Mommy monday : Je kindje geborgen dragen in een draagdoek

 Je kindje geborgen dragen in een draagdoek: Een van de heerlijkheden van zwanger zijn is dat je kindje heerlijk warm en geboren bij je in je buik ligt. Je kindje geniet van het comfort van jouw lichaam, en jij als vrouw hebt de trots dat jij de uitverkorene bent om dit kindje te dragen. Zodra je kindje geboren wordt deel je je kindje met andere mensen, en ontstaat er afstand. We vinden het allemaal heel normaal om een kindje in een kinderwagen te dragen, door anderen te laten opvoeden, en we genieten van de gemakken van de huidige tijd. Dat neemt niet weg dat je dat gevoel soms heel erg kunt missen. Dat gevoel van je kindje zo dicht bij je dragen, zo geborgen, zoals je dit had toen je nog zwanger was. Dat gevoel miste ik heel erg toen ik bevallen was, ook omdat Lana zo vroeg geboren werd. Een draagdoek kan dan oplossing bieden.

Voor Kellycaresse.nl ging ik op reportage bij een draagconsulent (van de Hechte band) en werd ik begeleid in iets wat voor mij vrij nieuw was. Ik draagde Lana al eens in een draagzak, maar een draagdoek zorgt voor nog meer nabijheid en geborgenheid. Ik had toen Lana klein was wel een Peruaanse draagdoek maar deze is helaas te klein geworden. Ik wilde wel graag een nieuwe draagdoek maar hoe knoop je zo’n doek? En wat voor doek is voor mij geschikt? Allemaal vragen waar ik mee zat die mij weerstand gaven om maar niet aan de draagdoek te beginnen. Heel erg zonde want nu ik een draagdoek bij de hand heb merk ik hoeveel liefde en warmte ik kan bieden door Lana zo lekker dicht tegen me aan te dragen. Op onrustige momenten of momenten van chaos (bijvoorbeeld tijdens onze verhuizing, of bijvoorbeeld als je in de stad bent) biedt een draagdoek uitkomst. Ik laat jullie vandaag zien hoe ik heb leren dragen, en waarom ik het zo prettig vind. Ook heb ik voor jullie een exclusieve workshop in de planning, een draag en meet! Benieuwd naar mijn ervaringen? Klik dan op lees meer.

Je kindje dragen in een draagdoek is iets wat al jaren wordt gedaan. Het is jammer dat er een soort geitenwollensok-imago om heen hangt want eigenlijk is het iets wat heel normaal is. Veel zoogdieren dragen hun kinderen heel dicht bij zich, en het is een hele makkelijke oplossing om als vrouw je kindje geborgen tegen je aan te houden. Je hebt ondertussen je handen vrij maar je kunt precies bieden wat je kindje nodig heeft: Geborgenheid en warmte van mama. In de westerse maatschappij zijn we het heel normaal gaan vinden om afstand te creëren van onze kinderen. We leggen onze kindjes in een kinderwagen, in een bedje op een andere kamer, we kunnen onze kinderen door andere mensen laten voeden en verzorgen. Allemaal dingen waar ik helemaal achtersta maar soms heb ik gewoon behoefte aan diep geborgen contact met mijn dochter. Een draagdoek kan daarom een oplossing bieden. Door Rachel van de hechte band werd ik in een draagconsult begeleidt om mijn kindje te leren dragen. Ik nam een vriendin mee naar het consult die ook een dochtertje heeft en samen gingen we het dragen ontdekken. Door Rachel werden we hartelijk ontvangen bij haar thuis en kregen we veel uitleg. We mochten eerst gaan oefenen met poppen omdat het in het begin best spannend is uit angst je kindje te laten vallen.

Dragen kan op verschillende manieren. De makkelijkste en meest gebruikte manier is de draagzak die al helemaal voorgemaakt is. Zelf heb ik een draagzak van Ergobaby die ik ideaal vind als we gaan wandelen en ik bijvoorbeeld een dikke jas aan moet. Ook vinden papa’s een draagzak vaak fijner. Een tweede optie van dragen is een voorgevormde knoopte doek, dat is een combinatie van een draagdoek en zak. Deze is al zo genaaid dat deze makkelijk in gebruik is maar wel naar de vorm van je kindje en jouw lichaam zal vormen. De derde optie is de doek die je zelf knoopt in de gewenste houding. Het is aan jou de keuze wat jij de prettigste manier van dragen vindt. Het knopen is een techniek die je onder de knie moet krijgen en daarom wordt er vaker voor de draagzak of voorgevormde doek gekozen. Ik dacht dat ik de knooptechniek niet kon leren, het leek me zo ingewikkeld. Toch kreeg Rachel het in een korte tijd voor elkaar waardoor ik nu gemakkelijk mijn dochter kan dragen. Eigenlijk is de techniek heel erg makkelijk, en iedereen kan dit leren.

