man gehaald had aan de andere kant van de camping….. Ik mocht niet zwanger worden omdat onze oudste zoon ernstig ziek was. Toch was ik net voor dit bericht en getroffen maatregelen na 1 jaar proberen zwanger. Heel erg dubbel gevoel. Inmiddels is de jongste alweer een jaar geworden. De oudste heeft een hersenoperatie gehad en doet het na omstandigheden geweldig. Gelukkig alles goed gekomen en dol op mijn boys ?

 11. Haha true. Hier ook, en dan meteen de dubbele verpakking want je weet het maar nooit ?

 12. Wat een mooi artikel om te lezen! Ja dat moment blijft je altijd bij, een streepje extra zien verschijnen… ik had bij de 1e zwangerschap 2 tests gekocht en maar eentje gebruikt, 2 jaar later weer gepland overtijd en toen nog even die 2e test gebruikt, haha! Omdat ie al zo oud was heb ik toch nog een andere test besteld, gelukkig ook positief… maar de 2e keer zwanger kon ik het veel minder snel geloven en erop vertrouwen dan die eerste keer! Ook omdat het bij de 1e poging raak was denk ik, dat verwacht je echt niet en was de 1e keer ook helemaal niet zo… blijft bijzonder allemaal!

 13. Oh jaa, het moment van mijn zwangerschapstest kan ik ook nog heel goed herinneren.. ik ging er ook vanuit dat ik nog niet zwanger zou zijn, omdat ik pas een maand gestopt was met de pil (die ik ruim 10 jaar had geslikt), maar ik voelde me toch ‘raar’ en besloot een test doen. Net als jij had ik direct een positieve test in mijn handen! Heel bijzonder moment.. en ondertussen bijna 30 weken zwanger 😀

 14. ik wel hahaha!! 2 testen van kruidvat gedaan en het daarbij gehouden… (oke, daarvoor had ik er ook al eentje van de action gedaan haha)

 15. ik wel hahaha!! 2 testen van kruidvat gedaan en het daarbij gehouden… (oke, daarvoor had ik er ook al eentje van de action gedaan haha)

 16. mooi geschreven lieverd en ik sta er eigenlijk dagelijks bij stil en zeker bij Rashel onze jongste omdat die helemaal nog niet in de planning was en niomi net 6 maanden was!! en ik gewoon aan de pil was dus ja ik blijf dat speciaal vinden!!

 17. Bij onze eerste weet ik het nog als de dag van gisteren. (Inmiddels al 3 jaar geleden) Mijn man was weg naar een cursus. En we hadden 6 maanden een kinderwens. Maar ik had eigenlijk niet verwacht dat wij snel een kindje mochten verwachten. Want iedereen om ons heen leek het allemaal zo makkelijk te gaan, dan kon het toch niet bij ons ook zo zijn. Maar al vrij snel stond er een plusje op de test. Mijn man kwam thuis en ik zeg tegen hem, ik moet je iets laten zien….. wat een ongeloof in zijn ogen. Maar natuurlijk super blij. Ik kon die avond niet slapen.
  Bij ons 2de kindje. Nu een jaar geleden. Was het helemaal onverwacht. Ik had wel een gevoel dat er iets was. Dus ik tegen mijn man. Misschien moeten we toch een test doen. Wij woonde toen tijdelijk bij mijn schoonouders op zolder. Toen ik weer boven was van de wc en we keken samen sloeg bij mij de paniek wel even om het hart. Hoe moest ik het gaan doen. Zwanger en verhuizen. Uit eindelijk is het allemaal goed gekomen. En nu zitten we met z’n vieren lekker in ons nieuwe huis. Wat nog wel even spannend was of ze niet op dezelfde dag geboren gingen worden. Uit eindelijk zit er nu 9 dagen tussen.

 18. Ja! zo speciaal denk dat je zo’n moment altijd blijft koesteren al is het je 10e kind. Bij onze eerste kwamen we er op skivakantie achter en dat was eens zo speciaal, vooral omdat we er niet op hadden durven hopen dat het zo snel mocht zijn. En bij onze tweede hadden we het idee dat het weer zo snel raak kon zijn maar dit heeft 7 maanden geduurd. Maar op zo’n moment spring je ook echt een gat in de lucht omdat je elke maand maar hoopt en hoopt. Magische momenten om voor altijd in je hart te bewaren ❤️❤️❤️

 19. Toen ik de eerst test deed van action kwam er zo licht een streepje dat ik zat te twijfelen of er überhaupt wel een streepje was.
  De dag erna de clerublue digital test gehaald en die gaf zwanger aan. Ik kon en kan het nu nog steeds niet geloven.

  Vooral de reactie van mijn vriend was onbetaalbaar.
  Ik had voor de dag erna 2 slabjes gehaald en een kaartje. Eerst het kaartje met een hint erop gegeven en daarna de slabjes maar hij snapte het pas toen ik de zwangerschapstest liet zien. En toen reageerde hij van echt echt ik zei ja en hij begon te huilen van blijdschap.

 20. Herkenbaar. En inderdaad, dat moment van die positieve test vergeet je nooit meer. Bij de oudste had ik het helemaal nog niet verwacht. Net groen licht vd arts en al binnen 1,5 mnd zwanger. De eerste test geloofde ik ook gewoon niet, streepje kwam ook buiten afleestijd dus zou wel een valse uitslag zijn. Volgende dag toch een duidelijke positieve test en daarna nog één, of twee haha. Bij jongste was het niet ‘gepland’ maar voelde ik me overduidelijk zwanger. Al met 3 weken bekkenpijn en ik moest kokhalzen bij de geur van ham kaas croissants. Die test was niet nodig, wel gedaan natuurlijk en ik heb er de eerste weken echt enorm aan moeten wennen. Was net voor de eerste verjaardag van oudste. Inmiddels zijn ze 3,5 en bijna 2, de tijd vliegt. En vraag ik me stiekem af, misschien toch nog 1 keer zo’n positieve test in de toekomst…?

 21. Ik ook hoor. Je hoort ook vaak dat mensen een test doen, en als die positief is nog 1 en nog 1. Ik heb er maar 1 gedaan (van Kruidvat) en die gaf mij alle informatie die ik op dat moment wilde hebben, namelijk dat ik zwanger was 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.