foodie friday

Vrijdag was de dag van de Happy Challenge friday. Tien weken lang konden jullie iedere week weer een uitgewerkte opdracht verwachten op mijn blog van de happy challenge. Wat vond ik de happy challenge een leuke rubriek! Het is tijd voor iets nieuws. Ik ben iemand die veel behoefte heeft aan structuur. Ik houd van duidelijkheid en regelmaat haha, dat is echt een valkuil/kwaliteit. Zo wil ik dat ook op mijn blog en inmiddels heb ik een blog structuur ontdekt die voor mij fijn werkt. Jullie kennen natuurlijk mommy monday en diary donderdag. Nu is er iets nieuws op vrijdag, Foodie friday! Hoe ik dit precies ga invullen weet ik niet maar ik begin met een eetdagboek. De hele week heb ik alles wat ik at op geschreven. Wat is dat confronterend zeg.  Dat ene hapje hier, dat andere snackje daar, wow wat eet je veel als je daar geen weet van hebt. Het gaf me zeker inzicht in mijn eetpatroon om het allemaal even bij te houden. Wat een snoepkont ben ik toch eigenlijk. Ik vind het eetdagboek in de Grazia ook altijd erg interessant dus ik wilde ook zo iets op mijn site. Het is dus nog een uitprobeersel maar ik vind het wel heel leuk. Ben je benieuwd? Lees dan verder.

Zaterdag

Ik ontbijt vrij laat want we sliepen lekker uit. Als ontbijt at ik een grote kom havermout met daarin een gesneden banaantje, veel kaneel, wat lijnzaad, honing en pecannoten. Daarbij dronk ik een mok groene thee. Later in de ochtend genoot ik van een kopje koffie met een toefje slagroom, mijn guilty pleasure.  Als lunch at ik twee sneden zelfgebakken brood met daarop een gebakken ei, wat kaas en ham. Op de andere boterham deed ik wat roomboter en hagelslag. Tussendoor snoepte ik een appel met pindakaas gedipt, dat is zo lekker! Ook pakte ik twee dropjes onderweg. We aten diner bij mijn schoonvader ; zijn heerlijk gebakken rijst met een omelet erdoor heen en een witlofsalade erbij. Ik schepte een tweede keer op. Zaterdagavond is de verwenavond van mij en mijn vriend, dan mogen we chips. Dit doen we een avond per week en hier kunnen we echt naar uit kijken. Ik ging voor een schaaltje paprika ribbelchips, en mijn vriend nam uienchips, tja verschil moet er zijn haha.

Zondag

Als ontbijt neem ik een bak met romige Turkse yoghurt. Hierin sneed ik een banaantje, ik deed er kaneel bij, een paar handjes rozijnen en pecannoten. Ik doe hier lekker honing bovenop en drink er een kop groene thee bij. Als lunch eet ik een heerlijke salade to go van Albert Heijn. Dit is een bulgar salade en die is echt heel erg lekker. Deze vult me erg goed maar om 15.00 krijg ik het in mijn hoofd dat ik zin had om lekkere koekjes te bakken. Ik bakte Amerikaanse chocolade koekjes met als smoes dat ik daar een recept voor wilde schrijven voor de blog. Natuurlijk moet er dan ook geproefd worden dus nam ik 1,5 koek. In de avond eten we een zelfgemaakte pasta met veel groentes, rundergehakt en kaas eroverheen. In de avond snack ik een appel in stukjes waarbij ik kaneel en rozijnen doe, zo lekker!

Maandag

Als ontbijt maak ik een grote bak havermout met daarin een gesneden banaan, rozijnen, chia zaadjes en kaneel. Ik drink weer groene thee en later een kopje senseo koffie met slagroom. Als lunch eet ik twee sneden zelfgebakken brood met daarop tonijnsalade. Vriendinnetje Linda komt langs en samen maakten we heerlijke ‘gezonde’ twix snacks. Dit recept komt binnenkort online op de blog. Dit is is net als de gezonde bounty snack, een heerlijke snack als variant op een twix of snickers, dan moet er natuurlijk geproefd worden en ik had er wel 2 of 3 op (dacht ik als ik goed telde haha). In de avond kookte ik een simpele tomatensoep met daarin wat gesneden ui en paprika. Daar at ik twee sneden zelfgebakken brood met roomboter bij. In de avond at ik twee mandarijntjes en nog zo’n ‘gezonde’ twix.

