Het geheim achter een slanke lijn (bestaat niet)

Vandaag deel ik jullie het grote geheim achter een slanke lijn, nee hoor, grapje, dat bestaat helemaal niet. Wel zijn er een aantal tips en tricks die mij geholpen hebben en nog steeds helpen om in shape te blijven. Ik ben een Bourgondiër, dol op lekker eten. Mijn ogen beginnen spontaan te twinkelen bij het zien van lekkere hapjes en heerlijke drankjes. Kom maar door met die bitterballen, hapjesschaal en glazen Prosecco. Echter zijn deze fijne dingen nou net niet zo goed voor de lijn. Dat betekent niet dat als je een slank lijntje wil hebben en houden dat je deze heerlijkheden moet laten staan.  Ook ik ben niet gezegend met genen die me kunnen laten eten wat ik maar wil zonder aan te komen. Een paar jaar geleden woog ik zo’n 20 kilo zwaarder als nu, geen big deal maar ik voelde me niet fijn bij het ongezonde leefpatroon dat ik toen had. Ik was zoekende naar balans. Vandaag deel ik jullie wat tips en tricks. Gewoon uit eigen ervaring en niet vanuit de visie van een gewichtsconsulente. Een van de redenen dat ik dit schrijf is omdat ik zelf op dit moment ook wat gezonder wil gaan leven, erover schrijven helpt dan! Benieuwd naar mijn tips? Lees dan verder.

Beweeg, balans en accepteer!
Ik ga je nu niet het ei van Columbus uitleggen en ik ben me er ook van bewust dat dit niet is wat voor iedereen werkt. Ik ga enkel mijn ervaringen delen en de tips die voor mij werken. Het belangrijkste is gewoon de balans. Als je meer in beweging bent, en dus verbrand, dan je eet dan komt je niet aan en in veel gevallen val je dan zelfs af.
Bewegen: Beweeg minimaal 3-4x per week 1 uur intensief. Dit kan zijn hardlopen, flink doorwandelen, sporten, fietsen naar je werk, dansen in de woonkamer met je kinderen of wat dat ook mag zijn, als je zo’n 3-4x per week dat uurtje haalt dan speel je bijna altijd al quite. Het voordeel aan krachttraining of spierverstevigende oefeningen is dat ze je stofwisseling versnellen. Trainingen als Bodypump, Xco of gewoon aan de slag gaan met dumbells en squats etc, versterken je spieren en zorgen ervoor dat je ook in rust meer energie verbrandt, ideaal want in rust kun je beginnen aan de bitterballen!
Balans: Heel simpel, zorg voor balans in je voedingspatroon. Zo is het weekend voor mij het moment om te ‘cheaten’ en eet ik doordeweeks heel braaf gezond. Ik ben geen grote eter dus ik ga me ook niet vol eten wanneer ik voldoende op heb. Leer je maag goed aanvoelen, heb je honger of gewoon ‘zin’ in wat lekkers. Verveel je je en wil je daarom wat eten of heeft je maag behoefte aan een maaltijd? Leer dit te onderscheiden en anticipeer daarop. Mijn valkuil is om uit verveling te willen eten. Dan krijg ik ineens zin om in de avond cupcakes te gaan bakken en die moet ik dan natuurlijk proeven, als je dit niet te vaak doet dan is het goed. Herken je bij jezelf dat je soms eet uit verveling of uit emotie, spreek jezelf dan toe. Die momenten zorgen namelijk voor die extra kilo’s.
Accepteer: Dit is misschien wel de belangrijkste tip, accepteer jezelf en je lichaam. Accepteer het als je een dag teveel gegeten hebt om vervolgens de dag erna je gezonde lifestyle weer op te pakken. Hoe meer jij in je hoofd bezig bent met dat eten en het niet accepteren wat voor gevoelens en gedachten jij bij dat eten hebt, hoe moeilijker het is om niet met eten bezig te zijn.
Herken je dit: Je bent op dieet en de hele dag denk je aan het moment dat je weer wat te eten ‘mag’ pakken? Je kunt al helemaal verlangen naar het moment dat je ‘los mag gaan’ en mag cheaten. Op dat moment speelt eten misschien een te belangrijke rol en accepteer je niet dat eten gewoon een normale bezigheid is waar je ook gewoon van mag genieten zonder er teveel bij na te denken. Als het te belangrijk is en als je er teveel ‘straffen’ of ‘belonen’ aan koppelt dan wordt het oppakken van een normale gezonde lifestyle heel pittig. Been there, done that, ik herken dit maar al te goed. Hoe meer ik het leerde loslaten, hoe makkelijker het gezonde eten ook voor me werd.

