Jeetje wat cliche om dit te typen maar Feline wordt 12 september alweer 2 jaar en wat is die tijd intens snel gegaan. Ik heb met mijn ogen geknipperd na de bevalling en ineens is het al zo’n grote meid. Ons derde meisje, mijn ‘kleine baby’. Wat een rijkdom met haar in ons gezin en wat zijn haar zussen lief voor haar en wat is Feline dol op haar zussen. Vandaag deel ik een personal update over hoe het nu met haar is. Hoe is het met haar ontwikkeling, geef ik nog borstvoeding, hoe is het bij de opvang? Ik klets jullie bij.

Feline bijna 2 jaar update!

Het lijkt of de tijd sneller gaat per kind dat je krijgt en waar ik Lana al heel snel heel ‘groot’ keek, en groot vond. Is Feline voor mijn gevoel net pas de babytijd voorbij en voelt ze nog als mijn mini. Ook wel logisch als laatste kindje maar toen Lana bijna 2 was, vond ik haar veel groter. Nu verbaas ik me bij elke ontwikkeling die Feline zet. Ze kletst al best wel wat woordjes en ik merk dat ze sneller ontwikkelt. Dit komt denk ik doordat ze haar grote zus als voorbeeld om haar heen heeft.

Feline gaat nu bijna een jaartje elke week een ochtendje naar de kinderopvang en ik merk dat ze het hier enorm naar haar zin heeft. Ze speelt graag met andere kindjes, maar ook net zo makkelijk alleen (past ook bij de leeftijdsfase) en ze gaat er met een grote glimlach heen, maar is ook heel blij als ik haar weer ophaal. Het voelt heel goed dat ze het er zo leuk heeft. Ook gaat ze af en toe een dagje naar mijn ouders toe, wat ze ook erg leuk vindt. En de dagen thuis met haar zussen zijn voor haar ook heel leuk. Ze speelt lekker vrolijk rond en verveelt zich geen moment.

Feline is een heel makkelijk kindje, ze slaapt heel goed het klokje rond, doet meestal in de middag nog een dutje en past zich makkelijk aan op ons dagprogramma. Of we nu naar een pretpark gaan, de dierentuin, op bezoek ergens of door Afrika reizen, Feline vindt het allemaal gezellig wat het voor ons als ouders heel prettig maakt. Natuurlijk is ze nu ook bijna in de ‘Ik ben 2 en zeg nee’ fase en dat komt ook wel duidelijk naar voren. Ze weet precies wat ze wel en niet wil en zet haar keel op wanneer ze het ergens niet mee eens is. We zijn consequent en als duidelijk is dat ze haar zin niet krijgt dan past ze zich ook wel aan. Maar ik merk wel dat het op deze leeftijd pittiger wordt, als tijdens haar eerste jaar.

Qua voeding is ze ook heel makkelijk. Ze krijgt nog steeds borstvoeding. Ik heb de andere meiden 1,5 jaar gevoed en bij Feline lijkt het dat we de 2 jaar mogen aantikken wat ik een mooie mijlpaal vind. Ze drinkt gemiddeld 2x per dag aan de borst en verder eet ze met de pot mee. Ze is dol op boterhammetjes, fruit en rauwkost, eet makkelijk het avondeten dat we voorschotelen mee en eet nog lekker veel. Die fase kan nog eens omslaan dus ik geniet er maar van ;).

Ik ben enorm trots op dit mooie meisje en geniet heel erg van haar. Ik vind de fase waarin ze nu zit enorm leuk. Aan de ene kant is ze nog een klein hummeltje waar je nog heerlijk mee kunt knuffelen en voor kunt zorgen, aan de andere kant is ze lekker rebels en gaat ze haar eigen gang en vindt ze zichzelf al heel groot. Enorm leuk om te zien.

Heb jij kinderen in deze leeftijd? Hoe vond jij deze fase? Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties :).

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

7 gedachten over “Feline bijna 2 jaar : Peuter 2 jaar update”

 1. Jaaa zo leuk he! Knap meisje is Feline.
  Mijn zoontje is 1 maandje jonger dan haar. Ik volgde helemaal je zwangerschap toen (destijds was jij 2 weken verder hihi)

  Deze leeftijd is idd leuk. Ze snappen al veel meer van hoe de wereld een beetje werkt dan wanneer ze baby zijn.
  Mijn zoontjes laatste ontwikkeling is dat hij kan klimmen op een klimrek en zingen. Echt zo schattig.

  Toch zijn het ook net weleens gremlings: zien er schattig uit, maar veranderen ook soms ineens in monstertjes

 2. Hier een meisje van augustus’17 dus nu ook 2. Alleen met een ontwikkelingsleeftijd van 17 maanden. Soms zien we een echte 2 jarige en dat veranderd in een ogenblik naar een dreumes. Zeker als ik terug denk aam de oudste op deze leeftijd en vrienden en bekende zie met een 2 jarige begint het steeds meer op te vallen.Maar voor ons is ze goed zoals ze is . We zien wel waar het schip strand . We genieten gewoon wat extra van iedere vooruitgang en ontwikkeling

 3. leuk om te lezen ons zoontje is 24 augustus 2 geworden en is een lief en vrolijk mannetje slaapt nog in de middag vaak ook lang maar de laatste tijd sla ik zijn middag slaapje over en houd hem wakker
  hij is een echt jongetje gek op autos maar ook super lief geeft zijn zussen kusjes als ze verdriet ergens om hebben of zich gestoten hebben dan komt hij helpen haha zo schattig.
  hij weet ook wel echt wat hij wel en niet wilt maar ik leid hem altijd af en dat werkt voor mij prima.
  ons derde dochtertje jasmijn is 3 maar een hele lieve en fijne peuter ze kletst heel gezellig hele verhalen deed ze al toen ze 2 werd. ze was met 2 jaar een heel makkelijk en gezellige peuter ook nu ze 3 is is ze een schat van een kind.
  alleen als ze echt heel moe is kan ze wat moeilijk gaan doen maar dat heb ik meteen door ik blijf dan kalm geef haar flesje en wacht tot haar verdriet en bui over is en dan komt ze altijd vanzelf met mij kroelen
  en dan valt ze voor de tv zo in slaap.
  ik praat al heel wijs met haar en leg haar alles uit mijn stem verheffen komt zelden voor eigenlijk helemaal niet
  ze denkt met mij mee en begrijpt al een hele hoop hier geen last gehad van de nee fase of peuterpuberteit bij alle 4 de kinders niet. ik leid altijd af en doe niet aan straf. consequent ben ik niet echt haha

 4. Dat is al bijna ik tel ook af me zootje word 1jaar 18 septemer we gaan naar de efling met oma en grooit broer

  Ik vind julie zo een geweldg gezin

 5. indd cliche he kel haha maar het gaat gewoon hard want ze is al weer bijna 2!! ik vond het een leuke leeftijd maar ook een pittige want ze gaan steeds meer hun eigen IK ontwikkelen en oef haha

 6. Mijn zoontje wordt eind september 2 en wat zijn ze al groot geworden hè! Voor ons is het de eerste dus alles is nieuw. Hele verhalen kan hij al vertellen (verstaanbaar ook) en begint nu ook wel opstandig te worden soms. Een leerproces voor ons allen hier. En ook nog steeds bv, had ik niet gedacht maar gaat prima zo. Geniet van je gezin!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.