Geboorteaankondiging: Roxanne is bevallen van een zoon!

 

geboorteaankondiging

Hoera, we hebben een heel leuk bericht om met jullie te delen. Gastblogger Roxanne is bevallen van een zoon, een prachtig mannetje en met deze speciale geboorteaankondiging mogen we dit met jullie mededelen. Hoe heet haar prachtige zoontje en hoe is ze op deze mooie naam gekomen? Hoe ziet het geboortekaartje eruit en hoe is de bevalling in grote lijnen gelopen? Ze vertelt je vandaag alles! Ik ben zo blij voor haar. Wat een prachtig zoontje heeft ze op de wereld gezet.

JAMES IS GEBOREN!

Gastblogger Roxanne:
Hoera! Op 17 januari zijn wij papa en mama geworden van een zoon genaamd James Olivier Lucien. Na een pittige bevalling is hij om 20.36 geboren. Wij wisten van tevoren wanneer hij geboren zou worden omdat ik ingeleid ben. Best fijn, want hierdoor konden wij ons goed voorbereiden. Mijn bevallingsverhaal komt binnenkort online!

Hoe zijn wij op de naam gekomen?
Al een paar jaar heb ik een lijstje in mijn telefoon waar ik leuke namen verzamel. Zodra ik een leuke naam hoor schrijf ik hem op zodat ik hem niet vergeet. Ik had zelf een aantal jongensnamen die ik er leuk vond, maar uiteraard moet manlief het er ook mee eens zijn. Samen hadden wij in ieder geval een aantal vereisten, namelijk: de naam moet internationaal ook gebruikt kunnen worden, er moeten geen gekke dingen op rijmen (manlief heet Nick, dus je snapt waar het vandaan komt) en het moet echt bij ons als persoon passen. De naam James vonden wij allebei direct een leuke naam. Meerdere namen vinden wij allebei erg mooi, dus dat hij meerdere namen zou krijgen stond vast. Hoewel de naam James op nummer 1 stond, was de naam Olivier ook zeker een favoriet. De derde naam, Lucien, is een vernoeming naar Nick zijn overleden oma.

Hoe gaat het nu met ons?
Ondanks de pittige bevalling en zware laatste weken gaat het inmiddels heel goed met ons. De kleine man groeit in een rap tempo en de borstvoeding gaat tot nu toe erg goed. Natuurlijk is het allemaal nog wel enorm wennen en een ritme is ver te zoeken. Ik merk wel dat alles steeds wat makkelijker gaat en dat je elkaar snel leert kennen. De uitdaging bij een jongetje blijft toch wel het verschonen van de luier. Zodra het luiertje af gaat begint hij met plassen! En niet één, niet twee maar soms wel drie keer. En geloof me, daar kun je je helaas niet altijd goed op voorbereiden! Dus een extra setje kleding mee wanneer wij op pad gaan is geen overbodige luxe!

Hoe zijn jullie op de namen gekomen? En voor de jongensmamma’s, wie heeft de gouden tip voor het plasprobleem?

Liefs,

Roxanne

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

23 reacties

 • Maaike
  10 februari 2018

  Gefeliciteerd met jullie kleine man! Onze Kay is van 18 januari, ritme is inderdaad ver te zoeken, het is hard werken maar oh zo intens genieten. Kay zijn naam is een combinatie van onze namen en de naam die mijn beste vriendin me gaf als kind (Maaike en Yuri, mijn bijnaam was Kaaikie), al kwamen we daar pas na zijn geboorte echt achter, de naam Kay vonden we allebei gewoon mooi. De gouden tip wat betreft die luiers zoeken wij ook nog, Kay vindt het ook enig om te plassen tijdens het verschonen.

 • Loes
  10 februari 2018

  Mijn zoontje is gisteren 1 geworden (boehoe, de tijd gaat véél te snel dus geniet van elk moment!) en plast nu niet meer zo vaak als de luier uit is, maar toen hij kleiner was deed hij dat inderdaad ook! Volgens de kraamverzorgster is dat omdat t dan koud is, dus haar tip voor ons was om een billendoekje of hydrofiel (of wat dan ook) over zijn piemeltje te leggen. Werkte prima! Heel veel geluk met zijn drieen!

