9 tips om energie te besparen in huis!

9 tips om energie te besparen: Nadat ik laatst ‘7 tips om de levensduur van de batterij van je telefoon te verlengen‘ met jullie deelde is het vandaag tijd voor mijn 9 tips om energie te besparen in huis. Eenvoudige tips die ervoor zorgen dat je energierekening wat omlaag zullen gaan. Het wordt winter dus dat betekend dat het tijd is om kaarsjes aan te zetten, met een dekentje op de bank te gaan, maar ook dat men de verwarming op graadje Sauna aangaan zetten. Super zonde eigenlijk want dit kost ongemerkt veel energie. Ik ga jullie vandaag 9 tips delen om eenvoudig energie te besparen in huis. Bovendien zorgen een aantal van deze tips voor meer gezelligheid in huis met je partner want van knuffelen krijgen we het warm, en dat bespaart een hoop energie! Ik ben benieuwd of jullie tips hebben als aanvulling op dit lijstje.

9 tips om energie te besparen:

1. Zet de verwarming een paar graden kouder en zorg ervoor dat je op een andere manier meer warmte krijgt. Doe een dikkere trui aan, zet wat kaarsjes aan die de gevoelstemperatuur wat verhogen, ga met een dekentje op de bank liggen om kruip wat dichter tegen je man, hond, kindje, vriendin of moeder aan. Kroelen is fijn, het maakt je lekker warm en dat bespaart op je energierekening als je daardoor de thermostaat wat lager kan zetten.
2. Gebruik de vaatwasser! Olee! Het is gebleken dat de vaatwasser minder water verbruikt dan wan de hand afwassen, dat is leuk nieuws! Een goed gevulde vaatwasser verbruikt zo’n 60% minder water dan een handafwas voor dezelfde vaat! Dit bespaart energie omdat je boiler gelijk wat minder verbruikt, en je waterrekening wordt er ook goedkoper van.
3. Gebruik geen droger maar hang je was op aan een waslijn of wasrek. Wij hebben geen droger maar gebruiken de zolder waar een waslijn hangt en een wasrek staat. Naast dat dit een heleboel energie bespaart, want een droger verbruikt veel onnodige energie, is het ook nog eens goed voor je figuur omdat het ophangen van je was een goede workout is. Dat is een win-win situatie!
4. Lang leve de waterkoker. Wanneer je voedsel in heet water wilt koken dan kun je het beste eerst de waterkoker gebruiken en dit gekookte water in een pannetje doen en dan pas het gasfornuis aanzetten. Dit verbruikt minder energie dan koud water op het gasfornuis aan de kook brengen en bovendien werkt het lekker snel.
5. Als je kliekjes warm eten wilt bewaren, laat dit dan eerst afkoelen buiten de koelkast en zit het eten pas koel in de koelkast. Warm eten in een koelkast plaatsen kost je koelkast veel energie om de juiste temperatuur in de koelkast te bewaren.
6. Kliekjesdag! Als we het dan toch over kliekjes hebben: gooi voedsel niet weg maar verzamel restjes eten in fijne bakjes en las een kliekjesdag in waarop je die resten op gaat eten. Dat kan tot hele lekkere voedselcombinaties leiden, het bespaart je een hoop kooktijd maar natuurlijk ook een hoop energieomdat je het eten kort kan opwarmen in de magnetron.
7. Spelletjesavond met kaarsjes is heel gezellig! Is het iedere avond nodig om aan de buis te hangen op de bank, samen kijkend naar een duf televisieprogramma? Dat kan heel fijn zijn maar soms is het heel gezellig om samen een bordspel te spelen met wat kaarsjes erbij, lekkere hapjes en te genieten van elkaar. Een beetje competitie in zo’n spel kan heel leuk zijn voor je relatie en ik vind het altijd heel grappig om samen zo’n spel te doen. Bespaart tevens een hoop energiekosten op je televisie.
8. Doe het licht uit wanneer je een kamer verlaat. Ook in de nacht hoef je in principe geen lampen aan te hebben staan. Voor kindjes kun je een led-nachtlampje gebruiken in de slaapkamer zodat het kindje toch een lampje heeft om naar te kijken. Lampen kosten ongemerkt een hoop energie en zeker wanneer het niet nodig is dan is dat zonde.
9. Kies de goedkoopte energieleverancier en vergelijk met andere energieleveranciers wat voor jullie woning het voordeligste uitkomt.

