eetdagboek dreumes 1,5 jaar

Eetdagboek dreumes 1,5 jaar: Feline

eetdagboek dreumes 1,5 jaar

En toen was mijn kleine baby een dreumes van 1,5 jaar! Wat is de  tijd snel gegaan en wat hebben we veel moois meegemaakt. Feline is 1,5 jaar en stapt er sinds kort vrolijk op los. Ze is een lief, zorgzaam en vrolijk meisje met een eigen karakter. Ze is dol op haar grote zussen, haar favoriete hobby is eten en ze is altijd vrolijk. Vandaag deel ik haar eetdagboek met jullie als dreumes van 1,5 jaar oud. Krijgt ze borstvoeding? Wat geef ik als fruit, maaltijden of tussendoortjes? 

Feline 1,5 jaar! Eetdagboek dreumes 1,5 jaar

07.00 Borstvoeding: Feline wordt elke ochtend rond 07.00 wakker en dan ga ik haar verschonen, wassen en aankleden. Dan neem ik haar mee naar ons bed om haar borstvoeding te geven. Wat een mijlpaal he, 1,5 jaar borstvoeding, zo bijzonder om dit bij alledrie mijn meisjes gehaald te hebben. Feline drinkt nog met veel plezier en de borstvoeding is  een intiem en fijn momentje tussen mij en mijn dochter waar we enorm van genieten samen.

07.45 Ontbijt: Als ontbijt geven we Feline 2 boterhammen met beleg. Meestal met pindakaas, smeerkaas, smeerworst of jam. Ze eet zelden de korstjes op maar het zachte brood van de twee boterhammen eet ze goed op. Ze drinkt hier een beker water bij.

10.00 Tussendoortje: Meestal geef ik haar dan fruit. Dit is soms een banaan die ze uit het vuistje eet, wat stukjes appel die ze zelf eet of bijvoorbeeld mango of aardbei. Daarna gaat ze meestal even naar bed voor een dutje.

12.00 Lunchtijd: Met de lunch eet ze boterhammetjes mee. Meestal ook weer 2 waarvan ze de korstjes laat staan. Soms geef ik haar een halve avocado op haar broodje door die te prakken, dit eet ze met plezier op. En soms doen we er smeerkaas, pindakaas, jam op. We proberen dit af te wisselen. Ze drinkt hier ook weer water bij.

Na de lunch leg ik haar op bed voor een dutje. Ze slaapt meestal van 13.00 tot 14.30 ongeveer.

15.15: Snacktijd: Dan is het tijd voor een tussendoortje en dan is ook Lana doordeweeks weer thuis gekomen van school. Soms geef ik haar een appelmoesje, of een rijstwafeltje. Soms geef ik een fruitreepje van Nestlé, en sinds kort heb ik de knijpzakjes met zuivel van Naturnes Bio ontdekt, een handig knijpzakje om zo mee te nemen die ook handig is in de luiertas, je hoeft het niet koel te bewaren namelijk. Ze zijn er in 2 varianten: Appel & Granen en Banaan/Bosbes & Granen. Ze zijn biologisch en zonder toegevoegde suikers, alleen van nature aanwezige suikers. Feline is hier dol op! Qua tussendoortjes wissel ik dus af en ze drinkt eigenlijk de hele dag door water en in het weekend is dat (net als bij de andere meiden) roosvicee of ranja sterk verdund.

17.00 Diner: Ze eet lekker met de pot mee, dit hoeven we ook niet meer te pureren, we snijden alles fijn en geven dit vervolgens met de lepel aan haar. Soms wil ze enkel eten als ze het zelf mag doen en dan laten we haar dit ook gewoon doen. De bende is daarna zo opgeruimd en ze eet dan beduidend beter, dat vinden we het belangrijkste. Ook is het een teken om wat meer zelfstandigheid aan te geven, dat juichen we alleen maar  toe.

18.30 Borstvoeding: Voor het slapengaan geef ik haar nog een uitgebreide voeding waarbij ze lekker rozig wordt en daarna heerlijk slaapt tot de ochtend erna.

En zo ziet het eetdagboek eruit van onze dreumes van 1,5 jaar. Feline is dol op eten, aan tafel zitten met z’n allen en gezelligheid en ze eet heel erg goed, daar zijn we erg blij om. Lijkt het eetdagboek van jouw kleintje hier een beetje op? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments of op social media.

#KellycaresseAd in samenwerking met Nestlé

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

8 gedachten over “Eetdagboek dreumes 1,5 jaar: Feline”

 1. Wat leuk om te lezen. En wat eet ze goed!

  Mijn jongen is 1 maand jonger dan dat Feline is.
  Twee boterhammen krijgt hij echt niet weg.
  Vaak in de ochtend een kwart boterham of enkele hapjes brinta. Dan als ochtendsnack fruit.
  In de middag een halve tot 1 boterham met iets van pindakaas ofzo. Dan als middagsnack een cracker/ soepstengel/ stukje kaas
  Avondeten gaat wisselend. Dit is afhankelijk of hij het lekker vindt of niet. Spaghetti en soep gaan vaak goed. Bij andere maaltijden eet hij soms alleen het toetje (= altijd fruit).
  Verder drinkt hij nog circa 3 maal per dag bij mij.

 2. Onze dochter is een week jonger dan Feline. In de ochtend en middag krijgt ze een boterham met een bekertje melk. Tussendoor 1 keer fruit en 1 keer een rijstewafeltje, toastje, stukje groente of koekje. Ze eet s avonds (meestal) mee en ze krijgt daarna een klein bakje halfvolle yoghurt. Onze dochter wil tegenwoordig ook alles zelf eten, elke dag dweilen is geen overbodige luxe haha!

 3. Zo leuk om te lezen en een beetje te vergelijken. Mijn dochter is 11 maanden, ze krijgt flesvoeding maar hoeft nu al bijna geen melk meer.

 4. Leuk om te lezen! Hier is het schema precies hetzelfde alleen is borstvoeding bij ons half volle melk. Ons meisje is nu 20 maanden.

 5. Wow ik dacht dat ik een goede eter had
  Maar Feline eet nog beter. Hier ook een meisje van bijna 1.5 maar die krijgt geen 2 boterhammen op. Hooguit 1. Op fruit is ze wel heel dol. En slapen doet die van mij nog maar 1 keer in de middag maar dan wel wat langer. En savonds inderdaag gewoon met de pot mee. Leuk om die verschillen te zien. Wat een leuke leeftijd is dit hè …

 6. is toch super mooi kel zolang bv te kunnen geven 😀 en dat bij al jullie meiden!! het is een heerlijk grietje en eten doet ze lekker zo te lezen 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.