Dinsdag

Ontbijt was weer havermout met banaan, rozijnen en dit keer met pecannoten. Groene thee en koffie erbij. Met mijn ouders was ik druk bezig met verhuizen dus ik lunchte snel met wat zelfgebakken brood met ei. Later maakte mijn moeder een lekker kippensoepje waar ik tussendoor van smulde. Tussendoor nam ik wat stukjes chocolade (foei Kelly!). In de avond aten we pasta restjes die we nog over hadden van zondag. Als tussendoortje nam ik later nog een stuk appel met pindakaas erbij gedipt.

Woensdag

Mijn ontbijt was havermout met een gesneden banaan, kaneel, rozijnen en wat chia zaadjes. Ik dronk er zoals altijd groene thee en koffie bij. Ik moest heel vroeg ontbijten in verband met mijn afspraak in het ziekenhuis om 8.15. Toen ik rond half 10 thuis kwam had ik weer honger dus nam ik een snee zelfgebakken brood met pindakaas als tussendoortje. Even later had ik een hypo (lage bloedsuiker) dus nam ik twee glazen jus d’orange. Als lunch at ik bij mijn ouders twee boterhammen. Een met katenspek en mosterd-dille dressing, en een met een hele lekkere grilworst. Ik dronk er thee bij. Tussendoor was ik lekker aan het werk en dronk ik liters thee en nam ik een banaantje. Als avondeten namen we een diepvriesmaaltijd aangezien we onze diepvries zo leeg mogelijk willen krijgen in verband met de verhuizing. Ik at een restje rucola stamppot en mijn vriend een pasta. In de avond maakte ik de lekkere ‘gezonde’ bounty hapjes. Daar snoepte ik er drie van.

Donderdag

Ik typ dit op donderdagmiddag. Vanmorgen at ik als ontbijt Turkse yoghurt met banaan, rozijnen, kaneel en pecannoten. Als tussendoortje nam ik een ‘gezonde bounty’ als snack. Ook dronk ik twee kopjes koffie. Als lunch heb ik twee zelfgebakken sneetjes brood op met een eitje en eentje met filet americain. Ik pak zo mijn middagtussendoortje want denk ik een appeltje met rozijnen gaat worden. Vanavond heb ik een personeelsfeestje met een etentje dus wat ik vanavond eet dat weet ik nog niet. Meestal wordt dat op mijn werk heel goed verzorgd dus ik reken op hele lekkere hapjes en drankjes.

Wat vonden jullie ervan om zo’n eetdagboek online te zien? Houd jij zelf wel eens een eetdagboek bij? Ik ben heel benieuwd wat jullie graag willen zien in de foodie fridays. Vinden jullie eetdagboeken leuk? Of bijvoorbeeld alleen een diner dagboek of een weekmenu? Laat het me weten in de comments. Jullie weten als de beste wat leuk is voor op mijn blog!

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

38 gedachten over “Foodie friday : Eetdagboek Kelly”

  1. Ik vind het héél leuk dit! Ik vind het altijd leuk om te lezen wat anderen eten, die eetdagboeken in de Grazia (en andere bladen) vind ik ook altijd leuk, ik weet eigenlijk niet precies waarom, haha.

  2. Leuk! Maar zou leuker zijn als je bij elke dag een fotocollage hebt met avondmaaltijd, lunch en ontbijtfotos erbij. Dat komt dan alsnog uit op 1 foto(collage) per dag.

    Leuk! Weekmenus zyn ook altijd erg leuk

  3. Grappig om te lezen, op het moment dat je het gaat bij houden is het zo confronterend hoeveel je eigenlijk wel niet eet, maar wat netjes dat jullie alleen op zaterdag avond een snack avond hebben! Ik kijk uit naar je foodie friday artikelen!
    D. onlangs geplaatst…PERSONAL: BEHIND THE LIFESTYLE SCENE 28-03My Profile

  4. Wat een leuke rubriek. Super om te lezen. De eetrubriek in de Grazia vind ik ook altijd leuk om te lezen. Kom maar op met al die foodblogjes 🙂
    Jess onlangs geplaatst…Sam 19 maandenMy Profile