Was jij met deze tips al bekend? Weet jij nog meer handige tips om energie in huis te besparen? Laat het me weten in de comments. Wie weet kunnen we elkaar helpen met handige tips om zo geld over te houden in onze portemonnee om andere leukere dingen van te doen.
10 tips om te consuminderen 
Tips om geld te besparen op boodschappen
Met deze tips kun je geld sparen

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

36 reacties

 • Marion
  2 november 2014

  Goeie tips. De meeste brengen wij wel in de praktijk, al zijn Peter en ik echt koukleumen. Wat ik altijd een goede tip vind: luchten. Ook al is het koud, gooi die deur of dat raam iedere dag even een half uurtje open. Frisse lucht is gezond, maar warmt ook sneller op.
  Marion onlangs geplaatst…Persoonlijke Update #14My Profile

 • Diana
  2 november 2014

  Onze droger is in het voorjaar kapot gegaan. We hebben hem nog steeds niet laten maken, maar om eerlijk te zijn mis ik hem ook niet. Daarnaast scheelt het aanzienlijk in de kosten, aangezien wij voorheen dagelijks de droger lieten draaien.
  Diana onlangs geplaatst…Je kunt niet met ze, maar ook niet zonder ze!My Profile

 • Dita
  2 november 2014

  Goede tips! De meeste doe ik altijd ook wel. Ik let er wel goed op en ook onbewust doen ik bv altijd de lampen uit waar we niet zijn.
  Dita onlangs geplaatst…Nieuwe aankopen van LushMy Profile

 • Ella
  2 november 2014

  Wat een leuke tips, ik krijg helemaal zin in een lekker knus avondje op de bank. De link naar de energievergelijkinssite is niet echt objectief.. een betere site is http://www.gaslicht.com, die neemt alle aanbieders mee in de vergelijking en is echt onafhankelijk.
  Ben zelf ook net overgestapt, scheelt bij mij bijna 300 ei per jaar. Ik schrok ervan hoeveel we teveel betaalden.

 • Vanessa
  2 november 2014

  Goede tips! Zelf doe ik de meeste dingen al. Een droger gebruik ik soms omdat de handdoeken dan veel zachter zijn als dat ik ze zo laat drogen (kan ze nooit buiten hangen). Verder hang ik wel alles op een wasrek binnen. Voor een vaatwas hebben we momenteel geen plaats, maar later wil ik er toch één hoor. Nu zie ik soms op tegen de afwas, haha! ‘s Avonds doen we de lichten uit en branden er enkel kaarsjes. Bespaart veel en het is romantisch!
  Vanessa onlangs geplaatst…TAG: Me TimeMy Profile

 • Koalabeautymama
  2 november 2014

  Nummer 4 van de waterkoker gebruiken wij ook altijd. Veel makkelijker. In de zomer gebruik ik wel een wasrek, maar met een druk gezin kies ik toch voor de droger. Op de verwarming besparen wij eigenlijk ook niet als het heel koud is. Brrr.. lekker de kachel aan haha. Maar kan me heel goed voorstellen dat het op je rekening uiteindelijk enorm bespaard als je dit vaker doet.
  Koalabeautymama onlangs geplaatst…Daddy Sunday 11: Vakantie met de kidsMy Profile

 • Joyce
  2 november 2014

  Fijne tips, de meeste voer ik ook al wel uit, hoewel er een grens is tussen de verwarming laag zetten en ik met een ultradikke trui maar toch koude handen haha! Ik merk trouwens wel dat de verwarming (nu nog) ‘s avonds nauwelijks aan hoeft als ik de gordijnen dicht heb, een heleboel kaarsjes aan en onder een dekentje ga liggen (die knuffelige vriend laat nog op zich wachten haha)
  Joyce onlangs geplaatst…Photo Peek 45: Modeshow, Party en Voor Altijd Jong EventMy Profile

 • Manon
  2 november 2014

  Handig! Wij schaffen ook altijd A-labels apparaten aan, van die energiezuinige dingen. Dat scheelt ook al. Toevallig zijn we een week of 2 geleden overgestapt naar een andere energiemaatschappij 🙂 en gaan alle apparaten ‘s avonds echt uit, niet op standby!
  Manon onlangs geplaatst…FASHION: Mommy & MeMy Profile

 • Nicole
  2 november 2014

  Heerlijk om met een dekentje op de bank te zitten en een warm kopje thee…
  Wij letter ook wel op onze energierekening!
  Nicole onlangs geplaatst…Tag: KinderkledingMy Profile

 • Miriam
  2 november 2014

  De kachel 2 uren voordat je gaat slapen alvast uitzetten. Als je de kachel pas uitdoet wanneer je gaat slapen is het eigenlijk nog onnodig warm in huis.

 • Ilse
  2 november 2014

  Leuke tips! Mijn waterkoker gebruik ik niet zo vaak, ik heb een inductievuur dat sowieso al heel snel warm wordt, dus nodig is dat niet. Maar ik ga wel eens kijken of mijn energieleverancier wel de goedkoopste is. Was ik al langer van plan.
  Ilse onlangs geplaatst…Wat ik leuk vind aan de herfstMy Profile

 • Willemijn
  2 november 2014

  Leuke tips! Maar over die waterkoker.. Wist je dat die juist een van de grootste energieverbruikers is? Hebben een keer zo’n testje gedaan met vrienden en de waterkoker vrat gewoon stroom!