De techniek die Rachel ons leerde zag er zo stevig uit dat ze van mij gelijk mocht oefenen op Lana. Het leuke was dat Lana hier geweldig op reageerde, ze vond het wel interessant om bij een voor haar vreemde vrouw in de doek te gaan.

Een draagconsult duurt gemiddeld een uur waarbij een consulent die alles over dragen af weet je precies kan uitleggen wat voor draagdoek het meest geschikt is voor je en hoe je deze kunt gebruiken. Een consult is helemaal niet duur en dit kan je net dat beetje zelfvertrouwen geven wat je nodig hebt om over de streep te gaan en te durven dragen. Nadat Rachel het had voorgedaan was het tijd voor mij om te oefenen. Na twee keer op de pop geprobeerd te hebben was het tijd om te oefenen met Lana. Dit was heel erg leuk want Lana reageerde erg enthousiast. Ze legde haar kopje heerlijk tegen mijn borst neer en gaf een zucht van heerlijkheid.

Als je kindje eenmaal goed bij je in de doek zit, en hij/zij zich vertrouwd voelt dan is dit heel ontspannen. Je kindje hobbelt lekker met je mee zoals het ook in je buik deed toen je nog zwanger was, en sommige kindjes vallen gemakkelijk in slaap. Jouw lichaamsgeur en warmte zorgen voor het meest vertrouwde gevoel dat je je kindje kunt geven.  Zowel bij onrustige kindjes, als rustige kindjes is het een fijne methode. Het is als moeder de keuze of dit bij je past of niet, en of je het aandurft.

Deze prachtige doek kreeg ik van Rachel en Lana en ik zijn er erg blij mee! De doek boodt al een geweldige uitkomst tijdens het verhuizen, in de Ikea, heerlijke wandelingetjes naar het dorp of gewoon lekker in huis. Lana valt zo in slaap in de doek en ik heb mijn handen vrij. Dat heerlijke snurk geluidje dat ik hoor als ze in de doek in slaap valt is onbetaalbaar.

Ben je ook benieuwd geworden naar dragen van je kindje? Lijkt het je leuk om een echte draagworkshop van Rachel bij te wonen? Zou je mij en Lana willen ontmoeten? Dat kan, want samen met Rachel ben ik een draagworkshop aan het organiseren voor bezoekers van mijn blog. Het wordt een echte Draag&meet bij mij thuis. We zullen dan onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes een workshop ‘dragen van je kindje’ krijgen van Rachel van de Hechte band. Vanmiddag zal ik een artikel online plaatsen met uitleg over deze workshop en hoe je je kunt opgeven. Het lijkt me zo leuk om een aantal van jullie te ontmoeten! De workshop is geschikt voor zowel zwangeren als mama’s of anderen die willen oefenen met het dragen van een kindje in een draagdoek.  Houdt vanmiddag mijn website dus goed in de gaten voor meer informatie.

Zijn jullie bekend met dragen? Heb jij je kindje gedragen in een doek of draagzak? Zou je dit willen doen of liever niet? Ik ben heel benieuwd hoe jullie hier tegenover staan. Laat het me weten in de comments van dit artikel.

Met dank aan Rachel van de Hechte band.

Korte boodschap: Vandaag is Lana 6 maanden oud! Wauw wat een mijlpaal! Daarom zijn we begonnen met het aanbieden van vaste voeding middels de rapley methode. Gisteren kwam mijn artikel over ons rapley avontuur online op Mommy to be

Liefs Kelly.