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt, ik wil deze tips zelf ook wat beter gaan uitvoeren om gezonder te gaan leven. Zo na de feestdagen vind ik dat best moeilijk en val ik snel in ongezonde gewoontes. Gezond eten, sporten, de weegschaal en al dit soort thema’s spelen erg vaak een grote rol bij vrouwen, evenals bij mij. Ik krijg regelmatig mails van dames die me vragen om mijn tips en ik moet dan eerlijk zeggen dat ik ook geen gouden tips heb. Ik zie dit soort mails als een groot compliment maar tevens wil ik die dames dan meegeven dat het leren loslaten en accepteren van jezelf een belangrijk punt is. Hoe minder rol dat eten in je leven speelt, hoe makkelijker het is om te genieten van je gezonde lifestyle. De momenten dat je dan geniet van dat drankje in het weekend of de hapjes van de hapjesschaal zijn dan een leuk extraatje. Ik ben benieuwd naar jullie reacties en jullie ervaringen of ‘gouden tips’. Laat ze achter in de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

37 reacties

 • Marion
  13 januari 2015

  Goed artikel. Vooral het tweede gedeelte. Ik ben zelf heel lang op een verkeerde manier met eten en sporten bezig geweest en ben nu echt nog op zoek naar balans. Leren luisteren naar je lichaam is ook heel belangrijk, maar vooral, wat jij ook al zegt: accepteer! En vergeet vooral ook niet om te genieten!
  Marion onlangs geplaatst…Eetstoornis: Herstel is …My Profile

 • Marion
  13 januari 2015

  Goed artikel! Vooral het tweede gedeelte. Ik ben zelf erg lang op een verkeerde manier met eten bezig geweest en ben nu nog heel erg op zoek naar balans. Luisteren naar je lichaam is denk ik ook heel belangrijk en wat jij ook al zei: accepteer. Vergeet daarnaast ook niet om te genieten!
  Marion onlangs geplaatst…Eetstoornis: Herstel is …My Profile

 • Manon
  13 januari 2015

  Wat een fijn artikel. Zelf merk ik ook dat loslaten inderdaad de beste tip is, maar dit is ook meteen de aller moeilijkste! Als je iets graag wilt, denk je er natuurlijk heel de tijd aan. Inderdaad zoals jij zegt, balans vinden, is denk ik wel de key. En ook gewoon genieten, maar wel verstandig genieten! 🙂
  Manon onlangs geplaatst…Sportdagboek #1My Profile

 • Kaboutertuin
  13 januari 2015

  Goed stuk! Het is ook vaak
  Kaboutertuin onlangs geplaatst…AdministratieMy Profile

 • Dita
  13 januari 2015

  Ik denk idd dat balans een hele goede is. Lekker eten, gezond maar voldoende bewegen. Ik probeer zo veel mogelijk gezond te eten en vers te koken maar een keer per week een patatje of zo nu en dan een wijntje bij het eten moet ook kunnen
  Dita onlangs geplaatst…Een nachtje wegMy Profile

 • Kaboutertuin
  13 januari 2015

  Goed stuk! Het is ook vaak even een knop die om moet! Als je er weer eenmaal in zit dan gaat het gezonde leven wel weer goed