  5. Ik vind het leuk hoor! Maar bijvoorbeeld één dag en dan ook de foto’s van wat je eet erbij vind ik ook leuk. Ik moet zeggen dat ik je helemaal geen snoepkont vind! Je eet ongeveer één keer per dag wat ‘lekkers’. Prima toch?! Het eetdagboek van grazia vind ik ook altijd leuk om te lezen, alleen verbaas ik me soms erover op hoe weinig zij kunnen leven!
    Susanne onlangs geplaatst…4x….Kip! Recept: Super malse kipfilet uit de ovenMy Profile

  6. Heel leuk om te lezen hoe iemand anders met diabetes eet!
    Misschien zou het nog leuker zijn als je iets meer foto’s toevoegt?

  7. Vind het erg leuk om te zien vooral wat een ander eet, dus foto’s!!
    En anders als ‘t bijvoorbeeld in een lijstje staat, nu heb ik (sorry!) niet alle dagen gelezen en ben ik na 3 dagen afgehaakt met lezen.. Maar wel alle foto’s bekeken hihi.. 😛
    Nicole onlangs geplaatst…Tag: lente kriebelsMy Profile

  8. Ik vind het eetdagboek ook altijd de leukste rubriek in de Grazia! 🙂
    Wat wel opvalt en een beetje storend is, is dat je steeds in tegenwoordige en verleden tijd door elkaar schrijft. Het leest fijner als je één stijl kiest.

  9. Ik van het altijd interessant om voedingsdagboeken te lezen van anderen, het geeft me vaak inspiratie. Ik ben afgelopen week een logboek gestart waarin ik bijhoud wat ik eet, hoeveel ik beweeg, mijn gewicht en mijn wedstrijden. Je wordt inderdaad bewuster van wat je allemaal tussendoor stiekem snoept of eet zonder dat je het zelf door hebt. Ik zou nog wel meer voedingsdagboekjes willen lezen !

  10. Sorry dat ik het zeg, maar jemig wat snoep jij veel!
    Zou dit niet een oorzaak kunnen zijn dat je zo met je gezondheid aan het kwakkelen bent?
    Al die yoghurt met kaneel, rozijnen etc. is ook niet echt bevorderlijk voor je…

  11. Leuk om te zien! Je hebt wel is van die programma’s waarbij ze laten zien wat je de hele week eet, dat zetten ze dan samen op een tafel! Dat zou ik wel eens willen zien!
    Roshelle onlangs geplaatst…OUTFIT | In the sunMy Profile

  12. Kelly,

    Jij doet toch een studie gewichtsconsulente of iets in die richting?
    Zou jij een keer een artikel maken wat je moet eten en hoeveel je daarvan mag binnen krijgen?
    Nu weet ik wel dat je elke dag groente moet eten en 2 stuks fruit, en zuivel, en vlees enz, maar ik zou graag willen weten wat normaal is qua snoepjes.
    Nu ben ik niet dat type dat elke dag snoept en heel veel, maar ik heb wel het idee dat het minder kan, maar weet niet zo goed hoe!

    Liefs Lilly

  13. Dit is leuk om te lezen! Alleen ik zou wat meer foto’s doen, zo krijgen wij er wat meer beeld bij. Misschien dan één hele dag al je eten fotograferen of alleen het ontbijt of lunch of diner fotograferen heel de week. Maar het kan ook aan mij liggen dat ik graag van foto’s hou. :p Verder vind ik het heel leuk foodie friday! 🙂
    Liddie onlangs geplaatst…Recept: croissant-kaneelbroodjesMy Profile

  14. Hallo Kelly

    Aangezien ik zelf een foodblog heb, vind ik eetartikels altijd het leukste op elke blog.

    Enkele tips om je eetdagboek visueel nog aantrekkelijker te maken: ik zou er meer fotootjes bij durven te plaatsen en ik zou misschien ook werken met witregels in plaats van doorlopende tekst. Bijvoorbeeld:

    Ochtend: …

    Snack: …

    Middag: …

    Snack: …

    Avond: …

    Snack: …

    Dat leest iets vlotter, denk ik. 🙂 Voor de rest lijk jij mij ook een echte zoetebek zoals ik. 🙂
    aMuse Rouge onlangs geplaatst…DZV week 4: aMuse Rouge g(ad)oes onMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.