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

37 reacties

 • Eline
  14 april 2014

  Allereerst, gefeliciteerd met Lana, en wat een goed artikel! Mijn ouders hadden voor mij en mijn zusje ook draagdoeken 🙂

 • Dita
  14 april 2014

  Wat een fijne draagdoek zo te zien, ziet er ook leuk uit!
  Dita onlangs geplaatst…AdoptieMy Profile

 • Geertje
  14 april 2014

  Wat een leuk idee en gave samenwerking! Het is dat mijn meiden al veeeel tegroot zijn om ze te dragen, had anders graagmeer willen leren van Rachel! En lana al een half jaar! Gefeliciteerd, tijd is voorbij gevlogen hè!
  Geertje onlangs geplaatst…Lancaster Zon Bescherming…My Profile

 • Lauriëtte
  14 april 2014

  Gefeliciteerd met Lana! Het lijkt me heel erg comfortabel om zo je kindje te dragen!
  Lauriëtte onlangs geplaatst…Pinterest Favorites #12My Profile

 • D.
  14 april 2014

  6 maanden, alweer een mijlpaal! Fijn om je kindje zo te dragen, ik heb dat nooit gedaan, en nu is ze (hela)s te groot! Leuk dat je een meet & greet organiseert voor andere meiden, interessant en gezellig te gelijk!
  D. onlangs geplaatst…FASHION CLASS: RE- ORGANIZE YOUR CLOSETMy Profile

 • Marion
  14 april 2014

  Gefeliciteerd met lieve kleine Lana! Ik heb een draagdoek altijd mooi gevonden. En stevig moet het zeker zijn als je al die Afrikaanse vrouwen ziet. Die dragen hun kind in een draagdoek terwijl ze zelf op het land werken.
  Marion onlangs geplaatst…Change The World | Meat Free MondayMy Profile

 • Bibian
  14 april 2014

  Ahh lieve lana alweer 6 maanden! Ik ben wel benieuwd hoe mensen wat oudere kindjes op hun rug dragen, river is weer te zwaar voor gewoon dragen. Het ziet er wel heerlijk uit. Bij een tweede kan dit best een optie voor mij zijn. Liefs
  Bibian onlangs geplaatst…Een kijkje in het leven van… Bibian #10My Profile

 • Jess
  14 april 2014

  Ik vond dragen niet zo geweldig mede doordat ik altijd stond te klooien met knopen en een spartelende baby. Misschien had ik ook zo’n consult moeten volgen. Heb het altijd welmjammer gevonden dat ik Sam niet zo vaak heb gedragen. Bij de tweede waag ik eens een nieuwe poging.
  Jess onlangs geplaatst…10 blogregels waar ik me niet aan houd…My Profile

 • saskia
  14 april 2014

  Senna heb ik ook veel gedragen in de draagdoek, heerlijk. Dat kan ik nu wel missen, hij is nu veel te groot 🙂
  saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life (week 15)My Profile

 • Rachel
  14 april 2014

  Hoi Kelly, gefeliciteerd! En wat is het een leuk stukje geworden en wat een prachtige foto’s allemaal!! Super leuk om te lezen. Enne… mochten er meer mensen zijn die op de rug willen leren dragen dan kunnen we daar ook een mooie workshop voor maken natuurlijk. Op de rug dragen kan eigenlijk al zodra de kindjes hoofdcontrole hebben, dus ook voor Lana zou het heel leuk zijn – kan ze lekker over jouw schouder meekijken met wat je doet.
  Rachel onlangs geplaatst…Reactie op gastenboek door MarinaMy Profile

 • Suzanne
  14 april 2014

  Heerlijk om haar zo dicht bij je te dragen.
  Suzanne onlangs geplaatst…Picture Perfect | Let’s get personalMy Profile

 • Manon
  14 april 2014

  Het lijkt me ook ontzettend fijn om je kindje zo dichtbij je te dragen. En wat jij zegt, je creëert heel veel afstand (kinderwagen, eigen bedje etc.) daar had ik nooit zo over nagedacht!
  Manon onlangs geplaatst…Een kijkje in het leven van… Bibian #10My Profile

 • Anne Solveig
  14 april 2014

  Wat leuk de workshop!! Super leuk dat je dat gaat doen, en gefeliciteerd met Lana! <3
  Anne Solveig onlangs geplaatst…Theeleuten! (#feelgoodfitchallenge week 2)My Profile

 • Hannah
  14 april 2014

  Wat een mooi idee om haar zo dicht bij je te kunnen dragen! En een half jaar alweer, time flies… Superleuk dat je zo’n workshop organiseert, het is dat ik nog niet zo ver ben maar anders..
  Hannah onlangs geplaatst…Huishoudbeurs + primarkMy Profile

 • Nicole
  14 april 2014

  Ooooh dit artikel komt als geroepen!
  Ik heb vooral voor manlief.. de papa van Fay dus.. een draagzak (Bombolino) aangeschaft omdat het voor hem veel fijner is, maar zelf zou ik toch wel een draagdoek willen en ik wil sowieso meer uitleg en dergelijke erover!
  Was zelf al van plan om een artikel erover te schrijven na een zoektocht dus als ik dat dan kan doen na die meet met jou is dat helemaal geweldig!

