DIY: De ideale luiertrolley voor de babykamer

ikea trolley luiers

Vandaag heb ik een super leuke DIY voor jullie, of DIY, het is eigenlijk zo simpel dat ik het meer een soort mama tip kan noemen die je met de bekende Ikea trolley kunt uitvoeren. Lana is inmiddels zindelijk (zo fijn!) dus ik heb nog maar een kindje in de luiers, maar deze tip is ideaal voor mama’s met meerdere kinderen in de luiers of wanneer je je kindje op verschillende plekken in huis verschoont. Kennen jullie dit leuke Ikea Raskog roltafeltje/trolley? Ik kon deze niet laten liggen, maar ik had geen idee waarvoor ik hem kon gebruiken. Uiteindelijk gebruikte ik onze Ikea trolley als kantoormeubel, maar daar verdwenen vooral allemaal rommeltjes in. Toen ik dit idee op Pinterest tegen kwam, was ik verkocht. Dit is de ideale manier om dit meubel goed in te zetten. Als trolley voor de luiers in de babykamer! Zo heb ik altijd een aantal losse Pampers luiers, billendoekjes én een nieuw pak bij de hand

DIY : Luiertrolley voor in de babykamer.
Je rolt hem zo van de ene naar de andere kamer. Dat is vooral handig wanneer je meer kinderen in de luiers hebt, je het karretje mee wilt nemen naar de badkamer, of als je baby’tje ’s nachts nog in jouw slaapkamer slaapt, maar overdag in een eigen ledikantje ligt. Je rolt deze Ikea trolley zo alle kanten op en hebt alle benodigdheden voor het verschonen van de luier en het verzorgen van je kindje.

ikea trolley luiers

Wat heb je nodig voor deze Luiertrolley voor in de babykamer
– De Ikea Raskog trolley
– Luiers (Ik gebruik Pampers Premium Protection luiers)
– Verzorgingsdoekjes (billendoekjes), ik koos voor Pampers Sensitive doekjes.
– Hydrofieldoeken, washandjes
– Billencrème, baby bodylotion en andere veel gebruikte verzorgingsspulletjes.

ikea trolley babykamer

ikea trolley luiers

ikea trolley luiers

Ikea trolley inrichten

Richt je trolley zo in dat je alle babyspullen bij de hand hebt op volgorde van gebruik. Bovenaan het ik een stapeltje Pampers Premium Protection luiers in maat 4 liggen en de Pampers billendoekjes. Deze luiers vinden wij fijn in gebruik want ze zijn zacht voor de huid van je kindje, absorberen erg goed en voorkomen doorlekken dankzij de drie absorberende banen die het vocht over de luier verdelen. De luiers voelen zacht aan en hebben een overlappende kleefsluiting waardoor de luier stevig om de huid van je kindje zit. Ook hebben de luiers een urine-indicator waardoor van buiten al kunt zien of je kindje heeft geplast. Dat vind ik handig, want soms denk je dat er verschoont moet worden, maar was het gewoon een scheetje 😉 Doorlekken komt vrijwel niet meer voor met deze luiers. Ook fijn om te weten, deze Premium Protection luiers zijn voortaan ook in maat 4 en 5 verkrijgbaar waardoor je hier langer ook bij een grotere maat nog gebruik van kan maken.

Zowel de luiers als de billendoekjes gebruik ik bij iedere verschoonsessie en liggen dus daarom bovenaan in de trolley. De Pampers billendoekjes vinden wij fijn in gebruik doordat deze geleverd worden met een handig klepje. Hierdoor drogen de doekjes niet uit en blijft je verpakking hygiënisch. In het bovenste bakje heb ik ook billencrème gedaan, een verzorgende crème, baby bodylotion en een lekkere massageolie voor na het badderen. In het tweede bakje heb ik een voorraadje luiers gedaan en wat hydrofieldoeken. Die zijn erg handig in gebruik na het badderen of als doek op het verschoningskussen. In het onderste bakje een extra pak luiers, wat doeken en een huidolie die ik zo nu en dan gebruik. Voor mij is dit een handige volgorde en zo heb ik alle benodigdheden bij de hand. Wil ik haar elders verschonen dan rol ik zo de trolley naar een andere kamer.

