Huishoudelijk top 4 : Favorieten in het huishouden

huishoudelijk3344

Favorieten in het huishouden: Ik vond het wel weer tijd worden om een huishoudartikel te schrijven. Ook ben ik benieuwd weer benieuwd naar jullie huishoudelijke ervaringen. Als je op jezelf gaat wonen en dus verantwoordelijk wordt voor huishoudelijke taken dan ontdek je vanzelf welke tools en producten jij fijn vind om de huishoudelijke taken aangenamer te maken. Je kijkt het thuis af van je moeder (en vader) en ziet wat zij graag gebruiken en zodra je zelf vaker huishoudelijke taken gaat doen ondervind je wat voor jou werkt. Ik was bijvoorbeeld heel erg op zoek naar een fijne vloerwisser en ik vond het veel te veel gedoe om met een emmer en mop aan de slag te gaan. Ook was ik niet zo blij met de stofzuiger die we hadden. Hierdoor zag ik steeds op tegen het poetsen van de vloer. Door producten te kopen die voor mij fijn werken vind ik het ook minder erg om deze taken uit te voeren. Vandaag deel ik mijn top 4 huishoudelijke producten die voor mij de huishoudelijke taken aangenamer maken. Ook ben ik heel benieuwd welke producten jullie graag gebruiken.

stofzuiger]

Sinds kort hebben Yannick en ik een Dyson stofzuiger. Hiervoor gebruikten we een kleine simpele stofzuiger die veel lawaai maakte en voor mijn gevoel weinig zuigkracht had. Dat ervaar ik echt als een ergernis, dat als je aan het stofzuigen bent, je de helft van de kruimeltjes onderweg weer verliest. Omdat onze stofzuiger een soort van ‘ontploft’ was en dus aan vervanging toe was gingen we voor een Dyson. We hadden daar namelijk hele goede ervaringen over gehoord. Wij zijn erg blij met deze aankoop, stofzuigen gaat namelijk heel soepel en snel. De zuigkracht is heel erg goed waardoor ik de vloer in huis snel stofvrij krijg. Echt een ideaal apparaat!

vloerwisser

Ik heb echt mijn holy grail onder de vloerreinigers gevonden! Dit is echt een wondermop. Ik vond het zo vervelend om het hele huis door te gaan met een emmertje sop en zo’n vieze mop met sliertjes. Dit is voor mij echt de oplossing, dit is een vloerreiniger van Leifheit. Heel simpel: Er zit een waterreservoir in waar je een warm sopje met wat allesreiniger doet. Je doet het doekje wat erbij zit onder op de wisser. In het handvat zit een knijper. Je knijpt in het handvat, hij sproeit wat van je sopje op de vloer en je gaat er met de wisser overheen. Als je dit regelmatig bijhoudt maakt dit je vloer heel goed schoon. Hardnekkige vlekken kun je met een schuurspons schoonmaken. Deze vloerreiniger is ook ideaal om even wat plaatselijke stukken van je vloer te reinigen zoals de keuken die ik wat vaker wil moppen bijvoorbeeld.

woinderdoekjes

Vochtige huishouddoekjes zijn wonderdoekjes, do i need to say more? Deze doekjes gebruik ik OVERAL voor. De tafel afdoen, de wastafel, het toilet, het aanrecht en noem het maar op. Voor ieder doeleinde gebruik je natuurlijk een ander doekje en alles is binnen no time schoon. Ook ruikt het gelijk heel erg fris, echt ideaal. Deze kocht ik bij de action voor nog geen euro voor 80 doekjes. Dit zijn ideale doekjes voor spotcleaning. Als je echt je huis onder handen wilt nemen dan is een emmertje met sop natuurlijk een must.

doejjess

De microvezeldoek, het 1001 dingen doekje. Ideaal om droog te gebruiken voor het afstoffen van je televisie, apparatuur en alles wat maar stoffig wordt. Dit doekje vangt het als een magneet op. Na het poetsen gooi je deze in de wasmachine en zodra het droog is kun je het weer gebruiken. Je kunt ze ook nat gebruiken maar daarvoor gebruik ik liever van die vaatdoekjes. Deze gebruik ik vooral voor het afstoffen van meubels en dergelijke. Gekocht bij de action voor nog geen 50 cent.

