Healthy food challenge kellycaresse

Een tijdje geleden schreeg ik over mijn nieuwe challenge, de Kelly Caresse healthy food challenge. Een uitdaging om weer even back on track te komen en die healthy lifestyle weer op te pakken. Al snel merkte ik in wat oude gewoontes te vallen, en dat vond ik zonde want die healthy lifestyle geeft me zoveel energie, ik voel me fitter, en strakker in mijn vel. Om het vorige artikel hierover terug te lezen klik hier.  Nu even een update van hoe het nu gaat.

Dit waren de regels:

De regels:

Voeding:

 • Drie hoofdmaaltijden
 • + 3 verantwoorde tussendoortjes eten per dag. (fruit, handje vol nootjes, een bakje yoghurt, soep, groente snack)
 • 2 liter water drinken minimaal per dag.
 • Minimaal 2 stuks fruit per dag en minimaal 1 royale portie groente
 • 1 brood maaltijd per dag, en 1 yoghurt/havermout/muesli maaltijd en 1 x een warme avondmaaltijd.

Cheat momenten:

 • maximaal 3 glaasjes (light!) frisdrank per week.
 • Maximaal 1 taart of chips momentje per week
 • maximaal 1 dag per week een P maaltijd (pizza, patat of pannekoeken)

Beweging:

 • Minimaal 3 uur sport per week in de vorm van cardio, of krachttraining. Voorbeelden zijn fietsen, hardlopen, spinning, groepslessen zoals bodypump of xco, zumba, enzovoorts.

De update. Eigenlijk mag ik niet klagen, het was een goede bewustwording om weer terug te komen in de gezonde leefstijl, en natuurlijk lukt dat niet altijd. Qua voeding heb ik me gehouden aan de maaltijden, voldoende groente en fruit, 1 broodmaaltijd per dag en voldoende drinken. Cheatmomenten, ik zal een keer een extra bakje chips of een extra glaasje (light) frisdrank ophebben, maar in de hoofdlijnen is dit ook goed gegaan. Ik eet maximaal eens per week een P maaltijd, en taart of chips beperk ik ook  tot max 1 (hoogstens) 2x per week. Afgelopen week had ik net een week met twee verjaardagen, afgelopen weekend twee keer uit eten, en dan gaat dat wat makkelijker, maar over het algemeen heb ik me er goed aan gehouden. Sporten is ook goed gelukt, gemiddeld toch wel 4x per week gesport, heerlijk!

Ik kan eigenlijk wel zeggen dat ik weer back on track ben, en dat uitzonderingen alleen bestaan op een verjaardag, of wanneer ik uit eten ga. En als ik uit eten ga probeer ik ook bewuste keuzes te maken. Soms heb ik geen behoefte aan een toetje, dan sla ik deze gewoon over. Als ik vol zit, is dat een teken dat ik genoeg op heb. En soms, dan heb ik heel veel zin in dat toetje, en dan geniet ik er dubbel en dwars van.

Nu ben ik wel benieuwd geworden hoe het jullie is vergaan, in de comments van het vorige artikel hierover las ik leuke en gemotiveerde reacties, nu ben ik benieuwd hoe het gegaan is. Is het geluk, waarom wel of waarom toch niet? En hoe voel je je hierbij. Het gaat erom dat je het voor jezelf doet. Je hebt een lichaam gekregen waar je je hele leven mee zal moeten doen, jij bepaald hoe je ermee om gaat, wat je erin stopt, en hoe je je daarbij voelt. Ik hoop op deze manier wat mensen te motiveren, en als ik dat niet zou doen, ik ben bij mezelf begonnen en ik voel me fitter en gezonder op deze manier. Laat het me weten in de comments.

Follow my blog with Bloglovin. 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

7 reacties

 • Life of Simone
  15 mei 2013

  Bij mij gaat het echt heel goed! Patroon zit er weer helemaal in en heb het hardlopen weer opgepakt!

 • Olga
  15 mei 2013

  Ik probeer het snoepen gewoon zo min mogelijk te doen, omdat ik nu lange dagen achter de computer maak en ik al niet zo veel lichaamsbeweging meer krijg 😉

 • Joyce
  15 mei 2013

  Goed bezig!

 • annouska
  15 mei 2013

  goed bezig als ik lees. En agh een snoepje zo af en toe moet best kunnen.

 • Bente
  15 mei 2013

  Leuk blog heb je! Ik hou me ook veel bezig met een gezonde levensstijl. Ik hou me redelijk aan jouw regels alleen hou ik teveel van brood en te weinig van yoghurt met muesli of havermout ;).

 • Anne Solveig
  15 mei 2013

  Aah goed bezig!

 • Debbie
  15 mei 2013

  Leuk om te lezen dat je er nog zo lekker mee bezig ben. Ik ben ook nog altijd bezig met een gezonde lifestyle, het afvallen gaat goed met mijn 24 kilo. En zo ga ik lekker naar de sportschool.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.