 • Angelique
  2 november 2014

  Hele leuke tips alleen gebruik ik ze al haha behalve de vaatwasser want die heb ik niet en past ook niet in mijn keuken
  Angelique onlangs geplaatst…Sinterklaas | Keano voorbereidenMy Profile

 • Annemijn
  2 november 2014

  Wat een goede tips! Ik probeer wel altijd zo zuinig mogelijk te doen.
  Annemijn onlangs geplaatst…15 dingen waar je blij van wordt in de herfst!My Profile

 • Kim | Kimsbloglife ♥
  2 november 2014

  Leuke tips! Een gezelschapsspelletje spelen is inderdaad eens leuk, iets waar ik eigenlijk niet snel aan denk! Volgende keer stel ik dat eens voor aan m’n vriend!
  Kim | Kimsbloglife ♥ onlangs geplaatst…Memory lane: HalloweenfeestjesMy Profile

 • Dagmar
  2 november 2014

  Wauw wat een goede tips! Vooral in de winter kunnen we extra besparen, die warme trui hebben we niet voor niets gekocht en dan kan die kachel zeker een paar graden lager. Leuk artikel!
  Dagmar onlangs geplaatst…Behind the scenes #62 – Kraków, de dierentuin + vlog 2My Profile

 • Lauriëtte
  2 november 2014

  Fijne tips! 🙂 Die kaarsjesavond klinkt gezellig!
  Lauriëtte onlangs geplaatst…Afscheid nemen van mijn lieve SwiftieMy Profile

 • Evelien
  2 november 2014

  Fijne tips! Wij gebruiken alleen de droger voor de handdoeken, verder hangen we alles op. Van de week zette mijn moeder me thuis af en vroeg: heb je helemaal geen lichtje aan gelaten? Ehn, nee, dat vind ik echt zonde van de energie en mijn geld als ik er toch niet ben.
  Evelien onlangs geplaatst…Ergens op een planeet tussen Mars en Venus…My Profile

 • Eva
  2 november 2014

  Een hele hoop van deze dingen gebruik ik inderdaad al. Heel handig. Het enige wat ik wel echt in de droger gooi zijn handdoeken tegelijk met het ondergoed en sokken van twee wasjes (hallo besparing). Vind het toch fijner als de handdoeken lekker zacht zijn 😉 Die van de vaatwasser verbaasd me wel trouwens. Hij gebruik naast water natuurlijk ook nog stroom… xx

 • Sonja
  2 november 2014

  Het meeste doe ik al, maar die droger gaat er met die megawasjes baby’s kleding wel komen. Maar ik vind twins hebben daar wel een goed excuus voor ;-). En probeer dan altijd iets “minder energiebesparends” te compenseren met iets “meer energiebesparends” dus kliekjes dag en kaarsen aan

 • Mama's Jungle
  2 november 2014

  Jaaa, leuke goede tips.
  vooral puntje 2 😉
  Mama’s Jungle onlangs geplaatst…How to “Plastic-minderen”?My Profile

 • rachel
  2 november 2014

  een goeie weer dit, wij hebben ook bijna nooit de kachel aan, dekentjes en lekkere warme fleece truien vollop hier. kaarsjes dito verhaal, heb 2 lampjes aan en de rest is het huis verlicht met kaarsen, en dan liefst met vanillie geur hihi, afwassen ben ik allergies voor en de rest ook hahaha dus vaatwasser word hier goed gevuld en ja alleen die droger ….heb 3 a 4 wassen per dag en nee die ga ik niet ophangen elke keer hahah
  rachel onlangs geplaatst…FotologjeMy Profile

 • Tjitske Anna
  2 november 2014

  Goede tips! Dat de vaatwasser gek genoeg minder verbruikt had ik al eens gehoord. 🙂

 • Bente
  2 november 2014

  Hadden we in onze keuken maar plek voor een vaatwasser! Ik heb een hekel aan de afwas doen maar een vaatwasser past helaas niet 🙁
  Bente onlangs geplaatst…Hallo, nieuwe beste vriend!My Profile

 • Marieke
  2 november 2014

  Leuke tips Kelly! Vooral die van de waterkoker was weer een reminder voor mijzelf! Is echt zo iets wat ik dan weer niet doe. Wij proberen inderdaad vooral de verwarming niet te hoog te zetten en eerst truien en sloffen aan te doen. Ons doel was de verwarming vanaf november pas aan te zetten hahaha, hebben we niet gehaald! Afgelopen weekend voor het eerst aan gegaan.
  Vind het ook heel leuk dat kaarsjes nu weer snel aan kunnen, genieten! 🙂

