Gezinsuitbreiding: Klaar voor een huisdier: Ik ben van huis uit opgegroeid met dieren om mij heen. Vroeger hadden mijn ouders een poesje in huis genomen waar mijn broer allergisch voor bleek te zijn helaas. Daarna kregen we een hond Caresse, wat voor ons echt als een zusje voelde. Ook heeft mijn vader altijd de politiehondensport beoefend, waardoor we vrijwel altijd een herdershond in huis hadden die buiten in een groot hok leefde en veel mee naar trainingen ging. Ik vond dat erg leuk, er was altijd wel een hond om me heen om mee te spelen, tegenaan te kletsten of te knuffelen. Ik ben met name met honden opgegroeid en sinds ik uit huis woon heb ik geen huisdieren meer gehad. We zouden wel een hond willen maar ik zou er op dit moment niet voldoende tijd voor hebben om die regelmatig te gaan uitlaten, als ik een hond heb, wil ik er namelijk ook lekker een aantal uur per week mee kunnen wandelen in de duinen bijvoorbeeld. Poezen vind ik hele leuke dieren dus zodra Yannick er klaar voor zou zijn, wilde ik wel voor een katje gaan. Tot we via een goede vriendin aan een nestje kwamen die nog een tehuis zochten voor een  lief katertje. Yannick stemde toe en had er ook veel zin in. We zijn gaan kijken en waren verkocht!

Is het geen schatje?

We nemen een kitten in huis!
Toen we bij hem gingen kijken was hij 6 weken oud. Lana vond het geweldig! Ik was heel erg benieuwd hoe ze erop zou reageren. Honden is ze inmiddels al wel gewend van honden van vrienden van ons en daar reageert ze heel leuk op. Lana reageerde erg enthousiast op de kittens en was ons aanstaande katje al lief aan het aaien. Ik denk dat het voor Lana ook leerzaam is om een huisdier om haar heen te hebben. Aandacht die wat meer verdeeld wordt, de verantwoordelijkheid die erbij komt kijken en het verzorgende aspect. Dat gaat denk ik helemaal goed komen.

Bij 8-9 weken mogen de kittens het nestje verlaten. Dan hebben ze voldoende melk van de moeder gehad en allerlei vaardigheden geleerd. Ik heb niet heel veel verstand van poezen dus ik ben me er momenteel flink in aan het verdiepen. De eigenaar vertelde ons dat ze inmiddels al zindelijk zijn en hij kan ook al zelfstandig eten en drinken. Morgen mogen we hem ophalen. Ik zal dit ook gaan vloggen en aan jullie laten zien wat voor leuke accessoires we voor hem hebben gekocht. Er is ook zoveel leuks voor die poesjes te koop! Ik heb er heel veel zin in, zo’n kleintje in huis. Gezinsuitbreiding in huize Caresse dus ;). Ik zal jullie in de vlog ook zijn naam vertellen. Wat vinden jullie leuke namen voor katertjes?

Hebben jullie huisdieren? Wat voor huisdieren hebben jullie? Hoe hebben jullie het eerste moment met jullie huisdier ervaren? Ook zijn tips helemaal welkom voor kittens en poezen! 🙂
Laat je reactie bij de comments achter.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

57 gedachten over “Gezinsuitbreiding: Klaar voor een huisdier”

 1. Oooh zooo schattig! Ik wil ook zo graag kittens, maar manlief is allergisch. *in tranen* Wat een poepie is dit zeg. Een naam lijkt me zo moeilijk om te kiezen. Wij zouden voor Bobby gaan 🙂 Van Bob Marley. 😀 Spannend man! Veel plezier morgen!
  Marion onlangs geplaatst…Instalove ♥My Profile

 2. Wij hadden er een jaar geleden nog vier! Een beetje tegen wil en dank, maar de oudste hadden we al 16 jaar en die deden we echt niet meer weg. Ook de anderen zijn bij ons gebleven. Vorig jaar overleed er een plotseling door een tumor en Gijs van 16 is in januari overleden aan ouderdom. Gelukkig is hij hier in huis gestorven en niet bij een dierenarts. Hij hoorde echt bij ons en we hebben hem ook in de tuin begraven. Ook voor ons zoontje van vier was dit leerzaam, want net is iets wat erbij hoort.

