recept bananenbrood

Vandaag heb ik weer een heerlijk gezond en makkelijk recept voor jullie om zelf bananenbrood te maken. Banaan als ingrediënt in pannenkoekjes, muesli repen of in dit geval brood of cake heeft als goede eigenschap dat het gezond is, een lekkere zoete smaak geeft en het ook stevig is als basis voor het meel.Bananenbrood kun je eten als tussendoortje, bij de lunch of lekker bij de koffie. Ik deel met jullie het basis recept maar je kunt er van alles aan toevoegen. Ik maakte dit lekkere en gezonde bananenbrood met vriendin Vera die ook de mooie foto’s gemaakt heeft. Benieuwd naar het recept voor een heerlijk bananenbrood? lees dan verder.

recept bananenbrood

Recept voor bananenbrood wat heb je nodig?

  • 2 bananen (bij voorkeur rijpe bananen)
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel, bij voorkeur volkoren.
  • 2 eieren
  • Kaneel of koekkruiden naar smaak
  • Een beetje oerzoet/honing of suiker om het wat zoeter te maken, dit hoeft echter niet.

Aan de slag voor een heerlijk gezond bananenbrood:

recept bananenbrood

recept bananenbrood

  • Je begint met de ‘natte’ ingredienten dus de banaan en de eieren, deze doe je in een beslagkom en deze meng je goed.
  • Je voegt de droge ingrediënten toe dus het zelfrijzend bakmeel, de koek en speculaas kruiden en eventueel wat oerzoet of suiker/honing.
  • Dit mix je met een mixer een tijdje tot je een glad en luchtig beslag hebt

recept bananenbrood

  • Een cakevorm vet je in met boter en hier doe je het bananenbrood beslag in.
  • Bak het bananenbrood voor 25 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.

recept bananenbrood

Dan is je gezonde bananenbrood klaar en kun je deze heerlijk in plakjes snijden. Meenemen in je lunchtrommel, serveren als gebakje bij de koffie, eten als tussendoortje of als heerlijk ontbijt. Vooral als je volkorenmeel gebruikt hebt is het gezond en lekker vullend. Wil je meer toevoegen aan je bananenbrood? Voeg dan heerlijke noten, pitten en zaden toe ) superfoods! ) andere fruit soorten (bijvoorbeeld appel) of gedroogde bessen zoals goji bessen, rozijnen enzovoorts. Je kunt het zelf zo lekker en persoonlijk maken als jij wilt. Ik vind dit recept echt een heerlijke ontdekking en eigenlijk net zo lekker als een zelfgebakken cake. Het is namelijk lekker smeuïg en zoet.

Heb jij wel eens een bananenbrood gegeten? Wat vind jij ervan? Wat is voor jou het lekkerste bananenbrood recept?

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

29 gedachten over “Gezond recept Bananenbrood”

  1. Ik heb dit zelf ook wel eens gemaakt, maar dan is het recept iets anders. Ik vind het lekkere maar ik maak m volgende keer iets kleiner, ik kreeg hem niet helemaal op in m’n eentje en durfde hem niet te lang te bewaren.
    Martina onlangs geplaatst…4 Maart 2014 – Sunny outfitMy Profile

  2. Klinkt goed. Alleen houd ik niet zo van banaan. Smaakt het echt overduidelijk naar banaan of is het meer gewoon zoet brood? Het lijkt me wel echt een handig verantwoord tussendoortje namelijk.
    Jess onlangs geplaatst…Instagram diary #17My Profile

  3. Ik zag deze recept al vaker op internet, en ene kant ben ik er enorm benieuwd naar maar andere kant houdt het mij tegen. Omdat ik bananen niet super vind..
    Mariska onlangs geplaatst…Hema wenkbrauwgelMy Profile

  4. Ohh, dit is een makkelijke versie zeg! Ik heb altijd iets ingewikkeldere recepten, vooral ook omdat ik geen boter wil gebruiken, maar deze is echt simpel. Ga ik snel proberen!
    Gwen onlangs geplaatst…Lief Dagboek #9My Profile

  5. Ik heb ook weleens bananenbrood gemaakt! Heeeel erg lekker! Ik moet zeggen dat ik deze er aardig compact en nat uit vind zien terwijl mijn bananenbrood juist de bakvorm uit rijst en super luchtig is! Altijd een lekker voedend tussendoortje!
    Susanne onlangs geplaatst…Recept: Gezonde ‘gehaktbal’My Profile

  6. Toevallig had ik zondag ook voor het eerst bananenbrood gemaakt. Alleen gebruikte ik geen gewone (volkoren) meer, maar havermeel (haverblokken in de blender malen tot meel). Ik gooiende er wat rozijnen en noten door en ik ben helemaal om. Wat is dat ontzettend lekker! Ik moet mezelf inhouden om niet elke keer als ik een plak neem dat hele brood op te eten hihi.

  7. Pingback: Superfood gebruiken in een Healthy lifestyle : Wat en hoe? | Kelly Caresse

  8. Pingback: Lief Dagboek #10 | mijn leven als mama

  9. Pingback: Kelly Caresse | Foodie friday : Suikervrij eten ik ga de challenge aan!

  10. Pingback: Kelly Caresse | Diary donderdag : Thuismoeder, kneuterigheid, gezelligheid en meer!

  11. Pingback: Kelly Caresse | Foodie friday : Mijn suikervrije eetpatroon voor een fit leven!

  12. Zaterdag heb ik jou bananenbrood gemaakt en vind het erg lekker.
    Heb vanochtend twee stukjes even in de oven gedaan en zo had
    ik een heerlijk ontbijt.
    Ik ga het zeker vaker bakken, maar wil de volgende keer iets van
    noten toevoegen.

  13. Oh ik heb nu al twee keer jou banenbrood gebakken en vind het heerlijk. Een lekker gezond tussendoortje. Ik wil zo weer banenbrood maken maar denk dat ik twee lepeltjes pindakaas toevoeg. Gr kim

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.