 • Simone
  2 november 2014

  Veel goede tips! Ik moet helaas wel met de hand afwassen (wat ik echt verschrikkelijk vind), want er is hier geen ruimte voor een vaatwasser. Maar in mijn eerste volgende huis komt hoe dan ook een vaatwasser. En die besparing is dan ook nog eens mooi meegenomen!
  Simone onlangs geplaatst…What Happened in October? (Nu met foto’s!)My Profile

 • Kimberley
  2 november 2014

  Wat een verrassing dat de vaatwasser juist minder energie verbruikt. Dat had ik echt niet gedacht! Helaas doet die van ons het niet dus moet ik het wel met de hand afwassen, haha.
  Kimberley onlangs geplaatst…Spam je blog!My Profile

 • Judith - myfoodblog.nl
  2 november 2014

  Grappig, ik kook altijd eerst water in de waterkoker voor ik het in de pan doe. Dat deed ik altijd uit gemak, maar leuk om te weten dat ik daarmee ook bespaar 😀
  Judith – myfoodblog.nl onlangs geplaatst…Vanille, vanillesuiker en zelf vanille extract makenMy Profile

 • Jennifer
  2 november 2014

  Goede tips! Ik woon nu een week in ons nieuwe huis en ik loop ook echt als een bespaarnazi door het huis heen constant alle stekkers overal uit te trekken, lampen uit te doen en weet ik het wat voor pogingen ik allemaal doe om die energierekening zo laag mogelijk te houden. Wij hebben een droger gekregen van mijn schoonouders voor straks als de kleine er is, maar ik vind niks lekkerder dan schone was dat lekker buiten heeft gehangen om te drogen. Hier wordt dus ook de was aan een rekje gehangen en we gaan op ons binnenplaatsje ook nog een waslijn spannen. En ik lig inderdaad net zo lief met een dekentje op de bank, de verwarming staat hier al de hele week uit. Ik ben benieuwd hoe het straks met een kleintje erbij gaat, of hij zich dan wel goed warm kan houden als wij de verwarming zo min mogelijk gebruiken.
  Jennifer onlangs geplaatst…Stuur gratis een kaart!My Profile

 • Paola
  2 november 2014

  Goede tips. Zelf gebruik ik bijna alle tips al!
  Paola onlangs geplaatst…Mini winactie 100 bloglovin volgersMy Profile

 • Ingrid
  2 november 2014

  Komt dat even goed uit! De vaatwasser is gisteravond bestelt en wordt volgende week zaterdag geleverd 😀 Dat van de waterkoker is een hele goede tip waar ik eigenlijk nog nooit aan had gedacht. Die ga ik dus zeker toepassen.

 • Miss Mags
  2 november 2014

  Leuke tips , maar met punt 3 ben ik het niet zo eens. Tegenwoordig zijn er warmtepomp drogers en die sparen juist ook energie. Kosten veel minder in verbruik dan bijvoorbeeld een condens droger. De droogtijd is wel wat langer, maar kan toch super veel energie besparen.
  Miss Mags onlangs geplaatst…Shoplog ICI PARIS XL onlineMy Profile

 • Madelon
  2 november 2014

  Stekkers uit het stopcontact wanneer je een apparaat niet gebruikt is hier een must. En antitochtstrips haha. (oud huis)
  Madelon onlangs geplaatst…What Did We Eat #16My Profile

 • Eva | Realitijd
  3 november 2014

  deze tips doen wij allemaal! Ook nog: eco standen gebruiken en waterbespaarder op de douchekop. Opladers meteen uittrekken (sluipverbruik), vaatwasser enkel inzetten als hij volledig vol is en overal ledlampen plaatsen ipv spaar of gloeilampen. Doe het ook voor het milieu!!
  Eva | Realitijd onlangs geplaatst…Catrice Illuminating BlushMy Profile

 • Roxanne
  3 november 2014

  Een deel van de tips kende ik al!
  Nog een tip: als je iets wil ontdooien, leg het dan op een bordje in de koelkast. Niet alleen voor de voedsel veiligheid, maar de kou van het te ontdooien product houdt je koelkast ook koud waardoor die minder stroom verbruikt
  Roxanne onlangs geplaatst…Opgeruimd staat netjes #6 juli, augustus, september (+vakantie) 2014My Profile

 • Marie
  16 juni 2020

  Er zijn inderdaad veel handige manieren om energie te besparen. Ook heb ik gemerkt dat wanneer je regelmatig onderhoud laat plegen aan ketels en boilers, je ook kan besparen op stookkosten. Ook laat ik mijn ketel regelmatig opnieuw afstellen.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.