  Nu hebben we er nog twee en dat is meer dan prima. We hebben een heel grote tuin en het zijn echt buiten katten. Dat scheelt natuurlijk ook wel, heb ze niet altijd binnen. Er komen in ieder geval geen katten meer bij, ook niet als er nu nog een zou overlijden. Maar als je dit zo ziet is het wel weer erg leuk!

  Ben heel benieuwd naar de naam….
  Mamablogger onlangs geplaatst…Nieuwe webshop voor kids| Tofshirt!My Profile

 3. Wat een scheetje. Hebben jullie al een naam?
  ik heb zelf 2 honden en een kat.
  een mopshond van de 5 jaar, mijn alles is hij.
  een bastaard gered uit Polen. Super lief en mooie teef.
  En een huis tuin en keuken kat die wel wat weg heeft van deze leukerd. Hij is inmiddels een jaar.
  Ben ook opgegroeid met dieren. Dieropleiding gedaan en dieren gek 1e klas. Heb het portret van mijn mops zelfs op mijn kuit staan.

  Geniet van die kleine ondeugd.

 4. Aah zo lief! Wij hebben 4 jaar geleden 2 kittens genomen. Lana en Amigo. Ze zijn zusjes en beste vriendjes. Nu nog steeds. Ik ben erg blij dat we er 2 hebben genomen destijds. En katten kunnen gelukkig goed alleen zijn. Erg fijn! Als we even een weekendje weg gaan kan dat. Geef ze dan natuurlijk voldoende eten en extra water en ze redden zich wel 2 dagen alleen. Die van ons komen niet buiten. We wonen aan een straat waar best veel katten al zijn doodgereden dus ik wil deze ook niet nog kwijt.
  Dita onlangs geplaatst…VT Wonen Celebrate QuotesMy Profile

 5. Wij hebben een mooie rood/witte kater van bijna 2, hij heet Quinny.
  Het is een kruising met een mainecoon en een echte deugeniet 😉 Net zo eigenwijs als ons, dus past er prima bij. Leuk dat jullie de kitten mogen gaan halen morgen. Geniet ervan. Gaat in het begin wel wat tijd in zitten om te leren wat hij wel en niet mag, maar met consequent zijn kom je heel ver, hoewel de onze er lak aan heeft. die weet heel goed wat hij wel en niet mag, maar doet het toch en zodra je om hoog komt vliegt hij van de tafel af bijvoorbeeld.

 6. Wat leuk voor Lana, en voor jullie natuurlijk!

  Wij hebben een hond Nuka en een katje Lucky. We hebben Lucky langs een drukke N-weg gevonden toen ze ongeveer 12 weken was. Zo zielig, vandaar de naam Lucky! We hebben haar toen meegenomen en nog geprobeerd de eigenaren te vinden, maar dat is niet gelukt. Ze is dus of verdwaald of ze is langs de weg ‘gedumpt’. De bedoeling was een ander huisje voor haar te vinden maar het ging zo goed met onze hond dat we haar gehouden hebben :). En Lucky vindt het vooral leuk om met kapotte knijpers te spelen 😉

  Veel plezier morgen bij het ophalen!

 7. Aaaah wat een lief katje! Wij hebben ook twee katten thuis en hebben daatnaast ook een keer een nestje gehad. Wat ik bij een katertje zou aanraden is dat je hem laat castreren, anders wordt ie heel wild en plast hij overal om z’n gebied af te schermen. Misschien heeft je vriendin dit al gedaan maar dit zou ik even navragen.

