Review: Het blogboek van Kelly Deriemaeker

Naar mijn idee ben je nooit uitgeleerd als het gaat om bloggen. Er is geen maatstaf voor wat iemand een goede blogger maakt. Er zijn geen regels, enkel normen en waarden. De lezer bepaalt en dat maakt bloggen denk ik ook zo leuk. Bloggen leer je door te doen, door veel te schrijven, te oefenen, fouten te maken en daar weer van te leren. Niets is goed of fout zolang je doet waar je zelf achterstaat. Bloggen leer je door andere blogs te lezen en te leren van elkaar. Bloggen leer je ook door er veel over te lezen. Dat vind ik erg leuk om te doen, het liefst lees ik veel boeken over bloggen, maar zoveel boeken over bloggen zijn er nog niet op de markt. Ik ontdekte het blogboek van Kelly Deriemaker en werd nieuwsgierig. Ik stopte dit boek in mijn bol.com mandje en de dag erna begon ik met lezen. Vandaag lees je mijn ervaringen met het blogboek en of ik dit boek zou aanraden aan andere bloggers of bloggers in spé.

Het blogboek bestaat uit 8 hoofdstukken die je wegwijs maken over bloggen. Van het beginnen van een blog, tot het reclame maken voor je blog, schrijven van artikelen, tips om unieke content te ontwikkelen en nog meer interessante informatie over bloggen. Ook wordt er inhoudelijk veel aandacht besteedt aan geld verdienen met bloggen, een onderwerp wat natuurlijk niet mag ontbreken in een boek dat gaat over bloggen. Schrijfster Kelly heeft zelf veel ervaring met bloggen en weet dit ook heel duidelijk te verwoorden. Het boek legt heel erg de nadruk op authenticiteit, dus het ontwikkelen van je eigen stijl als blogger. Daarmee kun je unieke artikelen schrijven en je eigen publiek genereren. Ik hoopte toen ik dit boek begon te lezen dat dit een boek zou zijn dat voor een ervaren blogger handig is. Ik heb niets meer aan tips over hoe je een blog begint, hoe je je statistieken kunt lezen of hoe je de keuze maakt tussen wordpress of blogger als blogplatform. Gelukkig ging dit boek veel verder dan dat. Ik heb daarom ook echt wat geleerd van dit boek.

Wat ik zelf erg leuk vond aan dit boek is dat ik echt geprikkeld werd om nieuwe ideetjes en inspiratie te vinden voor mijn eigen blog. Als je als blogger een writersblock hebt met gebrek aan motivatie of inspiratie dan kom je daar wel overeen als je dit boek leest. Je krijgt zin om te gaan bloggen en allemaal nieuwe ideetjes te bedenken. Dat is de ervaring die ik had tijdens het lezen van dit boek. Als blogger probeer ik altijd nieuwe dingen uit, leuke rubrieken, originele artikelen, nieuwe ideetjes en altijd probeer ik daarmee mijn lezers te blijven prikkelen. Ik kon daardoor veel houvast vinden in dit boek omdat dit boek ook die houding bij je uit wil lokken.

In dit boek vind je redenen om een blog te beginnen in het huidige tijdperk waarin we leven, je leest over tools die je nodig hebt om te kunnen bloggen, het vinden van die eigen stem die jou als blogger uniek maakt en je leert je eigen richting te bepalen. Dit boek geeft praktische tips om lezers te vinden en hoe je zelf steeds na kunt gaan of iets aanslaat of niet. Vervolgens gaat het over geld verdienen met je blog, een droom die voor veel bloggers telt. Hoe verdien je geld met je blog en hoe zorg je er tegenover opdrachtgevers voor dat je eruit springt tussen al die honderden bloggers? Het boek eindigt met wat veelvoorkomende problemen die tijdens het bloggen voor kunnen komen en hoe je hiermee om kunt gaan. Het hebben van een blogdip, nee durven zeggen en omgaan met haters en negatieve comments. Hoe ga je om met privacy op je blog en ten slotte delen experts hun ultieme tip op het gebied van bloggen.