  Sowieso lijkt het me top om jou eens te ontmoeten, heb al jaren geen blogger meer ontmoet eigenlijk dus super spannend!

 • Shirley
  14 april 2014

  Ik heb Skyler nu in de draagzak maar een doek lijkt me ook heel fijn. Ik vind hem alleen al best zwaar worden en heb nu al last van mijn rug als ik hem vaak til. Toch ben ik heel benieuwd naar de doek en vraag ik me af of het misschien zou helpen om Skyler ‘s nachts beter te laten slapen. Ik ga er eens naar kijken 🙂
  Shirley onlangs geplaatst…Weekly diaryMy Profile

 • Linda
  14 april 2014

  Gefeliciteerd met Lana! 🙂
  Wat mooi dat je dit onderwerp zo bespreekt, ik vind het echt een mooi artikel geworden. Leuk ook dat je zo’n workshop gaat organiseren!
  Linda onlangs geplaatst…Verjaardagscadeautjes | deel 2.My Profile

 • Ingrid
  14 april 2014

  Een half jaar alweer!! Wat een mijlpaal alweer! Ik ben echt heel benieuwd naar je artikel vanmiddag, want het lijkt me een ontzettend leuke workshop om te volgen. Ik heb ook de Ergobaby carrier, maar voor mijn gevoel zit hij daar momenteel niet echt lekker in. Te groot voor de newborn inzet, te klein net voor zo in de zak om lekker te zitten.

 • Cisca
  14 april 2014

  Leuk stuk hoor. In Afrika hebben ze de kinderen tot best groot in de draagdoek. Ook veel op de rug tijdens het werken op het land. Je kondigt aan dat een cinsult niet duur is …..maar wat is de prijs hiervan??

  Ik ben benieuwd. Groetjes

 • DIY Monday
  14 april 2014

  Wat een schattige baby! Leuke workshop die je organiseert!
  DIY Monday onlangs geplaatst…Mini Shoplog Action & Hema DIY materiaalMy Profile

 • Anamaria
  14 april 2014

  Gefeliciteerd met Lana! Wij genieten hier ook van het dragen in de draagdoek, echt jammer dat je zo ver weg woont anders leek die draag & meet me wel wat :D.

 • Mama's Jungle
  14 april 2014

  Wat leuk Kelly, tot hoe oud/zwaar kun je je kindje in zo’n doek doen? Ik heb ook interesse in de meeting 🙂
  Mama’s Jungle onlangs geplaatst…Lang leve(nde) bloemenMy Profile

 • Karen
  14 april 2014

  Leuk artikel! Ik heb na mijn zwangerschap gelijk een draagdoek gekocht. Mijn zoontje Mats werd 6,5 week te vroeg geboren en ik mistte het gevoel van hem dicht bij me hebben ook heel erg. Helemaal omdat hij de eerste 2,5 week in het ziekenhuis heeft gelegen en je sowieso al meer afstand hebt dan met een normale pasgeboren baby. Dus toen we eindelijk naar huis mochten gelijk een draagdoek aangeschaft en hij vindt het heerlijk! Je krijgt trouwens wel enorm veel aanspraak in de supermarkt etc haha, heb jij dat ook? Waar woon je trouwens? Zo’n draagconsult lijkt me best interessant!

