watdoejijvan9tot5colla

Marieke is Expat mom in Bali met haar gezin : ‘Wat doe jij van 9 tot 5?’  is een rubriek waarin ik jullie ga vragen wat jullie zo al doen voor de kost of als bezigheid. Of je nu stewardess bent of thuisblijfmoeder, fulltime blogger of webshop eigenaar, fotograaf of verpleegkundige, het maakt niet uit, ik ben benieuwd naar het verhaal. Vandaag deel ik het inspirerende verhaal van Marieke. Zij heeft met haar man en twee kids alles in Nederland verkocht en opgezegd om voor een enkele reis naar Bali te vertrekken. Als ‘Digital nomads’ runnen zij vanuit Bali hun eigen bedrijf. Benieuwd wat zij daar allemaal doen? Klik dan op lees meer om hun interessante verhaal te lezen. De boodschap die ze hiermee doorgeven vind ik ontzettend mooi. 

foto8

foto5

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Marieke (33), getrouwd met Peter (37) en moeder van Thijs (3) en Isa (1). Wij hebben Nederland in maart van dit jaar verlaten om een tijdelijk bestaan als Digital Nomad op te bouwen. We hebben in Nederland alles verkocht, afscheid genomen van onze lieve familie en vrienden en zijn met een enkele reis naar Bali vertrokken. We hebben allebei onze baan opgezegd en zijn hier begonnen met het opzetten van een eigen bedrijf. Ik vind het erg leuk om op deze plek met jullie te delen hoe ons leven er hier op Bali uit ziet met 2 kleine kindjes en om te laten zien hoe we proberen hier geld te verdienen.

Wat maakt deze bezigheid voor jou zo interessant en leuk?
We hebben genoeg geld gespaard om het opzetten van het bedrijf rustig aan te pakken. Op deze manier beleef ik er veel plezier aan, want we hebben niet de druk om onmiddellijk genoeg geld te moeten verdienen.  Daarnaast hebben we heel bewust gekozen om het bedrijf vanuit het buitenland op te starten. Op Bali zijn de kosten laag en kunnen we met ons spaargeld makkelijk 2 jaar de tijd nemen om dit goed op te zetten. In Nederland hadden we op die manier maar 6 tot 9 maanden de tijd gehad. Zoals veel dingen heel goedkoop zijn hier, is het hebben van personeel ook heel goedkoop en heel gebruikelijk hier. Door alle hulp die we hebben, kunnen we alle vrije tijd die we hebben ook direct aan de kinderen besteden.
We hebben geen huishouden, geen was om te doen en geen eten om te koken. Dat scheelt echt zoveel! Daarnaast werken we vanuit huis, dus ook al zijn we aan het werk, we zijn altijd dicht bij de kinderen en we hebben geen reistijd. We kunnen nog steeds behoorlijk wat uren werken, maar de tijd die we met de kinderen kunnen besteden is zoveel meer dan in Nederland.

Voor de kinderen is het ook heel bijzonder om hier een tijd van hun jeugd door te brengen. Ze groeien op met een andere cultuur en leren goed Engels waar ze hun hele latere leven nog profijt van kunnen hebben met school en werk later. Zelf vinden we het geweldig om op zo’n mooie tropische plek te wonen. Elke dag mooi weer, elke dag zwemmen in ons eigen zwembad, paar keer per week naar het strand, nieuwe mensen ontmoeten, heerlijk eten, het prachtige eiland ontdekken en dagelijks te maken hebben met een andere cultuur. Dat laatste heeft zowel voor- en nadelen moet ik zeggen…

Kun je vertellen wat een Digital Nomad precies is?
We verdienen ons geld met digitaal werk wat eigenlijk overal ter wereld te doen is, zolang je maar een goede computer en internet hebt. Vandaar dat we als nomaden zouden kunnen leven. Met kinderen is het daadwerkelijke nomadenleven wat lastiger, maar we sluiten niet uit dat we na Bali nog wat andere stops gaan maken.

foto11

Hoe verdienen jullie geld als Digital Nomads?
Mijn man werkt nog voor een aantal klanten uit Nederland. Maakt daarvoor apps en websites, maar we proberen ook vooral ons eigen geld te verdienen.
We hebben bijvoorbeeld een vergelijkingssite opgezet waar we prijzen van Barbie’s vergelijken. Je kunt hier elke dag de goedkoopste Barbie producten vinden.
Daarnaast ben ik bezig met het importeren van hele gave vintage sloophouten tekstborden (zie foto) naar Nederland die ik binnenkort met mijn eigen webshop ga verkopen.

