Healthy lifestyle Eetdagboek

Healthy lifestyle Eetdagboek

Healthy lifestyle eetdagboek

Het is weer dinsdag, en lieve healthy Irma deelt met jullie haar healthy lifestyle eetdaboek. Zij neemt het healthy food en fitness onderdeel wat meer opzich voor mijn blog, wat meer dan ik momenteel doe in verband met de zwangerschap. Natuurlijk eet ik nog gezond, en doe ik nog wel wat aan sport, maar iemand die je momenteel echt kan motiveren, dat is Irma. Voor deze week hield ze weer een eetdagboek vol heerlijke healthy foodies en workouts bij. Super inspirerend, dus lees vooral verder om te lezen hoe haar week in food en fitness eruit zag.

Healthy lifestyle Eetdagboek

Maandag begon mijn ontbijtje met wat kwark, een halve mango in stukjes, een banaan en wat kokosrasp. Om maar vast een zomergevoel te krijgen haha. ’s Morgens ging ik naar de sportschool voor wat borst/triceps/schouder oefeningen en een groepsles benenbuikbillen. Als lunch maakte ik een omeletje met geraspte courgette en uitjes. Voor op het werk nam ik 2 appels mee, in appels zitten veel vezels waardoor je langer een verzadigd gevoel krijgt. Ik had een lange dag en ’s avonds kregen we een carpacciosalade op het werk, zonder spekjes en de dressing apart graag. Na het werk at ik nog wat aardbeien met kwark en wat groene thee.

Dinsdagochtend maakte ik een dubbele portie havermoutpap als ontbijt, ik gebruik eigenlijk altijd suikervrije sojamelk als basis, maar het kan ook met water. Heerlijk met wat verse aardbeien en rode besjes erdoorheen en een kop groene thee. Mijn ochtend workout was een bodypump groepsles en een uur spinning, en wat had ik een honger na afloop! Ik pakte 2 volkorencrackers met pindakaas en amandelpasta. ’s Middags heb ik een grote salade met tonijn gemaakt, en daarna boodschappen gedaan, mijn favoriete ‘huisvrouw’ taak.  Op het menu voor het diner stond kipfilet, champignons en broccoli. Als toetje nam ik nog wat magere kwark met een sinaasappel. Met dit hete weer, en de flinke inspanningen ‘s ochtendsvroeg, heb ik meer dan 3 liter water gedronken.

Healthy lifestyle Eetdagboek

Woensdagochtend heb ik te lang geslapen, waardoor het al 11:00 uur was toen ik moest gaan ontbijten/lunchen. Ik pakte 2 speltcrackers met komkommer en cottagecheese en de ander met een avocado en wat peper. ’s Middags gingen vriendlief en ik varen, en ik nam een doosje kersen en een minneola mee op de boot. We maakten onderweg een stop en ik genoot van een lekker broodje met gerookte zalm. Als avondeten weer zalm, omdat ik ’s ochtends met het ontdooien niet wist dat ik ’s middags ook al een broodje zalm zou eten. Behalve zalm at ik ook spinazie, broccoli en een grote portobello paddenstoel gevuld met feta, pijnboompitjes en spinazie. Ik heb iets met paddenstoelen merk je wel. ’s Avonds ging ik nog een uur wat rug en biceps oefeningen doen met vriendlief als personal trainer, en een groepsles bodypump. Thuis op de bank hebben we zelf nog wat popcorn gemaakt van maïs en heb ik een pot groene thee gedronken. Ja, ik sta helaas elke nacht op om naar de wc te gaan.

Donderdag bestond mijn ontbijtje uit een smoothie van magere yoghurt, lijnzaadolie, chiazaadjes en rood (diepvries)fruit. Als topping deed ik er verse rode besjes op. Na mijn ontbijt ben ik gaan ‘powerwalken’, hard lopen maar niet rennen. Ik had 8km binnen een uur gelopen, trots! Voordat ik ging lunchen at ik nog wat bospenen en cherrytomaatjes en ’s middags at ik een salade met tonijn en koude sperzieboontjes en een hardgekookt ei. ’s Avonds kwam familie van mijn vriend barbecueën, ik had zelf nog kalkoenfilet liggen en aubergine, dus heb ik dat maar gegrild. En een lekkere maïskolf, kluiven maar!

Vrijdag zweette ik mijn bed uit, aangezien het 36 graden was! Ik begon mijn dag met een kwart stuk watermeloen in plakjes. Heerlijk met dit hete weer! Maar omdat je niet op watermeloen kan teren heb ik er ook havermout bij gegeten met stukjes appel en rozijntjes. Door dit warme weer vermindert mijn eetlust en als middageten at ik 2 boterhammen met zelfgemaakte hummus en wat plakjes tomaat en komkommer en radijs. In de middag at ik op werk een handjevol amandelen en walnoten, en als avondeten had vriendlief pasta gemaakt, speciaal voor mij speltpasta zonder vlees maar met extra veel verse groente! Vrijdagavond geeft een meisje op de sportschool een hele leuke groepsles spinning, en aangezien mijn vriend ook nog graag even naar de sportschool wilde gaan, ging ik mee. ’s Avonds genoten we samen nog van galiameloen en watermeloen, kon het maar voor altijd zomer blijven! Deze hete dag vroeg om 3 liter waterinname.

