ootdxma

Als je zwanger bent rondom de feestdagen dan wil je er toch ook feestelijk gekleed uitzien, maar flink investeren in dure zwangerschapskleding die enkel op feestelijke gelegenheden draagbaar zijn vind ik zelf zonde van mijn budget. Ik laat jullie vandaag een feestelijke outfit zien die voor veel vrouwen die zwanger zijn draagbaar is voor tijdens de feestdagen. Ik ben op deze foto’s 30 weken zwanger en ik draag een jurkje dat ook na de zwangerschap waarschijnlijk weer te dragen is. De fotokwaliteit is wat minder, maar de outfit is wel goed te zien.

Ik kocht deze zwart-grijze jurk bij Loavies. Er zit een soort sprankelende draad in verwerkt wat de jurk een soort glittereffect geeft, zonder als een glitterbal (want je voelt je al zo’n ronde kerstbal haha) rond te lopen. Ik vind dat dit jurkje een mooi bewijs dat je niet per se voor zwangerschapskleding hoeft te gaan, maar dat je ook met ‘normale’ kleding jezelf mooi kunt kleden tijdens je zwangerschap.
Het grootste nadeel van dit soort nauwsluitende jurkjes vind ik de zichtbare randen van een panty of ondergoed. Ik heb daar nog geen oplossing voor gevonden. Mijn panty tip voor zwangeren: Koop een veel te grote panty bij bijvoorbeeld Zeeman en draag er een comfortabel zittend zwart broekje overheen die je wat hoger kan sluiten. Je kunt de panty tot net boven je zwangere buik doen, of juist er helemaal onder dragen. Kies gewoon wat jij prettig vindt, ik vind speciale zwangerschapspanty’s gewoon niet veel fijner als het dragen van een normale panty en op deze manier bespaart het ook wat kosten uit. Kies natuurlijk zelf wat voor jou prettig voelt.

Ik draag hier suède overknee laarzen van Tamaris via Nelson schoenen. Ik koos dit keer voor een donkere panty, maar het is nog feestelijker om deze look af te maken met een panty met een lage denier. Dit maakt de look ook wat meer sexy als je deze combineert met de overknee laars. Ik denk dat ik zo’n panty ga dragen voor tijdens de kerstdagen.

Op deze foto kun je goed zien wat voor glitterdraad er verwerkt zit in de stof van deze jurk. Ik draag er verder mijn Michael Kors horloge bij, mijn trouwring en oorbellen van Bijou Brigitte. Deze outfit is mooi af te maken met deze feestelijke grijze make-up look.

Ik ben benieuwd wat jullie van deze outfit vinden. Wat droegen jullie in je zwangerschap als outfit voor feestelijke gelegenheden? En voor de zwangeren onder ons, wat wordt jouw feestoutfit?

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

43 gedachten over “Feest outfit voor tijdens je zwangerschap”

 1. Prachtig!! Ik ben ook van de niet-zwangerschapskleding zo lang het kan, daar heb je later dan nog wat aan. Wat betreft de panty en ondergoed randen: daar zat ik ook mee. Maar een vriendin liet zien dat dat het enige is waar zo’n ultralelijke zwangerschapsonderbroek goed voor is! Want die sluit lekker hoog, dus die randjes bovenaan zie je niet. En niet te klein kopen, anders heb je die onderste randjes alsnog zichtbaar over je billen…

 2. Prachtig!! Ik ben ook van de niet-zwangerschapskleding zodat je er later nog wat aan hebt. Voor de ondergoed randjes, daar zat ik vorige keer ook mee! Maar een vriendin liet zien dat dat het enige is waar zo’n ultralelijke zwangerschapsonderbroek goed voor is!

 3. Ik had volgens mij voor kerst een leuk donkerpaars topje gekocht, een echte zwangerschapstop. Geloof dat ik die nog ergens op mn blog heb staan haha. En ik had ook een zwart jurkje die ik nog paste..

  Vind dit erg mooi en feestelijk staan!
  Nicole onlangs geplaatst…Win: geboorte stempelMy Profile

 4. Je kan misschien ook van de hold up kousen aan doen, van die kousen met zo’n ‘plak’ randje. Heb je ook geen last van een zichtbare boord van de panty! En het lijkt me fijner zitten als je zwanger bent, al kan ik daar niet over meepraten haha 🙂

 5. Staat je super feestelijk!
  Ik ben nu 38 weken zwanger en voel me in alles wat ik aantrek een olifantje, haha. Deze feestdagen dus maar iets minder chic.