 • Chantal
  10 februari 2018

  Ik legde zodra ik de luier van mijn zoon afdeed den Spuugdoekje of washandje op de piemel. Dat doe ik in de kinderopvang ook bij hele kleintjes. Als ze dan plassen is alleen t doekje nat en niet ik zelf en de kleine man.

 • Angelique
  10 februari 2018

  Gefeliciteerd! De gouden tip is inderdaad een doekje over de jongeheer leggen! Ik wacht vaak ook nog heel even voordat ik een nieuwe luier omdoe na het openvouwen, dan kan dat plasje ook nog in de vieze luier ;). Maar let op hoe ouder hoe leuker het word dat doekje weg te trekken!

 • Talitha
  10 februari 2018

  Direct nadat je de luier los maakt een Hydrofiel of iets dergelijks er boven opleggen. Hielp bij ons wel 🙂

 • Inge
  10 februari 2018

  Hahaha grappig… Even terug in de tijd voor me, maar ik legde altijd een billendoekje op zn plassertje..

 • Gianni
  10 februari 2018

  Van harte gefeliciteerd met jullie zoontje James! Ik ben 20 december bevallen van ons zoontje Yvès en is inmiddels al weer 8 weken oud!
  Ik wilde even reageren omdat ik het verschonen inmiddels onder de knie heb hahaha.
  Tips!
  Leg een schone luier onder de vieze luier voordat je gaat verschonen. Mocht hij dan gaan plassen dan ligt het niet op je kussen en heeft hij geen natte rug! En plast tie niet heb je je schone luier al klaar liggen! Werkt hier super goed 🙂
  Ook leggen wij doekje op zn plassertje, dat vangt het nodige op! Ook laten we hm na zn slaapje even goed wakker worden, meestal plast tie dan nog!

  Hopelijk heb je iets aan mijn tips!

  Geniet van jullie knappe mannetje!

 • Inge
  10 februari 2018

  En ik had de voorgaande reacties niet gelezen haha.. De tip stond er al!

 • Patries
  10 februari 2018

  Gefeliciteerd met je zoon. Leuke naam James. Om flauwe tijmgrapjes te voorkomen had ik alleen zijn 2e en 3e naam omgedraaid 😉

 • Kim
  10 februari 2018

  Gefeliciteerd met jullie zoontje! En wat een super mooie naam. Ons zoontje heet ook James en is inmiddels alweer een half jaar!

 • Romy
  10 februari 2018

  Gefeliciteerd met jullie kleine James! Wat een prachtig mannetje. Heel veel geluk samen!

 • felicia
  10 februari 2018

  gefeliciteerd met de geboorte van julie prinsje 🙂
  ik heb 3 meisjes 3 prinsesjes
  en de vierde is een jongetje ik herken het plas probleem hahaha echt iedere keer plast hij meteen weer zodra ik de luier weg haal
  ik heb geen tips ik haast mij om de luier onder hem te leggen.
  ik had de naam nick boven aan staan vond en vind het nog een mooie naam maar mijn man vond het helaas geen leuke naam voor ons jongetje
  en hij vond het niet passen bij zijn zuz jasmijn .ons derde dochtertje heet jasmijn
  ze word 24 maart 2 .
  ons jongetje word 24 augustus 1
  maar ik had ook de naam Delano ook dat vond hij niks nu vind ik zelf wel dat Delano eigenlijk niet past bij jasmijn
  met jongensname lage wij ver uit elkaar met smaak met meisjesnamen was dat makkelijker haha
  uiteindelijk heet hij Lysem
  wat in de taal van mijn man betekent de persoon die een medalje heeft gewonnen voor iets groots een overwinning met eer.

 • Kim
  10 februari 2018

  Gefeliciteerd! Wat een mooie naam!

 • Debbie
  10 februari 2018

  Gefeliciteerd met jullie zoon. Hier ook een jongens mama. En wij deden altijd een doekje op zijn plassertje leggen, zodat niet alles onder zou zitten. En na een tijd ga je zien dat hij niet meer gaat plassen tijdens het verschonen. Maar dat duurt zeker wel een paar maandjes.

