Diabetes type 1

Diabetes type 1, Kelly Caresse, mama blog, lief klein geluk fotografie,
Lieve diabetes type 1, deze brief is voor jou. Eigenlijk spreek ik je elke dag, continue, geen maaltijd of activiteit gaat voorbij zonder contact met jou. Zonder even na te gaan wat mijn bloedglucosewaarde is, zonder even te denken wat de consequenties zijn van wat ik doe en of ik nog wat insuline nodig heb of juist wat extra suikers. Maar in deze brief wil ik het daar niet over hebben, niet over ons dagelijkse contact.

Diabetes type 1, Kelly Caresse, mama blog, lief klein geluk fotografie,

Leven met diabetes type 1

Ik wil het gaan hebben over ons. Ons als ik, ik en diabetes type 1. En vooral wat dat ‘ons’ voor mij betekent. Tot mijn 19e bestond er geen ‘ons’. Toen was het gewoon Kelly. Kelly die alles at, dronk en deed zonder maar na te denken over de gevolgen voor mijn bloedglucose of mijn gezondheid. Dat veranderde wel aanzienlijk toen jij in mijn leven kwam. Geen hap of slok gaat nog door mijn keel zonder ook maar na te denken over mijn bloedsuikers, hoeveelheden insuline, risico’s op hypers of hypos, om nog maar te zwijgen over de bijkomende symptomen zoals chronische vermoeidheid, zwakkere weerstand, blaasontstekingen enzovoorts. Veel meer dan enkel een beetje je bloedsuiker prikken en insuline toedienen met een prikje zoals het er van buitenaf uitziet.

“Mijn onbezorgde leven veranderde wel aanzienlijk toen jij in mijn leven kwam”

Je hebt me ook zoveel geleerd en ik was niet de Kelly geworden die ik nu ben, zonder ‘ons’. Dat accepteren maakte dat ik ermee leerde omgaan. Ik weet niet meer beter dan dat jij er bent. Dankzij jou leerde ik heel goed voor mezelf zorgen. Ik leerde mezelf veel beter kennen en mijn intuïtie werd veel sterker. Daardoor voel ik alles haarfijn aan en ik heb een hele sterke telepathie. Zo leerde ik echt naar mijn lichaam en signalen luisteren. 3 weken nadat jij in mijn leven kwam, mocht ik de liefde van mijn leven ontmoeten, de man die mij niet anders kende als iemand met Diabetes type 1. Die mij ten volle accepteerde en op ieder moment van de dag (en  nacht) ondersteunt om om te gaan met mijn ziekte. De man die ook weet dat de complicaties in de toekomst niet mis kunnen zijn, maar de zich daar niet toe liet belemmeren.

Diabetes type 1, Kelly Caresse, mama blog, lief klein geluk fotografie,

Diabetes type 1, Kelly Caresse, mama blog, lief klein geluk fotografie,

De diagnose

Met de diagnose ging ik van pubermeisje naar volwassen vrouw en mocht ik mama worden. Al was dat wel spannend hoor, als je alleen al zoekt wat de complicaties kunnen zijn als je zwanger raakt met diabetes type 1 dan word je niet blij. En ik mocht gezegend worden met 3 gezonde dochters. Wat ben ik dankbaar! En mijn dochters weten niet beter dan dat hun mama diabetes  type 1 heeft. Ik zal binnenkort een blog delen over hoe dat is, om mama te zijn die chronisch ziek is en hoe ik mijn meisjes hierin betrek en hoe ik hen inspireer vooral alles uit het leven te halen 😉

Wake-up call

Diabetes krijgen leerde mij, behalve lichamelijk, ook geestelijk heel goed voor mezelf zorgen. Het was mijn wake-up call. Wie weet zijn de complicaties op latere leeftijd niet mis, dan moet ik vooral nu alles uit het leven halen wat erin zit. Genieten, van ieder moment. Risico’s nemen, spannende dingen doen. Mooie reizen maken, van elke dag een feestje maken en alleen maar doen waar ik blij van word. En met die mindset werd mijn favoriete hobby, mijn werk. En met die mindset ging ik keuzes maken vanuit mijn hart, in plaats van mijn hoofd. Ook dat is een van de redenen waarom we zo jong voor het ouderschap kozen.

Lieve Diabetes type 1, het is zeker niet makkelijk dat je in mijn leven bent, maar je hebt me zoveel geleerd!  En daar ben ik je dankbaar voor.

Liefs Kelly.

Ik ben benieuwd of jullie zelf of in je directe omgeving te maken hebben met diabetes type 1 en wat jullie ervaringen zijn, klets erover mee bij de reacties hieronder of op social media. En wil je meer weten over diabetes type 1? Dan verwijs ik je door naar: ‘Type 1, daar kun je niet omheen’.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

14 gedachten over “Een brief aan mijn diabetes type 1”

 1. Ik ken wel een aantal mensen met diabetes, al weet ik niet of ze type 1 hebben! Lijkt mij vooral zwaar tijdens een zwangerschap inderdaad, daar wil je vooral zo zorgeloos mogelijk van genieten.

