Ik kwam ergens op een blog (ik weet even niet meer waar) de Mumlife Raw tag tegen. Een tag met vragen over het zogenaamde rauwe moederschap, het eerlijke en echte moederschap. Niet opgepoetst of mooier dan het is, maar gewoon zoals het is. Wat zijn nou die grootste uitdagingen, wat is je ultieme guilty pleasure, hoeveel schermtijd krijgen de kinderen nu echt en waar voel je je zo schuldig over als moeder. Ik ga antwoord geven op allerlei van dit soort vragen en ben benieuwd naar jullie antwoorden!

1. Beschrijf jouw dag als moeder vandaag in één woord en leg kort uit.
Chaotisch
De meisjes waren enorm druk vandaag en ik had ze 24 uur voor mezelf, Yannick was werken. Dat is heel goed te doen, maar de meisjes waren nogal druk, opstandig waardoor alles enorm chaotisch verliep. Even op visite bij een vriendin geweest maar daarvoor al wat ‘strijd’ gehad over de kledingkeuze van Lana, het ontbijtje dat ze niet wilde opeten en vervolgens de schoenen van Aimy die kwijt zijn. Owja, en Feline die is er ook nog die weer haar eigen ritme heeft. Dat is dan wel even pittig. En dan ben je pas op het begin van je dag, de rest was net zo chaotisch 😉

2. Wat is het meest uitdagende gedeelte om te ‘connecten’ met andere moeders?
Ik heb in de loop van de tijd sinds ik moeder ben een aantal lieve vriendinnen erbij gekregen die ook moeder zijn, die allen hun eigen opvoedingstijl en keuzes hebben maar waar ik enorm veel van kan leren. Ik vind connecten met andere moeders dus niet zo’n uitdaging. Ik vind het heel leuk om met ze af te spreken met de kinderen erbij, samen koffie drinken terwijl de kindjes spelen, of naar de Efteling, de speeltuin, de stad.

3. Deel één vreselijk poep-moment. Die hebben we allemaal.
Ik herinner me dan een poepexplosie van Lana die toen pas een paar maanden oud was. We gingen een dagje naar zee en tijdens de lange autorit roken we de poep geur al. Maar we zouden er bijna zijn en dan bij de parkeerplaats haar wel verschonen. Echter was ze toen al doorgelekt tot in haar nek, had ik de weinig billendoekjes bij en probeerden we het met handdoeken en water uit een flesje schoon te maken. Lana vond het allemaal prima, maar wij als newborn ouders nogal een uitdaging.

IMG_4554

4. Hoe ga je om met publieke driftbuien van je kind(eren)?
Dan gaat de ‘ignore’ functie aan. Bij ons werkt negeren van dat gedrag het beste (soms niet haha) en dan enkel het goede gedrag te belonen. Of juist door af te leiden komen we er doorheen. Dan probeer ik haar af te leiden door te zeggen: ‘Kijk Lana, in deze schappen kunnen we het ontbijt gaan uitkiezen voor morgen’. In de hoop dat ze dan haar intense emoties even vergeet. Vaak werkt het, soms niet maar ook dat overleven we wel. We maken niet vaak publieke driftbuien mee.

5. Eerlijk: hoeveel schermtijd heeft jouw kind?
Aimy heel weinig, die kijkt af en toe tv en als we op vakantie zijn mag ze in de auto op haar iPad, verder gebruikt ze die nog niet en laten we dat ook nog niet toe. Lana wel wat meer. Zij krijgt van mij de iPad wanneer ik in de ochtend Feline op bed aan het voeden ben. Dan mag ze naast mij in het grote bed filmpjes kijken. Vaak slaapt Aimy namelijk dan nog, die wordt later wakker. En er zijn dagen dat we gezamenlijk een paar uur film kijken in de ochtend, maar er zijn ook dagen dat de televisie niet aanstaat. Gemiddeld genomen denk ik een uur per dag.

FullSizeRender 3

6. Wat is jullie makkelijke go-to-avondmaaltje wat jullie (te vaak) eten?
De spaghetti van Yannick, die maakt hij namelijk meestal gelijk in twee porties dus op de makkelijke maaltijd-dag eten we die tweede portie. Of we bestellen frietjes, of we maken een simpele groentesoep die ik goed vul als maaltijdsoep.