 8. Ah leuk zeg! Ik ben een hondenmens. Altijd honden gehad vroeger en sinds ik op mezelf woon hebben wij ook een hond. Die is inmiddels alweer ruim 8 jaar! Ik zou niet zonder huisdier kunnen.

  Veel plezier met de gezinsuitbreiding:)
  Miranda onlangs geplaatst…Babykamer; de foto’sMy Profile

 9. Het is echt een megacutie! Ik ben al benieuwd om hem ‘in levende lijve’ te zien in de vlog. Zelf ben ik vooral met honden opgegroeid en ik hou dus wel van honden, hoewel ik ze denk ik zelf niet in huis zou willen later. Voor latten heb ik het niet zo, ben er ook allergisch aan (vroeger ook aan honden maar dat is voorbijgegaan door er veel bij te zijn denk ik) en ik vind katten soms wat vals. Ze kunnen soms plots krabben of zo vals kijken… Ik vertrouw ze niet helemaal haha! Maar er zullen vast ook wel hele lieve katten bestaan en deze ziet er zo lief uit, maar ook wel ondeugend haha! Ben al benieuwd naar zijn naam! Ik zou voor Bo of zo gaan :-p
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Plog: Kruidvat, Action, zwemmen met honden en gat in mijn autobandMy Profile

 10. Wij hebben sinds december een poes, Puck. Ik ben ook altijd opgegroeid met huisdieren en aangezien ik vaak alleen thuis ben is het toch wel fijn om iets van leven in huis te hebben. We hebben haar uit het asiel gehaald, in het begin moest ze heel erg wennen maar nu is ze een grote knuffelkont. Ik zou niet meer zonder kunnen! 🙂
  Nicky onlangs geplaatst…Ebay ♥ waar heb ik mijn geld nu weer aan uitgegeven…My Profile

 11. Bij ons is het altijd een dierenbende geweest. Op het hoogtepunt deelden we ons huis met 1 hond, 9 katten en een hamster.
  Momenteel is dit aantal iets minder doordat ziekte en overlijden onvermijdelijk waren en nu hebben we nog vier katten, 2 konijnen en een slang.

 12. Oooo wat een schatje! Ik ben echt gek op dieren! Ik heb 3 schildpadden en een konijn. Vooral. Mijn konijn is echt mijn baby, hij heet Herman. Hij is ontzettend tam en komt overal bij je zitten, liggen en spelen. Ik ben ook gek op katten en honden maar ik heb er. In dit huis geen plek voor.

 13. Wat een dotje! Heel benieuwd naar zijn naam 😀 nog een tip voor als je hem morgen ophaalt: hou hem bij thuiskomst eerst een paar dagen in een wat kleinere kamertje (bij voorkeur de kamer waar zijn bak komt te staan). Katten zijn heel erg gehecht aan hun omgeving, de verhuizing naar een nieuwe woning kan heel beangstigend zijn en dan is het fijn voor zo’n beestje om eerst een klein kamertje te hebben, niet een heel huis. Heel veel succes met hem!
  Elise | The Beauty Suitcase onlangs geplaatst…Ooh-La-La Lavender Gel Deodorant by SecretMy Profile

 14. Zo lief. Onze poes Mimi hebben we helaas moeten laten inslapen 2 maanden geleden. We hebben haar 10 jaar geleden als volwassen poes uit het asiel gehaald. Als we ooit weer een poes/ kat nemen dan halen wie die hoogst waarschijnlijk weer uit het asiel. Maar dat zal nog wel een tijd duren aangezien we nog steeds met onze lieve Mimi in ons hoofd zitten.
  angelique onlangs geplaatst…Ik vind je lief mamaMy Profile

 15. Wat een ontzettend lief schatje. Ik vond het eerste moment van het ophalen van onze puppy echt geweldig. Ik heb die nacht ervoor heel slecht geslapen. Want ik was zenuwachtig. Ik heb op mijn blog wel een aantal artikelen staan wat wij moesten helaas nog 7 weken op haar wachten.
  Joy onlangs geplaatst…NEW IN #2My Profile

