Het snelle havermout ontbijt

Het snelle havermout ontbijt: Zoals jullie wellicht wel weten ben ik dol op havermout, maar het is zo’n ontbijtje dat ik in fases eet. Zo heb ik wel eens een fase dat ik het dagelijks neem maar de laatste tijd bestond mijn ontbijt vooral uit Griekse yoghurt met cruesli en fruit. Tot ik een pakketje opgestuurd kreeg van Quaker : Quick oats, waarbij een heleboel lekkere noten, superfood en andere toppings bij gestuurd werden. Dit daagde me toch wel uit om de havermout-fase weer een kans te geven. Heb jij dat ook wel eens, van die fases met eten? Dat je een tijd niets anders wilt dan een bepaald ontbijt of gerecht?
Quick oats van Quaker is havermout dat je in twee minuten tot een lekker en gezond ontbijt maakt. Ik voegde hier wat lekkere toppings aan toe en ik laat je zo zien wat het resultaat was. Ook Yannick vond het erg lekker. Een leuk uitprobeersel dus.

Dit pakketje werd bezorgd: 11 zakjes havermout, een kookwekker, allerlei superfoods, zaden en toppings : Gedroogde blauwe bessen, pompoenpitten, walnoten, cranberry’s, kokosvlokken, gedroogde abrikozen, goji bessen, cacao nibs, ahornsiroop, amandelen, bananenchips en gedroogde aardbeien.

De witte zakjes zijn de ‘quick oats’, in naturel en kaneel smaak.

Ik koos voor deze combinatie: Kaneel oats, banaan, cacaonibs en walnoten. Later voegde ik er nog wat gedroogde cranberry’s aan toe.

Yannick koos voor pompoenpitten, gedroogde aardbeien, kokos chips en naturel oats.

Je giet het zakje leeg in een kommetje en dan vul je het zakje met : Melk, amandelmelk, water of bijvoorbeeld rijstemelk. Ik koos voor koemelk. Als je het zakje tot het streepje vult dan wordt het ontbijtje wel wat waterig. Ik vind zelf een dikkere substantie lekkerder dus ik vulde het zakje tot de helft met melk. Vervolgens zet je de oats vermengd met melk voor 2 minuten in de magnetron.

Mijn ontbijtje, ik vond het erg lekker!

En het ontbijtje van Yannick.

We vonden het allebei erg lekker, echter vonden we de porties in de zakjes wat klein voor een goed vullend ontbijt. We zijn allebei grotere eters dus voor ons zouden we per keer 2 zakjes gebruiken om voldoende te hebben. Dit is natuurlijk per persoon verschillend. Ik vond het ideaal dat het in 2 minuutjes klaar was, we geen pannetje vies hoefden te maken en dat we snel konden aanschuiven. Van de kaneelsmaak in mijn variant proefde ik niet zoveel terug, naturel was dus ook prima geweest voor mij. We vonden het erg leuk om deze producten te testen!

Houd jij van havermout als ontbijt? En wat vinden jullie van dit ‘quick oats’ concept? Ik ben benieuwd, laat het me weten bij de comments.

Ook lekker, maak eens bananenpannenkoekjes met havermout of een bananenbrood met pindakaas!

*Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf, dit beïnvloedt niet mijn mening over dit product.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

28 reacties

 • Marion
  31 januari 2015

  Ja, ik ben ook echt een periode-eter. Zo kan ik maanden ontbijten met een banaan en dan weer maanden met sojayoghurt of muesli en zo. De periodes duren bij mij altijd best lang. Ik heb één keer havermout geprobeerd en vond het echt niet lekker. Misschien is deze manier wel een goede voor mij. Het ziet er in ieder geval heerlijk uit.
  Marion onlangs geplaatst…Je suis … uh … Tarik?My Profile

 • Ellen
  31 januari 2015

  Ik ben ook een periode-eter en toevallig ook dol op havermout. Die kleine zakjes koop ik niet, vind ik de duur voor wat het is. Ik maak mijn eigen porties op zondagavond klaar, ik weeg 45g af in aparte potjes en die gaan dan in de kast. Handig, want dan moet ik het ‘s ochtends maar gewoon nemen. Dit doe ik ook met muesli. Er zijn blijkbaar veel mensen die zo’n pakket kregen, ik zie ze op heel veel blogs voorbij komen en je haalt er hele leuke ideeën uit.
  Ellen onlangs geplaatst…WIP-Challenge 2015 #2My Profile