Ik vind dit boek zeker een aanrader voor zowel beginnende bloggers als ervaren bloggers. Je bent nooit klaar met leren en dit boek kan je daar een stapje verder in helpen. Het blogboek van Kelly Deriemaeker is verkrijgbaar voor €24,95 bij onder andere Bol.com.
Ken jij het blogboek van Kelly Deriemaeker al? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen! Laat het me weten in de comments van deze review.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.
 Dit artikel bevat een affiliate link. 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

49 gedachten over “Review: Het blogboek van Kelly Deriemaeker”

 1. Ik heb nog steeds geen blogboek gelezen. Dit wil ik in de toekomst wel gaan doen. Ik doe het nu expres nog niet, omdat ik nog maar zo kort blog. Dat klinkt misschien gek, maar ik ben bang dat ik dan teveel de focus ga leggen op de tips en adviezen, terwijl ik juist eerst heel graag alles zelf uit wil vogelen. Als ik dat gedaan heb, dan wil ik een blogboek kopen. Deze is in ieder geval een hele goede optie!
  Marion onlangs geplaatst…Soaring SpiritsMy Profile

 2. Hier was ik benieuwd naar! Leuke review Kelly! Ik ben nu ook een paar weken bezig met bloggen en er is nog zo veel te leren! Zou dit boek graag eens willen lezen 🙂
  Marieke onlangs geplaatst…Primark ShoplogMy Profile

 3. Lijkt me een erg interessant boek. Is het ook geschikt voor de persoonlijke blogger die (nog) geen ambitie heeft om geld te verdienen met je blog? Ik blog nu vooral om mijn eigen kwijt te kunnen en het is mooi meegenomen als andere er ook wat aan hebben. Maar geld verdienen met je blog is toch wat anders. Als het boek erg ingaat op het commerciële aspect dan weet ik niet of het wat voor mij is. Niet dat je er niets van leert, maar het kan bij mij dan wel eens niet werken.
  Petra onlangs geplaatst…Geluksmomenten #2My Profile

 4. Oeh leuk, ik kende dit boek nog niet! Ik heb al diverse boeken over bloggen op m’n verlanglijstje voor de feestdagen gezet, deze gaat er ook bij 🙂
  Manon onlangs geplaatst…PompoensoepMy Profile

 5. Wat wordt in dit boek als tip gegeven over hoe om te gaan met negatieve en kritische comments? Ik zelf lees nooit de comments op mijn blog namelijk.

 6. Ja absoluut, het commerciële stuk is in principe maar een hoofdstuk, de rest gaat vooral over creativiteit, het schrijven zelf en manieren om uniek te zijn 🙂

 7. Hoi Lisa, aan het einde wordt daar een stukje aandacht aan besteedt. Eigenlijk komt het er op neer dat dit soort comments nooit zullen wennen en dat je uit sommigen feedback kunt halen maar anderen die hatelijk bedoeld zijn je beter kunt negeren 🙂

 8. Ik heb dit boek ook gekocht en het ligt op mijn salontafel te wachten tot ik het boek wat ik nu lees (‘How blogs work’) uit heb. Ik ga dus snel doorlezen, want na jouw recensie ben ik heel benieuwd!
  Nathalie onlangs geplaatst…Hoe gaat het? Druk!My Profile

 9. Jaaaaa, ik ben halverwege en ook heel blij met dit boek. Vooral tof dat je er zoveel nieuwe ideeën van krijgt. Ik blijf hysterische aantekeningen maken 😉
  Martine onlangs geplaatst…Why she rocks!My Profile

 10. Ik heb er van de week ook een review over geschreven en ben heel enthousiast. Ik ben een beginnende serieuze blogger dus heb enorm veel aan alle tips waar je op moet letten bij samenwerking maar ook voor een eigen domein enz.
  Angelique onlangs geplaatst…Tag | Internet ABCMy Profile

 11. Ik heb dit boek twee weken geleden besteld en lees er regelmatig een stuk uit, ontzettend leuk boek! Binnenkort gaat mijn blog over mijn leven als nanny online en ik heb veel inspiratie uit dit boek gehaald.
  Fijne zondag verder, Kelly!

 12. Ik heb het boek onlangs ook gekocht en ben er net in begonnen. Ik vind het boek op een fijne manier geschreven. Daarnaast spreekt de speelse vormgeving mij ook aan.
  Meike onlangs geplaatst…Uitgerekende datumMy Profile

 13. Dit klinkt als een heerlijk inspirerend boek. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe dingen om te leren en nieuwe inspiratie. Dit boek gaat dan ook meteen op mijn verlanglijstje voor Sinterklaas! Ik kende eigenlijk alleen nog maar de blogbijbel, dat boek is leuk geïllustreerd, maar inderdaad meer voor beginnende bloggers.
  Ik ben benieuwd!
  Céline onlangs geplaatst…DIY: Kate Spade office boxesMy Profile

 14. Wat een leuk (vormgegeven) boekje! Ook ik blog nog maar sinds kort en ben nog bezig met het vorm geven aan mijn website, maar dit is zeker een boek dat op mijn wishlist komt voor de feestdagen. Bedankt voor je review!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.