Dit waren mijn huishoudelijke favorieten voor het poetsen van mijn huis, deze producten gebruik ik het liefst omdat ze handig zijn in gebruik, snel werken en alles mooi schoon maken. Ik ben benieuwd welke producten jullie het liefst gebruiken voor het poetsen van je vloer, het afstoffen van meubels en andere huishoudelijke taken. Laat het me weten in de comments, wie weet kunnen we leren van elkaars aanraders.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

BewarenBewaren

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

42 gedachten over “Huishoudelijk top 4 : Favorieten in het huishouden”

 1. Perfecte spulletjes! De doekjes van de Action heb ik ook en dat groene doekje ga ik meteen halen volgende week. Ik ben zelf een grote fan van de Swiffer. Ik koop alleen de merkloze van de Action. Vooral ideaal voor apparatuur en de kleinere hoekjes. Echt een aanrader!
  Marion onlangs geplaatst…CrazyMy Profile

 2. Handig om te zien! Wij hebben niet echt bijzondere apparaten waar ik blij van wordt ofzo, maar ik heb dan ook echt een hekel aan het huishouden doen haha!
  Manon onlangs geplaatst…Sport diary #10My Profile

 3. Die vloerreiniger klinkt ideaal! Deze gebruik je dus voor kleine stukjes? Maar voor grote stukken heb je nog een gewone dweil nodig? Of lukt dat ook met deze? Ik heb ook echt een hekel aan dweilen namelijk haha en ik zat al langer naar deze te kijken, dus fijn dat jij er nu wat over schrijft!

 4. Die stofzuiger en vloerreiniger lijken mij ook ideaal! Hier pas bij Marskramer geweest om te kijken naar die vloerreiniger maar ze hadden hem niet. Binnenkort maar even bij Blokker kijken.

  Verder gebruik ik die “ouderwetse” vaatdoekjes echt voor alles. We hebben een hele stapel maar ze zijn geregeld op. Ik heb niet zoveel bijzondere schoonmaakspullen eigenlijk.
  Oh ik vind een goede ramentrekker ook belangrijk. Vreselijk om met een goedkoop ding meteen weer strepen op je ramen te trekken. Ik heb er een van Leifheit
  Kaboutertuin onlangs geplaatst…Zelf wasmiddel makenMy Profile

 5. Die wondermop moet ik hebben! Ik dweil veel te weinig, omdat ik het teveel werk vind, maar dat ding is ideaal. Ik vind de microdoekjes ook een uitkomst. Even snel de tafel afdoen, aanrecht schoonmaken, ik gebruik hem overal voor.
  Diana onlangs geplaatst…Pepernotencake met witte chocoladeMy Profile

 6. Wat grappig om te zien! Ik gebruik die microvezeldoekjes alleen samen met een sopje om alle oppervlaktes af te nemen. Ik wist helemaal niet dat je die ook droog kon gebruiken! Ik heb zelf een dweil (leifheit picobello xl – even opgezocht), die vind ik echt ideaal! Wel een emmer sop, maar ik hoef er niet met mijn handen aan te zitten 🙂
  A Mother is born onlangs geplaatst…Dromen…My Profile

 7. Dat zijn inderdaad wel echt favorieten. De schoonmaakdoekjes van de action en de microvezel doekjes. Tip trouwens want bij de hema krijg je 3 doekjes voor maar 1 euro.
  Angelique onlangs geplaatst…New in | SieradenMy Profile

 8. Handige spulletjes! De vochtige huishouddoekjes koop ik ook altijd. Ze ruiken lekker fris! Ik gebruik ook een swiffer en swifferdoekjes om stof af te doen, maar ik weet eigenlijk niet of jullie dat in Nederland kennen? 🙂
  Vanessa onlangs geplaatst…Spam je blog!My Profile

