watdoejijvan9tot5colla

Wat doet een weddingplanner ?: ‘Wat doe jij van 9 tot 5?’  is een rubriek waarin ik jullie ga vragen wat jullie zo al doen voor de kost of als bezigheid. Of je nu stewardess bent of huisvrouw, fulltime blogger of webshop eigenaar, fotograaf of verpleegkundige, het maakt niet uit, ik ben benieuwd naar het verhaal. Vandaag deel ik het verhaal van Claimy. Zij is weddingplanner en zal dan ook de weddingplanner zijn voor mijn aanstaande huwelijk. Vorige week hadden we samen een meeting en dat was ontzettend gezellig. Voor dat ik met haar gesproken had wist ik niet zo goed wat het werk van een weddingplanner precies inhoudt. Ik had er meer het beeld bij dat het meer is voor de wat grotere exclusievere bruiloften, of voor wanneer je budget onwijs hoog is. Ik dacht zelf dat je keuzevrijheid kleiner wordt zodra je een weddingplanner inhuurt. Gelukkig heb ik uitgebreid hierover gesproken met Claimy want niets is minder waar. Een weddingplanner is er juist om je budget te bewaken en je eigen wensen te laten uitkomen. Je hebt als bruidspaar zelf de regie in handen en de weddingplanner heeft de juiste contacten om al je wensen in vervulling te laten. Vandaag zal Claimy in ‘wat doe jij van 9 tot 5’ vertellen wat haar werk als weddingplanner precies inhoudt. 

Wat doet een weddingplanner ?

Wie ben je en wat doe je?
Hi allemaal! Mijn naam is Claimy Anthonissen en ik ben een wedding- en eventplanner. Wat ik dus eigenlijk doe is bruidsparen helpen bij het plannen van hun droombruiloft en gave events organiseren in deze branche.

 Wat maakt deze bezigheid voor jouw zo interessant en leuk?
Ik ben verliefd op de liefde en om daar, naast persoonlijk, ook zakelijk mee bezig te kunnen zijn vind ik heerlijk! Ik ben een enorme planner en iemand die graag creatief bezig is, deze twee eigenschappen kan ik eindeloos toepassen in deze baan en dat maakt het voor mij zo leuk.

 Wat dit iets wat je vroeger al graag wilde gaan doen later?
Als klein meisje speelde ik al dat mijn barbies met elkaar gingen trouwen. Ken in een mooi pak en Barbie natuurlijk ik een prachtige jurk. Toen ik 14 was keek ik naar de film “The Weddingplanner” en dit beroep is sindsdien niet meer uit mijn hoofd gegaan.

Wat vind je zo leuk aan dit werk?
Het is een groot voordeel dat je 80% van je bezigheden vanuit huis kan doen. Het meeste werk bestaat uit het zoeken van de juiste leveranciers voor ieder bruidspaar afzonderlijk en hier afspraken mee maken, contact onderhouden en dergelijke. Dit doe je natuurlijk allemaal vanuit huis. Daar tegenover staat weer een ander voordeel: je komt op de mooiste plekken. Bruidsparen trouwen/feesten vaak op prachtige locaties door heel het land, deze bezoek je samen met de bruidsparen en daarnaast ben je er natuurlijk vaak op de dag zelf ook bij. Voor mij is nog een groot voordeel dat ik constant met mensen werk. Ik kan erg enthousiast worden als ik zie dat anderen hun beroep met passie uitoefenen en in deze branche kom je zó veel leuke mensen tegen!

 Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?
Als weddingplanner zit je (net als blogger) eigenlijk de meeste tijd achter de computer, daarnaast pleeg je ook veel telefoontjes. Als weddingplanner ben ik constant opzoek naar nieuwe trends op het gebied van trouwen. Welke themakleuren zijn hip dit seizoen? Wat is de nieuwste mode wat betreft trouwjurken? Welke nieuwe leveranciers zijn er bijgekomen? Ga zo maar door. Daarnaast ben je natuurlijk constant bezig in dienst van ieder bruidspaar. Als weddingplanner ben je eigenlijk de schakel tussen alle leveranciers en het bruidspaar, maar ook gasten kunnen bij mij terecht. Als weddingplanner neem je alles uit handen bij het organiseren van een bruiloft. Hierdoor kan het bruidspaar zonder zorgen genieten van zowel de voorbereiding van het huwelijk, als de dag zelf. Een dag op een bruiloft ziet er natuurlijk weer heel anders uit, deze diversiteit vind ik heerlijk!