 6. Die jurk is super leuk! Ik wilde hem in het rood kopen, maar helaas is mijn maat al weken uitverkocht 🙁
  Hij staat je echt super goed!
  Sheela onlangs geplaatst…Lieve N,My Profile

 7. Wauw dat staat je erg goed.ja dat ondergoed tijdens je zwangerschap onder leuke jurkjes vond ik ook echt een dingetje.ik was in de zomer zwanger en droeg dan gewoon maxidresses van only of vero moda.maar die randen onder de jurk grrrrrr.ik heb toen bij de action gewoon een grote maat naadloos broekje gekocht die kon over mijn buik heen en had ik weinig last van de randen.

 8. Mooi jurkje. Ik ben nu 16 weken zwanger en ik hang er zo’n beetje tussen. M’n gewone kleren zitten niet meer comfortabel maar voor dergelijke jurkjes heb ik nog te weinig “buik”, ik lijk nu in de fase “is ze nu zwanger of gewoon verdikt…” lastige periode 😉
  Ellen onlangs geplaatst…Eindelijk nog eens iets af…My Profile

 9. Mooi jurkje. Ik ben nu 16 weken zwanger en ik hang er zo’n beetje tussen. M’n gewone kleren zitten niet meer comfortabel maar voor dergelijke jurkjes heb ik nog te weinig “buik”, ik lijk nu in de fase “is ze nu zwanger of gewoon verdikt…” lastige periode 😉
  Ellen onlangs geplaatst…Eindelijk nog eens iets af…My Profile

 10. Je ziet er prachtig uit. Maar je hebt dan ook een super mooie jurk. Ik ben 24 weken met de kerstdagen en ik ga morgen en prachtige jurk halen via mp. Het is geen positiejurk maar tussen een maat groter en doe er eventueel een riempje omheen boven mn buik om te accentueren.
  Liess onlangs geplaatst…Een Hema “Shoplog”My Profile

 11. Voor die doorzichtbare lijnen heb ik dan nog wel een goed idee! Bij de hunkemöller hebben ze naadloze slipjes, die je dus echt niet ziet zitten. Ik had het een keer nodig en kocht ze met het idee van het is toch niet zo duur dus kan het weggooien als het niet werkt. Toch liggen ze nogsteeds in mijn la. Misschien is dat ook wat voor jou?
  Myrthe onlangs geplaatst…Heerlijk chocolade dessert voor kerst!My Profile

 12. Wat een mooie outfit; de jurk staat je erg goed en wat heb je toch een mooie buik.
  Ik hoop volgend jaar geen zwangerschapskleding meer nodig te hebben met kerst (ik hoop dan al zwanger te zijn geweest en te zijn bevallen) maar zo niet; dan zou zo’n jurk ook wel iets voor mij zijn.
  Drie onlangs geplaatst…Je relatie tijdens hormoonbehandelingenMy Profile

 13. Jurkje staat je heel mooi! Ik ben met Kerstmis 39 weken zwanger en heb al een paar maanden een donkerblauw glitter jurkje van h&m mama die op jouw jurkje lijkt aan, dus ik ga daarvoor! Heb ook een h&m mama panty, zit niet top maar ik doe er idd een groot broekje onder, niemand die t ziet haha. Alvast fijne dagen!
  Maaike onlangs geplaatst…Feestelijk drankje: Prosecco met rode bessenMy Profile

 14. Ah wat fijn dat je wat gevonden hebt, de laatste loodjes voor jou, ik wil je hele fijne feestdagen wensen en veel geluk met de kleine xx

 15. gefeliciteerd met je zwangerschap, dat is inderdaad een lastige periode ook met kleding, hopelijk zal dat bolletje binnenkort mooi vooruit gaan steken 🙂

 16. Thanks voor de tip, geeft dit ook geen randen bij de bovenkant? Ik ga eens bij hunkemoller kijken 🙂

 17. Ziet er netjes uit. Zeker geschikt voor een kerstfeest. Het is netjes en niet te opvallend, en je buikje komt er erg mooi in uit.

 18. gave outfit en het setje lijkt me ook suuuuuper fijn zitten.
  en zou je het setje ook na de zwangerschap kunnen dragen.
  mvg debby

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.