 9. Oh heerlijk! Leuk artikel:) Ik hou van schoonmaakdoekjes. Ik heb allerlei verschillende voor allemaal verschillende doeleinden haha!
  Je stofzuiger ziet er heel mooi uit. Ik moet binnenkort ook een nieuwe, ben me net een beetje aan het oriënteren:)
  Fijn weekend!
  Miranda onlangs geplaatst…Fotoshoot met lieve SamMy Profile

 10. Die vloerwisser lijkt me echt een top ding! Ik ben gelijk even gaan googlen maar kon hem niet vinden. Kan jij me vertellen hoe dat ding heet? Ik geloof dat dit ding echt perfect voor mij zou zijn , aangezien ik ook niet zo’n geweldige huisvrouw ben… Hihi!
  Leuk artikel Kelly! 🙂

 11. Die vloerwisser van leifheit….Daar was ik eerst ook heel enthousiast over. Maar verloop van tijd (duurde niet eens zo heel lang voordat dit gebeurde) deed het sprayen het niet meer en ging de hendel waar je in knijpt kapot…. ik heb er twee gehad en bij beide heb ik het gehad. Dus ik was er wel klaar mee, ben weer overgestapt naar een gewone dweil, wel van leifheit. Met een apart emmertje en dit werkt eigenlijk veel beter naar mijn mening.

 12. Ik heb een poosje bij mensen thuis schoongemaakt en vele van hen hadden ook zo’n hippe Dyson stofzuiger. Nou wat een ondingen. Ze waren zwaar, hadden 100 opzetstukjes, functies en snufjes waar je de handleiding bij moest houden en ik had het pas na twee schoonmaakbeurten door. Sindsdien heb ik een beetje een hekel aan dit soort hippe stofzuigers. Doe mij maar gewoon een simpele stofzuiger die goed zijn werk doet..
  Marije – BakingBeautyNL onlangs geplaatst…This or That: de Herfst editieMy Profile

 13. leuk artikel!
  Ik hou van onze stofzuiger, gewoon met zak! Heb er ooit 1 zonder gehad, heel hip, heel onhandig.
  Verder heb ik juist n ouderwetse mop met uitvringemmer gekocht, me so happy!
  En voor de was: ossegal en azijn!!
  Ik vind het leuk om dingen zo goedkoop/simpel schoon te maken. Hier dus geen vanisch en calgonit in huis 😀 scheelt ook $$

 14. Die vloerreiniger van Leifheit moet ik hebben! Ik zie er zo tegenop om onze houten vloer met een mop en groene zeep af te schrobben, dit lijkt me veel handiger! Omdat wij geen vaatwasser hebben (een grachtenpand appartement heeft z’n nadelen) is een droogrekje echt mijn holy grail!
  Elise | The Beauty Suitcase onlangs geplaatst…[REVIEW] LUSH Porridge SoapMy Profile

 15. Ik had die vloerreiniger van leifheit ook maar vind m echt niet praktisch voor grote oppervlakken! Even snel de keuken of badkamer vloer kan nog, maar als ik het hele huis ga doen ben ik dood op na gebruik. Nou maak ik gewoon een sopje in de wasbak in de badkamer (hoef ik ook niet telkens te bukken voor een emmer) en dweil ik gewoon met dweil. Haha!
  #huisvrouwenpraat jeetje!

  XO MK.
  Maxime Kimberley onlangs geplaatst…Win actie Primark!My Profile

 16. Die allesreiniger doekjes zijn ook echt mijn favoriet! Vooral nu ik op kamers woon en ik geen wasbak in mijn kamer hebt. Zo’n doekje werkt perfect en is budgettechnisch zéker budgetfroof 😉

 17. Fijne tips! Ik woon nu bijna 3 jaar in een studentenhuis en daar is helaas altijd alles stoffig in de openbare ruimtes, het is erg oud en mijn huisgenoten houden niet zo van poetsen haha. Zelf heb ik wel ontdekt wat ik fijne wasmiddelen vind en ik ben inderdaad ook gek op de vochtige doekjes van de Action (die van Lidl zijn ook fijn!), gebruik ze overal voor haha.
  Simone onlangs geplaatst…H&M enkellaarsjesMy Profile