 • Anita | mindjoy
  31 januari 2015

  Havermout heerlijk! Ook ik wil hem graag dik hebben en doe er het liefste kaneel, rozijnen en appel doorheen.
  Anita | mindjoy onlangs geplaatst…Home made challenge | tonijnsalade + sushiMy Profile

 • Saskia
  31 januari 2015

  Bij mij gaat het ook altijd in fases. Wat een leuk pakket, lekker veel variatie ook.
  Saskia onlangs geplaatst…Plog: Just Another MondayMy Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  31 januari 2015

  Leuk dat je dit mocht uittesten! Ik eet normaal altijd boterhammen met choco als onbijt, maar sinds deze week ben ik weer gezonder beginnen ontbijten met havermout of magere yoghurt met fruit. Die magere yoghurt vind ik eigenlijk niet zo lekker, ik weet niet of Griekse yoghurt meer smaak heeft? Ik heb ook havermout in die zakjes nu en vind de porties net goed, meestal heb ik zelfs wat over. Hoewel ik nadien wel sneller weer honger krijg dan wanneer ik boterhammen at, vreemd want havermout zou je normaal een langdurig vol gevoel moeten geven…
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Blogdilemma: hoe vaak en wanneer zet je een artikel online?My Profile

 • Diana Carlton
  31 januari 2015

  Wat een tof pakket! Ik ontbijt graag met havermout in combinatie met ongezoete amandelmelk, bananen, kaneel en rozijnen. Echt een power ontbijt waar je een hele ochtend op door kunt gaan.
  Diana Carlton onlangs geplaatst…Favorieten januariMy Profile

 • Liset - Beautydagboek
  31 januari 2015

  Havermout vind ik erg lekker, maar dan meer als tussendoortje. Ik krijg vaak rond een uur of 2 in de middag trek en neem dan een lekker bakje havermout of cruesli :). Een leuk uitprobeerpakket heb je ontvangen!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Video | Mijn huidverzorgingsroutineMy Profile

 • Dita
  31 januari 2015

  Ik vind havermout nog steeds niet super lekker. Misschien toch maar weer eens proberen in een andere combinatie. Meestal eet ik een cracker of brood als ontbijt. Of brinta, ook erg lekker en vullend.
  Dita onlangs geplaatst…My Life – Januari 2015 #3My Profile

 • Jess
  31 januari 2015

  Het ziet er altijd zo lekker uit alleen lust ik echt geen havermout. Ik heb echter wel twee mannen in huis die het lekker vinden dus toch leuk om wat ideetjes op te doen.
  Jess onlangs geplaatst…Het instituut CBMy Profile

 • astrid nab
  31 januari 2015

  ja heerlijk havermout goed om de ochtend mee te beginnen blijf het lekker vinden

 • Eline
  31 januari 2015

  Ik eet havermout als het heel koud is buiten. Gebruik het voornamelijk om mee te bakken eigenlijk!
  Eline onlangs geplaatst…Chocolade kokos bonbonsMy Profile

 • anouk
  31 januari 2015

  Wat een leuk pakket!! Al die potjes met toppings staan super leuk in je keuken
  anouk onlangs geplaatst…Pinterest inspiratie #3 RozeMy Profile

 • Nadia
  31 januari 2015

  Mooi pakket! Het concept met de zakjes kende ik al uit Engeland, daar hebben ze meer smaken ook.

 • Maaike
  31 januari 2015

  Wat een heerlijk pakketje zeg! Ik eet altijd havermout in de wintermaanden, lekker warm hmm.

  X

 • Lifesabout
  31 januari 2015

  Wat handig die zakjes! De toppings zien er zo heerlijk uit, die wil je bijna zo opeten. Hier niet echt een havermout-fan. Ik probeer het wel eens te eten en ik vind het wel steeds lekkerder, maar neem veel liever een boterham of wat fruit.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Memory Lane. 25 – 31 januariMy Profile

 • Veerle
  31 januari 2015

  Havermout heb ik nooit heel erg lekker gevonden maar ik moet zeggen dat ik het nu ook al een vrij lange tijd niet meer heb gehad. Na deze post vind ik dat het misschien toch weer eens moet uitproberen! Vooral met verschillende toppings denk ik dat het nog best wel iets kan hebben.
  Veerle onlangs geplaatst…5 dingen om te doen als je ziek bent!My Profile

