Mijn doelen voor 2018 : Persoonlijk en zakelijk

Misschien heel cliché om in het nieuwe jaar met goede voornemens of doelen te komen. Maar ik doe het ieder jaar en ik merk dat doelen me helpen om me te focussen op het bereiken van wat ik wil. Vorig jaar deed ik dit ook, ik ging ze net terug kijken en het mooie is, ze zijn allemaal uitgekomen, klik hier om mijn doelen van vorig jaar te bekijken. Dit jaar heb ik weer een lijst met doelen gesteld waar ik hard mee aan de slag ga. Door ze op te schrijven maak ik ze voor mezelf concreet en weet ik ook dat dingen die me niet helpen om mijn doel te behalen, ik beter kan overslaan. Energie steken in dat wat je dichter bij je doelen brengt is een goed uitgangspunt. Benieuwd wat mijn doelen zijn? Klik dan op lees meer.
Ps. Volgende week heb ik weer een nieuwe KC Photodiary voor jullie!

Mijn doelen voor 208

 • Doorgaan met parttime werken: Sterker nog: Mij nog duidelijker houden aan de drie werkdagen die ik werk. Op de andere dagen de mailbox niet of max. 1 keer openen. Op die manier kan ik me op mijn werkdagen volledig focussen op mijn werk, en kan ik echt vrij zijn op de vrije dagen. Geen makkelijk doel, maar wel een doel wat me zal helpen om nog meer te genieten van mijn werk, vrije tijd en mijzelf meer rust te gunnen. Werk ik toch op een andere dag? Dan gaat dit af van de uren op mijn werkdag. Ik mag wat strenger zijn voor mezelf 😉 (lastig als je eigen baas bent en je werk veel te leuk vindt!) Let’s do this!
 • Ons huis afgebouwd zien worden en helemaal eigen maken. Wat kijk ik hier naar uit. Ons droomhuis dat rondom maart 2018 wordt opgeleverd. Dan begint het echte werk, alles moet nog gedaan worden. Van stucwerk, vloeren, wanddecoratie, tot de keuken, tuin, omheiningen, echt alles van tot op teen. Een mega groot project waar we enorm naar uit kijken. Na twee fijne huurhuizen, nu eindelijk een huis helemaal van ons wat we volledig naar onze wens mogen inrichten en vormgeven. Een droomhuis voor ons gezin. Met veel liefde zullen we hier heel wat uurtjes in stoppen.
 • Gezond blijven eten en drie keer per week sporten. En dan heb ik soms de neiging toch nog een extra workout mee te pakken. Of dan wil ik net die pittigere workout doen, terwijl mijn hoofd meer toe is aan iets ‘rustigers’ zoals Yoga. Ik wil meer naar mijn lichaam luisteren en doen waar ik op dat moment aan toe ben. Daarom heb ik besloten te gaan beginnen met yoga lessen. Een manier om zowel lichamelijk als geestelijk te ontspannen, rust te vinden en meer aan mijn lenigheid werken. Doordat mijn focus vooral op krachttraining lag (en ik een stijve hark ben), ben ik helemaal niet lenig en heb ik vrij korte spieren. Ik wil meer aan die lenigheid werken en me focussen op de innerlijke rust die yoga mij geeft. En de andere twee workouts van die week zijn dan zelf in te vullen, bijvoorbeeld bodypump of een home workout. Gewoon doen waar ik op dat moment zin in heb. Met als doel: mijn lichaam fit en gezond houden, zeker omdat ik diabetes heb, vind ik dit extra belangrijk.
 • Mij specialiseren op een aantal gebieden in mijn vak. Zo ga ik in halverwege januari starten met een cursus fotografie. Ook wil ik nog eens een cursus videobewerking gaan volgen. Zo wil ik mij dus nog meer specialiseren in mijn werk, mezelf uitdagen om me te verbeteren en nieuwe dingen te leren.
 • Genieten en positiviteit delen met anderen! Deze had ik vorig jaar ook gedeeld en wil ik gewoon voortzetten. Positiviteit is heel aanstekelijk, ik word ook blij van een positief verhaal, of horen hoe iemand op een positieve manier omgaat met een bepaalde situatie. Dat is inspirerend en dat is ook de boodschap die ik wil uitstralen. Er kan een heleboel negatiefs op je pad komen, maar de manier dat je ermee omgaat maakt het verschil. Genieten van de kleine mooie dingen in het leven samen met anderen is iets waar ik graag mee door wil gaan en me zelf aan wil herinneren.
 • Ook dit jaar weer heel veel leuke dingen ondernemen met de kindjes. Weekendjes weg, dagjes weg maar ook gewoon uitstapjes naar speeltuinen, de Efteling waar we een abonnement op hebben, wandelingen in de bossen. Gewoon maximaal genieten van onze meisjes en daar ook dit jaar lekker mee doorgaan. Quality time samen is de beste tijd die je kan hebben.
 • En natuurlijk ook dit jaar weer lekker doorgaan met bloggen en vloggen.  Ik had echt nooit durven dromen dat het bloggen en vloggen zo’n groot succes zou worden. Mijn blog is echt mijn vierde kindje waar ik met veel geluk aan werk. Ik vind het geweldig om video content te maken, nieuwe ideetjes te bedenken en delen waar ik gelukkig van word. Jullie maken mijn werk het allerleukste wat er is. Jullie leuke reacties, mails, berichtjes