  Jij ook veel succes kelly!
  Kaboutertuin onlangs geplaatst…AdministratieMy Profile

 • Fonghwa
  13 januari 2015

  Dit is precies hoe ik het aanpak! 3x per week sporten, minder eten en gezond eten!
  Verder hanteer ik 80/20. 80% gezond en 20% genieten. Ik neem alleen wat lekkers in het weekend of met gelegenheden. En als ik dat doe, ga ik niet gelijk los. Ik kan dan echt genieten en doe er soms een kwartier over om een gebakje op te eten hihi!
  Op deze manier ben ik al 6kg afgevallen in 4 maanden tijd. Het gaat misschien niet zo snel als ik zou willen, maar dit is tenminste blijvend!

 • Maike
  13 januari 2015

  Ik doe dat ook ‘cheaten’ in het weekend. Voor mij hielp het om kleinere porties te gaan eten. En hardlopen vind ik fijn! Lekker vanuit huis sporten.
  Maike onlangs geplaatst…Wawawa dadadie mamama: ik praat mijn baby naMy Profile

 • Manon
  13 januari 2015

  Goed om te delen, zelf ben ik er ook al langere tijd mee bezig, tenminste ik heb gewoon mijn levensstijl aangepast want dieeten werkt maar voor even er zijn trouwens ook zoveel gezonde en suikervrije recepten waar je mee kan cheaten, verder cheat ik alleen als ik een feestje heb of naar de bios ga bijvoorbeeld ik probeer zo min mogelijk ongezonds in huis te halen 🙂
  Manon onlangs geplaatst…Tea time met HEMA, losse thee en vrolijke theezakjesMy Profile

 • Aanhetlijntje
  13 januari 2015

  Wat een leuk begin van de dag dit artikel. Ik kan me jou geen 20kg zwaarder voorstellen. Dacht altijd dat jij van natura zo slank was. Maar ook jij moet er dus voor werken. Ik vind je tip van jezelf afvragen of je gewoon eet om te eten of echt vanuit honger? Van zodra je hier een onderscheid in kan maken ben je goed bezig. Wat mij enorm heeft geholpen om in 10 weken tijd naar een maat 36,38 te gaan is een werkplanner opstellen waarbij voor iedere dag stond wat ik die dag eet qua ontbijt, lunch, tussen snack en avond maaltijd. Zo kwam ik niet in verleiding daar ik niet meer moest nadenken over wat ik zou eten
  Aanhetlijntje onlangs geplaatst…Shoplog VaniliaMy Profile

 • Lauriëtte
  13 januari 2015

  Vind dat je het mooi verwoord! 🙂 Geen crashdieeten of overmatig sporten, gewoon zorgen dat alles goed in balans is en dan toewerken naar wat je wilt 🙂
  Lauriëtte onlangs geplaatst…Effectief wekelijkse boodschappen doenMy Profile

 • simone
  13 januari 2015

  Prachtig geschreven Kelly!
  simone onlangs geplaatst…It’s my birthday – 21 jaar!My Profile

 • Eline
  13 januari 2015

  Handig artikel! Accepteren is inderdaad de key denk ik! Alleen ben ik me er niet altijd bewust van dat ik het niet altijd accepteer 🙂
  Eline onlangs geplaatst…Presenteren: tips en trucsMy Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  13 januari 2015

  Leuk artikel met goede tips denk ik! Ik heb het gewoon zo moeilijk om mezelf ertoe aan te zetten. Ik sport niet graag en stop mijn tijd liever in andere dingen en bovendien eet ik gewoon graag waar ik op dat moment zin in heb. Maar als ik dan weer eens in de spiegel kijk kan ik wel eens klagen dat er een paar kilootjes af zouden mogen. Ik zou er gewoon voor moeten gaan, maar toch lijk ik te lui om eraan te beginnen.
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…My winter shoe stashMy Profile

