Heimwee naar de zwangerschap

Heimwee naar de zwangerschap, ja of nee? Ik weet het nog heel goed, ik was te vroeg bevallen van Lana en had zo lang heimwee naar die zwangere buik. De schopjes die je dan voelt, het uitkijken naar zo iets speciaals, het aftellen, die mooie ronde buik waar je zo lekker je handen op kan leunen. Het ‘samenzijn’ met je baby in je buik. Nu zijn we ruim 7 maanden verder na de zwangerschap van Aimy, voel ik deze heimwee weer?

Heimwee naar de zwangerschap?
Gek genoeg niet. Bij Lana had ik hele duidelijke heimwee en nu denk ik vooral, wat heerlijk om niet zwanger te zijn op dit moment. Even los van het feit dat zwanger zijn een mooi wonder is en zeker niet vanzelfsprekend is, ben ik op dit moment aan het genieten van het niet zwanger zijn. Na twee best zware zwangerschappen (door de diabetes die nogal roet in het eten bracht) vind ik het fijn om gewoon weer geen rekening te hoeven houden met. Bloedsuikers die over het algemeen wat beter gaan, mijn eigen kleding weer dragen. Heerlijk sporten, makkelijk kunnen fietsen, leuke kleding shoppen, Lana en Aimy kunnen optillen.

Ook heb ik geen heimwee naar de zorgen die ik had tijdens de zwangerschap. ‘Zal het wel goed gaan’, eigenlijk pas weer je rustig voelen zodra de baby er is. Het moederschap geef ook veel zorgen maar dan kun je je kindjes zelf in de gaten houden. Dat geeft een soort van gevoel van controle wat je tijdens de zwangerschap niet hebt.

Heimwee naar de zwangerschap

Hoe ik de schopjes na de zwangerschap van Lana zo kon missen, mis ik dit nu niet. Ik denk ook dat dit komt omdat Aimy gewoon op tijd geboren is. De zwangerschap heb ik af kunnen maken.

Als ik een zwangere vrouw zie lopen, dan ben ik vooral heel blij, dan ben ik heel blij voor haar. Een aantal van mijn vriendinnen zijn zwanger en ik geniet van een afstandje volop mee. Ik ben heel erg blij voor hen en kijk er naar uit dat er straks zo’n wondertje geboren wordt.
Als ik dan terug denk aan mijn zwangerschappen, dan voel ik geen heimwee meer. Wie weet komt die heimwee nog eens (zo wispelturig als ik kan zijn haha) en wordt dat het moment om na te denken of er nog eens gezinsuitbreiding gaat komen.

Voor nu voel ik mij dankbaar voor mijn twee dochters die ik in mijn armen kan sluiten, kijk ik positief terug op mijn zwangerschappen en ben ik blij dat deze achter mij liggen.

Heb of had jij heimwee naar je zwangerschap(pen) daarna? Wat voor gevoelens roept dit onderwerp bij je op? Ik ben benieuwd of anderen zich herkennen in mijn woorden hierover. Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

54 gedachten over “Heimwee naar de zwangerschap, ja of nee?”

 1. Wat een prachtige foto’s! Ben zelf ook met 34 weken met HELLP bevallen en ik herken het maar al te goed, alsof mijn zwangerschap en die dikke buik me ontnomen zijn. Soms maakt het me boos of verdrietig, vooral op de dagen dat ik oververmoeid ben en het er zwaar mee heb.
  Debby onlangs geplaatst…Over die roze wolk die plots verdweenMy Profile

 2. Jeetje, ik heb even een traantje moeten laten.. Ik ben vorige week met 31+5 weken zwangerschap bevallen. Hiervoor heb ik nog bijna een week in het ziekenhuis gelegen. Ik heb nooit een echt dikke zwangere buik gehad (daar keek ik erg naar uit), maar door de hectische ziekenhuis periode heb ik het ook heel erg gemist om samen met mijn vriend die schopjes en andere dingen te kunnen delen. Ondanks dat we nu een prachtig mannetje hebben, hoor! Maar alles loopt toch even anders, zeker omdat we nu nog een paar weken ziekenhuis te gaan hebben…

