Review van de Garmin Vivofit activiteitenmeter

Door Irma: Een paar weken geleden kreeg ik van Kelly de Garmin Vivofit om te testen, omdat zij door haar gezondheid het gevoel had dit niet goed genoeg te kunnen doen. Ik ontving van Kelly een klokje, laten we het even een module noemen, 2 armbandjes (klein en groot waar je de module in kunt klikken) in de kleur mintgroen en een USB ANT+ stick die je in je pc stopt. Er zat ook een kleine handleiding bij , maar het is echt een gadget, dus aanzetten, Garmin programmatje downloaden en een account aanmaken en je bent klaar voor de start. Je kunt op het horloge zelf zien wat je doen maar je kunt het apparaatje ook laten synchroniseren met je laptop of met je telefoon (door middel van bluetooth). Benieuwd wat ik vond van de Garmin Vivofit activiteitenmeter? Klik dan op lees meer.

 

badges

Wat vond ik zo handig aan de Garmin Vivofit?

Ik was aan het twijfelen tussen allerlei stappentellers. Wil ik een hippe gekleurde armband zoals de Jawbone, of eentje die wel de tijd en stappen aangeeft? De Garmin Vivofit geeft van alles weer, het aantal stappen dat je zet, je stappendoel, de tijd & datum, calorieën die je verbrandt hebt(wat ik eerlijk gezegd niet zo geloof als je geen hartslagmeter draagt) en de afstand die je al gelopen hebt. Ik vind het fijn om dit gelijk te kunnen controleren zonder dat ik eerst een applicatie moet opstarten of met mijn pc moet synchroniseren.
De vivofit is echt een motivator! Loop je de ene dag 11.500 stappen? Dan maakt hij je doel van de volgende dag +1000 extra! Zo loop je toch gauw dat extra rondje met de hond, of loop je naar de bushalte in plaats van de fiets te pakken. Vivofit beloont je met een badge als je in totaal 10.000 of 25.000 of meer stappen hebt gelopen. Daar houden wij vrouwen van, waardering ;).

Wat ik nog niet heb gedaan is het testen van de Garmin Vivofit in combinatie met een hartslagband. Zo’n hartslagband zorgt ervoor dat alle activiteiten nog nauwkeuriger worden gemeten. Er is zelfs een speciale pagina voor activiteiten, waar alles wordt bijgehouden.

Voor wie is de Garmin vivofit bedoeld?
Ik denk dat zo’n stappenteller voor iedereen fijn kan zijn. Ik vond het alleen al fascinerend om te zien hoeveel stappen ik zet tijdens het uitlaten van de hond! Je realiseert je ineens hoe veel je in de weer bent op een normale dag. Wanneer je te lang stil zit komt er een rood balkje bovenin, wat alleen maar langer wordt als je niet gaat bewegen. Dit vond ik enigszins vervelend tijdens kantooruren, want een wandeling naar het koffieapparaat was te kort om het rode balkje terug te dringen. Wat dat betreft werkt het wel motiverend om weer te gaan bewegen. Wat ook motiverend werkt is als je vrienden hebt die ook een Garmin Vivofit hebben, die kun je dan toevoegen bij je connecties. Je kunt elkaar zelfs uitdagen om wat meer stappen te zetten.

Kun je er ook mee slapen?
Op de Vivofit stel je in hoelaat je normaal gesproken naar bed gaat en hoe laat je ontwaakt. Je kunt ook als je naar bed gaat 1x de knop ingedrukt houden totdat er ‘sleep’ komt te staan.
De eerste paar keren heb ik de vivofit ook ’s nachts om gehad, omdat ik wilde traceren hoe vast ik slaap. Op wat nachtwandelingen naar het toilet na sliep ik verder als een roosje haha! Stel dat je kleine kinderen hebt die ’s nachts nog wel eens wakker worden dan zul je wel langer wakker zijn ’s nachts. Je kunt ’s morgens ook aangeven hoe je je voelde tijdens het ontwaken door op een blije/neutrale/chagrijnige smiley te klikken.

Al met al een leuk hebbedingetje en eenvoudig in gebruik. Het is helaas niet zo dat je door het dragen van zo’n stappenteller ineens superfit wordt, want daar zijn toch echt wat ‘zwaardere’ sportsessies voor nodig. Al is dit al een mooie stap naar het bewust worden van je gezondheid. Door de verschillende kleuren bandjes kun je ‘m met elke outfit combineren, en hij is ook nog eens waterdicht! Ik vond het telkens ook leuk, en een beetje verrassend, om te synchroniseren met mijn pc en mijn activiteiten en resultaten te bekijken. ‘Wow had ik gisteren stiekem zoveel stappen gezet tijdens mijn dagje Amsterdam?!’
Voor iedereen die nieuwsgierig is zeg ik; DOEN!

Bedankt voor je fijne en duidelijke bijdrage Irma.


Dit filmpje geeft een hele fijne en duidelijke uitleg over de Garmin Vivofit

Wat vinden jullie van deze review van Irma? Zouden jullie de vivofit ook overwegen als je hoort wat je ermee kunt? Laat je reactie achter in de comments.

