Gedachten voor, tijdens en na het sporten

gedachtensporten

Ik vind sporten heel erg leuk om te doen, maar ik heb er echt niet altijd zin in. Soms wil ik ook lekker op de bank hangen, bak chips erbij, een lekker drankje, je kent het wel. Het liefst stel ik het dan gewoon uit. ‘Morgen weer een dag’. Soms kan ik me er niet toe zetten maar als ik wel ga en eenmaal bezig ben, dan komt die zogenaamde flow vanzelf wel. Vandaag deel ik gedachten die regelmatig passeren wanneer ik plannen heb om te gaan sporten. Ik ben benieuwd of jullie deze gedachten herkennen.

Gedachten voor, tijdens en na het sporten

 • Geen zin om te sporten, kan ik morgen niet gewoon gaan? Of overmorgen?
 • Als ik nu in bed ga liggen, dan slaap ik… Echt hoor!
 • Pfoe ben al zo moe, de hele dag met de kids in de weer geweest, een avondje bankhangen kan ook geen kwaad..
 • De groepsles die ik wil gaan doen gaat niet meer door vanavond, ander keertje sporten dan?
 • Als ik me ga omkleden merk ik dat ik al bijna te laat kom. Toch maar afzeggen? Oké, ik ga toch.
 • In het eerste kwartier van mijn sportuurtje denk ik, pfoe nog zo lang! Ben er al weer klaar mee..
 • Schijnt mijn sportbroek door? Welk ondergoed heb ik ook alweer aangedaan…
 • Ik moet naar de wc, zal ik nu of na de les gaan?
 • Na het eerste kwartiertje begin ik het leuker te vinden.
 • Wat wordt mijn ‘after workout snack’?
 • Ik heb zin in een grote bak met Griekse yoghurt, noten, pindakaas, aardbeien, oh en een beetje chocolade, moet kunnen!

Bron

 • Die chocolade heb ik wel verdiend toch? Of gaan voor dat bakje yoghurt met alleen wat fruit…
 • Halverwege de les denk ik, Yes, de helft zit er op. Dat viel reuze mee. Lekker!
 • Straks niet vergeten om de tas van Lana vast klaar te zetten voor de gastouder morgen.
 • Auch, die lunges, die doen pijn!
 • Owja lunchen, morgen gezellig ergens lunchen!
 • Het laatste kwartier zit de flow er goed in. Bijna klaar al? Dat gaat hard! Woehoe dat voelt goed!
 • Laatste 5 minuten geef ik alles wat ik nog in mijn lichaam heb zitten, yeah!
 • Tijdens de cooling down denk ik, zit de les er nu al op? Dat ging snel.
 • Wow dat was fantastisch! Morgen weer?
 • Na de les: Wauw, dat buikje lijkt nu al minder!
 • Mijn broek lijkt losser te zitten….
 • Woehoe bikini body here i come 😛 Grapje
 • Ineens energie voor tien hebben, wilde ik vroeg naar bed? Nee joh! Ik ga eerst nog de was van de waslijn halen, mijn kledingkast opruimen, oh en ik wilde nog een serie kijken… energie voor tien!

Ik ben benieuwd of jullie deze gedachten herkennen. Welke gedachten komen bij jou ook voorbij voor, tijdens of na het sporten? En wat voor sport beoefen jij? Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

27 gedachten over “Gedachten voor, tijdens en na het sporten”

 1. Hoewel ik andere dingen denk als: waarom dacht ik ook alweer dat dit leuk was of ok ga dood (aansteller ben ik) herken ik wel het verloop van niet willen naar klagen naar dat het eigenlijk heel leuk is. En vooral dat je bij thuiskomst hyperactief bent??
  Josan onlangs geplaatst…Albert Heijn dino plaatjes spaaractieMy Profile

 2. Dit zal voor de meeste mensen wel herkenbaar zijn, maar ik heb echt een hekel aan sport, altijd al gehad en het gaat ook niet halverwege de les over in vreugde. Ik loop wel veel met mijn hond en daarbij herken ik het wel, eerst geen zin hebben en dan uiteindelijj gezellig een uur in het bos rondsjouwen

 3. Ik herken alles wel behalve dat van de Kids dan want die heb ik niet haha. Ik moet wel toegeven dat ik deze week maar 1 keer ben gegaan slecht slecht zo slecht. Voor aankomende week staat maandag, woensdag en vrijdag gewoon weer op de planning hoor….. of toch niet? Haha
  Lisanne onlangs geplaatst…Inrichting van een vakantiewoningMy Profile

 4. Hoi Kelly,

  Ja dit is heel herkenbaar voor mij uit de tijd dat ik nog sportte. En eigenlijk omdat ik die eerste gedachte veel te vaak had mislukte het sporten heel vaak bij mij. Dus superknap dat je ondanks deze gedachtes zo vaak gaat sporten hoor!

  x Tineke
  Tineke onlangs geplaatst…Heftig! Zes weken naar een revalidatiecentrumMy Profile

 5. Hihi, herkenbaar. Vooral het nadenken over wat je na het sporten kan / mag eten…. Gelukkig blijft dat wel vaak gezond, het komt eigenlijk nooit voor dat ik na het sporten opeens chips of koekjes ga eten. Het blijft vaak bij kwark met fruit :-D.
  Vivienne onlangs geplaatst…Hotspots: 5 x wijnbar in UtrechtMy Profile

 6. Een aantal zijn inderdaad wel herkenbaar 😉

  Maar ondanks mn gedachtes, train ik momenteel toch 4x per week haha op dat moment blok ik gewoon mn gedachtes en werk ik aan een betereversievanmezelf !! 🙂 YEAHHHH #fitgirls rule 😉
  Lisette onlangs geplaatst…Pixie.nlMy Profile

 7. Die gedachten voor het sporten komen mij heel bekend voor… waarschijnlijk ook de reden dat die gedachten NA het sporten bijna nooit plaatsvinden hihi…
  Elise onlangs geplaatst…Cold Spring DayMy Profile

 8. haha leuk om te lezen. mijn gedachten waren werkelijk altijd ….is het al 18.00 zodat ik kan trainen ….idioot he hahah vond het heerlijk!!
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 4 juni 2016My Profile

 9. Zelf herken ik dit wel, ik hou wel van sporten, zeker als ik eenmal geweest ben dan voelt dat helemaal goed maar i kan me er soms echt gewoon niet toe zetten.

 10. Ik heb precies die gedachtes! hahahahaha Vooral dat na 1 kwartier al kijken op de klok. En daarna energie voor 10 hebben. Heerlijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.