 16. ik heb mijn hele leven katten gehad tot 2 jaar geleden, toen hebben wij de laatste die wij hadden in laten slapen omdat ze op was 🙁 bij mijn moeder had ik 2 katten en roon en ik samen hadden er 4 hihi het is idd goed en leuk voor een kindje om een huisdier te hebben, leren mee omgaan en verzorgen ect.
  rachel onlangs geplaatst…Nagels enzoMy Profile

 17. Ach, wat een schatje zeg! <3 Ik heb een hondje. Hij is bij ons (toen ik nog thuis woonde) gekomen omdat ik waarschijnlijk niet zou kunnen werken. Althans, zo zag het er toen uit.
  Gelukkig is dat wel wat veranderd, maar ik ben nog steeds veel thuis. Dus heb prima tijd voor een hondje.
  Simone onlangs geplaatst…De voordelen van ondernemer zijnMy Profile

 18. Wat een schatje hoor! Onze katjes (Mus en Mees) zijn nu twee en toen we ze voor het eerst zagen als kitten waren we gelijk verkocht. Mus en Mees zijn echt onze kindjes en ik zou ze niet meer kunnen missen. Ik ben benieuwd naar de naam van jullie katje, ik houd de vlog in de gaten 🙂
  Suzanne onlangs geplaatst…OOTD: feestjurk WEMy Profile

 19. Wat een schatje! Ik ben opgegroeid met honden. Mijn zus had er twee die mijn hele jeugd tot mijn 15e bij haar zijn geweest. Op mijn 18e kocht ik mijn eigen hondje maar deze heb ik weg moeten doen toen hij enorm jaloers werd richting keano. keano zelf wilt heel graag een hond maar ik heb gewoonweg geen tijd voor een hond. Een kat kan hier helaas niet want ik ben zwaar allergisch 🙁
  angelique onlangs geplaatst…Blog | VloggerMy Profile

 20. Anita te Gussinklo

  Wat een schatje.
  Wij hebben ook 2 katten, of eigenlijk 1 kat en 1 poes.
  Het zijn broer en zus en heten Gozer & Bink(ie)
  Tim, onze zoon is ook dol op ze.

 21. Wat een cutie! Het is zo leuk om een kat te hebben. Baco is erg ‘mama’ gericht al is dat natuurlijk omdat ik m eten en drinken geef! Ach tis een heerlijk beestje!
  Ik vind Flynn ( of 43 he :’) :’) ) een leuke naam! Ben benieuwd naar de vlog die je morgen maakt met het ophalen!
  Rosanne2909 onlangs geplaatst…Mijn bevallingsverhaalMy Profile

 22. Aaaaahwww zo super schattig!!

  Ik ben echt een katten vrouw. September ga ik verhuizen en zodra ik daar woon wil ik meteen twee kittens in huis. Veel te gezellig 🙂

  Ohwja 1 tip! onze katten krabben aan de bank enzo en we zijn daar wat te mild in geweest. Leer ze meteen krabben op de krabpaal want anders dan is je bank in no time niet mooi meer.
  Marii onlangs geplaatst…Verhuizen, Het komt steeds dichterbij.My Profile

 23. Kittens zijn zo schattig! WIj hebben een poes van 5 jaar oud en in maart een kitten erbij gekregen… Dus 2 poezen!

 24. Wij hebben een kat thuis, hij heet Tommy en is nu 1 ,5 jaar oud. Ik ben met honden opgegroeid en ben dan ook echt een honden mens. Maar omdat wij in een appartement wonen en wij momenteel, net zoals jij, niet voldoende tijd voor een hond hebben, hebben wij een jaar geleden voor een katje gekozen.
  Hij is veel buiten, dus als hij binnen is slaapt hij meestal, wel lekker op de bank naast mij. Ik heb niet veel met katten maar wil hem ook niet meer missen. Lana vind het zeker leuk een dier ik huis. Mijn zoontje begin helemaal te krijsen voor blijdschap als hij tommy ziet, echt heel lief om te zien. In het begin was Tommy erg jaloers op mijn zoontje ( kat was 4 maanden toen ik ben bevallen), maar nu vind hij het wel leuk en geeft hem kopjes.
  Geniet van jullie katertje 🙂