 • Corinne
  31 januari 2015

  Wat een heerlijk pakket om uit te proberen. Zo kan je nog eens iets uitproberen. Yummie!
  Corinne onlangs geplaatst…Mijn januari….My Profile

 • José @ ENJOY! The Good Life
  31 januari 2015

  Wat een leuk pakket om uit te proberen. Ik vind overnight oats met cranberry’s, gedroogde blue berries en kaneel lekker. De volgende ochtend doe ik het nog even in de magnetron zodat het comforting warm is. Of havermout door de smoothie. Yammie!
  José @ ENJOY! The Good Life onlangs geplaatst…CATRICE Concealer & ESSENCE Eyeshadow baseMy Profile

 • Celine
  31 januari 2015

  Ik heb havermout nog nooit geprobeerd. Ik ben echt een yoghurt met fruit liefhebber! Toch maar eens proberen!

  Liefs Celine
  Celine onlangs geplaatst…Weekly Photo DairyMy Profile

 • Nicole
  31 januari 2015

  Ik doe eigenlijk altijd mn gewone havermout met melk erdoor en dan in de magnetron.
  Moet wel zeggen dat ik het altijd goed moet vullen met extra’s want een hap havermout zonder iets erdoor ofzo vind ik niet lekker.

  Ben wel een fase-eter inderdaad. Zo kan ik tijd lang vaak mugcakes maken en dan weer periode griekse yoghurt of havermout dus…
  Nicole onlangs geplaatst…Een dag uit het leven van een dreumesMy Profile

 • Judith - myfoodblog.nl
  31 januari 2015

  Doordeweeks eet ik meestal overnight oats (wegens tijdgebrek ‘s ochtends ;-)). In het weekend meestal warme harvermout. Mij favo combi is met maple syrup, kokos snippers en cacao nibs :-D.
  Judith – myfoodblog.nl onlangs geplaatst…Winactie Valentijn #2: Win een Emile Henry bakvormMy Profile

 • Eva
  31 januari 2015

  Ik ben zelf niet zo’n havermout eter. Liever een beschuitje met ei of kaas ofzo. Maar in een hotel zie je me wel vaK zo’n bakje scheppen. Het lijkt me super leuk om zelf zo’n set in huis te hebben. Zeker ook voor als we gasten hebben. Heel schattig!

  Liefs,

  Eva
  Eva onlangs geplaatst…Verhuizen zonder stress #2My Profile

 • Jorinde
  31 januari 2015

  Wat een leuk pakketje! Ik zit nu ook weer in mijn havermout periode en combineer het vaak met appel/kaneel/rozijnen!
  Jorinde onlangs geplaatst…Fleur Flirt – VrouwenwoordenboekMy Profile

 • Milou
  31 januari 2015

  Ziet er lekker uit, maar ik zou het denk ik niet lekker vinden. Toen ik nog niet op dieet was, at ik altijd magere yoghurt met havermout. Ook een erg lekkere combinatie en net even wat beter vullend heb ik het idee. Ik houd ook wel van het frisse van yoghurt, zo ‘s ochtends vroeg. Het zit wel echt prachtig verpakt zeg!
  Milou onlangs geplaatst…Lief dagboek…My Profile

 • Nesrin | Daily Cup of Bla Bla Bla
  31 januari 2015

  Havermouttrutje hier. Ik hou van havermout. Niet alleen omdat het gezond is maar ook omdat het zo puur en niet duur is.
  Nesrin | Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Taal & Ik (Nederlands, Turks & fashion)My Profile

 • Melissa
  31 januari 2015

  Ziet er lekker uit, ik hou wel van havermout! Ik kook het vaak even in amandelmelk, voeg dan wat ciazaad toe, rozijntjes en kaneel. Banaan heb ik er nooit bij gedaan, ga ik onthouden!
  Melissa onlangs geplaatst…Recept | Havermoutcake met banaan en walnotenMy Profile

 • Anneleen
  31 januari 2015

  Oh wat leuk zo’n pakketje! Ik eet ook graag havermout!
  Anneleen onlangs geplaatst…Studiereis naar MallorcaMy Profile

 • beautifulday4makeup
  31 januari 2015

  Dat ziet er super uit. Ik ben dol op havermout
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Me Time TagMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.