Fietsen met je kindje, ideaal met een moederfiets

Fietsen met je kindje, ideaal met een moederfiets: Toen Lana ongeveer 8 maanden oud was en zelfstandig kon zitten ben ik gaan rondkijken voor een moederfiets. De omafiets die ik al jaren (lees al 10 jaar) met veel plezier gebruikt heb is voor mij niet geschikt in combinatie met een kinderzitje. De ruimte tussen het zadel en het stuur is wat te kort waardoor ik wat moeite heb met op en afstappen. Dit voelde voor mij daarom niet veilig en daarom maakte ik de keuze om voor een moederfiets te gaan.  Ik ben heel erg tevreden over de fiets die ik heb. Ik vind het heerlijk om te fietsen met Lana in het kinderzitje en ik zou het dan ook iedere moeder aanraden om te kiezen voor een moederfiets om het fietsgemak wat te verbeteren. Opstappen gaat makkelijk door de lage instap en fietsen is comfortabel door de ruimere afstand tussen je zadel en het stuur. Het stuur is wat breder dan de meeste fietsen waardoor je een veilig gevoel ervaart terwijl je kindje tussen je armen aan het stuur in het kinderzitje zit.  Om wat inspiratie op te doen ging ik op zoek naar wat budgetproof modellen moederfietsen.

Als je je kindje mee wilt nemen op de fiets dan is het belangrijk dat je kindje zelfstandig in staat is om te kunnen zitten. Je weet dan zeker dat de rug- en nekspieren sterk genoeg zijn om een tijdje te kunnen zitten. Oefen de eerste keren met korte ritjes zodat je kindje kan wennen aan de zithouding in het stoeltje. Lana kon rond de 8 maanden al wel zitten maar doordat ze fijn gebouwd is was het stoeltje nog wat te ruim. Dit loste ik op door haar extra stevig vast te zetten met een sjaal om het stoeltje heen. Het fijne aan fietsen met je kindje is dat je allebei geniet van de voordelen van de buitenlucht. Ik vind fietsen met Lana een heerlijk momentje samen waarbij we genieten van alles om ons heen. Daarnaast is fietsen natuurlijk heel sportief dus goed voor mama’s om weer in shape te komen en aan je conditie te werken.

 

Je koopt hier dan nog een kinderstoeltje met windscherm bij en je kunt heerlijk fietsen met je kindje.
Zelf heb ik mijn moederfiets gekocht bij een fietsenwinkel in het dorp. Als ik dit met de prijzen in een webshop vergelijk dan merk ik dat ik teveel betaald heb voor mijn moederfiets. Dan heb je bij een fietsenwinkel misschien wat meer service en kun je de fiets uitproberen maar je betaald dan wel zo’n 200-300 euro meer voor je fiets. Dit is een overweging die je zelf kunt maken. Voor een goedkope fietszou ik het zeker aanraden om online te zoeken voor een geschikt modelletje. Zeker als je vastberaden bent in welke je wilt bestellen is dat ideaal.

Heb jij voor je kindje een speciale moederfiets? Vind jij het ook zo heerlijk om te fietsen met je kindje in het stoeltje? Laat je reactie achter in de comments van dit artikel.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter, Instagram ofFacebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

10 reacties

 • Jess
  19 juli 2014

  Wij kochten vorig jaar een kleine bakfiets met zo’n peuterschaal erbij. Nu ben ik niet zo’n fietser maat vind dat toch wel erg makkelijk om even mee maar de stad te gaan of boodschappen te doen. Vooral omdat je veel mee kunt nemen, de buggy erbij kan doen en je kindje droeg onder de huif zit als het regent. Een moederfiets lijkt me ook wel fijn hoor maar aangezien we één auto hebben, was een bakfiets voor ons handiger.
  Jess onlangs geplaatst…Voor hen die vielenMy Profile

 • Sheela
  19 juli 2014

  Ohh dit lijkt me zo gaaf! Ik zou dit zeker doen later, en ik denk dat de kindjes het al helemaal tof vinden x
  Sheela onlangs geplaatst…Dromen over Zwanger zijnMy Profile

 • Monique
  19 juli 2014

  Ik heb de Cortina Roots Transport moederfiets en ben er erg tevreden over! Ik kocht de fiets online, dus dat was wel even spannend. Maar de fiets bevalt super goed en ik heb al een aantal korte ritjes met Lise gemaakt. Ik vind het super om lekker samen te fietsen 🙂
  Monique onlangs geplaatst…Tien dingen die je nog niet van me wistMy Profile

 • Marion
  19 juli 2014

  Ik ben niet zo thuis in de moederfietsen, maar ik vind het altijd mooi om te zien hoeveel plezier kleine kindjes op de fiets hebben. Ze kijken hun ogen uit!
  Marion onlangs geplaatst…Macro FiltersMy Profile

 • Jorien
  19 juli 2014

  Ik vind die nonna er leuk uit zien! Lijkt me fijn zo’n fiets.
  Jorien onlangs geplaatst…OOTD: Vintage FlowerMy Profile

 • Remy | BakingBeautyNL
  19 juli 2014

  Ook ik geef liever de voorkeur voor een moederfiets. Makkelijke instap en genoeg ruimte!

 • Priscilla
  19 juli 2014

  Ik heb juist bewust, of eigenwijs, niet gekozen voor een moederfiets.
  Ik had geen last van de hogere instap en vond de ruimte tussen stoeltje en mezelf ook prima te doen. Wij hebben zelf een fietsenzaak in de familie en er is in onze ogen meer verschil tussen internet en een winkel dan alleen je zadelhoogte. Wat overigens ook heel belangrijk is voor een goede houding. Ik snap ook dat 200/300 euro veel geld is hoor waardoor internet natuurlijk veel aantrekkelijker is. Ik vind t ook heerlijk om met mijn jongens te fietsen.
  Hopelijk hebben jullie samen nog ontzettend veel fietsplezier!

 • Nicole
  20 juli 2014

  Wauw dat scheelt veel.. Ik wil ook een moederfiets ipv die ik nu heb maar heb nog even de tijd!
  Nicole onlangs geplaatst…Project: mama kijkt anders!My Profile

 • Barbara
  20 juli 2014

  Ik heb mijn oog laten vallen op een Cortina moederfiets. Zo jammer dat kindjes pas mee kunnen op de fiets als ze goed kunnen zitten. Moet nu alles lopend of met de auto doen.
  Barbara onlangs geplaatst…Imps&Elfs sample sale: de buit!My Profile

 • Eline
  21 juli 2014

  erg mooie fietsen !

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.