Ons nieuwste project is Moustag. Er vindt helaas steeds meer criminaliteit plaats met informatie die mensen op hun bagagelabel hebben staan. Wij hebben een pasje ontwikkeld waar geen persoonlijke informatie opstaat, maar door middel van het scannen met je telefoon te traceren is. Een eigentijds ‘lost and found systeem’ met nog veel meer extra mogelijkheden zoals travelslogs.

Was dit iets wat je vroeger al graag wilde gaan doen later?
Een eigen bedrijf heb ik nooit over gedroomd, maar verre reizen maken en in het buitenland wonen is echt altijd een droom van mij geweest. Toen we nog geen kinderen hadden hebben we meerdere lange reizen gemaakt, waarvan de langste een wereldreis van 8 maanden was. Tijdens deze reis is ook het idee ontstaan om ‘ooit’ nog eens op 1 of meerdere plekken in het buitenland te gaan wonen, omdat je op die manier veel meer van het land meekrijgt.

Ervaar je vooroordelen ten aanzien van je werk?
Eigenlijk vinden de meeste mensen het super leuk wat wij hier doen en krijgen we hele leuke reacties uit alle hoeken. Het enige vooroordeel wat bij onze vrienden een beetje leeft is dat we halve dag op het strand liggen, massages nemen, elke dag uitjes met de kids ondernemen, etc. Ik kan mij voorstellen dat dit zo overkomt, en het is ook wel een beetje waar….maar we werken ook daadwerkelijk hard om ons eigen bedrijf te laten slagen.

foto 1-2

Hoe ziet een gemiddelde werkdag als expat mom er voor jou uit?
Vanaf het moment dat de kindjes wakker worden tot 08.30 hebben we het huis voor ons zelf. We ontbijten dan gezellig met z’n allen en doen rustig aan. Soms wordt er voor die tijd zelfs al een duik genomen in ons zwembad als het erg warm is. Geen gezins-ochtendspits hier dus. Om 8.30 komt de nanny voor Isa, begint mijn man met werken en breng ik Thijs naar school (international pre-school). Ik ga dan meestal meteen door naar de sportschool om een uurtje te sporten en ga daarna ook aan het werk. 1 keer per week is er een ‘playdate’ voor mama’s en kleintjes op het strand waar ik altijd met Isa heen ga. Erg gezellig om even te kletsen met andere ‘expat-moms’.

Rond 10 uur begint de schoonmaakster met werken en om 12 uur komt onze buurman (een geweldige kok!!) lunch brengen en daarna haal ik Thijs van school. Wij werken dan allebei nog wat en de nanny’s spelen met Thijs en Isa totdat ik klaar ben met werken. De middagen zien er heel verschillend uit. Thijs heeft op vrijdag zwemles en op donderdag sportles en soms hebben we ‘playdates’ met andere kindjes. Mijn man stopt ook altijd om 16 uur met werken, dus de tijd tussen 16 en 19 uur kunnen we altijd met ons gezin besteden. We gaan dan lekker zwemmen, naar het strand, naar een speeltuin of even winkelen. Het avondeten wordt weer gebracht door onze buurman en na het eten gaan de kindjes samen in bad en liggen ze op een mooie Hollandse tijd allebei te slapen. Wederom zonder de gezins-avondspits waar we in Nederland zo’n hekel aan hadden….

Welke boodschap wil je doorgeven aan mijn bezoekers?
Een van de mooie houten tekstborden die wij gaan verkopen heeft de tekst ‘if you can dream it, you ca do it’.
Wij hebben nog geen dag spijt gehad dat we onze droom achterna zijn gegaan!