 3. Ik heb nu vooral heimwee naar zwanger zijn haha. Maar dat is omdat ik graag een tweede wil maar dit nog niet kan. Niet dat er iets is hoor, maar wil gewoon eerst mijn gezondheid op orde hebben en het afvallen ook. Daarna zien we wel weer. Maar het kriebelt wel enorm. Na de bevalling van Fay miste ik het in het begin ook niet omdat ik in een rollercoaster terecht kwam door haar ziek zijn, mijn depressie. Maar dat lege buik gevoel heb ik wel gehad..
  Nicole onlangs geplaatst…Eindelijk een normale cyclus?My Profile

 4. Ook te vroeg bevallen maar geen heimwee gehad. Alleen ooit wel af gevraagd hoe het is om langer zwanger te zijn dan 34 weken.
  Vond het zwanger zijn leuk en mooi maar wel wat redenen dat ik t voorlopig nooit meer hoef te zijn maar zeg natuurlijk nooit nooit
  Dees onlangs geplaatst…DIY: Lampenkap/ MobileMy Profile

 5. Ik kan me goed voorstellen dat je blij bent om nu niet zwanger te zijn. Het lijkt me eerlijk gezegd vooral veel gedoe als vrouw om met zo’n dikke buik rond te lopen en last te hebben van allerlei kwaaltjes, haha. Maar gelukkig is het altijd voor een goed doel!
  Romy onlangs geplaatst…Bloopers: leren lachen om jezelfMy Profile

 6. Na de bevalling van Noor had ik het wel een beetje, maar nu Lot net geboren is vind ik het ook heerlijk om niet meer zwanger te zijn zoals jij omschijft. Alles gewoon lekker kunnen doen en geen buik die in de weg zit ? Al vond ik het heerlijk en bijzonder om zwanger te zijn! Ik sluit niet uit dat ik ooit weer met zo’n buik loop ?
  Wendy onlangs geplaatst…Winnen: feelgood boek “Het leven van Tess”My Profile

 7. Wat een prachtige foto’s zeg! Ik miste mijn buik helemaal niet na de zwangerschap. Vond het heerlijk om mijn eigen kleding weer te dragen. Wel vond ik het zo mooi dat je tijdens de zwangerschap echt zo samen bent met je mini baby. Maar de zorgen ‘of het wel goed zal gaan’ mis ik niet. Zo spannend die tijd in de buik!
  Marijke onlangs geplaatst…Lekkere & snelle ontbijtjesMy Profile

 8. Ik snap het vanuit jou heel goed. Is niet niks met diabetes een zwangerschap. Maar oooh ik heb wel heimwee hoor! Voel zelfs lichelijke jaloezie bij zwangerschapsaankondigingen (nou ja, ligt er aan bij wie. Heb ook 2 vriendinnen nu zwanger en daar ben ik ook heeeel blij voor!) haha maar wel positieve jaloezie hoor. Meer dat ik het jammer vind dat het hier alweer voorbij is
  Milou onlangs geplaatst…Dit was mijn weekendMy Profile

 9. Na mijn eerste zwangerschap had ik ook heimwee terwijl ik toch pas met bijna 40 weken bevallen ben. Ik verwacht wel dat het nu minder zal zijn omdat ik geen wens heb voor een derde kindje (denk ik nu dan haha)
  Charlotte onlangs geplaatst…De week van de pauzehapMy Profile

 10. Ik heb nu na 7 maanden soms wel heimwee, vooral het gevoel dat je kindje altijd veilig en samen met je is. Dit was ook mijn eerste zwangerschap en vond alles heel bijzonder, de eerste schopjes, de eerste hikjes etc. Ik denk dat ik na de tweede wel iets minder heimwee zal hebben.
  2momzs || Maria onlangs geplaatst…Weekoverzicht || Maria #5My Profile

 11. Ik had het wel nadat Lise (ook iets te vroeg) geboren is. Nu ben ik 35 weken en hoop ik deze zwangerschap ‘normaal’ af te kunnen maken. Of er dan heimwee komt weet ik natuurlijk niet, maar ik kijk er toch ook wel naar uit weer wat mobieler te zijn en mijn hele kledingkast aan te kunnen 😉
  Monique onlangs geplaatst…Première: Roodkapje de MusicalMy Profile

 12. Nee! Ik mis mijn zwangerschappen zeker niet. Ik was totaal mezelf niet tijdens de twee zwangerschappen en had daarnaast veel lichamelijke klachten. Ik mis wel de geboorte. De trots dat het gelukt is om een mensje op de wereld te zetten, de onvoorwaardelijke liefde die je gelijk voelt, zo bijzonder. Mijn jongste is nu bijna 4, dus denk niet dat er hier nog een kindje bij komt. En deze beslissing heeft vooral te maken met de zwangerschappen. Ik vond dit heel zwaar.