 25. Tips en adviezen.. Heel consequent zijn! Bij onze (toen der tijd nog mijn) eerste kat was alleen ik er en hoefde ik alleen consequent met mezelf te zijn en met de 2e waren we samen en daar is de opvoeding iets mislukt :p Dizzy is heer en meester hier in huis omdat hij vroeger van Rudy te veel mocht omdat hij er zo schattig uit zag. Niet aan te raden! :p Snoopy is echt de draak hier in huis hij springt deuren open (echt waar ik heb t op film) maar luistert ook echt heel goed naar simpele commando’s als: nee, terug, wachten maar ook we gaan naar bed begrijpt hij 🙂 bij ons slapen de katten in hun eigen kamer omdat ik ze niet beneden rond wou laten lopen als we sliepen dus als we dan roepen kom Snoopy we gaan naar bed dan staat meneer op van de bank en loopt naar boven en gaat in z’n mandje liggen 🙂 het is heel leuk zo’n diertje er bij maar leer ze echt alles op jonge leeftijd! Kan niet wachten tot de vlog!

 26. Ahhhhw, dit is toch zo lief! Wat een schatje. Leuk voor jullie, zo een katje erbij. En als Lana al meteen zo enthousiast is dan zit dat ook wel goed.

  Wij hebben 2 poezen. De eerste is 8 jaar oud nu. Die kregen wij bij 8 weken. Gekregen van mijn vriendin die een nestje had.
  En de 2e is precies 1 jaar jonger (zelfde geboortedag, hoezo toeval?!) en die hebben wij in huis genomen omdat zij werd geslagen, tegen muren werd gegooid en heeeeel veel liefde te kort kwam. Wij hebben haar opgepakt en meegenomen. En dan moet je de angst wegnemen…. dat duurde wel heel lang natuurlijk. Maar zou het zo weer doen.

  Caitlyn is bijna 3 en is niet anders gewend. Die mishandelde poes van 7 jaar nu accepteerde Caitlyn ook direct als beste vriendin ofzo. Bij 1e keer in de box kwam zij bij Caitlyn liggen. Ze houden elkaar ook in de gaten hele dag. En Caitlyn geeft ze eten elke dag samen met mij of haar papa. En het allerleukste: Als ze uit haar bed komt (of thuiskomt) zegt ze altijd èèrst de poezen gedag. Buiten leerzaam is het dus ook vooral erg leuk en gezellig.

  Heeeeel erg veel plezier morgen. Gaat vast goedkomen

 27. Aaahh wat een lieverdje!! Ik wil ook echt al jaaaren heel graag een kat maar mijn vriend is er op tegen. Misschien als we eens in een groter huis gaan wonen! 🙂
  Bente onlangs geplaatst…Picture thisMy Profile

 28. Awwwww wat een schatje!!!! Ben totaal verkocht, enkel al van de foto! Leuk hoor een kitten in huis. Het is dat mijn huisje er totaal niet geschikt voor is, maar anders! Wellicht in de toekomst op een andere woonadres als Riana wat groter is. Ik ga zeker genieten van de PLOGs en ben benieuwd naar de naam.
  Barbara onlangs geplaatst…Migraine: het kan behoorlijk je leven verzieken!My Profile

 29. Oh leuk! Ik ben ook opgegroeid met een kat en die betekend werkelijk alles voor mij, de bond is zo mooi en onbeschrijfelijk…Lana zal hier veel aan hebben. Het heeft voor mij ook vaak als troost gediend. En nog steeds geniet ik iedere dag van hem om mij heen, het geeft zoveel gezelligheid 🙂 Veel plezier morgen!