 18. die vochtige doekjes zijn hier ook niet aan te slepen!! super handig, hier is de stoomreiniger voor de vloer en stofzuiger ook onmisbaar en over mijn keukenkastje met schoonmaak middelen hebben we het maar niet hahaha
  rachel onlangs geplaatst…FotologjeMy Profile

 19. Ik baal nog steeds van de stofzuiger van een heel bekend merk die wij een jaar terug hebben gekocht. Niet goed gekeken dat er een losse filter in zit, die je bijna jaarlijks moet verwisselen. à ruim twintig euro per stuk (!) en dat terwijl de stofzuiger rond de 80 euro was. Niet handig. Beter opletten. Toch maar eens aan Dyson gaan denken. Verder ben ik een absolute fan van de microvezeldoekjes. Voor zowel droog als nat gebruik. De wc-eend doekjes voor de toiletten. En de Bruynzeel laminaatreiniger voor ons laminaat (drie verdiepingen laminaat). Ik gebruik nog een ‘oldskool’ dweillapje (kan het niet anders noemen, al klinkt dit wat viezig;). Ik heb er gelukkig nog zes van. Helaas is het uit de productie genomen, dus nu moet ik op zoek naar iets anders…
  Rory onlangs geplaatst…Mijn ervaring met zwanger zijn op je 40steMy Profile

 20. Ook ik heb een dweil van Leifheit, maar dan de Picobello. Ook erg fijn! En vochtige doekjes zijn zeker een uitkomst! We hebben er met chloor (voor een extra veeg over het toilet als er onverwacht bezoek komt bijv) en van W5 Lidl, de Ocean variant. Zo fijn! Daarnaast heb ik nog een Dirt Devil stoomreiniger! Zo enorm fijn! Kattenbakken, oven/magnetron, douche en meer hygiënisch reinigen met stoom. Ik ben er dol op!
  Roxanne onlangs geplaatst…Opgeruimd staat netjes #6 juli, augustus, september (+vakantie) 2014My Profile

 21. Ik ergerde me al heel lang aan mn reguliere dweil met van die draadjes die wel eens uitvallen en smerig blijven omdat je ze niet perfect kunt uitwringen. Dus na dit artikel ben ik zaterdag heel enthousiast naar de Blokker gerend en gelijk de Leifheit dweil meegenomen. En wat ben ik er blij mee zeg! Wat een topding, super wendbaar, voor mn laminaat ideaal want je sprayt maar een miniem beetje water dus je laminaat gaat niet opbollen na een tijdje. En doordat je zo zuinig met t water sprayt wordt het naderhand ook heel snel droog dus kan je de kamer weer snel gebruiken. I love it!
  Zei nog wel tegen mn vriend toen ik in de Blokker stond af te rekenen : “oke, je weet dat je oud bent geworden als je superenthousiast wordt van een nieuwe dweil…..”

  Thanks voor de tip Kelly!

 22. Ik wil heel graag een Dyson. Het wachten is tot de huidige stofzuiger eens het loodje legt 😛 En de statische stofdoekjes van de Action zijn hier een must. Veel fijner en goedkoper dan de echte Swifferdoekjes.
  Madelon onlangs geplaatst…What Did We Eat #16My Profile

 23. Wat een heerlijk ‘vrouwen’artikel… ik ga altijd als een razende door mijn huis heen, heb er ook niet zoveel tijd voor i.v.m. mijn werk / vrijwilligerswerk en allerlei familie-verplichtingen, maar het voelt daarna altijd alsof ik lekker gesport heb! Tussendoor ben ik ook fan van de schoonmaakdoekjes, ideaal! Echt balen als ik ze niet in huis heb. Bedankt voor je artikel, fijne zondag!

 24. Dit zijn echt must haves in het huishouden! Die mop van Leifheit ziet me er inderdaad fijn uit voor in de keuken, daar wordt de vloer namelijk sneller vies en dat ziet er meteen zo onverzorgd uit dus handig dat je daar even snel mee de keukenvloer kan poetsen! Hier mag je gerust eens een uitgebreidere review over schrijven, ben hier echt benieuwd naar :).
  Sandra onlangs geplaatst…8 eenvoudige tips om te besparen!My Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.