 13. Ik heb helemaal geen heimwee naar mijn zwangerschap. Op dit moment roept de zwangerschap alleen maar nare herinneringen naar de pijn op. Jammer, maar misschien ebt dat nog weg.
  Marije onlangs geplaatst…Plaatjes kijken #7My Profile

 14. 6 maanden geleden ben ik bevallen en ik mis het niet. Als ik zwangere vrouw zie lopen, denk ik wel met een glimlach terug aan die tijd. Ik was best groot en had al snel last van beperkingen, zoals niet kunnen bukken of tillen, terwijl ik normaal gesproken nergens moeilijk over deed. Soms hebben we het over een tweede en wanneer we daaraan ga beginnen. Maar om heel eerlijk te zijn, staat het zwanger zijn mij enorm tegen. Ook heb ik best een zware bevalling gehad met lang veel pijn en veel bloedverlies. Ook de nasleep was tragisch. Dus nee, even niet. Laat mij maar genieten van mijn mannetje
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Zijn favoriete speelgoedMy Profile

 15. Nee ik mis het zwanger zijn niet. Als ik zwangere vrouwen zie lopen vind ik dat altijd heel mooi om te zien en voel ik mij met ze verbonden. Maar ik ben dan altijd zo blij dat ik het allemaal al achter de rug heb, dus ben dan extra blij met mezelf zoals ik nu ben en mijn twee mooie kindjes van 2,5 jaar en drie maanden. En mijn lieve man natuurlijk! Nee ik vind zwanger zijn gewoon niet leuk..
  Fleur onlangs geplaatst…Heimwee naar de zwangerschap, ja of nee?My Profile

 16. Ik mis mijn vorige zwangerschap niet, maar kijk er wel erg naar uit om weer zwanger te mogen zijn van nog een klein wondertje. Eerst maar eens wachten tot ons kleine kereltje wat ouder is, maar die rammelende eierstokken zijn hier nooit weggegaan 🙂
  Liefs

 17. na mijn zwangerschappen heb ik het soms wel gemist maar dat was ook zo weer over hihih. en ja tuurlijk denk er nog wel eens aan terug en ja geloof het of niet maar wilde er zelfs nog eentje bij maar hey A ben ziek en B ben te oud vind ik hihi. nee heb genoten van mijn zwangerschappen maar het is mooi zo, heb 2 mooie dochters 😉
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 24 september ’16My Profile

 18. Als ik eerlijk ben nis ik het heel erg. Bijna iedere dag kijk ik wel in de spiegel en mis ik echt die buik en dat getrappel. Ik voelde me ook heel zefverzekerd tijdens mijn zwangerschap, dat is nu niet meer zo. Ik zou dolgraag standaard een week of 28 zwanger willen zijn… lijkt me prachtig! Kan natuurlijk niet… 😉
  Overigens zou ik dan absoluut niet Mees terug in mijn buik willen stoppen want ik ben zo dolgelukkig met hem!!!
  Thuis bij | Milou onlangs geplaatst…Mees is geboren!My Profile

 19. Oh hier ook echt wel heimwee. Ik geniet verschrikkelijk van Morris en ik ben zó blij dat hij er is, maar vond het zwanger zijn ook echt zo bijzonder! Als ik zwangere vrouwen zie lopen krijg ik echt weer kriebels. Deze foto’s van jou zijn overigens écht prachtig!

 20. ik vind het heerlijk om zwanger te zijn , het mooiste moment vind ik als ik na het persen de baby op mijn buik heb liggen

 21. ik vind het heerlijk om zwanger te zijn ik ben nu 25 weken en ik ben al twee keer eerder zwanger geweest . ik vind het heerlijk om mijn buik te showen en mijn steeds grotere borsten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.