Welke boodschap wil je doorgeven aan mijn bezoekers over dit werk/bezigheid?
Een weddingplanner is niet alleen voor mensen met veel geld! Dit is helaas een gedachte die in Nederland nog erg overheerst, maar dit is niet waar. Het inhuren van een weddingplanner of ceremoniemeester kan voor ieder budget. Het grote voordeel is dat de weddingplanner (mits het bruidspaar dat wilt uiteraard) juist goed het budget in de gaten kan houden en door ervaring samen met het bruidspaar ervoor kan zorgen dat hier niet overheen gegaan wordt. Daarnaast kent een weddingplanner ontzettend veel leveranciers in de trouwbranche om voor jullie budget en met jullie wensen de juiste match te vinden. Natuurlijk hoef je ook geen weddingplanner voor het hele plaatje te nemen, deze kan jullie bijvoorbeeld al goed op weg helpen met een adviesgesprek.

Dankjewel Claimy voor het beantwoorden van de vragen. Ontzettend leuk om te lezen dat je zoveel passie hebt voor het mooie werk dat je doet, dit straal je echt uit. Ik vond het heel erg leuk om je te ontmoeten en meer over je werk te horen. Voor mijn bezoekers is het handig om te weten dat Claimy mij de komende tijd veel gaat helpen. We gaan samen leuke artikelen delen over het plannen van je bruiloft (ook budget proof!), ook komen er filmpjes van ons samen aan met leuke DIY inspiratie dingen zoals het zelf maken van trouwbedankjes enzovoorts en binnenkort kunnen jullie allerlei vragen aan Claimy stellen.

Wat vonden jullie van het lezen over het werk van Claimy als weddingplanner? Wat voor beeld had jij zelf bij het werk van een weddingplanner? Laat je reactie achter in de comments.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

25 gedachten over “Wat doe jij van 9 tot 5? Claimy: Wat doet een weddingplanner ?”

 1. Wat interessant om te lezen. Ik ken weddingplanners alleen maar uit van die Amerikaanse series dus mijn beeld was heel anders. Ben benieuwd naar de huwelijksvoorbereidingen.
  Jess onlangs geplaatst…Another blogging tagMy Profile

 2. Weddingplanner is voor mij iets heel.Amerikaans. Daardoor denk ik ook al snel in duur en luxe en glitter en glamour. Het zou leuk zijn als door jouw artikelen dit beeld verandert. Ik ben benieuwd. Het lijkt me wel een leuk beroep. Werken tussen een van de mooiste dingen van het leven…de liefde!!!
  Petra onlangs geplaatst…Koortsstuip…en de angst is weer terugMy Profile

 3. Een interessant en veelzijdig beroep lijkt me dat, weddingplanner. Ik denk dat het niet voor mij weggelegd zou zijn aangezien ik niet bijzonder georganiseerd ben en er volgens mij ook wel veel stress bij komt kijken. Ik ben erg benieuwd wat voor moois ze van jouw huwelijk gaat maken Kelly!
  Sanne Marlijn onlangs geplaatst…La VieSagistaMy Profile

 4. Weddingplanner lijkt me echt een ontzettend leuk beroep. Denk dat dat mij ook wel zou liggen: hopeloos romantisch, ik hou van freubelen, ben dol op plannen, lijstjes en ik ben ook wel iemand die de leiding neemt haha. Ben zo benieuwd naar alle artikels die nog komen gaan!
  Manon onlangs geplaatst…ZWANGER: Week 26My Profile

 5. Ja, ik moet ook eerlijk zeggen dat ik het idee had dat het juist voor mensen was het een groter budget. Lijkt me wel heerlijk om een deel uit handen te geven, scheelt denk ik een hoop stress! Ik ben wel benieuwd, hoe ben je eigenlijk weddingplanner geworden? Heb je een speciale opleiding/cursus gevolgd, of ben je er ingerold?

 6. Heel, heel, heel leuk! Ik ben echt heel nieuwsgierig naar haar werkzaamheden, naar hoe haar meest perfecte bruiloft eruit zag, en natuurlijk het allermeest naar wat voor prachtige plannen jullie gaan maken voor jouw bruiloft. Ik blijf Wedding Wednesday op de voet volgen geloof ik! 🙂
  Betty onlangs geplaatst…DisneyMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.