 2. Mooi en herkenbaar…
  Ik heb dit jaar alweer 14 jaar diabetes type 1 maar ik weet niet meer hoe het is zonder aangezien ik 6 was toen ik her kreeg.
  Ik merk dat er wel wat meer complicaties komen de laatste tijd waardoor ik helaas ook moet stoppen met mijn studie😔
  Maar ik probeer zo positief mogelijk te blijven en ik maak er het beste van💪🏻

 3. Lieve Kelly,
  Wat heb je dit mooi geschreven..
  Ik kan me niet voorstellen hoe het is om iedere dag/minuut met diabetes te leven/bezig te moeten zijn..
  Mijn oma had (helaas overleden) en tante heeft diabetis. Hier hoor/zie ik dat het absoluut niet altijd gemakkelijk is.
  Een 🍀 voor iedereen die hiermee te maken heeft

 4. Hi Kelly, mooi geschreven. Ik ben moeder van twee (3 en 3 mnd) en heb een man met diabetes type 1. Ik sta dus in de schoenen van Yannick 🙂 Zelf ben ik verpleegkundige en weet er dus veel van, maar ben thuis vooral mama en vrouw en bemoei me zo min mogelijk met zijn diabetes. Zijn (ons) leven staat alles behalve in het teken van diabetes. Mijn man rent marathons, eet meer zoetigheid dan menig ander, gaat zo nu en dan helemaal tot het gaatje de stad in. Wij leven een prachtig leven met zijn diabetes en ons motto is om ons leven er niet door te laten leiden!

 5. Ik ken wel een paar mensen met diabetes type 1. Door jouw brief heb ik nu een beter beeld van waar ze mee moeten dealen. Dankjewel daarvoor.

 6. Hoi, ik heb zelf nu 7 jaar diabetes en ben 17 jaar. Je bent voor mij een inspirerend persoon, omdat ik later ook kinderen wil en ook puber ben die gewoon alles wil doen wat andere ook doen. Ik vind een ding na 7 jaar nog best lastig en dat is het accepteren van het feit dat ik gewoon diabetes type 1 heb. En dat het voorlopig niet meer weg gaat. Ik hoop dat mij dat over een tijdje ook lukt om de rot ziekte te accepteren in mijn leven. Dankje wel en liefs Myrthe

 7. Mooi geschreven! Ik heb ook t1d en een kinderwens. Ik ben erg benieuwd naar je blog over hoe het is om een chronisch zieke moeder te zijn!

 8. Hi Kelly,

  Dank je wel voor dit bericht. Ik werd twee jaar geleden gediagnosticeerd met type 1. Ik ben nu 28. Het accepteren is voor mij nog een grote struggle. De diagnose heeft mijn diepste wens voor mijn ogen weggegraaid en daar heb ik het nog altijd moeilijk mee. Mooi dan ook om te lezen van iemand die al wat verder op het pad staat en beter in staat is om terug te kjjken door de lens van relativiteit en een groter perspectief.

 9. Vrienden van ons hebben een dochtertje van nu 6 die gediagnosticeerd is toen ze 1,5 was. Heftig hoor, als je al die verhalen hoort.
  Zelf heb ik onlangs tijdens m’n 3e zwangerschap zwangerscjapsdiabetes gehad. En ondanks dat ik het met de insuline heel goed onder controle had vond ik het echt zooo heftig. Over alles wat je in je mond stopt moet je nadenken idd. Ben heel blij en dankbaar dat het gelijk over was na de bevalling.

 10. Hoi, super mooi geschreven ! ik heb zelf ook ruim 10 jaar diabetes, vanaf mijn 14e. Gelukkig helpt sporten en gezond eten mij enorm ! Daardoor heb ik weinig insuline nodig en voel ik mij super goed!😘

 11. Hier diabetes T1 sinds mijn achtste. Mijn moeder had ook diabetes T1 en is helaas, toen ik drie was, op 37-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen hiervan. Bij mij heeft dit ook een grote rol gespeeld in de keuze om jong moeder te worden. ik was 24 toen mijn oudste geboren werd en afgelopen november hebben wij op 28-jarige leeftijd nog een dochter gekregen.
  Ik zorg goed voor mezelf, en de behandeling is de laatste jaren ver gekomen. We hebben mooie gadgets die mijn moeder nooit gekend heeft. Maar toch blijft de gedachte meespelen. Wat nou als ik ook….
  Dus ik doe wat ik kan en zorg voor een mooi HbA1c en geniet ten volste van mijn kindjes.

 12. Goedemorgen Kelly. Wat ontzettend leuk dag je mijn webshop volgd. Een grote eer voor mij! Ik volg je al jaren en kijken elke week je vlogs, en nee ik schaam mij niet hoor als fangirl 😜. Zou je het leuk vinden wat armbandjes te ontvangen voor de meisje en jou zelf. Ik maak Ibiza naam armbandjes. Heb je eventueel een post adres waar ik ze naartoe zou mogen sturen? In mijn webshop kun je zien om welke armbandjes het gaat.

  Ik hoor graag van je!

  Liefs Kelly
  http://www.musthavesbykell.nl
  IN: musthavesbykell_

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.