7. Heb je vandaag geschreeuwd, gehuild of het moeilijk gehad vandaag?
Geschreeuwd niet, wel mijn stem verheft om duidelijk te maken dat ik het niet prettig vond dat er zoveel weerstand was tijdens simpele dingen als aankleden, ontbijten en ons klaarmaken om de deur uit te gaan.

8. Wat was het beste moment vandaag als moeder?
Het beste moment is de ochtend, Lana die bij me komt kroelen in bed, Feline die ik net gevoed heb en er ook heerlijk bij kroelt en het moment daarna dat we samen Aimy uit bed gaan halen die ons met een grote glimlach ontvangt. Een dikke kroel en ‘ik hou van jou mama’ maakt mijn dag al helemaal perfect.

9. Wat is je geheime guilty pleasure om jezelf te belonen als moeder?
Een glaasje wijn in de avond op de bank als de kids slapen, zalig haha!

10. Hoe vaak ervaar je schuldgevoelens als moeder?
Regelmatig wel, dan kan ik onzeker zijn of ik de aandacht wel goed genoeg over de drie meisjes verdeel. Dan zit Aimy in een driftbui en dan voel ik me schuldig omdat het komt doordat ik op dat moment alle aandacht voor Feline had. Of ik richt me even volledig op Aimy en net op dat moment wil Lana met mij een spelletje doen. Het is soms best lastig om die aandacht goed te verdelen, terwijl ik ook weet dat het goed is dat ze niet continue alle aandacht krijgen en dat ze die ook moeten leren delen, maar dat schuldgevoel blijft.

11. Deel één ding over het moederschap waar meer over gepraat/gedeeld moet (kunnen) worden.
Onzekerheden die je als moeder ervaart, je kwetsbare kant. Dat het heel normaal is dat we weleens geen idee hebben waar we mee bezig zijn tijdens het opvoeden van onze kinderen, we doen allemaal maar wat. En niet altijd even consequent zijn hoeft ook geen taboe te zijn, we zijn geen supermoms dus we mogen ook onze onzekerheden en kwetsbaarheden delen. Die probeer ik op mijn blog ook te delen, over bijvoorbeeld de moeilijke start van het geven van borstvoeding, het hebben van diabetes wat me soms heel kwetsbaar maakt, de moeilijke momenten van het moederschap. Hele normale onderwerpen om met elkaar over te praten.

Dit waren mijn antwoorden op de Mumlife Raw tag over het moederschap. Ik ben benieuwd welke guilty pleasures jij hebt als moeder, hoe jij omgaat met publieke driftbuien van je kindje, wat jullie snelle go to avondmaaltijd is en wat voor schuldgevoelens jij als moeder hebt. Laat ze achter bij de comments, ik lees ze heel graag.

En ben je ook mama en blogger? Neem de tag dan zeker over, super leuk om bij anderen te lezen.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

8 gedachten over “Eerlijk over moederschap: the mumlife raw TAG”

  1. Leuke tag én leuke antwoorden. Al met al weinig nieuws, want normaliter wordt er hier weinig mooier voorgedaan dan het is toch? Anyways, ik ga ‘m onthouden! X

  2. Leuke tag en leuk om te lezen. Weinig nieuws wel, want ik vind het hier normaal gesproken ook al gewoon heel ‘eerlijk’ en niet mooier gemaakt dan het is. Anyways, ik ga de tag onthouden!

  3. wat een leuke tag en leuke en herkenbare antwoorden. moeder zijn is iets heel moois maar doodvermoeiend en soms….grrr hahaha

  4. Leuke tag en leuk ingevuld. Helemaal zoals we jou kennen, want jij maakt het niet mooier dan het is heb ik het idee :-).

  5. Djellby Amal Linsjoe

    Ik ga deze tag ook doen als ik moeder ben! Nou ja, tegen die tijd zijn de paar mensen die deze reactie hebben gelezen hem allang vergeten, want ik ben pas veertien. Oké, pas veertien, volgende week wordt ik vijftien. Pas bijna vijftien! Ik wil denk ik kinderen als ik twintig ben, maar deze reactie is dan verleden tijd! Ik zou hem nu kunnen doen, want ik ben Blogger. Maar een veertienjarige puber die gelukkig nog geen kinderen heeft kan nou eenmaal geen moeder tag doen😂!! Als je het weet, please let me know! Bestaan er ook tags voor kindermeisjes?? Ik zorg namelijk voor twee meisjes van vijf en drie, en altijd als ik je vlogs kijk denk ik aan de oppaskindjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.