Dankjewel Marieke, dat je dit verhaal met mijn bezoekers wilde delen. Ontzettend inspirerend dat jullie alles in Nederland hebben opgezegd om jullie droom waar te maken. Leuk hoe jullie anderen hiermee weten te inspireren. Neem vooral een kijkje op de site van Marieke en haar man om hier meer over te lezen. Wat vonden jullie van het inspirerende verhaal van Marieke? Heb ik meer expat-moms onder mijn lezeressen? Laat je reactie achter in de comments.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

30 gedachten over “Wat doe jij van 9 tot 5? Marieke is Expat mom in Bali met haar gezin”

 1. Wat een ontzettend gaaf verhaal. Een droom die meer mensen hebben, maar een droom die jullie echt werkelijkheid hebben gemaakt. Daar sluit de quote op het houtenbord helemaal op aan. Ik ben in 2009 op Bali geweest en het land heeft mijn hart gestolen. De cultuur, de mensen, het eten. Ik ga zeker je website bekijken.
  Diana onlangs geplaatst…Vliegen met een kind – hoe denk jij erover?My Profile

 2. Ik vind het altijd erg mooi om verhalen te lezen over mensen die hun dromen najagen en dan op deze manier ook nog eens, wauw, heel bijzonder. De kinderen hebben natuurlijk ook de ideale leeftijd. Klinkt als een heel goed doordacht (bedrijfs)plan. Heel veel succes, Marieke.
  Marion onlangs geplaatst…Bad eggsMy Profile

 3. Wauw wat een indrukwekkend verhaal, ik had er niet bij stil gestaan dat je als digital nomad inderdaad over de hele wereld zou kunnen werken als je maar internet hebt. Wat een te gekke droom die jullie najagen, prachtig en heel inspirerend! Dankjewel voor het delen en ik hoop dat jullie hier een minstens zo mooi succesverhaal van kunnen maken. Heel veel succes!
  Dagmar onlangs geplaatst…Wat hij zegt – 5 x leuker met elkaarMy Profile

 4. Wauw, heel erg bijzonder! Ik heb altijd bewondering voor mensen die heel hun hebben en houwen achter te laten en een compleet onbekend iets aan te gaan. Ik zou er grijze haren van krijgen maar ik moet toegeven: het klinkt echt als een droom! Super tof dat jullie je dromen gewoon achterna zijn gegaan!

 5. Wat ontzettend cool om zo een bedrijf op te starten zeg! En knap dat jullie alles achter gelaten hebben in Nederland 🙂 Dan moet je echt wel “lef” hebben. Succes met jullie bedrijf!
  Manon onlangs geplaatst…ZWANGER: Week 36My Profile

 6. Wat een ontzettend leuke ervaring en inspiratie! Mooi om te lezen! Denk trouwens wel dat je niet naar Bali hoeft te emigreren om de ochtend- en avondspits te vermijden.
  Arcadia onlangs geplaatst…De baby bubbelMy Profile

 7. Mee eens! Ik woon zelf in het buitenland en reis daarbovenop voor mijn werk naar bijna alle hoeken van de wereld en ik kan je zeggen dat als je echt in het buitenland woont, dus niet in een droomwereld zoals Marieke die voor de lokale Balinese bevolking ook niet is weggelegd, het leven een zelfde ritme kent als in Nederland.

 8. Dat klopt Arcadia. Drukke gezins ochtend- en avondspits was voor ons inherent aan het leven in Nederland met 2 drukke banen, kinderdagverblijf en reistijd. Maar het was geen reden om naar het buitenland te verhuizen. Dat we hier nu minder ‘last’van hebben is een mooie bijkomstigheid.
  Marieke onlangs geplaatst…Niet dom maar onwetendMy Profile

 9. ja klopt, er zijn veel mensen die dat tegenwoordig doen. We zien hier ontzettend veel freelance schrijvers, fotografen, grafisch vormgevers, maar ook bloggers. Als je maar internet hebt inderdaad, dan kun je overal werken.
  Marieke onlangs geplaatst…Niet dom maar onwetendMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.