Liefs Kelly en Irma
Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

sponsored

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

15 reacties

 • Els
  21 augustus 2014

  Lijkt me een erg leuk en makkelijk ding om me te motiveren, alleen vind ik de prijs wat minder leuk en zal hem dus niet gaan kopen

 • Jenn
  21 augustus 2014

  Ik vind hem als ik alle reviews zo lees super en ik wil er ook heel graag één. Maar hij is wel een beetje boven mijn budget aangezien ik op het moment geen baan heb… En ik wil ook heel graag de Fuelband van Nike, die vind ik nog gaver eigenlijk.
  Jenn onlangs geplaatst…Mijn persoonlijke alfabet: DMy Profile

 • Marion
  21 augustus 2014

  Ik heb een vraag hierover. Ik begrijp dat het handig is namelijk als je je gezondheid in de gaten moet houden en als je een kantoorbaan hebt en zo. Ik ben chronisch ziek en depressief op dit moment. Voor mij is het heel goed om iedere dag te bewegen, maar door mijn andere ziekte moet ik heel veel liggen. Dan zou dus die rode balk de hele dag in beeld zijn en dat alleen maar frustrerend werken. Kan je deze zelf aanpassen bijvoorbeeld, want in dat geval zou het wel weer heel handig zijn voor mij. Sorry Kelly, beetje lang verhaal, maar snap je wat ik bedoel?
  Marion onlangs geplaatst…Blogger AwardsMy Profile

 • Bente
  21 augustus 2014

  Het lijkt me een leuk hebben dingetje al blijf ik bang dat ie na een paar weken in de kast verdwijnt en ik er dan niet meer naar om kijk. Plus ik werk fulltime op een kantoor waar ik niet even kan gaan rondlopen, en om dan de hele tijd met een rood balkje rond te lopen lijkt me ook maar stom 😉
  Bente onlangs geplaatst…Kom maar op met die Damloop!My Profile

 • Michelle
  21 augustus 2014

  Leuk hebbedingetje, lijkt me super handig om zo gemotiveerd te worden om meer te gaan lopen echter vind ik de prijs veels te hoog en zal ik hem dus niet gaan aanschaffen.

 • Bianca
  21 augustus 2014

  Oei ik vind hem wel heel erg duur. Maar dit zou best goed voor mij zijn aangezien ik niet super veel beweging krijg door mijn spierziekte zou dit wel een goeie manier zijn om het een beetje in de gaten te houden. Maar net wat Marion zegt, omdat ik misschien niet zoveel kan bewegen staat het balkje altijd op rood, dat zou dan niet echt motiverend zijn..
  Bianca onlangs geplaatst…Mijn favoriete zomer schoenenMy Profile

 • Jaimy en Laura
  21 augustus 2014

  Handig zeg! Ik wil er heel graag een voor het hardlopen. Maar ze zijn zo duur!
  Jaimy en Laura onlangs geplaatst…Review: Ritzo cosmetics + kortingscodeMy Profile

 • Nicole - Lipstickzone
  21 augustus 2014

  Leuk dingetje, super handig inderdaad om je stappen bij te houden. Ik vind hem ook duur, maar stiekem is het wel een hebbedingetje 🙂
  Nicole – Lipstickzone onlangs geplaatst…The Budget Princess Tag ♥My Profile

 • Marloes
  21 augustus 2014

  Wat handig zo’n stappenteller!
  Marloes onlangs geplaatst…Vlog: Dagje EftelingMy Profile

 • Ceetje
  21 augustus 2014

  Hele duidelijke review! Ik denk dat ik echt meer zou bewegen als ik m had. Jammer van de prijs alleen .
  Ceetje onlangs geplaatst…Shimmering Bronzing Powder HemaMy Profile

 • Elize
  21 augustus 2014

  Hij lijkt me wel erg handig en motiverend, maar ik vind hem net zoals een aantal van mijn voorgangers al zeggen wel een tikkie duur.
  Elize onlangs geplaatst…Review Greenday fruit en groenten chipsMy Profile

 • kellycaresse
  21 augustus 2014

  Ik denk dat je dan beter deze niet kan gebruiken omdat dat dan op die dagen heek demotiverend werkt. Vervelend voor je dat je ook zulke dagen hebt 🙁

 • Jenny
  22 augustus 2014

  Ik ga vast steeds vergeten op die sleep en activity knop te drukken om te switchen ben ik bang..Ik gebruik nu de runkeeper app en vergeet ook steeds van pauze te hallen haha, dat is jammer.
  Jenny onlangs geplaatst…♥ Things I love ThursdayMy Profile

 • Anneleen
  22 augustus 2014

  Het lijkt mij erg fijn en handig in gebruik! Ik ben een slechte slaper dus ik zou het goed vinden mijn slaap wat te kunnen analyseren. Toch is dit voor mij als student ook best veel geld.
  Anneleen onlangs geplaatst…Welkom op mijn blog!My Profile

 • Cindy
  22 augustus 2014

  Het is jammer dat er geen hartslagmeter op zit, ik zit daar momenteel wel heel erg mee in de knoei. In rust is mijn hartslag echt veel te laag, 48, en ik (en onze huisarts in opleiding) willen graag weten hoe hoog mijn hartslag is tijdens hardlopen of les XCO.
  Cindy onlangs geplaatst…FitspirationMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.