 • Anouk
  13 januari 2015

  Wat goed dat je zo’n artikel maakt. Voor mij werkt het heel goed om ongeveer 3 a 4 uur tussen twee maaltijden te hebben. Zo heeft je lichaam geen kans om een honger gevoel te hebben, mits je dan goede maaltijden eet natuurlijk. En tussendoor veel water drinken, dorst kan ook een honger gevoel oproepen, heel gek maar het is wel zo
  Anouk onlangs geplaatst…New: Zara saleMy Profile

 • Saskia
  13 januari 2015

  Leuk dat je hier over schrijft. Sinds mijn zwangerschap kan ik helaas ook niet meer eten wat ik wil. Gelukkig door gezond te eten kan ik het in balans houden.
  Saskia onlangs geplaatst…Powerbank & winactie x2!My Profile

 • Eline
  13 januari 2015

  Planning is heel belangrijk als je gezond wilt eten. Mijn koelkast staat altijd vol met lekkere maar gezonde dingen, zo maak ik altijd een verantwoorde keuze als ik iets wil eten!
  Eline onlangs geplaatst…Littekens na een Gastric BypassMy Profile

 • Marieke
  13 januari 2015

  fijn artikel om te lezen. Vooral met dat loslaten heb ik moeite, al jaren haha. Toch merk ik wel dat er steeds meer een verandering komt, zo kook ik steeds gezonder en ik snoep steeds minder. Hopelijk gaat het uiteindelijk steeds beter, blijft namelijk moeilijk! 🙂
  Marieke onlangs geplaatst…Favorieten #3My Profile

 • Koalabeautymama
  13 januari 2015

  De slanke lijn…. Het blijft je bezig houden. Ik eet nu wel gezond ‘s ochtends met een omelet en groente. Brood laat ik weg en hoop dat ik me binnenkort energieker ga voelen. Ik mis het brood niet trouwens.
  Koalabeautymama onlangs geplaatst…Babyproduct: NAÏF Diaper CreamMy Profile

 • Annemijn
  13 januari 2015

  Het eten uit verveling herken ik wel. Gewoon even wat lekkers eten omdat je niks te doen hebt. Wel probeer ik doordeweeks zo gezond mogelijk te eten zodat ik in het weekend wat makkelijker kan doen.
  Annemijn onlangs geplaatst…PLOG: Hoogtepuntjes van de week #9 Hapjes, drankjes en feestjes!My Profile

 • Meike
  13 januari 2015

  Leuk artikel. Verveling en emoties zijn mijn valkuilen, daar ben ik inmiddels wel achter. Dit jaar wil ik minimaal tien kilo afvallen. Ik let op wat ik eet, ben gaan sporten en probeer mijzelf vooral niets te ontzeggen. Als ik in het weekend gewoon zin heb in patat eet ik dat, maar met mate.
  Meike onlangs geplaatst…Favoriet speelgoed van onze dreumesMy Profile

 • Stacey
  13 januari 2015

  Ik ben het helemaal met je eens. Het is daarbij ook een knop die je om moet zetten en je moet niet steeds voor jezelf een smoesje verzinnen waarom je niet zou gaan sporten of iets lekkers mag eten. Zelf hanteer ik de 80/20 regel. 80% gezond en 20% lekker. Toch merk ik dat ik helemaal geen behoefte heb aan die 20% vol maken.
  Stacey onlangs geplaatst…Legally-Fit: De halve marathon van EgmondMy Profile

 • Janneke
  13 januari 2015

  Goed dat je dit artikel geschreven hebt! 🙂
  Janneke onlangs geplaatst…Afvallen & slimme keuzes bij het ontbijt of lunch, met 3 praktische tips!My Profile

 • angelique
  13 januari 2015

  Leuke tips! Vooral het bewegen moet ik echt eens meer gaan doen haha
  angelique onlangs geplaatst…Persoonlijk | Laatste keer consultatiebureauMy Profile