 • Susanne
  14 april 2014

  Wat goed dat je naar een draagconsulent bent geweest! Klinkt heel interessant. En heel gaaf dat je zelf zo’n workshop gaat geven! Gefeliciteerd met Lana, de tijd gaat hard! Voor je het weet mag ze dr eerste kaarsje uitblazen 😉
  Susanne onlangs geplaatst…Recept: Chocola Banaanbrood met notenMy Profile

 • Kirsten
  14 april 2014

  Gefeliciteerd met Lana, wat gaat de tijd snel! Leuk dat je hier een artikel over maakt, het ziet er heel fijn uit om zo je kindje te kunnen dragen.
  Kirsten onlangs geplaatst…Lichtpuntjes #1My Profile

 • Sophie
  14 april 2014

  Wat een ontzettend leuk artikel! Het lijkt me heel mooi en fijn om je kindje zo te kunnen dragen!
  Sophie onlangs geplaatst…Photodiary #15My Profile

 • Anne-Fleur
  14 april 2014

  Ooh ik ben nog niet van plan heel gauw een kindje te krijgen, maar hier word ik al wel helemaal blij van! Het lijkt me zo fijn 🙂 Als we er aan gaan beginnen ga ik zeker hierover op onderzoek uit!

 • Rachel Verweij
  14 april 2014

  Hoi dames, zal ik proberen wat vragen te beantwoorden?
  – Je kindje dragen kan vanaf de geboorte. Aan de voorkant is in het begin heel fijn, maar vanaf een kg of 10-12 wordt dat te zwaar. Bovendien zitten ze dan voor je gezicht ;-).
  – Vanaf ongeveer 3/4 maanden kun je ze ook op de rug dragen. Als je een geweven doek hebt kun je zo hoog knopen dat ze mee kunnen kijken over je schouder.
  – Een geweven doek is dan ook heel lang bruikbaar: tot wel 25 kg!
  – Een consult bij mij kost 25 euro per uur. Neus rustig eens rond op mijn site.
  – Woon je verder weg, dan kun je ook kijken op: http://www.draagdoekconsulenten.nl. Daar vind je vast een consulent in je eigen regio.
  – Voor de workshops zijn Kelly en ik een speciale aanbieding aan het voorbereiden: houdt haar site in de gaten!!!
  Rachel Verweij onlangs geplaatst…Reactie op gastenboek door MarinaMy Profile

 • Rosalie
  14 april 2014

  Ik zie mijzelf er al helemaal mee lopen. 🙂
  Rosalie onlangs geplaatst…Photo-DiaryMy Profile

 • Vintagirie
  14 april 2014

  Ik vind zo’n draagdoek echt ideaal. Het ziet er altijd zo knus uit als je je kindje zo dichtbij je hebt. En ik vroeg me altijd af hoe jij nu zoiets knoopt!
  Vintagirie onlangs geplaatst…Win een camera ringMy Profile

 • Jorien
  14 april 2014

  Ah dit lijkt me zo heerlijk! Dragen ziet er zo knus uit. Wil ik ook wanneer ik ooit moeder word.
  Jorien onlangs geplaatst…Zipper Scarf By HazanahMy Profile

 • Eline
  15 april 2014

  lijkt me tof, maar ik ga het niet doen!

 • Laura
  16 april 2014

  Oh wat fijn dat je het ontdekt hebt 🙂 Ik ben mama van 2 kinderen en de oudste heb ik nauwelijks gedragen, maar de jongste (inmiddels 12 weken) draag ik dagelijks. Ik geniet daar zo van! Hoop nog heel lang te kunnen dragen en versckhillende knopen te leren 🙂 leuk dat je een draag&meet aan hrt orgsniseren bent!

 • Roxanne
  16 april 2014

  Als ik in de toekomst een kindje mocht krijgen, zou ik dit zeker in overweging nemen. Het lijkt me erg fijn om mijn kindje op deze manier te dragen
  Roxanne onlangs geplaatst…Blogsale updateMy Profile

 • Flaviena
  18 april 2014

  Ik heb pas geleden twee draagdoeken cadeau gekregen op mijn babyshower! Een van katoen en een Aquasling. Ik verheug me er zo op 🙂 leuke post dit!
  Flaviena onlangs geplaatst…Single ladies. De serie. De ‘Fashion’My Profile

 • Kelly Caresse | Outfit combinatie: Mijn meisje dragen met een draagdoek
  20 mei 2014

  […] vind ik het heerlijk om mijn meisje met me mee te dragen in een draagdoek. Het voelt als een soort verlengstuk na mijn zwangerschap om haar nog steeds zo close en warm tegen […]

 • Mama lifestyle blog | Draag&meet laatste oproepje datum: 28 juni - Mama lifestyle blog
  16 juni 2014

  […] Mommy monday : Je kindje geborgen dragen in een draagdoek Oproepje : geef je op voor de draag&meet voor mama’s en zwangeren. […]

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.