Healthy lifestyle Eetdagboek

Zaterdag bestond mijn ontbijtje uit een omeletje van champignons, ui en spinazie en een grapefruit. Als ik ’s morgens veel ga sporten probeer ik een groot en gevarieerd ontbijtje te eten. Ik ging namelijk weer naar de sportschool voor een uur bodypump en een uur spinning, weer van die leuke lerares. Ik had met mama afgesproken ’s middags de stad in te gaan, dus tijd om echt uitgebreid te lunchen na het sporten had ik niet. Wat ik wel had; HONGER! Ik pakte gauw een kom, roerde vlug wat kwark, vanillesmaak whey en een banaan erdoor en ben naar mijn ouders gegaan. Mam verwende mij met tassen vol lekkere groente en fruit op de markt, oh wat kent ze me goed, nu kan ik er weer een halve week tegenaan. Samen genoten we van een bolletje watermeloen ijs, ja ook ijs hoort erbij met dit warme weer! ’s Avonds moest ik werken om 17:00, waardoor ik dus om 16:30 al moet avondeten. Ik heb dan absoluut nog geen honger, jullie wel? Ik heb wat paprika’s, hete pepers, ui, knoflook en tomaat gegrild en op 2 speltboterhammen gedaan, dat was mijn diner. Omdat ik al kon voorspellen dat ik om 19:00 weer trek zou krijgen had ik wat nootjes, gedroogde vijgen en dadels meegenomen voor op het werk. Na het werk kwam ik thuis en had mijn vriend me verrast met een kommetje salade van papaya, passievrucht en mango. Net wat ik nodig had na zo’n avond!

Zondagochtend heb ik havermoutpap gemaakt met stukjes mango en cantaloupe meloen erdoorheen. Ik moest om 10:00 uur werken, dus had ik gauw een omeletje gemaakt en champignons, prei en ui gebakken in een ander pannetje, en dit in de omelet pannenkoek gerold, volg je het nog ;)? Deze nam ik mee naar werk als lunch, samen met wat aardbeien in een bakje. En een speltboterham met pindakaas, cause we all love peanutbutter!! Als avondeten maakte ik kipfiletblokjes, gepureerde bloemkool en zoete aardappelfrietjes met tijm uit de oven. Meer afwas dan eten zoals mijn vriend zou zeggen, maar het was een leuk probeersel! Ik dronk ’s avonds een pot vol verse muntthee, ook erg lekker als ie afgekoeld is!

Zoals je al in dit blogje en de vorige hebt kunnen lezen ben ik een groot fan van groente, fruit, eiergerechten, nootjes en havermout. Ik probeer elke dag iets van zuivel, fruit, groente, eiwitten (uit eieren of vlees), en gezonde vetten (nootjes) binnen te krijgen en probeer ook vezelrijk te eten. Deze week heb ik wel veel suikerrijk fruit gegeten (meloen, mango, banaan) maar ik vind dat als ik er zo veel bij sport dit niet veel uitmaakt. Weten jullie nog lekkere combinaties voor een omeletje, of iets wat lekker is door je havermout? Laat het me weten in de comments!

Dankjewel Irma voor dit interessante motiverende eetdagboek! Laat jullie reacties weten in de comments.

Follow this blog with Bloglovin’ 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

13 reacties

 • Martina
  6 augustus 2013

  Je hebt lekker veel variatie in je maaltijden 🙂

 • Milou
  6 augustus 2013

  Wat een goede inspiratie!
  Ik sport de afgelopen weken ook best veel, maar ik vind het dan zo lastig wat ik dan allemaal MOET eten! Thanks voor dit blogje, heb ik zeker wat aan!
  Behalve dat ik geen champignons lust dan haha

 • Bente
  6 augustus 2013

  Wow, ik ben al tevreden als ik elke week zo’n vijf uur in de week sport. Wat een bikkel is Irma!

 • Tara
  6 augustus 2013

  Wauw, ik wou dat ik zoveel discipline had. 😉 Het klinkt wel heel lekker allemaal…

 • Ashleey
  6 augustus 2013

  Wauw wat goed en wat lekker allemaal!

 • Joyce
  6 augustus 2013

  Vind dit altijd erg leuk om te lezen! Ook voor inspiratie.

 • Lindsey
  6 augustus 2013

  Ik kijk altijd uit naar je artikelen. Super interessant en motiverend. Ik kijk al weer uit naar de volgende

 • Lieze
  6 augustus 2013

  Wow, heel variërende maaltijden, daar kan ik jaloers op worden! (zegt een meisje die elke ochtend en tussen de middag 2 boterhammen met hagelslag eet.)

 • Maaike
  6 augustus 2013

  Ik bak ook regelmatig een omelet met twee paprika’s, of met wat gewokte spinazie, of bosui en een mini beetje geitenkaas, of paksoi.

 • Robin
  6 augustus 2013

  Interessant om te lezen.

 • Sophie
  6 augustus 2013

  Wat lekker en gezond! Leuk om te lezen 🙂

 • Tirza
  6 augustus 2013

  Wat lekker allemaal! Volgende keer meer foto’s van alles?(A)

 • jasmijn
  9 augustus 2013

  Leuk om te lezen.
  Maar eet je niet te weinig als je ook zoveel sport..
  en de rust?
  Vroeg me dit af.. omdat als ik elke dag sport mijn lichaam dat echt niet volhoud en schreeuwt om rust. of ik ben de hele tijd moe. want ik werk natuurlijk ook.
  ik eet zelf ook veel fruit en groenten maar merk dat het te weinig is omdat het natuurlijk ook weinig calo’s zijn.
  Hoe ga jij hier mee om Judith?

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.