 • Ashley
  10 februari 2018

  Super leuke naam! Wij hebben die naam ook alleen voor onze oudste dochter van 18 maanden 🙂 haar zusje heeft ook een stoere naam.

 • Lotte
  10 februari 2018

  Gefeliciteerd met James! Prachtige stoere naam zeg!

  Voor het “plasprobleempje” kan dit nog eens handig zijn. Zelf geen idee of het handig is, maar hoor er wel vaker moeders over, haha!
  http://www.ditwinkeltje.nl/product/piemelhoedje/

 • Irene
  10 februari 2018

  Gefeliciteerd met jullie zoontje!
  Wat een mooie naam!
  Ons zoontje heet Oliviér (op z’n Frans uitgesproken).

  Heel erg veel liefde en geluk samen. Ow en het zou super leuk zijn als je af en toe eens een “jongensblog” schrijft naast alle meidenverhalen van Kelly 😉

 • Els80
  10 februari 2018

  Op 21 januari is (na 2 prachtdochters) onze geweldige zoon Arnout geboren. Ook een naam die wij al jaren op het lijstje hadden staan ?. Het is even aanpoten met 3 kids, helemaal omdat inderdaad het nodige ritme nog ontbreekt. Maar goed, vanaf volgende week gaat hij toch echt mee met alle (school-/opvang-/sportclubjes/etc) “mama-taxi-ritten”, dus op de een of andere manier moet die er nu wel een beetje gaan komen, hoop ik ??. Eerder genoemde tips helpen inderdaad goed voor het “plasprobleem”. Geniet van deze prachtige (maar oh zo vermoeiende…) weken!

 • Felicia
  10 februari 2018

  veel geluk met julie jongetje
  en nog even iete wat ik wilde delen
  je hebt de keuze om de vaccinaties uit te stellen bijvoorbeeld tot 6 maanden of 1 jaar
  onze twee oudste dochtertjes hebben wij pas na hun tweede jaar laten vaccineren en dan niet 2 prikken per afspraak maar 1 prik per afspraak.
  we gingen wel gewoon in het begin daar heen voor het meten en wegen
  maar de prikken pas na hun tweede verjaardag. dit doen wij nu net zo met onze twee jongste kindjes.
  steeds meer ouders kiezen ervoor om de prikken pas op een latere leeftijd te laten geven het is eigenlijk super heftig al die prikken al met 2 maanden.
  het baby lichaampje heeft moeite om de stoffen uit de prikken te verwerken
  waardoor er op oudere leeftijd allergie kunnen ontstaan en andere ontwikkelingstoornissen.
  een mens krijgt ook niet van de natuur 2 of meerdere ziektes te verwerken dus daarom is het super heftig in zo prik
  maar goed dit bepaal je natuurlijk helenaal zelf als ouder alleen ik deel het gewoon 🙂

 • Anita te Gussinklo
  10 februari 2018

  Van harte Gefeliciteerd met James.

 • Linda
  11 februari 2018

  Gefeliciteerd!

  Onze 3e musketier is onderweg.. in april mogen we hem verwelkomen!:-)
  Melle en Sten heten de eerste twee boys.. Hoe zijn we op de namen gekomen, tsja gewoon namen onthouden/opschrijven die je leuk vindt! Geen bijzondere betekenis gewoon omdat we ze mooi vinden!

  Plasprobleem: ik heb gehoord dat dat niet perse een jongenskwaal is.. meisjes kunnen er ook wat van. Die van mij deden het ook wel, maar niet extreem vaak (volgens mij) ook legde iig altijd eerst een schone luier ook ver de billen een deed dan de volle open. En het opendoen deed ik voorzichtig want idd als het koud wordt daar kunnen ze beginnen met plassen, en kun je hem dus weer dicht doen.. vooral goed opletten en genoeg spul meenemen als je weg gaat voor de zekerheid. 🙂 en helemaal gaan genieten van dat hele kleine, want dat is er echt zo vanaf!

 • rachel
  11 februari 2018

  gefeliciteerd en geniet ervan!!

 • Marloes
  11 februari 2018

  Gefeliciteerd! Heel veel geluk met jullie lieve jongetje 🙂

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.