 30. Cute! Ik ben benieuwd hoe dat zal gaan bij jullie thuis. Leuk dat je ‘m nu neemt, nu Lana nog zo klein is. Dan groeit ze er echt mee op! <3
  Ilse onlangs geplaatst…Wat ik deed #1My Profile

 31. Aaahw, wat een schatje! Echt leuk dat jullie een kitten nemen 🙂 Heel veel plezier ermee <3 Kittens zijn echt super leuk en dat miauwtje.. aahww zo schattig. En je kunt goed met ze spelen, vooral van die stokjes met een muisje eraan vinden de meeste geweldig.

 32. Wij hebben net een puppie gekocht, zo’n schatje. Katten komen hier niet, zowel man als dochter zijn heel erg allergisch 🙁 Ze hebben er beide wel pillen tegen maar we gaan een stuk minder op visite bij mensen met katten, als het even kan vermijden we het zelfs.

  Verder hebben we vissen en kippen, niet echte huisdieren maar wel ontzettend tam.
  Patricia onlangs geplaatst…Internet reclameMy Profile

 33. Ohhh wauw wat een dotje. Ik hoop ook echt dat ik mijn vriend over een aantal weekjes (na de zomervakantie) over kan halen voor een poes. Ik ben in September jarig en ik heb al gezegd dat ieder ander cadeau een teleurstelling zal zijn. Ik wil gewoon een poes, haha.

 34. Lief! Ik zou willen dat de mijne nog zo klein waren.
  Ik heb zelf 3 katten en ook altijd katten gehad. Een hiervan is de dochter van een andere kat die we hebben en is ook bij ons geboren, dat is echt Jut en Jul samen, zo leuk.

  Als tip kan ik alleen voor de voeding echt wat meegeven. Ik weet niet wat je van plan bent te voeren maar let op dat voer in de supermarkt eigenlijk de junkfood is voor katten. Heel weinig voedingstoffen en veel rotzooi. Mocht de kattenbak heel erg stinken nadat hij erop is geweest kan dit ook met de voeding te maken hebben. Wij geven nu Porta21 zonder granen, te koop bij Zooplus (een zak van 10kg kost 40 euro en je doet er een half jaar mee voor 2 katten dus met 1 kat gaat het helemaal lang mee) en ik ruik niks meer tot ik er boven ga hangen en dan nog ruikt het totaal anders dan vroeger.

  Mochten die van mij weer een keer Whiskas krijgen zoals gebeurde toen ik niet thuis was en mijn vriend het leuk vond ze iets anders te geven, stinkt heel het huis weer als ze naar de bak zijn geweest. Ook is mijn vorige kat vroeg overleden door nierfalen, wat meestal ook ligt aan de voeding die ze krijgen.
  Let hier dus op. 🙂

  Verder kan ik alleen zeggen, geniet ervan vooral nu hij nog klein is. 🙂

 35. Oooh wat leuk dat er een kitten bijkomt, geniet er maar van! 🙂 Wij hebben vorig jaar twee kittens in huis gehaald en ondertussen zijn ze echt deel van het gezin geworden. Maak je geen zorgen als de eerste dagen wat moeizaam verlopen het is voor zo een kleine pruts ook wennen dat hij zonder zijn mama en vriendjes valt. Wij hebben onze katten wel pas op 14weken mogen halen wegens de inentingen, misschien iets wat je ook best even nakijkt omdat je die dan zelf zal moeten opvolgen? Qua voeding doet iedereen natuurlijk wat hij wil, maar ik zou je toch aanraden goed op de voeding te letten (voorkomt hard stinkende kattenbakken en diarree). Ik zelf neem steeds graanvrije voeding omdat mijn katten hier het beste op reageren. Voeding vand e supermarkt zorgt hier steevast voor diarree en stinkende poep, aargh 😀 Als je hulp nodig zou hebben voor het kiezen van voeding etc. mag je mij steeds contacteren!
  Natascha – Pixel Purrfect onlangs geplaatst…Snapshots #8My Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.