 • Lifesabout
  13 januari 2015

  Ik kan helaas niet zoveel sporten of de sporten doen die ik zou willen, maar ben na de bevalling toch al 9 kilo kwijt en weer op mijn oude gewicht. Dat heb ik bereikt door niet te snoepen en minder te eten (zowel brood als warme maaltijd). Als iemand naar mijn eetpatroon kijkt, zou degene zeggen dat ik veel te weinig eet, maar ik kan nu eenmaal niet zoveel bewegen dus dan moet het wel via voeding!
  Balans is inderdaad heel belangrijk en genieten van lekker ongezond eten moet ook af en toe kunnen 😉
  Lifesabout onlangs geplaatst…Life is beautiful if you choose to see it.My Profile

 • Milou
  13 januari 2015

  Jup, je hebt helemaal gelijk. En volgens mij weet iedereen verdomd goed hoe het werkt, maar het is gewoon lastig!
  Milou onlangs geplaatst…HK Living bordenrekMy Profile

 • Shimmer-Pie
  13 januari 2015

  Leuk artikel Kelly!Ik heb nog altijd struggles met mijn gewicht. Dus was weer even een motivational post voor mij!
  Shimmer-Pie onlangs geplaatst…Tip: Chique CosmetiqueMy Profile

 • beautydiarynl
  13 januari 2015

  Goed artikel! Ik denk dat balans het belangrijkste is, genieten, maar met mate!
  beautydiarynl onlangs geplaatst…Catrice ultimate shine lipstick – 300 Pink A BerryMy Profile

 • beautifulday4makeup
  13 januari 2015

  Mooi geschreven hoor!

 • diana
  13 januari 2015

  echt goed artikel!

  ben het er ook helemaal mee eens.

  ik zelf hanteer de 80/20 regel. en dat werkt voor mij heel goed.
  diana onlangs geplaatst…Nieuwe collectie PrimarkMy Profile

 • Jenn
  13 januari 2015

  Goed verwoord!
  Jenn onlangs geplaatst…Afgelopen week… #1My Profile

 • rachel
  13 januari 2015

  goed artikel!! en accepteer zoals je bent zeg ik altijd maar;)
  rachel onlangs geplaatst…#vlog maandag 12 januari 2015My Profile

 • Milou
  13 januari 2015

  Goeie tips! Het is nu voor mij echter zaak om zo snel mogelijk op gezond gewicht te komen omdat mijn gewicht nu invloed heeft op mijn gezondheid. Als ik weer een gezond bmi heb, dan ga ik zeker jouw tips er weer even bij pakken.
  Milou onlangs geplaatst…De verbouwing #8: alles is af!My Profile

 • Elseniek
  13 januari 2015

  Goed artikel! Ik ben ook sinds een jaar gezonder aan het leven en het geeft vooral veel energie!! En wat je zegt, schrijven er over motiveerde wel tot het echt doen en volhouden!
  Elseniek onlangs geplaatst…Review garnier micellair cleansingwaterMy Profile

 • Cindy
  13 januari 2015

  Goed artikel. Gezond eten is ook met gezond verstand en jezelf kietelen mag natuurlijk gewoon!
  Cindy onlangs geplaatst…Review: Kneipp crème douche amandelMy Profile

 • Ninja Moeder
  13 januari 2015

  Goed artikel Kelly! Ik ben het helemaal eens met de tips die je geeft: sporten, balans in voeding en jezelf vooral niks ontzeggen. Topper!

 • Melanie
  15 januari 2015

  Wat een goede tips! Ik herken mezelf in jou patroon; Doordeweeks gezond en in het weekend cheaten! Ha! Precies dat doe ik ook. Sinds korte tijd ben ik weer gaan sporten en dat bevalt weer goed.

  Fijne donderdag!
  XoXo Melanie
  Melanie onlangs geplaatst…Help, ongesteld! 6 tips om het dragelijk te houdenMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.