Bekijk hier de ultieme test die ik met Lana deed om te checken of Pampers luiers met 3 banen echt het doorlekken voorkomen!

Ik vind deze Ikea trolley er ook gewoon erg leuk en kleurrijk uitzien in de babykamer. Het fleurt de babykamer (of eigenlijk kinderkamer) gelijk helemaal op en maakt dat je alles binnen handbereik hebt. Kennen jullie deze DIY al? Hebben jullie de bekende Ikea trolley ook in huis en Hoe bergen jullie alle verzorgingsspulletjes op voor je kindje? Ik ben benieuwd naar jullie reacties op deze DIY.

KellycaresseAd in samenwerking met Pampers.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

25 reacties

 • Melanie
  22 april 2017

  Dat werkt echt niet met mijn dochter. Die zal alles er uit trekken.
  Melanie onlangs geplaatst…5 Super leuke Koningsdag DIY’s.My Profile

 • Danielle | Mama Lifestyle Blog
  22 april 2017

  Leuk idee zo met die trolley! Ik bewaarde altijd alles in en op de commode. In het piepkleine babykamertje van mijn kinderen had een trolley denk ik niet gepast.
  Danielle | Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Fotodagboek week 16 – 2017My Profile

 • Maaike
  22 april 2017

  Ik vraag me meteen af of hij makkelijk over de deurdrempel rolt? Het ziet er wel erg leuk en vrolijk uit zeg!
  Maaike onlangs geplaatst…Digitaal DIY project: woordwolkMy Profile

 • Nicole
  22 april 2017

  Deze gaan wij dus ook zo gebruiken maar dan voor beneden denk ik haha! Nu zitten er gewone rommeltjes in.
  Nicole onlangs geplaatst…We feesten gewoon verder – blogfeestje 13My Profile

 • Sylvia
  22 april 2017

  Wat een leuk idee, helaas niet meer nodig. Dochtertje is ook al zindelijk en er komt helaas geen tweede. Ik vind het wel een leuk karretje dus zal het waarschijnlijk ergens anders voor gaan gebruiken?
  Sylvia onlangs geplaatst…10 plekken waar ik liever geen zand wil hebben!My Profile

 • simpel, met een snufje liefde
  22 april 2017

  Ik vond dit altijd al een leuke trolley die je overal voor kunt gebruiken. Leuk idee om het voor de babykamer te doen.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Tweede uitslag fertiliteitsonderzoek….is het hetzelfde als de eerste uitslag?My Profile

 • Stephanie
  22 april 2017

  Dit karretje in het grijs heeft mijn zoon van 7 naast zijn bed staan met zijn hele verzameling (bieb)boeken erin?

  Handig en mooi karretje?

 • Kelly
  22 april 2017

  Erg leuk idee ! Hopelijk leest mijn zusje het ook, ziet er leuk uit en het is handig!
  Kelly onlangs geplaatst…Ballontraebay’s head office werkplek inspiratieMy Profile

 • Lisette
  22 april 2017

  Dit idee had ik al eens voorbij zien komen, en ik vind het een super handig en leuk idee. Ik heb in de huiskamer nog een extra mandje staan met wat luiertjes etc. De trolley zou ik daarvoor iets anders gebruiken, voor boekjes of speeltjes.
  Lisette onlangs geplaatst…Opruimen Van De Geboorteversiering.My Profile

 • Leonie
  22 april 2017

  Zeker een handige oplossing! Voor ons werkt t nu nog prima om alles in en op de commode te hebben staan.
  Leonie onlangs geplaatst…5x Toffe baby/kinder kamer accessoires + winactie!My Profile

 • Sandra
  22 april 2017

  Dat ziet er echt heel erg handig uit! Ideaal dat je hem gewoon van de ene naar de andere kamer kunt rollen.
  Sandra onlangs geplaatst…NEW IN: FOTO OP HOUTMy Profile