Dit waren mijn doelen voor 2018, een aantal hele mooie om mij volledig op te focussen. Ik heb heel veel zin in het nieuwe jaar. We hebben mooie vooruitzichten om naar uit te kijken met ons gezin. Ik ben benieuwd naar jullie goede doelen of voornemens voor 2018! Laat ze weten via een reactie hieronder of op social media.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

8 reacties

 • Femke
  4 januari 2018

  Wat een mooie doelen. Wat ik fijn vind, is dat ze realistisch zijn. Je zal er af en toe hard voor moeten werken (bijv. ‘maar’ drie dagen werken), maar het zal je rust geven. Goed om ze zo op te schrijven. Mijn doel dit jaar is niet super concreet, maar komt neer op genieten. Af en toe iets minder hard werken en wat minder overwerken. Ik werk gemiddeld 10 uur per week over op een werkweek van 40 uur, dus het mag wat minder. Dat vind ik al een groot doel voor dit jaar :-).

 • Romy
  4 januari 2018

  Je hebt prachtige doelen opgesteld voor het komende jaar! Ik vind het mooi dat je meer balans wilt vinden tussen werk en privé door af en toe ook streng (of beter gezegd: juist lief) voor jezelf te zijn. Je doel om positiviteit te delen vind ik ook erg mooi. En wat mooi dat je aan yoga gaat beginnen! Ik heb dat ook ooit gedaan (als “totaal niet ‘yogapersoon'”) en merkte hoeveel baat ik erbij had. Mijn doel voor dit jaar is om meer op zoek te gaan naar wat ik wil in plaats van dingen te doen die anderen van me verwachten. Ook wil ik meer ontspannen en genieten van leuke dingen. Vorig jaar was een hectisch (maar leuk!) jaar door mijn nieuwe baan en dit jaar wil ik iets meer rust pakken en van vrije tijd genieten 🙂

 • femketje
  4 januari 2018

  mooie doelen <3 ik wil vooral doen waar ik zelf zin en puf voor heb 🙂 leven voor mijzelf!

 • Aneta
  4 januari 2018

  Mooie doelen Kelly! Meer positiviteit in het leven is altijd goed. Wat wordt het huis prachtig zeg! Lekker groot. Zelf ga ik vanaf 17 januari beginnen met een fotogtafie cursus. Ben zo benieuwd wat voor nieuws ik ga leren. Ik heb er zin in!

 • Irene
  4 januari 2018

  Hele mooie, haalbare doelen.
  Fijn dat je door blijft gaan met Blogger haha.

  Mijn doelen:
  – Een goede balans vinden tussen de zorg voor mijn gezin en mijn opleiding
  – Minder stressen om dingen (met name om dingen die kunnen gebeuren, maar waarvan nog helemaal geen sprake is op dit moment)
  – Op de momenten dat ik bij mijn kind ben er echt voor hem zijn. Dus niet met een half oog op mijn telefoon kijkend

 • rachel
  4 januari 2018

  je hebt er een mooi lijstje van gemaakt meis 😀 en ze zijn haalbaar dus dat gaat goed komen dit jaar ;). ik ga gewoon lekker verder waar ik mee bezig was en misschien komt er een extra bedrijf bij maar daar zijn we nog over aan het brainstormen 😉

 • Marianne - Groene stapjes
  4 januari 2018

  Mooie lijst! Aan de ene kant jezelf uitdagen en aan de andere kant lief blijven voor jezelf en genieten. Klinkt als een goede balans!
  Ik heb als goede voornemens me verdiepen in een bepaalde opvoedmethode, namelijk gentle parenting. Daarnaast wil ik volledig veganist worden en bewust omgaan met mijn omgeving. Oh, en lief zijn voor mezelf, want dat vergeet ik af en toe 😉

 • Elouise
  5 januari 2018

  Fijne en haalbare doelen! Jullie nieuwe huis lijkt me ook echt een heel leuk en best spannend project om het helemaal ‘eigen’ te maken. Geniet ervan & maak er iets moois van in 2018!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.