Groene thee

Dit keer een logje over een van mijn favoriete drankjes! Groene thee.

Ik ben dol op thee, ik drink eigenlijk de hele dag thee waar mogelijk. 

Naast koffie (om wakker te worden, en van te genieten) staat thee boven aan mijn lijst.

Zwarte thee bevat caffeïne en als ik daar teveel van drink krijg ik hoofdpijn, iemand die dat herkent?

Daarom vind ik groene thee ideaal. Het liefst drink ik groene thee niet in de pure variant, maar met een smaakje eraan. Groene thee citroen, met cranberry of jasmijn of de groene thee van Celestial met honey lemon ginseng. 

Yogi tea heeft een lekkere variant met gember voor extra energie. 

Mijn vriendje houdt van lekkere smaakjes thee maar is niet zo amused als ik hem groene thee aan biedt. Misschien vraag ik daarmee ook wel veel van hem haha. 

Naast dat groene thee een heerlijk drankje is, biedt het ook gezondheidsvoordelen en dat is mooi meegenomen!

Groene theeUit steeds meer onderzoeken blijkt dat groene thee een soort wondermiddel is, dat helpt tegen veel nare kwaaltjes en ziektes. Het is dan ook niet zo gek dat men in Azie al duizenden jaren lang deze gezonde drank drinkt. Het belangrijkste aan groene thee is dat de thee bomvol anti-oxidanten zit. Deze anti-oxidanten gaan vrije radicalen in het lichaam tegen, die voor celveroudering kunnen zorgen. Dit betekent dat het verouderingsproces van het lichaam wordt vertraagt. De belangrijkste anti-oxidanten in groene thee zijn de polyfenolen. Deze hebben een antibacteriële werking en hebben een positief effect op de bloedsuikerspiegel, het hart, de lever en de bloeddruk. Ook heeft het drinken van groene thee een positief effect op het cholesterolgehalte. Het verkleint de effecten van LDL-cholesterol (slechte cholesterol) en vergroot juist het effect van HDL-cholesterol (goed cholesterol).

(Bron: http://www.ishetgezond.nl)

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

2 gedachten over “Groene thee zoveel gezondheidsvoordelen”

  1. ik dronk liters groene thee!!! kan het nu niet meer verdragen en mis het wel maar komt wel weer 😉 en su6 met je blog!!

  2. Ik drink ontzettend veel koffie, maar ook veel thee, en met name de groene thee, vind alleen die met gember niet lekker, voor de rest wel, heerlijk een theepot zetten en lekker boekje erbij..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.