 • martina
  22 april 2017

  het staat erg leuk!
  martina onlangs geplaatst…20 April 2017 – Wisselvallig weer en heel veel (window)shoppen.My Profile

 • rachel
  22 april 2017

  heel handig en staat nog leuk ook :D, ik had alles in de commode en in mandjes erboven 🙂
  rachel onlangs geplaatst…Mijn favoriete dingenMy Profile

 • Jolanda
  22 april 2017

  Leuk!! Jammer alleen dat deze kleur nu niet meer verkrijgbaar is
  Jolanda onlangs geplaatst…Shopping tip voor mannen!My Profile

 • Rachel
  22 april 2017

  Haha ik he. Hetzelfde probleem met mijn knul. Hoe leuk het er ook uitziet, het zal uiteindelijk op de grond door heel de kamer verspreid liggen
  Rachel onlangs geplaatst…Huishouden van Jan SteenMy Profile

 • Dees
  22 april 2017

  Hij is zo leuk. Ik wil hem ook heel graag maar heb eigenlijk alles in de commode. Zodra ze zinnelijk is wil ik hem wel neer gaan zetten.
  Dees onlangs geplaatst…Leuke moederdag tip incl winactie! My Profile

 • Huismama
  22 april 2017

  Leuke trolly. Ik geloof alleen dat mijn peuter hem ook erg leuk zou vinden, met alle gevolgen van dien 😉
  Huismama onlangs geplaatst…Borstvoedingsmaffia, ik zeg weg ermee!My Profile

 • Lisette
  22 april 2017

  Ik heb de grijze als luier/pyjama/ondergoed karretje op mijn peuter zijn kamer staan. Ben we echt heel blij mee. Kan mij herinneren dat ik als kind ook zo iets had en toen ik ouders was speelde ik wel een ziekenhuisje met mijn knuffels en dan was dit een brancard Haha!
  Lisette onlangs geplaatst…Weekvlog 9 | De wijze lessen van Michael Pilarczyk en door de wasstraat | LizlovelifeMy Profile

 • Jacoline
  22 april 2017

  Marktplaats is je beste vriend 😉

 • Vlienelien
  22 april 2017

  Het ziet er leuk uit, maar ik zou me ergeren aan t feit dat ik telkens moet bukken. ?

 • Vanessa
  23 april 2017

  Hé Kelly, Volgens mij heb ik het Kim van Alboe.nl gezien. Bij mij zit bijna alles in de commode. Dat werkt voor mij prettiger maar ik moet zeggen, het ziet er erg leuk uit en als het voor jou werkt, doen! ?

 • Vanessa
  23 april 2017

  Hé Kelly, sorry als dit bericht twee keer verschijnt. Ik had net op jouw artikel gereageerd maar ik was mijn reactie in een keer kwijt. Het is al bijna 02.00u, waarschijnlijk komt het daardoor…ha ha. Ik zag deze trolley bij Kim van Alboe.nl. Ik heb bijna alles in de commode zitten maar dit ziet er erg leuk uit. En als het voor jou werkt, doen ?

 • Nathalie
  23 april 2017

  Leuk, die trolley is trouwens handig voor vele dingen 🙂
  Nathalie onlangs geplaatst…Boeken voor nieuwsgierige kindjesMy Profile

 • Nathalie
  23 april 2017

  Leuk, die trolley is trouwens handig voor vele dingen 🙂
  Nathalie onlangs geplaatst…Boeken voor nieuwsgierige kindjesMy Profile

 • Nicky
  27 april 2017

  Leuk, wij gebruiken hem ook! Alleen zijn deze toffe kleurtjes nu niet meer verkrijgbaar bij Ikea. De nieuwe ‘serie’ is donkerrood, creme en zwart. Wij zijn dus maar voor de creme kleurige gegaan maar het werkt heel fijn en ik vind het ook erg leuk staan op de babykamer. We hebben er al veel leuke opmerkingen over gekregen!
  Nicky onlangs geplaatst…Weekvlog 14: Lot gaat voor het eerst een weekend wegMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.